Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

השאלה בגוף הכותרת והנה קצת פרטים:

אני עובר דירה, ובמקום החדש יהיה לי חדר עבודה ששם ישב המחשב PC המרכזי (שמכיל מערך שלם של הארד-דיסקים והורדות וכו').

בסלון תהיה טלוויזיה - שכל מטרתה בחיים זה להציג תכנים מהמחשב (לרבות צפיה בסרטוני יוטיוב, סרטים ואולי גם גלישה באינטרנט', היא לא תהיה מחוברת להוט/יס/עידן+).

סטרימר מבחינתי לא רלוונטי (הטלוויזיה היא smartTV גם ככה, אבל זה נורא לא נוח, ואני מעדיף ממשק של מחשב וינדוס רגיל).

השאלה היא מה עדיף:

ראיתי משהו בסגנון הזה:

http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=22403&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap

הבעיה שלפי מה שאני רואה, זה לא כולל זכרון RAM ולא כולל כונן קשיח ולא מע' הפעלה.

אני מנסה לחשוב גם מה עוד אצטרך להוסיף למחשב כזה - שכן כל התכנים גם ככה כנראה ישבו על הPC הגדול בחדר העבודה, והמחשב בסלון ישמש סוג של thin-client.

הדרישות מהמחשב אגב הן מינימאליות:

יכולת ניגון סרטים בFHD 1080P

חיבור HDMI

וחיבור USB3 לחיבור HD חיצוני במקרה הצורך.

בעבר ניסיתי להפעיל שיתוף קבצי וצפייה ע"ג WIFI, אבל בFHD1080P התקשורת פשוט לא הייתה מהירה מספיק (גם לא בתקן N300MBPS).

אז אני מניח שאצטרך להעביר כבילה פיזית בין הראוטר לשני המחשבים.

מה אתם אומרים?

באיזה פתרונות מחשוב לצפיה בסרטים אתם משתמשים בבית? (שוב - לא סטרימר!)

עריכה אחרונה על ידי JMG

בברכה!

יונתן.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברוב הטלויזיות החדשות היום יש תמיכה בפורמט MKV ( שנפוץ בסרטי HD ).

לי יש כונן קשיח שמחובר לטלויזיה בסלון ודרכו אני צופה בכל התכנים.

אם הטלויזיה תתמוך בכתוביות בצורה טובה ( בסמסונגים למינהם יש תמיכה מעולה ) לא רואה סיבה להשקיע במחשב.

אצלי בחדר יש טלויזית LG מיבוא פרללי, אין תמיכה בכתוביות בעברית אז אין מנוס חוץ למחבר את המחשב ב HDMI.

יש לך עוד דברים שאתה רוצה לעשות או רק צפיה בסרטים?

גם ביוטיוב יש פתרון, בסמסונג לדוגמה יש אפליקציה של יוטיוב שדרכה אפשר לראות סרטונים ( נכון, לא הכי נוח להקליד אבל עדיין חוסך את עניין המחשב ).

פורסם

אני אסביר:

במצב הנוכחי - המחשב הראשי שלי נמצא בסלון, ומחובר במקביל (עם שני חיבורי DVI) למסך מחשב + מסך טלויזיה (שמשמש מבחינת וינדוס כ"מסך שני").

אחרי לא מעט נסיונות סידור שונים, כגון:

סטרימינג באמצעות ALLSHARE/SERVIIO,

חיבור ישיר של כונן לטלויזיה,

נסיונות הקלדה של שמות סרטונים באפליקציית היוטיוב המובנית,

הגעתי למסקנה שחיבור דוך למחשב עם כבל HDMI נותן לי את הפתרון הכי טוב מכל הבחינות:

קלות הקלדה (יש לי מקלדת לוגיטק K400 בנוסף לעכבר+מקלדת סטנדרטיים)

תמיכה בכל פורמט אפשרי

תמיכה בכל שפה אפשרית

תמיכה בכל סוגי הכתוביות

וכו'

וכל זה פשוט בזכות העובדה שמדובר במחשב PC ולא איזה אפליקציית שקר כלשהו שסמסונג או חברת סטרימר החליטו בשבילי.

כמו שאמרתי - סטרימר/יכולות הסמארט של הטלוויזיה עצמה - אינן רלוונטיות מבחינתי והפתרון יהיה מבוסס על סוג כלשהו של מחשב.

אפילו חשבתי על להזמין כבל HDMI ארוך במיוחד - ופשוט לסלול אותו מחדר העבודה לסלון, אבל זה נראה לי קצת מעפן.

על פניו - צריך מחשב הכי בסיסי, עם יכולות גרפיות שיספיקו לנגן בצורה הולמת סרטי FHD 1080P ולהריץ וינדוס 7/8 ודפדפן כרום.

בברכה!

יונתן.

פורסם

כל מחשב אפילו ישן עם מעבד Core 2 Dou - רק צריך להוסיף לו קצת זיכרון DDR2 וכרטיס גרפי בסיסי הכולל יציאת HDMI.

היתה לי קונפיגורציה כזו וזה עבד מעולה.

יש לי אפילו מחשב כזה ישן שאני יכול למכור. הוא סתם תקוע במחסן.

פורסם

ממליץ לך על raspberry pie.

150 שח, בגודל כרטיס אשראי וזה מחשב לכל דבר. הייתי באותו מקום שלך, עכשיו אני מרוצה עד הגג.

מריץ Xbmc , סרטים ב full HD דרך הרשת מהמחשב בחדר וכמובן אינטרנט והכל.

פורסם

ליאור, חוץ מXBMC זה יכול להריץ גם וינדוס?

אני לא רוצה להסתבך עם מערכות הפעלה חלופיות, כי לא רק אני הולך להשתמש במחשב הזה.

בברכה!

יונתן.

פורסם

אם וינדוס חובה אז 2820 nuc או מחשב סיני מבוסס celeron 1037 או הדורות החדשים j1800 \ g3240

כל זה יכנס מתחת לאלף שקל

אם אין צורך בוינדוס ויש קצת ידע טכני - להזמין chrombox של אסוס מאמאזון, ניתן להתקין עליו כל הפצה של לינוקס, יש שמועה שגם וינדוס אבל לא בדקתי

פורסם

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם פותח השרשור רוצה לחסוך כסף, יש אפשרות לקנות מחשב מבוסס אנדרואיד כמו TRONSMART - זה מגיע עם מעבד מספיק חזק והוא מריץ חלק את כל הסרטים. אפשר לגלוש בו באינטרנט ולא צריך לקנות לו דיסק או זיכרון. מחיר כ100$+-.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אם פותח השרשור רוצה לחסוך כסף, יש אפשרות לקנות מחשב מבוסס אנדרואיד כמו TRONSMART - זה מגיע עם מעבד מספיק חזק והוא מריץ חלק את כל הסרטים. אפשר לגלוש בו באינטרנט ולא צריך לקנות לו דיסק או זיכרון. מחיר כ100$+-.

נכון אבל זה לא בדיוק מחשב אלא אנדרואיד, כביכול הקופסה אמורה להפעיל את כל הסרטים אבל בפועל ישנם בעיות... אתה נתון לפיתוח הסיני שכן ה KODI הרשמי לא עושה האצת חומרה למעבד שיש ב TRONSMART אלא רק הגרסא הסינית, בנוסף ממליץ לעבור על הפורום של TRONSMART בשביל להבין אם מתאים לך לחוות את כל הבאגים הקטנים ולחכות בציפיה לעדכוני FW.

עם x86 אי אפשר לטעות...

פורסם

TRONSMART זה לא טעות, יש לי אותו אני מבסוט - הוא מנגן הכל ובצורה חלקה, מרנדר באיכות טובה מאוד, הצבעים והחדות מעולים. היתרון שלו שהוא עולה פי 4 ממחשב הכי זול ועושה את אותה העבודה. אין שום בעיה לגלוש על אנדרואיד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

זה אמור היה כבר צריך לצאת ועוד לא יצא.

רק 129 $

WINDOWS 8.1

את זה כבר מוכרים אבל קצת יותר יקר 200 $ וקצת אבל עם WINDOWS חוקי מותקן

עריכה אחרונה על ידי LotusElise

אייל

פורסם

איזה TRONSMART יש לך? אני לא מכיר את ה S89 אבל אני עוקב באדיקות אחרי ה R28 שיצא בספטמבר

יש לו מעבד מעולה אבל לא חסר בעיות, שייצא FW שיפתור את הכל, ייתכן ואני יזמין אחד לעצמי

איזה סרטים הוא מנגן? בדקת הכל כולל 4K ו 3D?

האם הוא עושה auto frame switching שמחליפים תוכן? באיזה נגן את משתמש?

• תוכן חדש...