Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אנחנו זוג ללא רכב (ללא ילדים עדיין, אבל בקרוב יהיו...), לצערנו אי אפשר לחיות בארץ בלי רכב ולכן התחלנו לחפש רכב קטן אבל שיתאים מבחינת מקום לעגלה ושאר הדברים שצריך לסחוב ביחד עם ילדים קטנים.

כעיקרון אני היתי רוצה רק רכב יפני והסיבות הן:

רכבים אירופאים הם נהדרים, אבל המחיר שלהם גבוה והמוסך סופר יקר.

רכבים קוריאנים, איך לומר בעדינות.... לא הכי אמינים (בודאי שלא בתצרוכת דלק) מהניסיון שלי.

רכבים אמריקאים = אכבים קוריאנים עם צריכת דלק עוד יותר גדולה.

ההעדפה שלי היא לרכב ידני (אם כי לא חובה) מה שאמור להוזיל עלויות, הלכנו לסוכנויות של טויוטה, הונדה וניסאן והעמדנו פנים כאילו אנחנו מעוניינים ברכב חדש:

הונדה ג'אז וטויוטה יאריס - הגודל שלהם מושלם! אבל המחיר של רכב חדש מאד יקר (אם כי הם נותנים תנאי תשלום מאד מאד נוחים), ביד 2 יש בעיקר אוטומטיות והמחירים לא רחוקים בכלל ממחיר של רכב חדש ידני (הפרש של 10K-15K לאוטו בן 4-5).

בסוכנות ניסאן עשינו נסיעת מבחן למיקרה, ופרט לזה שהרכב מאד (!!) רועש בנסיעה הוא בסדר, אבל ממש לא שווה את המחיר שמבקשים עליו.

אני כבר די מיואש מלחפש רכב אמין בעלות סבירה ובימים האחרונים התחלתי לחשוב על היונדאי I20 שהוא אמנם פחות אמין והקשר בין צריכת הדלק המוצהרת לאמיתית היא כנראה מקרית בהחלט, אבל בתקציב שלנו (~50K-60K) אנחנו נוכל אולי לקנות רכב חדש\חדש יחסית ואז פחות נרגיש את ה"מחלות" של הרכב קוריאני.

האם כדאי להדק קצת את החגורה ולקנות ג'אז\יאריס?

אשמח להארות של המומחים...

תודה רבה לעוזרים!

נ.ב - אני יודע שיהיו כאלה שיגידו שצריכת הדלק מאד תלויה ב"משקל" של הרגל על הגז, אז אני אציין שאני ממש לא "כבד" על הגז ולראיה ברכב של ההורים שלי (סוזוקי סוויפט שנת 2008 אנחנו מגיעים ואף עוברים די בקלות את צריכת הדלק המוצהרת של היצרן.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

אני בעלים של יונדאי I20 שנת 2009 שגמעה מעל 135K ואני מאוד מרוצה. איכות החומרים טובה (לא מעולה אבל טובה) הרכב מאובזר מאוד,

עד עכשיו מציג אמינות טובה וצריכת דלק סבירה.

אל תצמד לדעות ישנות, אנחנו כבר לא בשנות ה 80'. יונדאי וקיה התקדמו המון.

אם אתה יכול לחכות טיפה שתגיע ה I20 החדשה ואז המחיר של ה I20 הנוכחית יירד- לדעתי תרוויח.

אגב, גם הטיפולים של היפאניות והקוריאניות לא זולים בכלל (כבעלים לשעבר של הרבה רכבי VAG, רכבים יפאנייים וכרגע קוריאני).

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

טויוטה פריוס והונדה ג'אז הן המכוניות הכי יקרות בקטגוריה.

נראה לי שאתם קצת נשארתם עם סטיגמות ישנות לגבי יצרנים, היום לדעתי זה כבר לא ככה.

לדעתי הרכבים במחירים הנורמאלים שיש בקטוגוריה הזאת הם הפורד פיאסטה, קיה ריאו, יונדאי i20, סיאט איביזה, סקודה פאביה ופיג'ו 208.

אני גם התלבטתי לגבי כל הרכבים האלה ועשיתי נסיעות מבחן ובסוף בחרתי בפורד פיאסטה.

תלכו לסוכנויות תסתכלו לעומק על הרכבים ותקבעו נסיעות מבחן.

אתם יכול לקרוא את השרשור עם התובנות וההתלבטויות שהיו לי בתהליך:

השוואה והתלבטות בין מכוניות סופר מיני: פורד פיאסטה, קיה ריאו, יונדאי i20, סיאט איביזה, סקודה פאביה ופיג'ו 208

פורסם

מה פחות אמין בקוריאניות? באיזה סרט?

הקוריאניות מכוניות סופר אמינות, יעידו על כך חברות ליסינג והשכרה ובעיקר הצבא שמשתמש במכוניות האלו וגומע איתן מרחקים עצומים של מאות אלפי ק"מ בנהיגה ברוטאלית עם מנוע וגיר מקוריים.

דווקא היפניות ירדו בעיניי, מלא ריקולים, אמינות ירדה, תקלות שאתה לא מצפה לראות מגיעות בבום.

ועל האירופאיות? אפשר להתווכח על המחירים של הטיפולים. אני מחזיק רנו, הטיפולים לא יקרים יותר מיונדאי.

בקיצור אתה חי בסטיגמות עתיקות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני קצת איבדתי אותך ב"רכבים אירופאים נהדרים, אבל המחיר שלהם גבוה" במיוחד כשאתה מדבר על רכב משומש.

תעשה חיפוש בלוחות בגבולות התקציב שלך ותראה מאיזה שנתונים אתה מוצא פונטו/קליאו/207/c3 וכו' לעומת ג'אז/יאריס/סוויפט.

כשאתה מתבסס על 100% סטיגמות מתחילת שנות ה90, קשה למצוא עיסקה משתלמת.

ראיתי שמישהו ציין כאן שיאריס זה רכב נוח, בתקציב הנתון יכנס דור שני בלבד, נוח זה הדבר האחרון שאפשר להגיד עליו.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

א. תודה לכולם על התשובות

ב. אני לא מתבסס על סטיגמות אני מתבסס על ניסיון שהיה לי בעבר:

יונדאי גטס שנת 2006 - צריכת דלק שיותר דומה לטנק, גיר הלך אחרי ~65000 ק"מ

יונדאי I30-CW שנת 2012 - נסיעה של שעה בלבד גרמה לי לכאב ראש מטורף בגלל כמות הרעש מהכביש שהרכב לא מסנן (מהירות נסיעה של 100-110 קמ"ש)

פורסם
א. תודה לכולם על התשובות

ב. אני לא מתבסס על סטיגמות אני מתבסס על ניסיון שהיה לי בעבר:

יונדאי גטס שנת 2006 - צריכת דלק שיותר דומה לטנק, גיר הלך אחרי ~65000 ק"מ

יונדאי I30-CW שנת 2012 - נסיעה של שעה בלבד גרמה לי לכאב ראש מטורף בגלל כמות הרעש מהכביש שהרכב לא מסנן (מהירות נסיעה של 100-110 קמ"ש)

הייתה לי גטס 2008 מהשכרה, הרכב נרכש עם 66 אלף ק"מ, אני נסעתי עליו עוד 10 אלף ק"מ, כמעט הכול בעיר, הגיר לא הלך, הכול היה תקין ועבד פיקס, צריכת דלק הייתה סבירה. כנראה רכשת דגם טרם מתיחת הפנים.

להוריי הייתה i30CW 2010, נסענו איתה גם למרכז ולצפון, לא זכור לי כשאני או אבא שלי נהגנו שקיבלנו כאבי ראש, רעש הכביש היה סביר, גם בנסיעה כמו כביש 6. רכב מאוד אמין, מאובזר ולא יקר לתחזוקה.

לדודים שלי הייתה i20 2010, אמנם הם לא נסעו בה הרבה, אבל בשנתיים וחצי שהחזיקו ברכב הכול היה פיקס.

ולראיה לאמינות - כל רכבי יונדאי אקסנט וגטס בצבא, הרכבים האלו עוברים התעללות יום יומית, נוסעים בשטח, כמה נהגים ביום, ועדיין לפי קציני הרכב בצבא, הם עושים מאות אלפי ק"מ על מנוע וגיר מקוריים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דבר ראשון ספציפית התייחסת לשנתון בעייתי של יונדאי גטס, שגם היה ידוע כזללן דלק,

בקשר לבידוד רעשים אני מסכים, איתך מנסיון עם I30 2011... (וכן צריכת דלק לא מדהימה)

ועכשיו להתייחסות לפוסט שלך, המשפט "

רכבים אירופאים הם נהדרים, אבל המחיר שלהם גבוה" פשוט לא נכון כשמדברים על יד2, עובדתית הן פחות שומרות על הערך שלהם, במיוחד בהשוואה ליאריס ולג'אז שמאוד שומרות על הערך שלהן.

אני במקומך הייתי בוחר בין ג'אז יאריס או סוויפט. (למרות שאני לא יודע איך בידוד הרעשים בסוויפט)

תלוי למה אתה מתחבר יותר, אני אישיתי הייתי הולך על הג'אז

פורסם

ולראיה לאמינות - כל רכבי יונדאי אקסנט וגטס בצבא, הרכבים האלו עוברים התעללות יום יומית, נוסעים בשטח, כמה נהגים ביום, ועדיין לפי קציני הרכב בצבא, הם עושים מאות אלפי ק"מ על מנוע וגיר מקוריים.

אני לא חושב שזה בהכרח מראה על אמינות, עובדה שלפני למעלה מעשור הרכבים הצבאים הצבאיים היו רנו מגאן שהוא ואמינות לא היו חברים טובים במיוחד... שנינו לא יודעים מה השיקולים בקניית רכב בצה"ל.

באלביט עד לפני כמה שנים היו רק טויוטות (לא ליסינג) ולאחר מכן הם התחיל לקנות גם יונדאי, משיחה על הנושא עם הקצין רכב שלנו (אני עובד אלביט) הוא אמר שהם לא הכי שלמים עם ההחלטה הזו בגלל שצריכת הדלק של היונדאי גובהה יותר.

ועכשיו להתייחסות לפוסט שלך, המשפט "

רכבים אירופאים הם נהדרים, אבל המחיר שלהם גבוה" פשוט לא נכון כשמדברים על יד2, עובדתית הן פחות שומרות על הערך שלהם, במיוחד בהשוואה ליאריס ולג'אז שמאוד שומרות על הערך שלהן.

אני במקומך הייתי בוחר בין ג'אז יאריס או סוויפט. (למרות שאני לא יודע איך בידוד הרעשים בסוויפט)

תלוי למה אתה מתחבר יותר, אני אישיתי הייתי הולך על הג'אז

אתה צודק, הכוונה שלי הייתה למחירים של הטיפולים במוסך - החלפים עצמם יותר יקרים מאשר חלפים של הקוריאניות או היפניות.

שמירת ערך זה גם שיקול.... הרי אני לא אשאיר את הרכב אצלי ל-20 שנה ומן הסתם כשארצה למכור אותו השאיפה היא למקסם את המחיר עד כמה שאפשר.

ועכשיו כשהעלת את הנוקודה של שמירת ערך, אז זה גם משהו שלא לקחתי בחשבון כרגע וכן צריך לחשוב עליו...

ושוב - תודה לכולם על כל העיצות! זה מאד עזר לי לקבל כיוון ולשמוע עוד דעות\הארות שלא הכרתי ולא חשבתי אליהם קודם.

פורסם

הג'אז והיאריס הם רכבים שמתומחרים ברמה קיצונית ולא תמיד מקבלים תמורה בעד הכסף.

היאריס רכב לא הכי נוח שיש ולא הכי מרווח שיש בקטגוריה ולאחר נסיעת מבחן גם עם אחיזת כביש מרגיזה.

הג'אז מאוד מרווחת עם תא מטען גדול ויכולה להתאים למשפחה שבדרך אבל מחיר גבוה ובתקציב שלך תוכל לרכוש אחת בשנתון הרבה יותר נמוך מאשר יונדאי i20 או פיאסטה.

כמו שכולם רשמו פה, עזוב אותך סטיגמות וניסיון עבר, עולם הרכב עבר שינוי משמעותי לאחרונה והקוראנים הבינו שהם צריכים לעשות רכבים איכותיים יותר, היפניות כבר לא כ"כ יפניות אלא טורקיות ותאילנדיות והודיות והאמריקאיות ממזמן עזבו את אובמה ועברו לאירופה.

היונדאי i20 תהיה בחירה טובה, הרכב אמין ומרווח ולא מרגיש כמו קופסה בנסיעה.

אתה מוזמן לקרוא את הסיקור והשרשור שבא איתו על הפיאסטה החדשה…

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?536801-%D7%A1%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8-%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%94-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA-2014

ואם אתה מחפש רכב ידני אז בתקציב שלך גם פונטו איבו באה בחשבון, הרכב אמין וחסכוני עם חלקים זולים או סוזוקי סוויפט אבל התא מטען שלה לא מתאים למשפחה שרוצה ילדים בקרוב.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

היאריס לדעתי לא שווה המחיר הגבוה ולדעתי מופקע שמשלמים עליה אני לא מוצא יתרון שלה על פני שאר הרכבים היותר זולים בקטגוריה.

את הג'אז ההיברידית יש לאחותי ויצא לי לנסוע בה הרבה, זה רכב מאוד נחמד וגם יש לו מרחב פנימי ותא מטען יותר גדולים ממה שנראה מבחוץ, אבל הוא יקר.

פורסם

נתקלתי בביקורת על ה I20 בYNET ויש שם נתון שקצת (מאד!) מטריד אותי - "תצרוכת הדלק רחוקה מלהרשים, ועמדה בתנאי מבחן רגועים - המדמים תנאי אמת - על 11.7 ק"מ לליטר. רחוק באופן חריג מנתון היצרנית (20.4 ק"מ לליטר בממוצע)"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4308468,00.html

הנתון הזה מסתדר עם ה"סטיגמה" שאני מכיר מיונדאי מניסיון העבר... האם זה לא נכון?

• תוכן חדש...