Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת מאזדה 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כך- כל מה שהוא החליף מתאים לק"מ, וחייב להיות מוחלף ממילא כתוצאה מבלאי טבעי.

(למעט הפנסים, שזה לא בלאי טבעי, אך כנראה אומר שלא תסבול מתופעת ההתעבות/התכה. החברה פתרה את הבעיה, ופנסים חדשים שמותקנים לא סובלים ממנה)

זה יתרון עצום (ובטח לא חסרון של הרכב) שהוא ספג את כל זה ולא אתה. זה אומר ש(למעט הפתעות מיוחדות) צפוי לך יישור קו קל וזול.

אני ההיתי מתקדם לבדיקה במכון, ובמקביל מנסה "לקלף" לו עוד 1000-2000 ש' במחיר, ולוקח את הרכב. (בהנחה שאת הבעיה בגיר נייחס לכך שאינך רגיל להתנהגות הרכב ולא לתקלה חמורה).

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

הבנתי, יש מכון בדיקה איכותי שאתה ממליץ באיזור המרכז? (ת״א פ״ת)

כדאי לקחת לבדיקה גם במוסך בנוסף? או לעשות בדיקה ספציפית לגיר? אין לי בעיה על העלות אם זה יתן לי שקט נפשי.

פורסם (נערך)

בנוסף, משהו מאוד מוזר לי.

בעל הרכב אמר שקנה את הרכב מליסינג (אלבר) ושהוא היה שם בשיטת easy pay משהו כזה, הסביר שהרכב היה 3 שנים מלאות אצל נהג יחיד (אני חושב מטעם החברה או שהחברה שבה הוא עובד שכרה את הרכבים והביאה) אבל ברשיון הרכב לא מצוין בכלל את המילים: ליסינג, השכרה, החכר, או משהו בסגנון.

איך זה יכול להיות?

עריכה אחרונה על ידי CompCloud
פורסם

אני לא הייתי כל כך משלים עם מה שאתה אומר לגבי ההילוכים והגיר.

זהו הרי לא רכב בעל מגדש טורבו שאמור לתת כוח בסל"ד נמוך.

להיפך, עיקר הכוח של הרכב הזה הוא בסל"ד גבוה יחסית.

אני בעצמי בעל מאזדה 3 2008, והרכב מגיע ל- 140-160 די מהר... וממש לא "בלחיצה ארוכה של כמה דקות", כמו שאמרת.

לכן נשמע לי מוזר מאוד שהרכב מאיץ יפה עד 100 קמ"ש, ולאחר מכן, בקושי מאיץ.

די נשמע שיש משהו לא תקין עם הגיר שלו.

מה שכן, החלפת ההילוכים המהירה לטענתך, בנסיעה, היא תקינה לחלוטין.

גיר הרכב מכויל בצורה כזו שהוא יחליף הילוכים בלי למשוך אותם כלל, אלא אם תלחץ חזק.

זאת לטובת חיסכון בדלק.

פורסם

עדכון קטנטן: המוכר ניגש למוסך המורשה של מאזדה בו הוא מטפל והרכב נבדק (לדעתי נסיעת מבחן) לא משהו עם פירוקים ונאמר לו שלגמרי תקין.

איך זה יכול להיות? האם יש מצב שהמעבר הזה בין P ל-N תמיד "קשה" ברכבי מאזדה 3?

מה יכולה להיות בעיה של "אי-תאוצה ממהירות יחסית גבוהה"? אני גם את זה אבדוק במורשה אני חושב.

אתה באמת חושב שהגיר במצב בעייתי? כי מעבר למעבר הזה הגיר תיפקד מצוין ויש לי רקע קצת עם גירים (נפלתי חזק עם אחד פעם)

והמעברים היו מעולים אנדר סטייטמנט.

בדקתי את המעבר המהיר בסל"ד נמוך עם מישהו שמתעסק בגירים והוא ענה את התשובה שלך, שזה עניין של כיול ממוחשב.

אגב איפה נמצא שמן גיר? ומה הצבע שצריך להיות?

פורסם

מעבר ההילוכים המהיר יחסית הוא ידוע. כל מי שתשאל יענה לך את אותה התשובה.

אלא אם הוא ממש לא מבין בזה :)

ככה תיכנתו את הגיר לעבוד. חד משמעי.

אני לא יודע להגיד בודאות אם הגיר במצב בעייתי. זה יהיה מגוחך מצידי לנחש.

אני רק אומר שאני נוסע על אותו רכב בדיוק. והמצב שאתה מתאר, הוא רחוק מאוד מהמצב אצלי בפועל.

רכב כזה ממש לא אמור להתקשות להגיע ל- 130 קמ"ש. ממש לא!

כשאתה על 100 קמ"ש, הסל"ד לא נמוך, והרכב אמור לתת פידבק בלי יותר מידי בעיה, כי המומנט המירבי שלו מגיע באזור ה-4000 סל"ד לדעתי.

לגבי המעבר הקשה בין P ל- D/N/R- ממש אין לי מושג. לא ניתקלתי בדבר כזה, אז לא רוצה לנחש.

אולי אני טועה, אבל זה רק מחזק את תחושותיי שאולי הגיר לא משהו. אולי...

לסיכום, השוק מוצף במאזדה 3 אקטיב. רובן המכריע היה ליסינג וכו'.

לפני שאני קניתי את שלי, חיפשתי במשך לא מעט זמן בכלל, למרות שהשוק מוצף.

יש לציין שבכלל חיפשתי ספיריט בהתחלה, ובגלל שלא מצאתי אחת שתענה לדרישותיי, קניתי קומפורט בסוף.

גם אותה לא קניתי מהר. לא הייתי מוכן להתפשר על שום דבר, וידעתי שאמצא אחת שמורה להפליא. ויש שמורות. צריך רק למצוא אותן.

מציע לך לא למהר, לחפש טוב טוב, ולא להתפשר על דברים שיכולים להיות בעייתיים לאחר מכן.

יכול להיות שאני טועה, והגיר תקין לחלוטין כן? רק שזה לא נשמע ככה לדעתי..

סה"כ לרכב הזה אין מחלות רציניות (טיפות בפנס האחורי זה לא מחלה..), למעט אולי תושבות המנוע.

וסביר להניח שברכב כזה משנת 07, הבעיה כבר טופלה וסודרה.

תעשה את השיקולים שלך, תבדוק, ואם אתה מחליט לרכוש את הרכב הספציפי הזה, שיהיה בהצלחה :)

לא ראיתי ולא בדקתי אותו, אבל לפי מה שאתה אומר, אני הייתי ממשיך למאזדה הבאה.

אולי זה סתם קטנוני, אבל זה מה שאני הייתי עושה ועשיתי, עם רכב שיש כ"כ הרבה ממנו בשוק.

פורסם

אני מקבל בהחלט את עצתך, אבל לפני שאני ממשיך אני אבדוק אם המוכר יכול לגשת יחד איתי למוסך ושיבדקו את זה מולי ואם מנהל המוסך יגיד לי את זה אני אהיה שקט יותר.

אני אפילו מוכן לשלם רק שיעשו את הבדיקות הנכונות והמקצועיות.

תושבות מנוע + פנסים אחוריים -> הוחלפו (עם קבלות ממורשה).

זה נכון שהשוק מוצף אבל עם זאת קשה למצוא אחת כזאת שמורה ושמטופלת כל כך יפה ביבואן.

אני על יד 2 שבועיים וחצי ולא סימנתי כל כך הרבה מודעות (אחת השכרה אחת עם קיל' בשמיים, מעיכות, ועוד ועוד ועוד).

אני אנסה לתאם את המוכר שאת הליקויים (החשובים לפחות יתוקנו במורשה) ונראה איך הוא יגיב.

אני חושב שאני אעשה נסיעת מבחן נוספת, אולי אני לא הכי מדייק במה שקלטתי בראשונה.

איך בודקים שמן ומה הצבע הרצוי?

זה יכול להעיד הרבה.

אלף תודות.

פורסם

שוב אני אומר, לא יהיה קל למצוא רכב באמת שמור. אבל זה אפשרי.

אני חיפשתי כמעט חודשיים, עד שמצאתי אחת נהדרת! נראית טוב, שמורה, הכל כמו שצריך. פרטית, לא ליסינג.

יכולתי לשלם פחות על הרבה אחרות, אבל לאדם ששומר כ"כ טוב על הרכב שלו, מגיע לקבל קצת יותר מאדם שמזניח... לדעתי..

אתה חייב להיות מוכן לזה, שרוב המאזדה 3 שתלך לראות, יהיו לא להיט. במיוחד אלה שהגיעו מליסינג.

צריך להבין שזה לא רכב ליסינג שמוצע למנהלים לדוגמה. זה רכב שמוצע לעובד הפשוט, הממהר לעבודה, הממהר הביתה,

ולרוב- אחד שלא יהיה לו אכפת יותר מידי מהרכב.

אני זוכר שראיתי כמה כאלה עם חורים של סיגריות במושבים ובריפוד הדלתות... פשוט הזוי איך אנשים מתייחסים לרכב.

קח בחשבון שאדם שלא שומר על הרכב מבחינה אסתטית, לרוב גם יזניח אותו מבחינה מכאנית. במיוחד כשזה לא רכב באמת שלו, אלא רכב עבודה.

לגבי שמן הגיר- אם זה מספיק מעניין וחשוב לך, תקרא את זה לדוגמה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?410615-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%9B%D7%94%D7%94-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-3-%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%98-05

בגדול, יש שאומרים לא להחליף שמן כלל. שזה רק פתח לבעיות.

יש שאומרים להחליף חלקית, את השמן שאפשר לנקז.. שזה כ-4 ליטר, ולמלא 4 ליטר במקום.

ויש שאומרים להחליף הכל ע"י מכונה שמנקזת את כל השמן.. נדמה לי שזה כ- 7 ליטר.

לגבי הצבע- אני מניח שכמובן שאם אתה רואה שהשמן שחור לגמרי, או קרוב לכך, המצב שלו לא משהו :)

ואם אפשר את דעתי הנוספת, אני חושב שאתה מייחס חשיבות רבה מידי לכך שהרכב טופל במוסך מורשה.

זה לא רכב חדש, זה לא רכב נדיר, זה רכב מאוד נפוץ, וזה לא רכב מיוחד שלא יודעים לטפל בו.

אני לא רואה יתרון כ"כ משמעותי לכך שהרכב טופל במורשה בשנים האחרונות.

סה"כ, אם יש מוסך טוב, אמין ולא חאפר- הוא יידע לטפל במאזדה 3 באופן מצויין. זו לא וולוו חדשה לצורך הדוגמה :)

רק מי שעושה את זה- יכול להתעקש על חלפים מקוריים ולא זבל סיני...

יש אנשים שניגשים למוסך מורשה מאזדה כדי לרכוש את החלפים הדרושים לטיפול (פילטרים, שמנים, נוזלי קרור וכו'..),

ועושים את הטיפול במוסך אחר לדוגמה.

הכי חשוב הוא שהרכב מטופל כראוי! תבדוק, תבקש היסטוריית טיפולים אם יש, קבלות מהמוסך המטפל וכו'.

• תוכן חדש...