Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי מאזדה 3, דגם ספיריט, 2000 סמ"ק, אוטומטית, הצורה הישנה ישנה (הצורה הראשונה) עם כ-40,000 ק"מ.

2 שאלות לי:

א. שמו לי במוסך שמן מנוע מדגם utraoil (תוצרת תורכיה) בדרגת צמיגות 5w/30 - סינטתי מלא. האם הפירמה של השמן שווה משהו ? האם דרגת הצמיגות נכונה ? מצורפת תמונה של הגריקן.

20141020_052859 (1).jpg

ב. מה שמן המנוע הטוב ביותר שכדאי לשים לרכב (איזה פירמה ואיזה צמיגות) ?

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ג. ושאלה נוספת: במוסך שמו לי את השמן מנוע הנ"ל טיפה מעבר לנקודת המקסימום שמופיעה על גבי מדיד השמן. האם יש עם זה בעיה כלשהי ? האם זה יכול לגרום לנזק כלשהו ? האם כדאי להוציא את עודף השמן ?

פורסם

לרוב כל השמנים בעלי השמות ה"מפוצצים" אלו סתם פירמות מדבקה, על השמן הזה ספציפית לא מצאתי משהו בגוגל או זכר כלשהו. בעקרון במוסכים האלו שמים לך שמן מנוע ש"עומד" בתקן.

בד"כ לא טוב שיש יותר שמן מעל מה שמראה המדיד, אם זה בצורה מוגזמת עדיף לנקז (כחצי / 1 ס"מ מעל המקסימום במדיד)

לרכב שלך אני לא יודע איזו צמיגות עדיפה, תבדוק לפי ספר הרכב, רק לדאוג שזה יהיה שמן סינתטי מלא ומיצרן מוכר כגון CASTROL / וולווליין וכדומה, גלון עולה כ 170 ש"ח ומומלץ להשקיע הזה (כמובן גם להחליף פילטר שמן מקורי בלבד אם כבר שמים שמן איכותי).

Opel Adam S 2017

פורסם

מכיר את השמן

תרשום את שם החברה-בצד האחורי של הגלון רשומה החברה שמייצרת,נחשבת לחברה גדולה מאד בתורכיה

אם זכרוני אינו מטעה אותי היא מייצאת גם לESSO

פורסם

א- תצלם המדבקה בצד השני של מיכל - מה שרואים לא נותן מספיק מידע. דרגה צמיגות נכונה.

ב- אין לאמר "הטוב ביותר" בשמנים לרכב - נשמע לי הגיוני יותר לאמר המתאים ביותר (בהתאם לסוג מנוע ותנאי שימוש)

יש להשתמש בשמן העומד בתקן שקבע היצרן הרכב.

ג- עודף שמן יכול לגרום ליצירת קצף וזה יגרום לשחיקה מוגברת ונזקים למנוע.

כאשר העודף קטן יחסית (הכניסו 4 ליטר במקום 3.7 סביר להניח שלא יזיק)

פורסם

אני לא ממש מכיר את השמן שיש לך, לדעתי הוא עומד בתקן .

לפעם הבאה - השמן המומלץ ביותר למאזדה motorcraft 5w30 .

Motorcraft_5w30-500x500.jpg

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם

וחוץ מזה על הגריקן האדום אני רואה שרשום שזה לרכב פורד ! זה מתאים גם למאזדה ? אני רוצה משהו ספציפי למאזדה שלי לא סתם איזה שמן.

פורסם
אני לא ממש מכיר את השמן שיש לך, לדעתי הוא עומד בתקן .

לפעם הבאה - השמן המומלץ ביותר למאזדה motorcraft 5w30 .

[ATTACH=CONFIG]401263[/ATTACH]

זה שמוסכים מורשים שמים אותו לא אומר שהוא המומלץ.

לידיעתך זה בכלל שמן חצי סינטטי, שהמוסכים מוכרים ללקוחות שלא מבינים כסינטטי מלא

פורסם

mark avn,

איזה שמן בידיוק עולה 300 ש"ח ? הוא מתאים לרכב שלי ?

טמח ךט מגיע ל-15,000 ק"מ בשנה - אני בקושי עושה 10,000 - ככה שאין חשש שאעבור את ב-15,000 ק"מ.

פורסם

זה היה זריקת מחיר כללית.

במידה ואתה מן עם "קבלות"

יש לך קסטרול אד'ג בצמיגות של 5/30 שעולה עד 200 ₪ .

אני לא יודע מה טווח טיפולים במאזדה רוב הרכבים היפנים ברובם נעים בין 15ל10 אלף.

• תוכן חדש...