Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים,

לפי ספר הרכב, על שמן המנוע לעמוד בדירוג api sl acea a3/a5.

1.jpg

מה זה הדירוג הזה ? לא אמרתם שהצמיגות היא מה שקובעת ?

בכל מקרה, השמן ששמו לי (במוסך מורשה) כמו שמופיע על הגריקן שצילמתי הוא שמן שעומד בדירוג sl/cf.

מצאתי שמן של חברת קסטרול בדירוג של ACEA A3/B3, A3/B4 API SL/CF BMW Longlife 01 MB-Approval 229.3/ 229.5 VW 502 00/ 505 00 - הבעיה שהדירוג הוא של acea a3/b3 כשבספר הטיפולים מבקשים דירוג של acea a3/a5

http://www.castrol.co.il/index.php/private-cars/item/36-castrol-edge-professional-a3-0w-30

מצאתי גם שמן של חברת וולוליין בדירוג של MaxLife FE 5W-30GF-3 and GF-4, API SM/SL/CF, דירוג דומה לזה ששמו לי - הבעיה שהוא לא עומד בדירוג acea a3/a5 כמו שמופיע בספר.

http://www.valvoline.co.il/MaxLife%205W30%20Full%20Synt

איזה מבין שני השמנים האלו כדאי לשים ? יש שמן אחר שכדאי ? אני לא רוצה סתם להחליף שמן שמוסך מורשה שם לי ואח"כ לגלות שגרמתי לנזק בלתי הפיך למנוע ....

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש תקן ויש צמיגות.

הצמיגות המומלצת היא 5W30 והתקן הנדרש הוא API SL או ACEA A3 או A5 (אין דבר כזה A3/A5), לא חייב לעמוד בשניהם.

גם אין דבר כזה "השמן הכי טוב". שני השמנים שציינת יעשו את העבודה מעל ומעבר. לטעמי אחד השמנים היותר טובים שניתן לרכוש בארץ הוא Royal purple, אך מחירו בהתאם. חפש באתר של Autostore, הוא מוכר אותו.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הספר רושם שניתן לשים A3 או A5 כי אחרת זה פשוט לא מסתדר אין שמן שהוא A3/A5.

יכול להיות שקיים שמן שהוא A3/B5.

בכללי מה שמו לך עומד בתקן הם גם לא יחליפו מרצונם האישי זה עוד איזה 300 שקל לפחות בשביל לעשות את זה במוסכי החברה.

שמני 0/30 דלילים יותר ויש מצב שתתחיל אכילת שמן טבעית בגללו.

פורסם

רק עכשיו שמתי לב שבספר הרכב שצירפתי מקודם לא מצויין שצריך לשים שמן סנטטי מלא ... האם זה אומר שניתן לשים שמן חצי סינטטי ? ובמיוחד את השמן מוטורקראפט (בגריקן האדום) שהוצע מקודם שהוא חצי סינטטי ?

פורסם

טוב חברים וחברות, אם לסכם: יש הסכמה עם כולם שהשמן צריך להיות 5w/30 בדרגה שרשומה בספר הרכב: בדירוג api sl או acea a3 או acea a5 (אגב, אני מבין שהשמן יכול לענות על כל 3 הדרגות או על שנים מהם - כלומר לעמוד בדירוג של api sl ו/או acea a3 ו/או acea a5 ).

הבעיה רק עכשיו ממה שאני קורא יש דעות לכאן ולכאן אם לשים חצי סינטטי או סינטטי מלא.

פורסם

אני מבין את הרצון לעשות דוקטורט בנוגע לסוג השמן והתאמתו אבל בוא ננסה לסכם: (יש ברשותי את שלושת הדורות של המאזדה 3)

1. במוסכים מורשים שמים 5W30 חצי סינטטי של מוטורקראפט - עלות: כ-240 שקל לפני מע"מ( אם אני זוכר נכון) על כמות של 3.9 (מה שנכנס למנוע ולפילטר במזדה 3 1.6)

עלות המיכל כולו 4.75 ליטר בחנות חלפים היא 120-130 שקל.

2. שמן סינטטי מלא מומלץ שעומד בדיוק בתקנים הדרושים ע"י מזדה הוא Castrol Magnatec 5W30 A1 ( שים לב שA1 הוא שם הדגם של השמן לא להתבלבל עם C2 שזה דגם אחר של אותו מגנטק אבל עומד בתקנים אחרים)

עלות למיכל 5 ליטר - 170 שקל

http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Castrol-Magnatec-5W30-A1-5L.html

וזה הצי רכב שלי:

DSC_8912.jpg

פורסם

זה מאוד לא לעניין שהג'אנטים של האפורה מטונפים באבק רפידות. לטיפולך המיידי.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)
אני במאזדות שלי שם קסטרול מגנאטק.

גם אני בעל 3 ספיריט, הרכב שלי עד הקניה תמיד טופל במוסך מורשה ששם שמים שמן 5w-30 של מוטוקראפט, אני החלטתי שמרגע הקניה ברכב ימולא אך ורק שמן סינטטי מלא של קסטרול 5w-30 דגם Magnatec לפי קסטרול העולמית השמן המומלץ למאזדה 3 ספיריט הוא Magnatec ולא ה- Edge. מאז ששמתי את השמן הנ"ל המנוע עובד בצורה שקטה יותר, וזהו שמן בהרבה יותר איכותי מבחינת התרכובת שלו, שורה תחתונה שים את השמן הנ"ל ולא תצטער לרגע המחיר הוא כ 170 ש"ח.

CASTROL Magnatec 5w-30 A1

עריכה אחרונה על ידי HawHaw

פורסם

היה לי ויכוח במורשה לגבי השמן, השמן של מוטוקראפט שהם משתמשים אינו עומד בתקן של מאזדה 3 דור ראשון, לבסוף ניצחתי והוא הביא שמן של castrol העומד בתקן. רק לידע כללי, שמן של מוטוקראפט עולה 100 שח והם גובים עליו 250 שח !!! גניבה הזויה!

שמן מומלץ כפי שאמרו הוא

CASTROL Magnatec 5w-30 A1. הוא נמכר בכ 160 שח ("שחמון אלישע" בפ"ת).

השמן Liqui Moly 5w30 במיכל הכחול - גם הוא אינו עומד בתקן. בשביל 20 שח עדיף את השמן שהומלץ.

פורסם

טוב חברים וחברות, בהמלצתם הטובה של כל חברי הפורום רכשתי שמן CASTROL Magnatec 5w-30 A1.

שאלה קטנה לי למביני העניין: יש 2 מסנני שמן מנוע לרכב שלי: האחד, עם מספר מק"ט shy114302 והשני lfy114302 - איזה מבין שניהם מתאים לשלי ?

והשני שאינו מתאים, לאיזה דגם של מאזדה הוא מתאים ?

• תוכן חדש...