Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כן, אוהד זכי נוסע בפיאסטה ידנית 2014, רכב שעושה עבודה טובה מאוד בעליות של ירושלים, בתוך העיר וגם מחוצה לה.

לא זולל דלק כמעט בנסיעה רגועה, נוח מאוד לנסיעה.

בקשר להשוואה בין רכב משפחתי וסופרמיני, גם אני לא שמתי לב לשינויים גדולים ומהותיים כ"כ בשביל לרכוש רכב משפחתי במידה ויש רק נוסע אחד ואפילו משפחה קטנה. לפני הפיאסטה הייתה לי פונטו 2000 שהוא הייתה מאוד נוחה ומרווחת לא פחות מהרבה משפחתיות.

להורים שלי תמיד היה משפחתי בין פורד פוקוס 4 דלתות שנת 2008 ועד לפורד סיירה 1987 וביניהם לא מעט מכוניות, אני חייב לציין שהפיאסטה לא נופלת מהם בשום פרמטר של נוחות חוץ מהמושבים החדשים שהם קצת קשים והייתי צריך לחכות כמה חודשים עד שהם התרככו.

אכן המנוע הוא אותו מנוע, הרכבים שוקלים אותו הדבר, שתיהן עם 5 כוכבי בטיחות ועם 7 כריות אויר.

במידה וההצעה אכן משתלמת לפות"ש, שווה לנסות.

בלינק יש סיקור ובהמשכו שרשור שרשמתי על הפיאסטה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?536801-%D7%A1%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8-%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%94-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA-2014

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האמינות של הקבוצה? הסמל של טויוטה על ההגה בינתיים לא גרם לרכב להיות אמין יותר\איכותי יותר בנסיעה, אבל אם זה מה שאתה מעדיף, לבריאות.

1+ לפיאסטה שSTONE הציע, מדובר ברכב חדש יחסית שהקונה שלו עדיין יהנה מאחריות יצרן.

רק הערה קטנה, אוהד נוסע בפיאסטה מהדור החדש יותר, למרות שנראה לי שמדובר באותו המנוע.

אתה צוחק?

ברור שהסמל עצמו לא גורם לשום מכונה להיות אמינה יותר, אלא החומרים וההרכבה עצמה.

אבל אם תסתכל במדדי איכות/תלונות על תקלות עולמיים- תראה שהרכבים שציינתי נמצאים במקום טוב יותר מכל הרנו/פיז'ו למניהן. שוב, אני מזכיר לך את התלונות על הגיר המהולל של פיזו/רנו/סיטרואן- אני אישית מכיר כמה מקרים שהגיר הולך הרבה לפני 100K KM ברכבים מטופלים ולא מוזנחים. יחסית למקרים ברכבים אחרים- אין ספק כי הם פשוט מתקלקלים יותר.

תראה רק את כמות התלונות כאן בפורום שלנו בין כל יצרני המכוניות, בטח ובטח בפורומים גדולים יותר בחו"ל.

שלומי

פורסם

שלומי, אולי כדאי שתתחיל לקרוא את ההודעות אליהן אתה מגיב.

תראה לי הודעה אחת בשרשור הזה שבה אני ממליצה למישהו על רכב עם גיר AL4.

גם איכות ההרכבה של טויטה לא בדיוק מהמובילות בתחום, סתם דוגמא מהתקופה האחרונה: אוריס היברידית חדשה של חבר טוב מקרקשת, לדבריו, כבר מהיום הראשון. לפני כן החזיק בפאביה שמכר אותה כשהגיעה לגיל שנתיים בערך ולא שמע ציוץ מהפלסטיקה. הינה לך סופר מיני מול משפחתית "אמיתית ואיכותית".

בתחום הזה אין כלל אצבע, יש דגמים מוצלחים יותר ומוצלחים פחות ככה שסגידה ליצרניות היפניות (שכבר מזמן לא כולן מייצרות באמת ביפן) מיותרת.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

לא עברנו כבר את העניין הזה של יפניות, אירופאיות, אסיתיות וכו' וכו'?

אין מה להשוות בין היפניות של פעם למה שהולך היום בשוק. היום דגמים של טויוטה מיוצרים בטורקיה, תאילנד, הודו ועוד רבים וטובים.

בסופו של דבר צריך להשוות בין דגם ספציפי לדגם ספציפי.

שלומי, להגיד שאנשים מתלוננים על רנו/פג'ו, זה כמו להגיד שאבוקדו לא טעים לי {לא סובל אבוקדו}.

יש דגמים של רנו שאני מאחל לטויוטה להגיע ללכלוך בציפורן שלהם ויש דגמים של פג'ו שאני מעדיף לנסוע על קורקינט ולא לעלות עליהם.

פורסם

Murzilka לא התכוונתי שאת ממליצה על גיר ספציפי אלא על יצרניות כלשהן על פני אחרות (אמינות יותר לפי דעתי ולפי מדדים גדולים יותר מדעתי הקטנה).

ההתייחסות לגיר היתה דוגמה לתקלות נפוצות המעידות על אי אמינות.

הדוגמה שלך עם הסקודה/אוריס מהווה שימוש באינדוקציה- לוקחת פרט ומעידה על הכלל. לא כך מוכיחים טענה כמו שלנו. בדיקת אמינות ברכבים מתבצעת על מדגם גדול יותר מ2 מכוניות שאת מכירה.

אני בהחלט מסכים איתך שאין כללי אצבע מובהקים בתחום הזה, אבל במבט כולל, בהסתכלות על תלונות/תקלות נפוצות- מסתכלים על כמות ואחוזי תלונות ובעיות על רכבים/יצרנים ספציפיים. ושוב- תראי בפורום שלנו על מי מתלונים יותר, ובנוסף במדדים בינ"ל שלוקחים מדגם גדול יותר (מה שמהווה בסיס נכון יותר למדידה).

בסך הכל המלצתי על יצרניות כאלו על פני אחרות, מכאן ועד ל"סגידה ליפאניות" המרחק רב..

כמו כן, ברור לי שלא כל הרכבים ה"יפאנים" מיוצרים ביפן כמו שהיה פעם, אבל זה בהחלט לא אומר שכל מה שמיוצר בטורקיה/תאילנד=זבל. כמובן שגם כשיצרניות מסוימות מעבירות את הייצור למדינה אחרת עקב עלויות ייצור/שכר עבודה/שכירות שטחים- היא עדיין מבקרת את איכות הייצור.

זה גם מאוד לא נכון להשוות ולהסיק שכל הרכבים המיוצרים בX הם בעלי "דרגת איכות" זהה או נמוכה יותר, שוב- יש דגמי מכוניות מומלצות/אמינות יותר על פני אחרות, בלי קשר מובהק למדינת המקור שלהן.

אוהד זכי- השימוש שלך בדוגמת האבוקדו ממש לא לעניין, כיוון שלא מדובר בטעם נטו של המשתמש אלא על מספר תלונות ותקלות נפוצות. אולי בקשר לנוחות כל אחד יכול לחוות דעתו וכאן זה כן טעם. אבל בנוגע לאמינות- ממש לא, זה שיש יותר תקלות ברכבים מסויימים זו עובדה נטו.

אם אתה אוהב תקלות- אז כן, לטעמך הן טובות יותר (כמובן שבציניות חבר..:wink:)

שלומי

פורסם

שלומי - כמובן ששום דבר לא אישי :)

אכן האבוקדו היה עניין של טעם אישי אבל הכוונה הייתה שאי אפשר להשוות רנו לטויוטה. חובה להשוות דגמים ספציפים ולא חברה כזאת לחברה אחרת.

פורסם

תודה לכולם על התגובות! אני עדיין בחיפושים.

שלומי, אני מעדיף סופר מיני בגלל החסכון בדלק, ביטוח, עלויות אחזקה ומקום חניה.

מניסיון שלי עם מספר רכבים מקטגוריית המשפחתיות, הרכבים עושים במסלול שלי באיזור ה-1:10. לפי הטבלה שעשית, מדובר על הבדל של בערך 2000-2500 ש"ח בשנה. זה משמעותי עבורי.

Murzilka - אני בודק על פונטו (גרנדה/איבו) כבר לא מעט זמן. כמו שאמרת, הרוב מגיעים עם מנוע 1.2 ולא בגרסה של ה-1.4 (שהיא גם בטיחותית יותר). לצערי המנוע הזה מרגיש חלש מדי עבור הרכב ובמיוחד באיזור ירושלים.

Stone - אבדוק את האופציה של הפיאסטה. היא עדיין מוצעת למכירה ועכשיו במחיר של 42K. קצת מחשיד.

איך הפיג'ו 206+ מבחינת אמינות וצריכת דלק? ראיתי כמה מעניינות משנתונים 2011.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

מה עם סיריון?

מרגישה די נמרצת

או לחילופין i20.

לא הייתי קונה רכב מיני לנסיעות בין עירוניות, אבל סופר מיני תתמודד איתן בכיף, לא מבין את אלה שממליצים על סירה כמו הבי4.

בדוק גם יאריס ו206 מהשנים היותר מתקדמות (פספסתי את יחסך לגיר ידני).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...