Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש לרכוש רכב בתקציב של 7K-8K.

חשוב לי שהרכב יהיה חסכוני במידת האפשר, זול לאחזקה וכמה שיותר אמין, בנוסף שיהיה משנתון כמה שיותר גבוהה במידת האפשר.

אני לא מעוניין ברכב מזדקן בלי תועלת שיבלה כל שני וחמישי במוסך.

אם זה תורם במשהו אז הרכב עתיד לעשות כ-100 ק"מ ביום מספר פעמים בשבוע.

תודה רבה לעוזרים.

פורסם

בתקציב שלך אין מה להתפנק- הכל יכול לבוא בחשבון כל עוד הרכב שמור מטופל עם טסט ארוך ושכל המכלולים עובדים.

זה לא שאתה רוכש רכב חדש בתקציב גבוהה יחסית עם היסטוריית טיפולים מלאה.

נסה להתמקד עם פונטו/גטס וכו' אבל תהיה פתוח להצעות כל עוד הרכב שמור ומטופל.

פורסם

אני גם לא מחפש להתפנק יותר מדי, חשוב לי פשוט שהרכב ישמש אותי כמו שצריך ביומיום בלי לראות מוסך בתדירות גבוהה.

פורסם

הרכב יכול להיות ידני?

בכל מקרה, אתה צודק, כדאי לקנות רכב משנתון הכי מתקדם שאפשר - אלו יותר בטוחים ולרוב יותר חסכוניים.

שנתון מתקדם במחיר נמוך = הרכבים הצרפתיים, ולמרות כל הסטיגמות, אין בהם כל רע, אם רכשת רכב מטופל היטב, קיבלת את ההיסטוריה המלאה שלו,והמשכת לטפל בו "לפי הספר".

ידניות - רנו קליאו, פיג'ו 207, סיטרואן C3...

אם אתה מוגבל לגיר אוטומטי - רנו מגאן דור ראשון, 2001-4, סיטרואן קסארה... (אחרים ימליצו על מכוניות אחרות, ואין בהן רע, את אלו אני מכיר ואוהב), מחירן בשוק נמוך מהתקציב שלך, אבל סביר שמשהו תצטרך להשקיע, למרות שיש הפתעות.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

שכחתי לציין את זה בהודעה המקורית, העדיפות כמובן נוטה לגיר הידני בעיקר בגלל חיסכון ובלאי של הגיר האוטומטי ברכבים מזדקנים.

איך הצרפתיות מבחינת תחזוקה באופן כללי? ומה לגבי חלפים חלפים? במידה ומשהו מתקלקל זה לא ייצור חור בכיס?

פורסם

בתקציב כזה, רק גיר ידני. גם אמין יותר, גם חסכוני יותר וגם בתקציב כזה גיר אוטומט לך תדע מה עבר עליו.

לפי דעתי לך על פונטו ספייס או פנדה {במידה ותחסוך עוד כמה אלפים}.

הפונטו תהיה חסכונית בדלק, אמינה, נוחה ומרווחת.

הפנדה תהיה אותו כנ"ל עם שנתון יותר מתקדם.

גטס גם אמינה אבל 100 ק"מ ביום זה הרבה דלק.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

בתקציב כזה אפשר למצוא רכב עליך להיות מוכן להוצאות - כלומר, אם זה כל מה שיש לך לאוטו, אתה בבעיה.

לדעתי, בקניית רכב בסכום כזה, אתה צריך לשים בצד לפחות 5K ליישור קו ובלת"מים בתקופה הראשונה.

פונטו ספייס ידנית יכולה בהחלט להוות אפשרות טובה בהתאם לתקציב שלך.

פורסם

בסוף תיפול לבור שאתה חופר...:wink:

מכונית שמורה לא תעשה לך חור בכיס. נכון שפונטו יותר זולה באחזקה, אבל היא יותר פשוטה, פחות בטוחה ונוחה...

ואני מניח שיותר קל למצוא צרפתית שמורה מאוד מאשר פונטו, אבל מה אני יודע...

לגבי עלויות חלפים - קודם כל, אם קנית מכונית שמורה, לא תצטרך כמעט חלפים.

שנית, כל רכב שהיה בזמנו מאוד נפוץ, החלפים שלו יהיו זולים יחסית. יתרה מזאת, לרכבים הנפוצים קל מאוד למצוא חלפים בפירוקיות.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

יש פה רכב שלדעתי שווה לך לבדוק. אמנם אני לא אוהב את הרכב הז אבל בתקציב שלך צריך לחפש משהו שמור ומטופל (שים לב היא כתבה שהרכב טופל במוסך מורשה כל הזמן ויש לו טסט ארוך):

chevi.jpg

פורסם

אני משער שאם אין לך תקציב גבוה לקניה, אין לך תקציב גבוה לאחזקה.

בתקציב הזה אין מה להתפנק, ואין מה לרדוף אחרי חיסכון בדלק/נוחות/שנתון, כי בסוף תיפול לבור ללא תחתית, מאחר ויש המון רכבים זולים לקניה אבל יקרים לאחזקה בגלל חלפים יקרים או/וריבוי תקלות.

חפש רכב עם מוניטין אמינות טוב, וכמה שיותר נפוץ בשוק, כדי שלא תיתקל במחסור בחלפים, ותוכל לטפל ברכב בכל מוסך מדרכה, או אפילו בעצמך בחלק מהמקרים.

בתקציב הזה הייתי מחפש מיצובישי לנסר, מזדה 323/לנטיס, פורד פיאסטה, מזדה 626, סוזוקי בלאנו, סובארו גרנד ליאונה/אימפרזה.

תתמקד באקזמפלר כמה שיותר שמור, רצוי ידני (אם זה אוטומטי, תברח מהרכב אם משהו הכי קטן לא נראה לך, או תכין מראש 5-10 אש"ח לשיפוץ גיר).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...