Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קמתי היום בבוקר,כל הרכב WATER SPOTS.

לפני שבוע וחצי שטפתי בלאט.:-)

נראה לי בסופ"ש נאלץ לשטוף שוב.

צ'יפופו, כשאתה שוטף עם 2 דליים ONR בשיטה הקלאסית אתה עושה פריווש? ואם כן איך בדיוק.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה הצד הפחות יפה של בידינג, במיוחד במדינה שלנו כשתוך כמה שעות יש לך אבק על הרכב.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם

ניצן, עם דלי 1 גדול ועמוק שבתוכו 14 ליטרים מים, גריט גארד, 50 מ״ל onr, ו2 כפפות.

כבר שנה פלוס שלא שוטף עם שני דליים כשמשתמש בonr, עם שמפו רגיל כן.

(יחסי הדילול משתנים לחלוטין, השטיפה של הכפפה במים טריים מורידה את ההגנה ואת הסיכוך החשוב שהonr מספק לכפפה, נוח יותר, פחות זמן ולא על חשבון בטיחות, ועוד)

פרי ווש רגיל, ליטר וחצי מים במרסס ידני, סביבות 50 מ״ל onr, ריסוס + המתנה, מעבר עם כפפה וייבוש.

"יאללה בירי".

פורסם

צ'יפופו אתה יכול להרחיב?

הרי כששוטפים עם onr בשני דליים, בסיום של פאנל שוטפים את הכפפה בדלי המים, סוחטים, ואז חזרה לדלי של הonr ולפאנל הבא.

אז למה שההגנה של החומר תרד? או שיהיה שינוי ביחסי הדילול?

לגבי הנוחות מבין לגמרי. אבל אתה לא מרגיש כאילו אתה גורר לכלוך עם הכפפה?

ואם אפשר לשאול מה התדירות בה אתה שוטף וכמה הרכב מלוכלך בעת השטיפה?

פורסם

אני אמור לקבל רכב חדש בשבוע-שבועיים הקרובים. אני חדש בכל נושא הדיטיילינג ורוב המושגים והחומרים שהוזכרו כאן, לא מוכרים לי.

אני מניח שהרכב שלי כבר עבר את הגשמים הראשונים שירדו (ועוד ירדו עד שיגיע), האם גם אני צריך להכין אותו? ואיך?

תודה

פורסם

אני מאמין שפלסטלינה ופוליש עדין כבסיס זה מצויין, בתוספת אוטם. בתחזוקה שוטפת ולא מאסיבית מדי בתקופת החורף זה אמור לשמור על הצבע יופי טופי :)

פורסם
צ'יפופו אתה יכול להרחיב?

הרי כששוטפים עם onr בשני דליים, בסיום של פאנל שוטפים את הכפפה בדלי המים, סוחטים, ואז חזרה לדלי של הonr ולפאנל הבא.

אז למה שההגנה של החומר תרד? או שיהיה שינוי ביחסי הדילול?

לגבי הנוחות מבין לגמרי. אבל אתה לא מרגיש כאילו אתה גורר לכלוך עם הכפפה?

ואם אפשר לשאול מה התדירות בה אתה שוטף וכמה הרכב מלוכלך בעת השטיפה?

"הנקיון" במים משחרר את הפולימרים שעושים את העבודה ומגנים על הכפפה.

זה בדיוק מה שלא עושים בנקיון עם onr.

בגדול המהדרין משרים את הכפפה שמדוללים עם הonr לפני השטיפה כמה ימים מראש, את הדלי שלי מכין יום לפני, לפעמים יומיים.

הכפפה גוררת איתה מים טריים לדלי, ומשנה את יחס הנקיון, כך שבתום השטיפה יוצר מצב שיש פחות מ30 מ"ל לשבע וחצי ליטר (בהנחה שמשתמשים בדליים רגילים).

כל השטיפה עם onr בבסיסה מצריכה שינוי של כל הרגל מוכר, כמו לוותר על מים זורמים, על נקיון לפני, ייבוש אחרי, יכולת לנקות (באמת) אך ורק עם מטלית, דילולים אחרים לחלוטין, ועוד.

עוד הרגל מוכר שאין בו צורך, 2 דליים.

כאמור משתמש בדלי גדול, כזה שמתאים ל grit guerd, שבבסיסו הוא מונח.

אני ממלא 14 ליטרים מים, והנקיון של הכפפה מתבצע בשני שליש העליונים של המים.

אם הייתי מרגיש שאני עושה איזשהו נזק, מן הסתם שלא הייתי עובד כך.

זאת שיטה שבה מנקה בערך אחת לשבועיים בערך, כששיטת המטליות מרגישה לי לא בטוחה מספיק.

עם כל מה שנאמר, חובה להשתמש בהגיון בריא, יש לא מעט מקרים שטיפה קלאסית לא תתאים בשום מצב, ואז משתמש בשיטת שני דליים עם שמפו (במקרה שלי wolf chemicals orange) ומים זורמים.

onr מכסה לי 90% מהשטיפות.

"יאללה בירי".

פורסם (נערך)

זה יעבוד גם ב8 ליטר מים על שני פקקים ובלי גריט גארד על רכב שנשטף כל שבועיים גג?

לא צריך 50 מל/14 ל' בשביל פיקנטו פצפונת.

עריכה אחרונה על ידי ron5054
פורסם

ה-50 מ"ל מדוללים באופן יחסי לכמות המים הגדולה ולדלי העמוק בהם הם נמצאים.

לא רואה הגיון לעשות זאת בדלי קטן, הכפפה תגע בתחתית הדלי אם תרצה או לא, שם נחה לה הג'יפה.

אולי במקום גריד גארד ניתן לגזור איזה מגבת ישנה, שתשב בול על הקרקעית, שאליה היא תספח את הלכלוך.

סתם השערה שעלתה לי עכשיו.

בכל מקרה אם בא לך על השטיפה שהצעתי, אז דלי גדול.

"יאללה בירי".

פורסם

צ'יפופו

החלטתי שאני נותן צ'אנס לשיטה שלך בדלי קטן. שמתי בדלי של 12 ליטר 9 ליטר מים + onr ובתחתית מגבת מיקרופייבר מקופלת.

אני אשטוף בעדינות תוך כדי שאני לא נותן לכפפה לגעת בתחתית (קשה אבל אפשרי)

בתמונה:

ביף בורגיניון, ירקות שורש ויין אדום.

לבשל בישול איטי 24 שעות זה מספיק? :)

uploadfromtaptalk1412098490473.jpg

פורסם

אפשר בבקשה התייחסות לזה מהמומחים פה?

איזה תכשירים מומלצים להגנת גומיות וחלקי פלסטיק בחורף, כאלה שבאמת מגנים ועמידים?

??

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

אני משתמש באופטי בונד, לא מומחה ולא נעליים. החברה המייצרת אמינה ורצינית, הביקורות ברשת טובות.

רוצה המלצה מניסיון? דבר איתי באפריל ואגיד לך מה דעתי :)

פורסם
צ'יפופו

החלטתי שאני נותן צ'אנס לשיטה שלך בדלי קטן. שמתי בדלי של 12 ליטר 9 ליטר מים + onr ובתחתית מגבת מיקרופייבר מקופלת.

אני אשטוף בעדינות תוך כדי שאני לא נותן לכפפה לגעת בתחתית (קשה אבל אפשרי)

בתמונה:

ביף בורגיניון, ירקות שורש ויין אדום.

לבשל בישול איטי 24 שעות זה מספיק? :)

[ATTACH]397575[/ATTACH]

חסר לך כמה עלי דפנה שם.

(וכמעט יצא לי קולה מהאף בגללך, אתה מצחיק אותי)

בגדול המחשבה על מגבת מקופלת או חתוכה בתחתית הדלי קפצה לי לראש ברגע שרשמתי את התשובה, ככה שלא יכול לקרוא לזה שיטה שלי (שיטה אמורה להיות מנוסה או בטוחה, אבל לך תדע אולי עליתי על משהו :)).

גם שטיפה עם דלי אחד היא לא השטיפה שלי, פשוט ככה באמת נהוג לרחוץ את הרכב עם onr, בגלל שאני מעדיף ביטחון מוגבר אז אני מגדיל את נפח המים פי 2 (וכמובן שגם את הדילול), כדי שיהיה מרווח גדול בין תחתית הדלי (שגם ככה מוגנת), לכפפה.

אגב לא זוכר אם רשמתי, השטיפה שלי עם onr תמיד כוללת מרסס ידני (או סתם שפריצר), מהול כ-qd, בשביל סיכוך מוגבר ובשביל שהחומר יעשה את שלו עוד לפני שהכפפה נוגעת ברכב.

אני אשמח לדעת אם אהבת את הדרך הזו.

"יאללה בירי".

• תוכן חדש...