Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקלת לקחת את הרכב הנ"ל לבדיקת קניה. מדובר ברכב שנקנה מחברת אלדן (השכרה) בתוכנית של תשלומים הכוללת טיפולים לרכב.

הרכב עדיין בבעלות אלדן שכן הקונה רק עכשיו סיים את התשלומים והחליט במקום להעביר בעלות על שמו למכור את הרכב.

 

יצרתי קשר עם אלדן לבדוק שאכן כל הפרטים שנתן לי נכונים ואני ממתינה לתשובה. בנוסף המוכר אמר כי הוחלף לרכב פגוש אחורי בשל פגיעה שלא הצריכה הפעלת ביטוח. בסך הכל התרשמתי חיובית מהמוכר, לא נראה שניסה להסתיר דברים. לרכב 91,000 ק"מ והמוכר אמר שקיבל אותו עם 40,000 ק"מ.

 

השאלה שלי היא: א. האם ההסטוריה של הרכב נשמעת הגיונית

ב. האם החלפת פגוש מעידה על פגיעת שלדה או תופיע כפגיעה בקצה שילדב בבדיקה?

 

תודה

פורסם

החלפת פגוש לא יכולה להעיד על כלום חוץ מזה שהחליפו פגוש.

כדי לדעת יותר חייב לקחת את הרכב לבדיקה.

ובטח שלא להסתמך על "מילה" של המוכר או של החברה.

 

קצת לא ברור העניין עם אלדן.

האם הוא קנה את הרכב מאלדן וקיבל מהם מימון?

צריך לבדוק גם איך הרכב מוגדר ברישיון, אם הוא נחשב רכב השכרה או ליסיניג ישנה הפחתה משמעותית במחיר.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

החלפת פגוש לא מחייבת פגיעת שלדה, בכדי לבדוק שילדה יש להסתכל מתחת לרכב ולעיתים צריך עיניים שמבינות בזה.

בכמה הוא רוצה למכור את הרכב?

 

בכל מקרה, גם אם המוכר נראה הכי אמין שיש, חובה לעשות בדיקה לרכב!!!

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

ברור שאקח לבדיקה לפני רכישה, רק רציתי לקבל חוות דעת אם כדאי לקחת לבדיקה :-)

 

מדובר ברכב השכרה (לא ליסינג) אשר ניקנה ע"י המוכר מאלדן במימון שלהם ועם עסקה של טיפולים לרכב. ברשיון הרכב עדיין מופיע שיעבוד לבנק פועלים שע"פ המוכר כבר הוסר אך גם את זה אני מבררת עצמאית :wink:

המוכר מבקש כרגע 42,000 לפני שהתחלנו לדבר על המחיר. האם נשמע לכם בסדר?

פורסם

שימי לב שהק"מ שהרכב כבר נסע גבוה לרכב כזה, מה שאמור להתבטא במחיר.

בעלות קודמת של חברת השכרה מורידה גם היא כ-22% מהמחירון.

לפני שאת לוקחת את הרכב לבדיקה, בדקי מה המחירון המשוקלל עם כל הנתונים לפי לוי יצחק וחיזרי לעדכן, אז נוכל לעזור לך יותר.

פורסם

המחירון של הרכב 59,000 ע"פ לוי יצחק. מחירון משוקלל (השכרה, ק"מ וכו') עומד על 43,700 לשקלול בלי קריטריונים ו- 46,600 עם (אישית אין לי מושג מה זה הקריטריונים האלו שמופיעים בשקלול המחירון). כך שהמחיר המבוקש מההתחלה יותר נמוך ממחיר המחירון המשוקלל.

פורסם

במקומת הייתי לוקח לבדיקה, רואה מה התקלות שיש ברכב, מוריד עוד קצת במחיר ל-40K ומטה.

כמובן אם יש תקלת מנוע, שילדה, גיר, נזילות וכו' וכו' שאלה דברים שלא צריכים להיות ברכב בן 3, אז אין סיבה לקחת את הרכב.

ושוב כמובן, שהמוכר יתחייב לך בבדיקה שהכל תקין, שלא תקחי את הרכב לבדיקה שתעלה לך 500 ש"ח בידיעה שיש בעיות ברכב.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

אוהד, מניסיוני לאחר בדיקה אין פתח גדול למו"מ, אחרי שהוציא כבר 500 ש"ח, הקונה הוא כבר מעין 'שבוי'. אם אין בעיה אקוטית כמו מנוע גמור או גיר הרוס המוכר לא יוריד עוד במחיר. לפעמים כרצון טוב המוכר ייתן הנחה בשווי מחיר הבדיקה אבל סביר להניח שלא יותר מזה.

אני מציע להוריד ככל האפשר לפני הבדיקה, לזהות מצב צמיגים, מכות בפח, פלסטיקה פגומה, ריפודים קרועים וכו' ולהוריד ככל האפשר ורק אז לגשת לבדיקה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

כמובן כמובן, זאת הייתה הכוונה.

לסגור מחיר לפני הבדיקה, לבדוק כל דבר שיכול להוריד לך את המחיר, לראות שאין דברים שתצטרכי להחליף ישר לאחר שתקני את האוטו {צמיגים, מכות, פלסטיקים}, לראות שהמוכר מתחייב שאין מכות שילדה, מנוע וגיר {כמובן שאם בסופו של דבר יש בעיות רציניות אז לא לקנות את הרכב}.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

תודה רבה על העזרה! אדבר עם המוכר ונראה איך נתקדם.

הנושא של מכירת הרכב כאשר עדיין רשום על אלדן בלי ביצוע העברת בעלות אל המוכר לא נראה לכם בעייתי?

פורסם
אוהד, מניסיוני לאחר בדיקה אין פתח גדול למו"מ, אחרי שהוציא כבר 500 ש"ח, הקונה הוא כבר מעין 'שבוי'. אם אין בעיה אקוטית כמו מנוע גמור או גיר הרוס המוכר לא יוריד עוד במחיר. לפעמים כרצון טוב המוכר ייתן הנחה בשווי מחיר הבדיקה אבל סביר להניח שלא יותר מזה.

אני מציע להוריד ככל האפשר לפני הבדיקה, לזהות מצב צמיגים, מכות בפח, פלסטיקה פגומה, ריפודים קרועים וכו' ולהוריד ככל האפשר ורק אז לגשת לבדיקה.

 

ברשותך אני רוצה ללמוד מהנסיון שלך.

 

הבנתי שלא לוקחים רכב לבדיקה בלי שהמוכר מתחייב על מנוע גיר ושילדה. מה ההתחייבות הזאת כוללת בכלל?

נניח מצאו שהטבעות על כל הבוכנות ממש שחוקות, ואתה מעדיף לוותר על הרכב ולהמשיך הלאה. מה קורה עם ה500 ששמת?

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
×
×
  • תוכן חדש...