Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

בקשה ויעוץ לגבי גלגל ספייר קטן.


Taipan
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

כמו הכותרת. תמיד העסיק אותי עיניין משקל הרכב. כמי שנוהג הרבה, אני יודע כמה כזה זה חשוב. מסיבה זו אין לי שום דבר שאני לא צריך ברכב. עכשיו אני שוקל להחליף את הגלגל ספייר, באחד קטן. (כמו ברכבים חדישים יותר)

א. בעד/נגד.

ב.מאיפה אני משיג גלגל כזה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל - אני כלל לא בטוח שמדובר בעניין חוקי - הרי מידות הגלגל הן עניין הנקבע על ידי יצרן הרכב וייך לתקינה.

שנית - האם יש גלגל המתאים לרכבך - הן מבחינת מידותיו והן מבחינת מספר, מיקום ומידות החורים לחיבור לרכב.

ואחרון חביב - בהנחה שהשינוי חוקי ותמצא גלגל מתאים - האם יש הצדקה לרכישת חישוק + צמיג? האם החסכון בדלק (סה"כ מדובר בהפרש קטן מאד במשקל בהשואה לגלגל סטדרטי) מצדיק את העלות?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא רואה סיבה נגד, אבל אני לא בטוח שתחסוך משקל. הדבר הזה כבד.

 

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה לא ערכת פאנצ'ר כמו באופנועים וטרקטורונים?

כמדומני סובארו שיווקה ככה רכבים חדשים עד לא מזמן.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ע"פ תקנות התעבורה:

 

365. ברכב מנועי הנע על גלגלי גומי למעט טרקטור, תומך ומכונה ניידת ואשר משקלו העצמי עולה על 400 ק"ג יימצאו בכל עת –

(1) מגבה בעל כושר הרמה מספיק להרמת הרכב כשהוא עמוס, כך שלפחות גלגל אחד של הרכב לא יבוא במגע עם הדרך;

(2) גלגל חילוף שמידות הצמיג והאופן שלו נקבעו על ידי יצרן הרכב והוא במצב תקין כאמור בתקנות 321 ו-322;

(3) כל הכלים הנחוצים להחלפת הגלגל;

(4) הוראות פסקה (2) יחולו גם על גרור ונתמך, אם משקלו הכולל המותר עולה על 3,500 ק"ג; הוראות פסקה זו יחולו לגבי רכב שהיה רשום ערב תחילתן של תקנות התעבורה (תיקון מס' 4), תשמ"א-1981, ביום כ"ז באלול התשמ"ב (15 בספטמבר 1982) ולגבי רכב אחר – ביום ט"ז באלול תשמ"א (15 בספטמבר 1981) או ביום רישומו, לפי המוקדם.

 

365א. הוראות תקנה 365 לא יחולו על רכב נוסעים פרטי ורכב פרטי דו-שימושי הנע על גלגלי גומי שתכנן יצרנו בלא מקום לנשיאת גלגל חילוף אם נתקיים בו אחד מאלה:

(1) ברכב מותקנים צמיגים שתכנן יצרנם גם לנסיעה כשהם ריקים מאוויר;

(2) ברכב מצויים בכל עת מדחס המתאים למילוי אוויר בגלגל וערכה לסתימת דליפת אוויר מהגלגל.

 

היתה כתבה של YNET שבהתחלה אמרו שזה יהיה תקף לכלל הרכבים, אבל אח"כ הוסיפו הבהרה לגבי הענין המודגש.

איני יודע להגיד מה יקרה בפועל מול שוטר, בוחן תנועה או בוחן רישוי אם תנקוט באפשרות של תקנה 365א.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נראה לי שזה יהיה אחד הדברים הקלים להשגה בכל פירוקיה, בהנחה שמרווח הברגים ברכבך הוא נפוץ.

sperial - לא חושב שזה יעלה הרבה בפירוקיה, הייתי מנחש שכ- 100 אולי 200 ש"ח. ויש תרומה גם לביצועים, לא רק לצריכת הדלק (ברמה העקרונית, כמה ק"ג הבדל לא באמת יורגשו )

 

מה לגבי run flat ? נכון, הצמיגים יקרים, לא תמיד יש במידה, ויש שיגידו שהם כבדים יותר מצמיגים רגילים ובעלי התנגדות גלגול גדולה יותר, אבל יש שיגידו שהקשיחות שלהם דווקא תוריד את צריכת הדלק, ותהיה "פטור" לגמרי מצמיג חלופי, לא ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Tanga, אני חושש שאתה לא מבין על מה אתה מדבר, החישוקים המוקטנים הם איזוטריים לגמרי ותמורת 200 ש"ח אפשר לקנות היום ג'אנט ברזל במידה מלאה משומש לא את המוקטן.

 

נ.ב. קודם תמצא לי טסות מקוריות לניסאן אלמרה בפירוקיה, אחרי זה נדבר על חישוקים מוקטנים.

 

לפות"ש, נגיד ואתה לוקח על עצמך את הסיכון ושם ברכב קומפרסור וחומר תיקון, מה יקרה אם יהיה פאנצ'ר רציני או פיצוץ של הצמיג בגלל פגיעה בדופן, מה אז? לחכות שעתיים לגרר באמצע שום מקום?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...