Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני טס לארה"ב בסוף אוקטובר, ואני תוהה אם יש דברים שממש כדאי/משתלם לקנות שם. הכוונה היא לא לבגדים (שאותם אני מתכנן לקנות גם ככה), אלא לדברים קצת יותר "רציניים" כמו ציוד אלקטרוני (כזה שאפשר לקחת בתיק לארץ, לא מקרר) אך לא רק.

סתם לשם הדוגמה - אייפון 5s חדש אפשר לקנות שם בכ-1500 ש"ח (פחות מחצי מהמחיר שלו בארץ).

באשר לנושא המצלמה - יש לי כרגע מצלמת canon sx210 בת מספר שנים. בטיול האחרון לשוויץ היא די אכזבה, בעיקר במקומות בהם הרקע הלבן/שלג שלטו (לא הצליחה לצלם תמונות טובות, והרים מושלגים ברקע פשוט "נעלמו" בתמונה), וברוב המקרים נאלצתי פשוט לצלם עם האייפון 4s שלי (פרט למספר מקרים בהם צילמתי אגמים על רקע ירוק, ואז התמונות של המצלמה יצאו יחסית איכותיות), שהפיק תמונות יחסית טובות.

אני מחפש לקנות מצלמה שתשמש אותי בעיקר לצילומי סטילס של נופים במהלך טיולים (זה יכול להיות הר מושלג וזה יכול להיות נחל באמצע המדבר), ופה ושם צילומי וידאו. חשוב שהמצלמה תוכל להתמודד עם רקעים וסביבה לבנה (מה נעשה, יש לי משיכה למקומות כאלה), ולצלם תמונות באיכות טובה בסביבה כזו.

בנוסף, חשוב שהמצלמה תהיה עמידה פיזית למכות/נפילות, שכן את רוב חייה היא תבלה בטיולים, וכן רצוי גם עמידות למים (לא לצלילה אלא במקרה של גשם, שלג וכדומה). עם זאת, לא נראה לי שיש לי צורך במצלמת גו פרו, שכן 99% מהצילומים שלי הם כאשר אני מחזיק את המצלמה ומצלם, או שמישהו מצלם אותי, ולכן כל האפשרויות והאופציות של הגו פרו כנראה מיותרות עבורי.

התקציב הוא עד 300 דולר (בתקווה, אפשר להתגמש ממש מעט).

כמו כן, יש לציין שאני לא צלם דגול (אני מכיר את האופציות השונות של המצלמה, אבל להתחיל להתעסק עם עדשות זה כבר גדול עליי), ולכן הדרישה היא למצלמה פשוטה יחסית מבחינת התפעול (ראיתי באינטרנט d50 למשל, שהיא מצלמת dslr עד כמה שאני מבין, אבל עושה רושם שאפשר להסתדר גם בלי כל מיני עדשות למיניהן).

תודה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בפעם הבאה כשאתה מצלם בשלג, תבחר "שלג" ב-scene המתאים. שלג מבלבל מערכות מדידת אור, וצריך לדעת לפצות על כך (או להשתמש במצבים מוגדרים מראש).

כלומר, המצלמה תקינה...

נ.ב. לפעמים גם זה לא יעזור, כי שלג מחזיר אור, מה שאומר שהפער בין החלק הכי בהיר בתמונה להכי כהה (טווח דינמי) גדול מכדי שהמצלמה תוכל להציג את שני הקצוות באופן מפורט. כלומר, צריך לבחור, או שמודדים אור מאזור מוצל, ואז השלג נטול פרטים ("שרוף") או שמודדים מהשלג, ואז האזור המוצל כהה לחלוטין (במקרה של אנשים, יוצאים כצלליות).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תודה. בדקתי למען האמת את האולימפוס, אבל קיבלתי דווקא המלצה על canon powershot sx510. המצלמה עולה 250 דולר כולל רוב התוספות (כרטיס זיכרון, חצובה, סוללה נוספת ועוד):

http://www.ebay.com/itm/Canon-PowerShot-SX510-HS-12-MP-Digital-Camera-Extra-Battery-32GB-TOP-KIT-/171355407863?pt=Digital_Cameras&hash=item27e59405f7

יש למישהו ניסיון איתה?

בפעם הבאה כשאתה מצלם בשלג, תבחר "שלג" ב-scene המתאים. שלג מבלבל מערכות מדידת אור, וצריך לדעת לפצות על כך (או להשתמש במצבים מוגדרים מראש).

כלומר, המצלמה תקינה...

נ.ב. לפעמים גם זה לא יעזור, כי שלג מחזיר אור, מה שאומר שהפער בין החלק הכי בהיר בתמונה להכי כהה (טווח דינמי) גדול מכדי שהמצלמה תוכל להציג את שני הקצוות באופן מפורט. כלומר, צריך לבחור, או שמודדים אור מאזור מוצל, ואז השלג נטול פרטים ("שרוף") או שמודדים מהשלג, ואז האזור המוצל כהה לחלוטין (במקרה של אנשים, יוצאים כצלליות).

שמע, אני אומנם חסר כישרון, אבל יש גבול :wink:

במהלך כל הטיול (כשבוע) ניסיתי לשחק עם המצלמה, ובדקתי כמעט כל מצב/שילוב וכדומה (אפילו ניסיתי לשחק עם ה-iso אם אני זוכר נכון), אבל כלום לא עזר.

יותר מזה, עצם העובדה שהצלחתי לצלם את אותם נופים עם האייפון (שהפיק תמונות טובות יחסית גם בסביבה מושלגת) גרמה לי לאותה אכזבה מהמצלמה (כלומר אני בטוח שהיעדר יכולות צילום עזר במקרה הזה, אך למצלמה יש כנראה גם "אשמה" תורמת).

פורסם

למצלמות שהבאתי לך יש חיישנים גדולים יותר, מה שיאפשר להן להתמודד היטב בתנאי תאורה לקויים ולהתנהג טוב יותר בISO גבוה.

בנוסף העדשות שלהן קצרות יחסית מה שאמור לתת יתרון על האופטיקה שיש בSX510.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

תודה, החכמתי.

חפרתי היום קצת לגבי המצלמה והמתחרות שלה, ועושה רושם שהיא (האולימפוס) באמת מקבלת ציונים גבוהים.

מה שכן, מצאתי מצלמה אחת במחיר דומה ועם ביקורות טובות, שמתמודדת לא פחות טוב (ואולי אף יותר) מהאולימפוס ב-ISO גבוה, בהנחה וזה מדד למשהו:

http://www.photographyblog.com/reviews/samsung_nx1000_review/conclusion/

http://www.amazon.com/dp/B007XJG42E/ref=asc_df_B007XJG42E2647117?smid=A13BNE3P7C8THK&tag=pgmptvs-257-78-20&linkCode=asn&creative=395105&creativeASIN=B007XJG42E

היא נראית לך עדיפה על האולימפוס?

פורסם

זה מירורלס, איכות התמונה טובה בהחלט, אבל סמסונג לא מוצלחים במיוחד.

• תוכן חדש...