Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הייתי אתמול במוסך (מורשה טויוטה בחיפה) לטיפול גדול של 8 שנים או 120 אלף ק"מ (יאריס רובוטי 2007 שעברה פחות מ-60 אלף ק"מ וטופלה עד עתה כל שנה במוסך מורשה במרכז).

לפני הכניסה לטיפול שאלתי אם יש צורך גם באיזשהו איפוס למצמד/גיר. במוסך אמר לי הנציג שמה שהם יכולים לבצע זהו עדכון תוכנה, שגם מאפס את המצמד ולכן עלול בהרבה מקרים (מניסיונם) להביא לקיצור משמעותי של חיי המצמד, עד לרמה שהאוטו יאלץ להגיע על גרר תוך שבוע שבועיים. לכן ממליצים לא לעשות את זה אלא במידה ויש צורך.

מהתיאור הלא אופטימי הזה, ברור שלא זה התהליך אותו יש לבצע באופן שוטף. סה"כ האוטו נוסע טוב וצריכת הדלק מעולה. לכן רציתי לשאול האם למישהו יש עותק של הנחייה של טויוטה לגבי מה יש לבצע, או אם מישהו בעל ניסיון (יוסי זיסו?) יוכל לשפוך קצת אור על מה באמת צריך לבצע ומה כדאי לבצע כתחזוקה מונעת בגיר הזה.

אציין גם ששאלתי לגבי החלפת שמן הגיר, והנציגים אמרו במפורש שלא קיימת שום הנחיית יצרן בנוגע להחלפת השמן. כלומר לא מחליפים.

גם כאן, אודה למי שיוכל לעדכן אותי אם קיימת הנחיה אחרת/המלצה אחרת.

פורסם (נערך)

גילוי נאות: פלטות הקלאץ' הוחלפו ב 13 אלף ק"מ במסגרת האחריות.

אם אני זוכר נכון, התיבה שלך עם 5 הילוכים? המבנה של התיבה של היאריס מהשנתונים המתקדמים יותר (2008-2009) שונה מהמבנה של התיבה שלך.

טחנתי כבר את הנושא הזה כמה פעמים, אבל יאללה:

1. איפוס גיר לא אמור להרוס אותו. להפך-עם הזמן מידת החופש בין פלטות הקלאץ' גדל. אי ביצוע איפוסים באופן סדיר גורם למחשב הגיר להפעיל כוח גדול יותר על פלטות הקלאץ'-ולפיכך מגדיל את הבלאי של הקלאץ' וגורם להחלפתו.

מן הסתם שאם לא בוצע איפוס גיר מעולם ופתאום מבצעים איפוס, יכול להיות שהקלאץ' יסיים את חייו בגלל שינוי הלחץ שמופעל עליו. אך עד עכשיו לא נתקלתי בדבר כזה.

החשד שלי-עדכון התוכנה המדובר גורם לשחיקה מוגברת של הגיר מכיוון שהוא גורם לרכב להיות במצב של "חצי קלאץ'" על מנת לגרום לרכב "לזחול" בפקקים ולא להתגלגל אחורה מיד בזינוק בעליה.

רק כדי לסבר את האוזן-הרכב שלי עם 90 אלף ק"מ. כשניגשתי למוסך יבואן מסוים לבצע איפוס גיר הזהירו אותי שהרכב יגיע על גרר תוך חודש חודשיים כי הקלאץ' ייהרס (יתכן שביקרנו באותו מוסך? :lol:). החלטתי לבצע איפוס. כמעט שנה עברה, והגיר עובד מצוין (ועוד ביצעתי איפוס נוסף אחרי חצי שנה במוסך מורשה יבואן אחר). הגיר מעביר הילוכים חלק.

2. קיימת הוראה של טויוטה באירופה להחליף שמן גיר כל 48 חודשים. ניתן לראות אותה בעמוד 3 בלוח הטיפולים שמצורף כאן. אף מוסך יבואן שבדקתי מולו לא הכיר את ההנחיה הזו, ורק מוסך יבואן אחד מתוך 3 אמר שהם מחליפים שמן גיר כל 60 אלף ק"מ וגם זה רק אם הלקוח מתלונן על העברת הילוכים לא תקינה.

אתה רוצה לשמור על הגיר והרכב לאורך זמן?

1. איפוס גיר לפחות פעם בשנה (אני מבצע כל חצי שנה).

2. החלפת שמן מנוע+פילטר כל חצי שנה או 10 אלף ק"מ.

3. החלפת שמן גיר כל ארבע שנים (אני מחליף כל שנתיים).

4. החלפת נוזל קירור כל 4 שנים ללא תלות בק"מ.

5. להתרגל להרים את הרגל מדוושת הגז בכל החלפת הילוך (ובכלל, לנהוג על מצב ידני, זה פאן).

כאן יש הוראות איך לאתחל את הקלאץ' באמצעות ג'ימפור של 2 פינים.איני לוקח אחריות על כשל כלשהו עקב ניסיון לבצע את האיפוס, וזה על אחריותך בלבד.

מומלץ לבצע לימוד מחדש של נקודת ההפרדה של הקלאץ' באמצעות סורק טויוטה יעודי ולא באמצעות סורק גנרי.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם (נערך)

מתן המון תודה על ההתיחסות. אכן דנת בנושא, אבל את המסמך הנ"ל לא ראיתי מעולם.

הסיבה ששאלתי את השאלה בנפרד בגלל שאני רוצה לעשות קצת סדר בראש אחרי הביקור במוסך.

1. איפוס גיר לפחות פעם בשנה (אני מבצע כל חצי שנה).

כלומר אם עד עכשיו לא עשו - לא נוגע. מה דעתך על זה שהיועץ קרא לאיפוס הזה "עדכון תוכנה"? כמה מבקשים במוסך על האיפוס הזה?

עריכה - עכשיו ראיתי את ההתייחסות שלך לעדכון תוכנה. כמובן שאמרתי לו מיד שאני לא רוצה עדכון...

היכן מתבצע האיפוס הזה?

2. החלפת שמן מנוע+פילטר כל חצי שנה או 10 אלף ק"מ.

במסמך שצירפת אכן מופיע עדכון אחרון בעמוד 5, שאומר שטיפול יש לבצע כל 10 אלפים או שנה. טיפולים אני מבצע כמו שמופיעים בספר, אבל מחליף לשמן סינטטי מלא ופילטר מקורי כמובן, שאמורים להחזיק את ה-15 אלף או שנה שהיו במקור, בלי בעיה. אכן חידשת לי פה, ואקדים את זה לכל 10.

3. החלפת שמן גיר כל ארבע שנים.

על זה שאלתי, לי אמרו במפורש שלא עושים החלפה יזומה. במסמך שצירפת החלפה יזומה מופיעה איפה שמוגדר תנאים קשים, וכיוון שהרכב בעברו ננהג בעיר אני מאמין שאכן כדאי לבצע.

איפה אתה ממליץ לבצע את זה, ומה בדיוק התהליך? האם כמו בגיר ידני ישנם 2 ברגים או שדרושה מכונה? אולי אבצע במוסך כללי עם שמן של טויוטה. ידוע לך כמה שמן נדרש לצורך ביצוע החלפה?

עריכה - בקריאה חוזרת של הטבלה אני לא בטוח שאכן מתכוונים שם לדגם הרובוטי. בארץ הוא מכונה ATM אבל בטבלה A/T זה קיצור לתיבה אוטומטית, ו-M/T לידנית.

4. החלפת נוזל קירור כל 4 שנים ללא תלות בק"מ.

לפי המסמך שצרפת - הנוזל של טויוטה אמור להחזיק 160 אלף, ואחרי החלפה כל 80 (נגיד משהו כמו 10 שנים, שזו ההמלצה בפורד עם נוזל אדום, ואח"כ 5 שנים). המסמך שציינת מסמן בדיקה כל שנתיים. נראה לי קצת מוגזם לפתוח ולזרוק נוזל יקר אחרי כ"כ מעט.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
עריכות ותוספות
פורסם

1. האיפוס מתבצע בכל מוסך מורשה יבואן של טויוטה. לא אמור לעלות יותר מ50 שקל בלחץ. נתקלתי במוסך יבואן שדרש 400 ש"ח בלי למצמץ :shock: וזה היה אותו המוסך שבו נאמר לי שהרכב יחזור על גרר.

שנית, עדכון התוכנה נראה לי מתבצע באופן אוטומטי כי הוא מאוחסן בסקנר של טויוטה והוא מגלה האם יש גרסה ישנה יותר. לא נראה לי שיש איזושהי שליטה עליו כך שזה לא משנה.

לגבי האיפוס-תבדוק בהיסטורית הטיפולים האם בוצע איפוס גיר בעבר בשנתיים האחרונות. לשיקולך.

2. אני מעדיף להחליף כל 10 או חצי שנה על מנת לשמור על שמן טרי במנוע. איני יודע אם ישראל מוגדרת כמדינה עם "severe conditions" אך אני מעדיף לא לקחת סיכון.

3. ההחלפה יכולה להתבצע במוסך מורשה יבואן טויוטה. שים לב-חייבים להשתמש בשמן גיר של טויוטה בלבד בצמיגות 75W ששמו toyota genuine api lv gl4 . כל שמן אחר מחברה אחרת (אפילו אם הוא בצמיגות 75W80) לא טוב ויגרום למחשב הגיר להפעיל כוח מיותר בהחלפות הילוכים.

ישנן 2 אופציות לבצע את ההחלפה: באמצעות ריקון שמן הגיר ע"י פתיחת בורג ומילוי שמן גיר חדש במקומו באמצעות מכונה בפתיחת בורג אחר. האופציה השניה שקיימת בחלק מהמוסכים היא החלפה של כל השמן במעגל סגור ע"י מכונה מיוחדת (לדעתי זה יותר טוב).

החלפה מלאה דורשה בערך 3.5-4 ליטר של שמן (רשום איפשהו נדמה לי בספר הטיפולים באנגלית). עלות ליטר אחד של שמן גיר בערך 90 ש"ח.

4. כפי שאמרתי בפעמים הקודמות, אני לא רוצה לדעת מה עושה נוזל קירור אחרי 10 שנים במערכת. אני לא חושב שהוא עמיד עד כדי כך. לכן תמיד עדיף להחליף כל 5 שנים (מקסימום) ללא תלות בק"מ. אני החלפתי אחרי 4, ולאחר מכן ביצעתי החלפה נוספת אחרי שנה כי חוק מרפי נכנס לפעולה ומשאבת המים התחילה לחרוק (מחלה של משאבות מים בחלק מהדגמים של טויוטה).

פורסם

נשארו כמה נקודות שלא נענו:

1. בהסטורית הטיפולים לא צוין דבר בנוגע לאיפוס הגיר. כמו אצלך הוחלף המצמד אצל הבעלים הקודם (שהחזיק את הרכב 7 שנים) במסגרת האחריות, ומאז שקט.

2. ראיתי איפה מצויינת החלפת שמן הגיר. אכן הגיע הזמן, וצריך לבצע. מוזר לי שמוסך יבואן גדול לא מודע לעדכונים האלה (הרי שאלתי במפורש והיועץ התעקש שלא צריך).

לגבי ההחלפה - ידוע לי שיש 2 אפשרויות - החלפה מלאה של כל השמן או החלפה ע"י בורג הריקון ומילוי באמצעות משאבה דרך בורג המילוי.

אתה בשנת 2011 ביצעת באמצעות המשאבה, כמו בגיר ידני, אבל השאלה היא מה התהליך שיש לבצע לפי הספרות?

איפה ביצעת את ההחלפה? אני מבין שזה היה במוסך מורשה, אבל במקום ללכת למוסך (מורשה והכל) שהייתי בו ולא ידע שצריך להחליף אני מעדיף ללכת למוסך שבאמת התעסק עם זה. הרכב שלי היה מטופל עד עתה ברייכמן, אבל היום הוא צפוני ולכן לקחתי אותו לטיפול בחיפה.

האם מאז ההחלפה ב-2011 ביצעת שוב החלפת שמן גיר? מה הרשמים/הבדלים מאז? בסקירה הגדולה שעשית לא ראיתי איזכורים להחלפת שמן הגיר.

שוב תודה על התשובות המפורטות

פורסם (נערך)

1. בד"כ בהסטוריית טיפולים לא רשום בפירוש "איפוס גיר". בכל הפעמים שביצעתי איפוס גיר, הסעיף היה "בדיקה באמצעות מחשב". יתכן שזה גם אצלך. אם אתה רוצה, בצע איפוס גיר.

2. אין לי את המדריך שמראה איך לבצע את ההחלפה. לדעתי האופציה הכי טובה היא להחליף את הכל קומפלט באמצעות מכונה (יש אצל מוסך זיסו למיטב זכרוני). את ההחלפה ביצעתי במוסך רייכמן, והם ביצעו אותה באמצעות פתיחה של בורג ניקוז, ניקוז השמן, ולאחר מכן מילוי שמן באמצעות משאבה דרך פתח המילוי. המוסכים כאן די מחפפים בזה (מוסיף להם עבודה.. :twisted:).

מאז ההחלפה ב2011 ביצעתי עוד החלפה של שמן גיר.

מבחינת הבדלים-בבוקר (כשקר יחסית) הרכב מעביר הילוכים ביתר קלות-כשמכניסים לראשון, לפעמים הN מהבהב וההילוך נכנס לאחר כמה שניות. כשהשמן מתיישן התופעה מופיעה. אם משאירים את הרגל על הגז במעבר הילוך (אישתי חוטאת בזה) אז מרגישים פחות את הטלטול.כשמעבירים מE לR ההילוך נכנס בפעם הראשונה. כשמעבירים ידנית (לא באמצעות המתגים מאחורי ההגה) ההילוך עובר בקלות (למרות שההעברה מבוקרת מחשב).

עריכה: לגבי הטבלה שצירפתי-בדוק ברשיון הרכב מה קוד המנוע שלך ומה קוד הדגם. אצלי זה NSP90. למיטב זכרוני קוד הדגם שלך הוא KSP90. דגם התיבה MMT (בטבלה הוא מוגדר MT כי יש קלאץ')

פורסם

סליחה שאני מתפרץ באמצע . גם אני עשיתי עדכון תוכנה לטויוטה שלי ולקחו לי איזה 300 שקל על זה , וכתבו לי בחשבונית וגם הסבירו לי שיש חריקה בהעברת הילוך , שזה נקרא סינכולייזר ועדכון תוכנה לא פותר בעיות אלו , האם זה משהו שאני צריך לפחד? גם שלי זה טויוטה קורולה רובוטית שעשתה פחות ממאה אלף...

פורסם

משה, לצערי אין לי תשובה. מה גם שאני לא בדיוק מבין מה עשו אצלך, אם שמת לב גם אני שאלתי על עדכון התוכנה הזה.

בגדול אני חושב שטויוטה לא מציעים את הגיר הזה לאו דווקא בגלל שהוא לא טוב, אלא יותר בעיקר כי הוא מפחיד, ולא לבעלי לב חלש...

אתה צריך להתייעץ עם מומחה למכוניות האלה. אצלי אין בעיות כרגע, ברוך השם, אבל אם יהיו האמן לי שאני אתייעץ עם מומחים ורק אחר כך אכניס את האוטו למוסך. אני לא מאמין בשיטת הניסוי והתהייה שחלק מהמקומות נוקטים בה.

מתן, אני עוד מבולבל מהטבלה. הדגם שלי זה SCP90. היום ביקשתי שוב מיועץ השירות שיבדוק והוא אמר שהוא לא מכיר הנחייה ברורה להחלפת שמן הגיר.

בספר הרכב מצויין אותו המשפט. אין להחליף אלא אם יש צורך. לדבריו זה כאשר השמן שרוף.

עכשיו לכמויות - בספר הרכב בעברית (לצערי אין לי את האנגלי) כתוב שקיבולת הגיר היא 1.7 ליטרים. ביצעתי הצלבה עם האתר של יורול וזו אכן הכמות שמופיעה גם שם.

אני מאמין שאם התיבה בנויה כמו תיבה ידנית - הרי שריקון השמן מהבורג ומילוי עם משאבה צריך להיות מספיק טוב. אצלך הרי תמיד זה מתבצע כך, לא כן?

שוב, לפי תיאורך אני מאמין שגם אצלי יש צורך בהחלפה היזומה ואני אבצע אותה בלי קשר למוסך המורשה.

חייב לציין שהעברות ידניות מתבצעות באופן מעולה.

פורסם (נערך)

פריג'י, תסתכל שוב בטבלה המצורפת. הקפתי לך את מה שצריך באדום. הם גם לא מכירים הרבה דברים כגון החלפה "קומפלט" של נוזל הבלמים אלא רענון דרך מיכל העודפים.. :roll:

בספר הרכב שלי גם לא מצויינת החלפה של שמן גיר אלא רק אם ישנו צורך. אני בטוח שבמוסך אין מעבדת שמנים שקובעת מתי שמן הגיר שרוף. חוץ מזה, כל שמן מאבד מתכונותיו עם הזמן ולכן אין שום קשר לכך שהשמן שרוף או לא-החלפה צריכה להתבצע. איני יודע על איזו כמות מדובר אצלך, אולי שווה לך לפנות לשירות הטכני של טויוטה אירופה ולבקש ספר רכב, במידה וליבואן כאן אין ספר רכב באנגלית.

אצלי זה התבצע כפי שרשמת-ריקון שמן מהבורג ומילוי עם משאבה.

כפי שאמרתי ממקודם-לדעתי שווה לך לבצע החלפה יזומה פעם בשנתיים (וגם לימוד מחשב הגיר מחדש אם ישנו צורך).

SCP oil change.jpg

• תוכן חדש...