Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בהליכים הכי אינטנסיביים שלי למכירת האופנוע שלי.

כל רגע יגיע קונה ואצטרך במיידי רכב (העבודה מחייבת).

אני בחור צעיר ורווק, אין לי צורך חד משמעית ברכב גדול ומשפחתי ומעל ל1400 סמ"ק.

אופי הנסיעות שלי הן מנס ציונה לא"ת חולון, סדר גודל של 20 קילומטר ביום בכביש 4 בשעות הבוקר והערב (פקוק לכאן ולכאן) חמישה פעמים בשבוע ואני מניח משהו כמו 50 קילומטר בסופ"ש אולי פחות.

קיימות בראשי שתי התלבטויות שסותרות אחת את השניה.

אחת היא לקנות רכב שנת 2010 ומעלה, קיימת קשת רחבה של רכבים שנכנסים לתקציב של 55 אלף שקל (מקסימלי), פיאט פונטו איבו, פאביה 1400, איביזה 1400 (הכי מושכת והכי פחות מומלצת), ספייס סטאר, אקו מיקרה ורכבים בסגנון.

אך רכב בתקציב כזה יאלץ אותי לפנות לביטוח מקיף, מבירורים שלי מדובר בסדר גודל של 8-9 אלף בשנה (חובה לנהג צעיר ומקיף).

שניה היא לקנות רכב ישן בתקציב של סדר גודל 15-20 אלף שקל, לא דורש ממני מקיף, סביר להניח שזול יותר לתחזוקה, וזה פשוט לנסוע אבל, פחות מרגיש לי שלם מרכב יותר חדש על הכביש, האיבזור והתחושה באופן כללי.

(באופציה השניה אני פחות בקיא באפשרויות רכישה העומדות לפני).

מדוע קיימות שתי האופציות, יחד עם הרכישה אני מנסה לחסוך כמה שניתן, הרכב ישמש אותי בעתיד ללימודים שאין לי מושג איפה הם יהיו, בתור סטודנט הפרוטה על ישבני לא תימצא, לכן זה אולי האופציה העדיפה. באופן כללי בתור טיפוס אני מנסה לחסוך כמה שניתן בגילי לצורך לימודים/רכישת דירה להשקעה.

אני קורא פה, ואפילו המון מדי יום, לא הצלחתי להחליט חד משמעית...

יש שיאמרו "רכב ישן מתכון לתקלות וביקורים דחופים ובלתי מתוכננים במוסך", כך שהחסכון לא בהכרח קיים.

יחד עם זאת לרכב יותר חדש יש ירידת ערך יותר דרסטית והמקיף+חובה לנהג צעיר יקרע אותי, אבל לפחות אני יוצא מתוך נקודת הנחה שאהנה מהרכב וארגיש בו טוב.

עזרו להחליט?

נ.ב הרכב כנראה ישרת אותי ליותר משלוש שנים.

Seat Mii 3Doors

פורסם

אין ספק שאם אתה רוצה לחסוך כמה שיותר אז רכישה של רכב בסכום נמוך יותר היא עדיפה.

ההבדל העיקרי לדעתי הוא בירידת הערך שתהיה נמוכה בהרבה.

יש התפשרות על איבזור, עידון, ביצועים, בטיחות ומן הסתם עלות אחזקה שצפויה (לאו דווקא יתקיים) להיות גבוהה יותר.

בסכום שציינת תוכל לרכוש יונדאי גטס או פיאט פונטו שמאוד נפוצות בתקציב הזה ולא יקרות לאחזקה.

אני אישית הייתי חושב על סיריון שתצריך הגדלה של התקציב לאיזור ה-30K אבל ידועה כאמינה וחסכונית ויכולה לתת סוג של "ראש שקט" בעניין עלויות האחזקה.

פורסם

פיתחתי אנטי לסיריון, לא יודע להצביע על מה בדיוק (מעולם לא נהגתי בה, מודה), אבל פשוט רכב לא מושך ונשי בעיניי. במיוחד השנתונים היותר נמוכים.

שוקל אולי באמת לקנות רכב בסדר גודל של 55 אלף שקל, ולא לעשות מקיף.

מריח לי כמו טעות אך זה סכום עתק מבחינתי.

Seat Mii 3Doors

פורסם

למיטב הבנתי גטס לשנתונים מסויימים ידועה כשתיינית.

קרובת משפחה רכשה פעם במטרה לחסוך ויצא בדיוק הפוך.

תוכל לכוון אותי לשנתונים יעילים?

איזה עוד רכבים יכולים להכנס למשבצת של 20 אלף שקל? השאיפה למצוא משהו שנתון מתקדם ככל האפשר.

Seat Mii 3Doors

פורסם

מאז מתיחת הפנים ב-2007 צריכת הדלק השתפרה והפכה דיי סבירה בזכות המעבר למנוע 1.4.

רכבים אחרים מגטס או פונטו יהיו ישנים יותר ולדעתי תמורה פחות טובה לכסף.

פורסם

נסה גרנדה פונטו משנתון 2008. המחירים כבר הפכו לנמוכים, ביטוח מקיף הוא לא חובה והרכב אמין, ככה שלא אמורות להיות בעיות.

אם תיקח אחת ידנית, גם תהנה מהיעדרה של תיבה רובוטית אוטומטית שמייקרת את עלויות האחזקה.

פורסם

מעבר להמלצה החד משמעית שלי לחסוך ירידות ערך ולחסוך כמה שיותר ולכן ללכת לרכב ישן שלא בהכרח יעלה אחזקתית (כלומר למצוא רכב טוב מבית טוב) - איך הכנסת את המיקרה לרשימה שלך? זה אחד האסונות הכי גדולים שנסעתי עליהם

• תוכן חדש...