Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוד מול גולית

turbo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפניכם מבחן - GIANT KILLERS , שנערך בירחון complete Car ז"ל, בשנת 1997.

במבחן עומתו בין היתר:

1.סיטרואן סקסו VTS (דוד) מול פולקסווגן גולף VR6(גולית).

2.פיאט קופה 20V טורבו (דוד) מול בימר M3 לה 321 כ"ס (גולית).

בכבוד רב

אילן פ.

תמונה דוד וגולית 3.jpg

תמונה דוד וגולית 4.jpg

תמונה דוד וגולית 5.jpg

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

תודה על הסריקה.

1. היא באיכות גרועה, קשה לקרוא את הטקסט.

2. הסקסו לא מנצחת את הגולף כמו שהפיאט לא מנצחת את הב.מ.וו. אמנם הסקסו מהנה יותר מהגולף בכל תחומי הנהיגה, אבל הגולף חזקה משמעותית ואין כאן ספק.

3. פיאט מול בימר זה הפוך בתחום אחד - הב.מ.וו מחסלת את הפיאט בכל תחומי ההנאה מנהיגה, אבל אותו הדבר בשני. ל-100 קמ"ש הב.מ.וו מהירה יותר (וזה גם עניין של יחסי העברה, עובדה שהפיאט מהירה מהב.מ.וו עד כ-80 קמ"ש) ובכל שאר תאוצות הביניים היא גם עדיפה. מגוחך שהם הביאו את הדוגמא היחידה אולי שבה הב.מ.וו פחות מהירה מהפיאט וזה ב-80-120 בערך בהילוך אחרון. קודם כל - מי מאיץ ככה לעזאזל? את מי הנתון הזה מעניין? ויותר חשוב - מדובר בהילוך השישי בב.מ.וו, שמניסיון הוא הילוך יתר קיצוני (לא שזה בעיה להאיץ איתו מ-100 ל-200 בתוך חצי דקה בערך). לצורך העניין ההילוך החמישי בב.מ.וו מגיע למהירות הסופית שלה - 250 קמ"ש, ונשאר לו עוד אוויר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אילן, תודה על הכתבה

אבל באמת הטקסט לא קריא בעליל.

אפשר להתאמץ ולקרוא אבל זה לוקח הרבה יותר זמן מהרגיל, ומן הסתם פוגע בעיניים.

nevertheless

אני לא מבין את ההשוואות האלה

אפילו הSTI VS M3 הייתה פחות לא קשורה.

הויאר6 אף פעם לא נחשבה למכוניות ספורטיבית, יותר כגראנד טורר אירופאית

והM3 בהשוואה לפיאט... נו באמת - הנעה והנאה אינם משנים כלום?

יש מישהו בפורום ש, given the oppertunity, היה מתמהמה בבחירה שלו בין M3 לקופה?

פורסם

לא הבנתי משהו אחד,

בכתבה של הסקסו נגד ה VR6 - בפסקה הראשונה רשום:

"120 כ"ס אולי לא נשמעים כ"כ הרבה, אבל עם רק 998 קילו הטענה היא שהסקסו החמה ביותר תזנק מ 0 ל 100 ב7.2 ש' בלבד".

אחר כך, בפסקה השנייה מדברים על הנתונים של הVR6, ואומרים:

"היא ממשיך להתקדם עד לקו האדום ב 6,400 סל"ד, וזה אומר שהיא 0-100 באזור של 7.4 ש'. ה VTS הצליחה לעשות 8.6 - מכובד, אבל ממש לא 7.2".

הכתב קיבל פיצול אישיות?

או שאני פשוט לא מבין את זה נכון?

Back to the original - NC again.

פורסם

שאלה טובה. קודם כל אין לי מושג מי טען שהסקסו עושה 7.2 שניות, אבל זה נתון מגוחך. אפילו ל-60 מייל"ש. נתון היצרן הוא 8.7 ל-62 מייל"ש (100 קמ"ש). מבחנים של מגזיני רכב בריטיים רבים קבוע 7.7 ו-7.6 ל-60 מייל"ש, וסביבות ה-8.0 ל-100 קמ"ש. מה שנראה הרבה יותר תואם את המציאות (ויש הבדל גדול בין 7.2 ל-8.0). בנוסף, הסקסו שוקלת 920 (או 935, תלוי במקור) ובהחלט לא 998, ששוב אין לי מושג מאיפה המספר הזה מגיע.

אם הם הצליחו רק 8.6 ל-60 מייל"ש כמו שהם טוענים אז הם אולי העבירו הילוכים ב-6000 סל"ד (במקום 7000), אחרת אני לא מבין מאיפה גם הנתון הזה הגיע. (גרוע מדי)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
שאלה טובה. קודם כל אין לי מושג מי טען שהסקסו עושה 7.2 שניות, אבל זה נתון מגוחך. אפילו ל-60 מייל"ש. נתון היצרן הוא 8.7 ל-62 מייל"ש (100 קמ"ש). מבחנים של מגזיני רכב בריטיים רבים קבוע 7.7 ו-7.6 ל-60 מייל"ש, וסביבות ה-8.0 ל-100 קמ"ש. מה שנראה הרבה יותר תואם את המציאות (ויש הבדל גדול בין 7.2 ל-8.0). בנוסף, הסקסו שוקלת 920 (או 935, תלוי במקור) ובהחלט לא 998, ששוב אין לי מושג מאיפה המספר הזה מגיע.

אם הם הצליחו רק 8.6 ל-60 מייל"ש כמו שהם טוענים אז הם אולי העבירו הילוכים ב-6000 סל"ד (במקום 7000), אחרת אני לא מבין מאיפה גם הנתון הזה הגיע. (גרוע מדי)

רוני

מסכים בהכל, נשמע מוזר מאוד.

תודה לאילן על הכתבה, אבל למען האמת היא ניראת דיי חאפרית... לא ממש רצינית, לא ממש כתובה היטב, אלא יותר למלא מקום במגזין. גם המבחן בין ה M3 לפיאט קופה קצר מאוד ואפילו לא יכלו להקדיש לזה 2 עמודים שלמים, או משהו שכזה, אלא נתנו לזה רק חצאיי עמודים.

פורסם

באם דברנו כבר על עימותים, אולי הייתם מוכנים לקרוא, מבחן באוטוקאר משנת 1997,

המעמת בין כל ה- HOT HATCH, של אותה שנה, בחיפוש אחר זולה, מהירה,ומהנה?

המתמודדות:

פיז'ו 106GTI

סיטרואן סקסו VTS

פיאט פונטו GT TURBO

סיאט איביזה קופרה ספורט-GTI 16V

רובר 200VI

דייהטסו שאראד GTI

פיז'ו 306GTI 6

ניסאן אלמרה GTI

הונדה סיוויק VTI

אאודי A3 1.8 T

אלפא 145 תלתן ירוק

פיאט בראבו HGT

פולקסווגן גולף GTI 16V

בימר קומפקט 318ti

אופל אסטרה GSI

נ.ב

אבקש את סליחתכם בנוגע לאיכות הסריקה הקודמת.

תמונה ספורטיביות 1997 2.jpg

אילן פ ייביש - turbo

פורסם
בוודאי שהיינו רוצים לקרוא מבחן כזה. אם אתה צריך עזרה בסריקה תגיד.

רוני

גם אני הייתי מעוניין מאוד לקרוא מבחן שכזה,

אבל בתמונה שאילן ("טורבו") העלה, כתוב שזהו מבחן בעל 20 עמודים...

אולי לסכם אותו בקצרה על כל מכונית בנפרד או משהו שכזה?

כל ה"הוט האץ'" המבוקשות ביותר על ידי הצעירים נמצאות במבחן הזה, ככה שזה יכול מאוד לעניין.

פורסם
גם אני הייתי מעוניין מאוד לקרוא מבחן שכזה,

אבל בתמונה שאילן ("טורבו") העלה, כתוב שזהו מבחן בעל 20 עמודים...

אולי לסכם אותו בקצרה על כל מכונית בנפרד או משהו שכזה?

כל ה"הוט האץ'" המבוקשות ביותר על ידי הצעירים נמצאות במבחן הזה, ככה שזה יכול מאוד לעניין.

אין בעיה גם להעלות את המבחן המלא לפורום דרכי. אילן רק צריך לסרוק (באיכות טובה) ולשלוח אלי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני

VTS ו-RSI מאיצות ל-100 קמ"ש אותו דבר????

יפה...

8.7 זה נחמד ...

פורסם

לכבוד

רוני (sronis)

חבריי פורום יקרים

1.אני מאוד שמח כי ישנה הענות ועיניין לאותו מבחן מרתק, ב גליון אוטוקאר מ1997.

2.רוני, וחברי פורום, אני שמח כי ישנה נכונות לעזור לי להעלות את המבחן הנ"ל לפורום

מכובד זה. מצד שני ישנה בעיה מסויימת , ואין באפשרותי לשלוח את הסריקה באיכות

מעולה לאף אחד מכם, שכן הדואר היוצא שלי תקול. :cry:

3. אני אשתדל מאוד, להעלות את הסריקות/מבחן הנ"ל בדרך אחרת.

נ.ב

רוני אתה מוזמן ליצור קשר בה"פ

בכבוד רב

אילן פ

אילן פ ייביש - turbo

• תוכן חדש...