Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

אהלן חברים,

יש ברשותי פיגו 206 שנת 2001 דגם xt אוטומאטית 1.4,הרכב נקנה לפני כ-3 חודשים ואני חושב שכמעט מההתחלה הייתה בעיה שלאחר נסיעה של 10 דקות כאשר החניתי את האוטו והמנוע עדיין פועל, אני מעביר מ-d ל-p בתנועה חלקה ולא מהירה מידי ומייד המנוע כאילו נחנק, הטורים נופלים לאזור ה-500 ואחרי שתי שניות הוא מתאושש וחוזר לסלד נורמלי.

יש לציין שהבעיה לא מתרחשת באופן עיקבי פעם אחר פעם ולפעמים יש ולפעמים זה לא קורה, ברוב הפעמים כן קורה.

מה יכול לגרום למנוע להשתנקות כזו רק ממעבר לפארקינג?

אודה מאוד כל מי שיוכל להכווין אותי לגורם אפשרי לבעיה ואיך לבדוק את זה לעומק.

בתודה מראש,

יהודה.

פורסם

אוקיי אז אני גם ראיתי את המוצר הזה באיביי לאחר חיפוש שעשיתי ומצאתי אותו בפחות מ-300 שח.

לשאלתך, האם בשביל לשתות כוס חלב יש צורך לקנות פרה התשובה היא תלוי בכמה הפרה יקרה יותר מכוס החלב?

כל מכון לדעתי שאכניס אליו את הרכב לאבחון ייקח לא פחות מ-300 שח על הבדיקה וגם אם פחות אז לא בהרבה, איך שאני רואה את זה זה די משתלם כי אז תיהיה לי את היכולת לאבחן תקלות בלי מגבלה ותלות במכונים.

מה דעתך?

פורסם

יהודה , מקווה שלא סתם חורש אבל אספר לך סיפור שקרה לי

לפני כמה שנים החזקנו סיאט איביזה 1400 שהסל"ד היה משתולל , היינו עומדים בהילוך סרק והטורים היו עולים ויורדים לבד

הלכתי למוסך מורשה סרקו עם מחשב ואמרו - להחליף מחשב מנוע הציעו חילופי ואמרו שצריך לעזור ( כי אמרתי להם שאחרי ניתוק סוללה לכמה דקות זה היה מסתדר לתקופה ) עקב העלות ביקשתי לחכות לדיעה נוספת -הדיעה הנוספת אמרה מנוע צעדים דווקא - ניקיתי אותו וזה עזר לתקופה מסויימת

ואז ( הפסקה דרמטית ) זה חזר ויצאתי לחצר לנקות שוב מנוע צעדים, עבר שכן ברחוב ( שכה יהיה לי טוב הוא פשוט הלך 10 מטרים מהאוטו ) שמע את הטורים עולים ויורדים ושאל אותי --- למה אתה לא מחליף גומיית קרבורטור ? היא קרועה אתה לא שומע ?

צחקתי ואמרתי שזה הזרקה - והוא ענה שזה הזרקה שבנויה כמו קרבורטור שיש לו בחנות את החלק ואם אבוא הוא יחליף לי

עקב העלות וזה שזה שכן שאני מכיר - הלכתי על זה - 150 שקל בזמנו לגומייה ועוד 200 עבודה נידמה לי ובא סוף ! לעניין

המוסר השכל ? זה לא רק הכלי דיאגנוסטיקה זה בעיקר מי שמסתכל עליו

נכון שב300 אתה קונה את המכשיר , אבל לא את האיש שבודק

ולא שיש לי משהו נגד המכשיר , רק בעד, פשוט נראה לי ששכחת מרכיב חשוב בדיאגנוסטיקה

עפר

( שלא מבין כלום בכלום )

פורסם

אין ספק שאתה צודק וברור לי שבתור התחלה לא יהיה לי מושג בשיט לגבי איך ומה אומר כל דבר אבל אני מאמין שזו הפואנטה, ללמוד את זה בעצמי ולצבור נסיון לא רק לאוטו הזה אלא גם לבאים אחריו, מהסיפור שלך אפשר גם ללמוד לקח חשוב מאוד, ברוב הפעמים גם ל"בעלי המקצוע" אין מושג בשיט לגבי התקלה והם כמעט תמיד יורים באפלה(בדכ הם מכוונים לאיפה שתוציא הכי הרבה כסף) וכאן נכנס לעניין המזל, כלומר ליפול על המוסכניק הנכון שבאמת מבין את התקלה ויודע לאבחן את התקלה כי הוא מכיר את כל הגורמים הפוטנציאלים לתקלה וכמובן פועל בכדי לשלול את כולן עד למציאת הפתרון האמיתי, לכן אני מעדיף לסמוך על עצמי וכמובן שמדובר בתהליך למידה ארוך

פורסם

חברים צריך את עזרתכם שוב מקפיץ כי היום קרה לי משהו חדש, לאחר נסיעה עם הרכב כ-15 דקות, הדעתי לחניה, העברתי מd לp והסלד פשוט צנח עד שהגיע ל0 והמנוע פשוט כבה.

לפני שאני פונה למוסך הייתי שמח לקבל המלצות ממישהו שמבין בגורמים האפשריים לבעיה ולנסות ולטפל בעצמי, תודה רבה לכל העונים!

• תוכן חדש...