Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לך, מארגן בלתי נדלה של ידע.

שאלה לי אליכם, שוכני אוףטופיק יקרים. ההורים שלי הזמינו טיול מאורגן לאנגליה בתאריכים 7.7-16.8. העלות הייתה 2000$ לראש.

כרגע קרה מצב שבגללו הם שוקלים לבטל את הטיול, לא יודע אם יש לזה משמעות כלשהי, אבל הסיבה היא בריאותית.

בחוזה עליו אמא שלי חתמה כתוב שדמי ביטול במסגרת הזמן בה אנחנו נמצאים כרגע (בין 42 ל- 10 ימי עסקים לפני או משהו כזה) כתוב שדמי הביטול עומדים על 425$ לבנאדם. השאלה שלי היא כזאת, מה אומר חוק ביטול עסקה בסיטואציה כזאת, ברור שעדיין יש 14 ימים עד ה"אספקה" של השירות.

גיגול קצר העלה את המסמך הבא. בסעיף ג' של המסמך כתוב: "המקרים בהם תקנות ביטול עסקה לא יחולו"

באחד מתתי הסיעיפים כתוב מופיע:

"שירותי הארחה, נסיעה, חופש או בילוי, המתבצעים במלואם מחוץ לישראל, לרבות

א. טיסת המשך לטיסה שיצאה מישראל והניתנת באמצעות חברת

תעופה אחרת;

ב . חבילת נופש מחוץ לישראל למעט, טיסה מחוץ לישראל ואליה

שאינה טיסת המשך;

ובלבד שהעוסק גילה לצרכן, בטרם ההתקשרות את תנאי ביטול

העסקה של נותן השירות מחוץ לישראל; נטל ההוכחה לעניין פסקה

זו מוטל על העסק."

השאלה שלי נוגעת לחלק האדום. האם טיול מאורגן נופל איכשהו בהגדרה הזו? יכול להיות שיש החרגה ספציפית לטיול מאורגן שלא שמת לב אליה?

השאלות כאן נשאלות בתמימות לב מוחלטת, אם הם ידרשו לשלם את הקנס הם ישלמו אותו בלי וויכוח. הנקודה היא שבאותו מסמך, הרבה מהדברים (אם לא כולם) שנוגעים לטיולים מאורגנים שהצלחתי לראות, מסומן לידם "חידוש". משמע יכול להיות שמשרד הנסיעות בכלל איננו מודע לכך וגובה את הקנסות האלה, גם הוא ביושר ותום לב, אבל בטעות.

בקיצור, עזרה תתקבל בברכה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

קודם כל, אני מניח שיש לך טעות בתאריכים, כי ה-7.7 זה מחר...התכוונת אולי 7.9?!

לפי המסמך שצירפת (הסעיף שציינת והקודם לו תחת 'שירותים'), מה שאני מבין הוא שחבילת נופש שמתבצעת בחו"ל אינה עומדת בתקנות ביטול עסקה, וחלים עליה התנאים ע"פ הסכם ההתקשרות של העוסק.

אגב, גם אם כן היה נופל תחת התנאים לביטול עסקה, יכולים לעבור עד 14 יום מחתימת ההסכם בנוסף לענין ה-14 יום לפני תחילת קבלת השירות.

סימון החידוש והקו האנכי מצד ימין לטקסט הוא סימון לעדכון ממהדורה קודמת של המסמך.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

שלום

שים לב-אם טרם חלפו 14 ימי עסקים מיום ההזמנה/הקניה, ויש יותר מ 14 ימי עסקים עד למימוש ההזמנה בפועל,

הם יכולים להיעזר החוק הגנת הצרכן- 5% או 100 שקל-הנמוך מבינהם.

אם הם לא עומדים ב2 הקריטריונים-דמי הביטול מפורטים בחוברת של חברת הטיולים המאורגנים, בדר"כ בסוף החוברת בפרק תנאים כלליים.

האם קבלתם את החוברת לידיכם לפני ביצוע ההזמנה?

האם הוסברו לכם התנאים?

לפי הרשום, נטל ההוכחה חל על בית העסק, כלומר בית העסק צריך להמציא מסמך שהוריך חתמו בטרם ההזמנה,

המבהיר את חוקי ההזמנה והביטול.

גילוי נאות-אני סוכן נסיעות וכך אני מסביר את העניין ללקוחות פוטנציאליים.

בברכה

אילן

סלע

פורסם

מתי בוצעה ההזמנה? גם נשמע לי דיי יקר דמי הביטול, אצל רוב החברות מדובר בסכום קטן יותר.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

טום צודק, טעיתי בתאריכים. תאריך יציאה 7.8 ותאריך החזרה הוא 16.8. סך הכל תשעה ימים.

סלע, הטיול הוזמן והחוזה נחתם ב-29.5, כלומר כבר עברו 14 ימים מיום חתימתו, אך עדיין נותרו מעל ל14 יום עד תחילת הטיול. האם שני הקריטריונים צריכים להתקיים או שמא מספיק רק אחד מהם?

החוברת עם התנאים הוסברה והוראתה לאמא שלי, והיא חתמה עליה, על זה אין כל וויכוח והעסק נהג בהגינות. השאלה היא האם למרות ההגינות יש בהסכם פגם חוקי כלשהו שיכול לבטל את התוקף שלו.

המון תודה על העזרה ואני אשמח לקבל עוד תגובות.

פורסם

2 התנאים שציינתי חייבים להתקיים.אם עברו יותר 14 ימי עסקים מיום הקנייה, חוק הגנת הצרכן אינו תקף.עם זאת, מקובל בענף התיירות, שהחברה המארגנת תנסה למכור את 2 המקומות שיתפנו אם תחליטו לבטל.אם יצליחו והטיול יהיה מלא, מקובל להתחשב ולא לגבות את מלוא דמי הביטול.

סלע

פורסם

חוק הגנת הצרכן - מרגע ביצוע ההזמנה, יש 14 ימים (לא ימי עבודה) שבהם חלים דמי ביטול של 100 שקל לאדם (בתיירות), כל עוד לא מדובר ב-7 ימי עבודה לפני היציאה. לאחר מכן נכנסים לתנאים של אותה חברת תיירות.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אם עשו ביטוח בריאות לנסיעה ויש אישורים רפואיים המונעים מאחד מהם לצאת (לפי תנאי הפוליסה לפעמים גם קרוב משפחה שלא אמור היה לנסוע) אז חברת הביטוח תפצה אותם על הנזק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה רבה לכולם. אני אמסור להם את המידע. הם ינסו לפנות ללב של סוכנות הנסיעות (שהם לקוחות שלהם כבר כמה שנים). למשפט אף אחד לא מתכוון ללכת.

פורסם

פס"ד שצורף בתגובה מעליי מעניין אם כי לא רלוונטי לענייננו.

הביטול שם נעשה יומיים לפני מועד ביצוע הטיסה,לא דומה למקרה שהוצג כאן.

סלע

פורסם

האמת היא שהוא גם לא מפתיע במיוחד. לבטל יומיים לפני טיול או מופע או כל דבר אחר הגיוני שיגרור תשלום גדול מאחר שרוב הסיכויים הם שהכרטיסים האלה כבר לא ימכרו.

פורסם

בהרבה מקרים תינתן אפשרות לשלם את הקנס אך לקבל אותו חזרה בהזמנה למועד אחר. במקרה הכי גרוע, גם זה משהו.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

עדכון:

היום אמא שלי הלכה למשרד הנסיעות, ביטלה את הטיול והחבר'ה הטובים במשרד הנסיעות לא רק שלא לקחו שקל מהקנס. אלא גם הבטיחו לברר לגבי החזר של המקדמה ע"ס 100$ שכבר שולמה.

כל הכבוד להם, טוב לראות מקומות שעדיין מוכנים ללכת לקראת הלקוחות לפנים משורת הדין אפילו אחרי שהלקוחות הפרו את ההסכם.

תודה לכולם על העצות.

*אני מעדיף שלא לפרסם את שם משרד הנסיעות כדי למנוע מהם מצבים של "מה??? אבל להם החזרתם, אז למה לי לא??". ניתן להם להפעיל שיקול דעת בכל מקרה לגופו. מיותר לציין, שכמובן מה שהם עשו לא היה חובה חוקית שלהם.

• תוכן חדש...