Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4398 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

חלפים לבד .

 

סתם מחשבה שעלתה לי בראש , למה מוסך שכביכול תפקידו לבצע לי את הטיפול או התיקון על הדרך גם גוזר קופון שמן על חלפים שהוא מביא. והכל בכפיה כי אין אלטרנטיבה ברוב המוסכים להביא חלפים לבד.

הוא לא מייצר אותם , הוא לא מייבא אותם , הוא אפילו לא מביא אותם כי החנויות שולחות הכל עם שליח עד פתח המוסך אז על מה ולמה ?

לדעתי זה פשוט גנבה אלה אם הוא היבואן או רוכש ישירות מהיבואן ואז הוא כמו חנות אבל מוסך זה לא חנות כי החלק לא מוצג אין עליו מחיר ואין ללקוח שום אפשרות להשוות מחיר החלק לחנויות אחרות כי בכל מקרה המוסך לא נותן להביא חלפים מבחוץ .

ויגידו שזה פרנסתו של המוסך ואני טוען שלא המוסך תפקידו לעשות עבודה ולא רווחים קלים על לקוחות במצוקה. שעת עבודה גם כך יקרה ועם זה אין לי שום בעיה .

סתם לסדר האוזן במוסך שלי עד מלפני כמה שנים היו מאוד הוגנים היו מזמינים לי חלק על החלק שהיה מגיע היה רשום מחיר ללא מע"מ שהמוסך אמור לשלם לחנות , על זה המוסך היה מוסיף מע"מ וגובה ממני, הוגן ביותר. וכמובן גובה את שכרו על העבודה.

ובדקתי את המחיר אכן זה היה מחיר שהחנות חלפים מכרה עם הפרש של כמה שקלים (אולי הנחה קטנה למוסך) אבל זה היה הוגן לחלוטין.

בשנתיים האחרונות הם עברו למחירון ממוחשב לא גמיש כלומר בסיכום טיפול הוא מוציא לי תדפיס של עבודה ושל חלקים , לא משנה כמה עלה החלק להם יש מחיר משלהם לחלק שהרבה יותר גבוהה ממחירו בחנות אפילו שהם מזמינים מחנות שנמצאת 100 מטר משם . אז איך זה סביר שעל מרחק של 100 מטר אני משלם הפרש של 30 ויותר אחוז.

לי הם מסכימים שאני אביא חלקים בעצמי כי אני מטפל אצלהם כבר עשור ומעלה וביחסים מצויינים עם הבעלים . אבל לא כל המוסכים מסכימים לזה ואז זה ממש רמאות כי מצד אחד הם גובים מחיר מופרז ומצד שני אין אלטרנטיבה אחרת ללקוח המסכן.

לדעתי זה פורום רכב ואלי כדאי לרכז פה רשימה של מוסכים שלא עושקים את הלקוחות המחירי חלפים או שנותנים להביא חלפים לבד.

עריכה אחרונה על ידי dani12
פורסם

כבר יצא לי לשמוע במוסך כשביקשתי להביא חלקים בעצמי את המשפט "אל תביא לפה חלקים, ההנחה על החלקים זה רווח שלי".

 

עלות שעת עבודה (שגם היא לא באמת שעה אמיתית) גבוהה גם ככה, אני מסכים איתך שהגביה העודפת עבור החלקים

אינה הוגנת ונכונה.

יש לשים לב שהמוסכים לא קונים את החלק במחיר המחירון שאתם רואים בחנות החלפים אלא בהנחה (ולעיתים די ניכרת)

וכשהמוסך מחייב את הלקוח בחשבונית על החלק, פעמים רבות המחיר הרשום הוא גבוה ממחיר המחירון ובטח ובטח ממחיר

הרכישה.

כבר יצא לי להיתקל בחלקים שרשומים במחירון בחנות במחיר 700 ש"ח לפני מע"מ ואחרי 5 שניות בלי מיקוח מיוחד, המחיר הפך להיות 550 כולל מע"מ.

 

אף אחד לא מבקש מהמוסכים לעבוד בחינם, תרוויחו אבל תיהיו הוגנים.

פורסם (נערך)

גם למוסכים מותר להרוויח על חלקים בנוסף לשעות עבודה.

יחד עם זאת, אם עלויות החלקים הן "בלתי סבירות" עבורך (בהנחה שבדקת) - אין מניעה לרכוש עצמית (ראה השרשור של לירוי בדבר רכישת מיכל עיבוי ליגואר: בארץ רצו במורשה 2000 ש"ח. הבחור הזמין מחו"ל ב-300 ש"ח. זו לדעתי גזלה !).

רק מה - לא כל מוסך מוכן שיביאו לו חלקים (צריך לברר קודם), וכן ישנה בעייה עם האחריות שאם חלק מתקלקל (וכמובן לא באשמה של התקנה לקויה) - אתה אמור לשלם פירוק והרכבה נוספים במקרה של החלפה.

כל אחד יעשה השיקולים שלו.

עריכה אחרונה על ידי חולגי
איות

alfa 156 2.5.

פורסם

הייתי מוכן לשלם למוסך את כל הרווח שלו אם רק היה משתמש בחלקים מקוריים או איכותיים ולא זבל סיני, מה לעשות שחוץ מהכמה מוסכים המוכרים פה בפורום כולם משתמשים בשמן סוג ז, וחלקים לא איכותיים

Miata ND2

 

×
×
  • תוכן חדש...