Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

מדי פעם רואים דיון פורה והתלבטויות לגבי איזה קרוסאובר ואם בכלל לעומת מנהלים ורציתי לשתף אתכם בצורה יותר מפורטת בחוויה שלי לאחר כחודשיים וחצי של נהיגה במאזדה cx-5 בכדי אולי לעזור לרוכשים מתלבטים כי גם אני הייתי במקום הזה. (ספוילר - יש מסקנה סופית ) .

כמה פרטים לפני הסקירה:

א. הסקירה שלי איננה מקצועית כיוון שכל ההבנה שלי ברכבים היא נהיגה ולא מעבר

ב. נהגתי לפני כן בהונדה סיוויק 2010 וכיום גם על אקורד 2012 ועל כן ההשואוות שלי מן הסתם הן מולם

ג. אני נוהג באזור ה 40 k לשנה בעיקר בכבישים עירוניים בין עירוניים , כמעט ולא באספלט או בשטח

ד. הדגם הוא הפשוט ביותר 2.0 ליטר 2X4

ה. אנסה לעשות הכי קצר ופשוט שאפשר

ו. אתן גם דרוג מספרי מ 1-7 כאשר 7 זה הכי טוב ו 1 הכי גרוע (כמובן סובייקטיבי לגמרי , 3.5 זה ממוצע)

נתחיל (לא לפי חשיבות אלא על פי מה שקופץ לי בראש)

1. מראה חיצוני - הרכב לטעמי היפה ביותר בקטגוריה ואחד היפים בכלל מכל כיווניו. התגובות של האנשים מדהימות. - ציון 7 .

2. רעשים חיצוניים - בס"כ אחלה. לא שומעים כלל את הגחון ואת רעש האספלט בשל הגובה. בחלונות יש רעשי רוח במהירויות של 110 קמש ומעלה אך בס"ה סביר. מנוע שקט יחסית וכן הדממה ברמזור או בפקק בשל מערכת הכיבוי של הרכב בעצירה, מאוד נעימה . ציון 6

3. עוצמת מנוע - הכוונה להאצה בתחילת נסיעה, קיק דאון וכו', בס"כ רכב עם עוצמה טובה, מרגיש חזק ולא עגלה אם כי בהשוואה לאקורד ,איטי יותר . המנוע כאמור שקט יחסית ומרגיש חלק. ציון 5

4. נוחות נסיעה - אחת הסיבות שקניתי אותו לאחר שנים של פרייבט, כאחד שנוהג המון אני יכול להעיד שהנסיעה מאוד נוחה, כמעט לא מרגישים מהמורות בכביש, באמפרים מורגשים באופן מינימלי, נסיעה שקטה ובס"כ חלקה, מושבים נוחים ( כן הייתי מוסיף ידית מושב ליד ימין גבוהה יותר) וכמובן הגובה שמוסיף לתחושה הנעימה. כמו כן, קל לצאת ולהכנס לרכב הן בשל גובהו והן בשל דלתות נוחות וגדולות. עליה על מדרכות מאוד חלקה. חנייה נוחה ללא התקעות במדרכה . ציון 6

5. תא מטען - מספיק בהחלט למשפחה ממוצעת + המושבים נשכבים קדימה מאפשרים לסחוב אביזרים גדולים. אין שליטה מהשלט על הפתיחתו. ממש מעצבן. ציון 4

6. מרווח פנים - מושבים קדמיים עם המון מקום, מאחור מתאים לשלושה ילדים או לשני מבוגרים וילד, שלושה מבוגרים יהיה צפוף. מקום לרגלים סביר בהחלט לאנשים ממוצעים. ציון 4.

7. איכות הרכבה - ישנם רעשים מדי פעם של הפלסטיקה אך בגדר הסביר כרגע. ציון 4

8. מזגן - מקרר טוב מאוד אך חסרון גדול שפתחיו נמוכים מדי ומקפיאים לך את הידים ודווקא בפנים כמעט ולא מגיעים. ציון 5

9. הגה - מעולה, רך, נעים (מצופה עור) ונוח. ציון 7

10. מערכת מולטימדיה - מאכזבת קודם כל בגודל המסך שהוא פחות מ 6'', כמו כן כפתורים רבים שאינם טאץ'. בלוטות עובד טוב עם הטלפון ושומעים ונשמעים נהדר (לא תומך בעברית). קליטת רדיו טובה. ל usb עם הרבה שירים לוקח זמן רב להטען. איכות שמע של הרמקולים טובה. שליטה מההגה לטעמי לא נוחה במיוחד (לדוגמא החלפת תחנות ברדיו). מצלמת רוורס מעולה. לטלפון ציון 6. השאר ציון 4

11. צריכת דלק - ממוצע של 8.4 ליטר ל 100 ק"מ (1 ל 12 קמ). נוסע גם הרבה בכבישים עירוניים. בסה"כ טוב. גודל טנק סביר, מספיק ל כ 600 ק"מ בממוצע (לי זה חשוב כי למשל בסיוויק היה ממש קטן וכל יומיים וחצי תדלקתי). ציון 6

12. מחשב דרך והתראות - סה"כ בסדר. חסר לי זמן נסיעה מרגע ההנעה בדקות שיש באקורד. טמפרטורה לא מדוייקת. התראה על חוסר אוויר - מצויין. קיימות נורות התראה על כל חגירת חגורה גם מאחור - מצויין. התראה על חוסר אוויר בגלגלים - מצויין. ציון 5

13. מראה פנימי - קודר, עיצוב פנימי לא משהו בכלל, בעיקר באזור מערכת המולטימדיה שנראית מעט מיושנת. ציון 3

יתרונות וחוזקות מיוחדות ברכב :

1. נסיעה נוחה חלקה וגבוהה

2. מראה חיצוני מרשים

3. הגה נהדר

4. הדלקה ללא מפתח

5. צריכת דלק יחסית לגודלו

6. התראה על חוסר אוויר בגלגלים

7. עולה על מדרכות בקלות יחסית ולא נתקע במדרכות בחנייה (הסיוט שלי המאקורד והסיוויק)

8. מצלמת רוורס מצויינת.

חוסרים וחסרונות ברכב :

1. ידית מושב לנהג ליד ימין (המשענת לא מספיקה לטעמי)

2. מסך מולטימדיה גדול יותר ועם יותר פונקציות בטאץ'

3. מראות שנפתחות ונסגרות אוטומטית

4. תצוגת שעון מאוד נמוכה

5. שליטה מהרכב על המולטימדיה לא נוחה

6. פתיחת תא מטען מהשלט

7. חסרון גדול - לא ניתן לפתוח מהשלט את החלונות (אפילו בפוקוס פשוטה אפשרי). בחום של ישראל לטעמי מאוד חשוב.

8. פתחי מזגן נמוכים

9. נורת התראה על דלת פתוחה לא ממוקדת

10. כיוונון אוטומטי של המושבים, נראה לי סביר שברכב כזה יהיה גם בגרסת הבסיס

מסקנה לטעמי בלבד : אין לי ספק שעשיתי את הבחירה הנכונה. רכב בסה"כ מצויין. לדעתי נותן הרבה יותר מרכב מנהלים לאנשים שמחפשים את מה שאני חפשתי: נוחות נסיעה, שקט, גובה, עוצמה ומראה חיצוני יפייפה.

פורסם (נערך)

תודה על הסקירה :-)

דיקדקת בפרטים ובתור בעליה של מאזדה cx5 אני מסכים עם מה שכתבת.

לגבי הנוחות, המאזדה באמת נוחה מאד. לאחרונה חזרתי למלא אויר בהתאם להוראות היצרן (הוראות היצרן הם 33psi אבל אני ממלא 34 psi לאור כך שהצמיגים חמים) ושוב חזרתי להרגיש את הנוחות הטובה של המאזדה.

זאת לאחר שבמשך תקופה ארוכה מילאתי לחץ אויר מעל הוראות היצרן (36 psi) לאור שחיקה מוגברת של הצמיגים הקדמיים בצדדים, דבר שגרם לי לחשוב שנסעתי בלחץ אויר נמוך מדי. לאחרונה החלפתי את שני הצמיגים הקדמיים המקוריים מסוג יוקוהמה (לאחר כ- 25 אלף קילומטרים בלבד, למעשה כבר אחרי כ- 10,000 ק״מ היה מקום להחליף אותם עקב שחיקה מוגברת שלהם) אבל הצמיגאי אצלו החלפתי את הצמיגים אמר לי שפשוט מדובר בצמיגים מאיכות ירודה ואין קשר לנסיעה בלחץ אויר נמוך.

חלק גדול מהנוחות נגרם מחתך גדול 65 ורדיוס גדול 17 אינץ, זאת לעומת ברכבים משפחתיים שבהם שני הנתונים הנ״ל בדרך כלל קטנים יותר.

ידית המושב האמצעית אכן נמוכה נמוכה מדיי. בדיוק חזרת מנסיעה לאילת ורציתי לשים כרית נוספת עליה.

צריכת הדלק אכן טובה, בנסיעה הלוך מחיפה לאילת, במהירות של כ- 120 קמ״ש לפי השעון ופחות מכך בהתאם לתנאי הדרך ולרבות עקיפות במספר קטעים, צריכת הדלק שמדדתי היא 13.4 ק״מ לליטר (מדידה מדוייקת ע״י מילוי מיכל דלק מלא, איפוס מונה הקילומטרים ומילוי מיכל מלא פעם נוספת). תוצאה מצויינת לדעתי לרכב גדול, כבד וגבוה כזה ולאופי ומהירות הנסיעה הנ״ל (צריכה ממוצעת אצלי לפי שעון הרכב היא 10.6 ליטר ל- 100 ק״מ, בעיקר נסיעות עירוניות באזור הררי).

בנסיעה מתונה יותר אבל מקובלת ובקצב התנועה ולא איטית יתר על המידה, ניתן להגיע לדעתי גם ל- 14,15 ק״מ לליטר.

לגבי רעשי פלסטיקה, מניסיוני עיקר הרעשים נגרמים מכיסוי הקורות הקדמיים, מעל הדשבורד, שלא מחוברים היטב. אני טיפלתי בכך במסכת האחריות, שמו ספוגים מתחתיהם שפתרו את הבעיה.

יש בעיה נוספת מובנית במאזדה והיא שמכסה המנוע רועד במהירויות בינעירוניות ושיבושים ואותי זה מעצבן.

מלבד זאת בגירסה שלי, שנת 2012. לפני כיול מנוע וגיר שהדגם עבר בחודש 08/2013 אופי פעולת המנוע ו/או הגיר עדיין לוקים בחסר בנסיעה שהיא מהירה יותר מנסיעה מנהלתית ובשימוש רגיל ולא באמצעות תפעול ידני של הגיר.

המראה הפנימי קודר אבל איכותי ויפה לטעמי ואכן מסך המולטימדיה קטן ונראה מיושן.

אצלי ה- wayze לא נשמע בדיבורית בלוטוס, איך אצלך?

דרך אגב אם יש לך מצלמת רברס אזי לא מדובר בגירסה הפשוטה ביותר, אלא בגירסה מעליה, אלא אם כן הוספת את המצלמה בהתקנה מקומית.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

צריכת הדלק שלך אמנון - ממש טובה, אפילו מפתיעה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

^ שי זה בדיוק מה שחשבתי לעצמי :-)

עד עד עכשיו מחישובים משוערים שעשיתי הגעתי לצריכה בינעירונית משוערת של כ- 12,12.5 ק״מ לליטר.

פשוט לא יצא לי עד עכשיו למלא דלק אחרי נסיעה בינעירונית בלבד ותמיד מילאתי אחרי נסיעה משולבת, או צריכה עירונית בלבד.

לרגע חשבתי שהצריכה הזו נבעה מכיוון שאילת נמצאת נמוך יותר ממישור החוף, הרי בדרך לאילת יש קטע של ירידות די חזקות ובהמשך קטע ארוך משופע, אבל עכשיו קראתי באינטרנט והבנתי שגובהה של אילת זהה לישובים במישור החוף (גובה פני הימים על פני כדור בארץ שווה פחות או יותר, לאור חוק כלים שלובים ולכן גובה פני ים סוף שווה לגובה פני הים התיכון).

פשוט בקטע מוקדם יותר לאילת יש קטע בו ישנה עליה הדרגתית שלא שמים לב אליה.

בכל אופן רק אתמול חזרתי ואני אמלא שוב את מיכל הדלק ואוציא חישוב צריכה נוסף של הקטע חזרה וממוצע של שני הקטעים.

דרך אגב לא סתם ציינתי שהרכב גדול וכבד, הוא מרגיש ככה בנהיגה, הן מבחינת המרכב והן מבחינת יחידת ההנעה (למרות שהביצועים בפועל בסדר).

פורסם

גם 10.6 ל 100 קמ בתנאים שציינת לרכב כזה, מכובד.

פורסם

טוב אז מילאתי שוב טנק דלק מלא, צריכת הדלק בדרך חזרה מאילת לחיפה, הפעם דרך כביש הבקעה (וכך בזכות ה- wayze נסעתי את מרבית הדרך בנתיב נסיעה אחד לכל כיוון, מלא סיבובים ושינוי גבהים, במהירות ממוצעת של 90-100 קמ״ש, במקום באוטוסטרדה מודרנית... למרות שהנופים יפים. בדרך הלוך נסעתי דרך מצפה רמון) + כמה קילומטרים טובים, דרך כביש מעלה נוף הגלבוע (שוב בגלל ה - waze הסתום, במקום לנסוע בכביש מישורי דרך העמק, העלה אותי עשרות מטרים בכביש עם מלא סיבובים, זה לא טרם לצריכת הדלק, למרות שהכביש דווקא מהנה לנהיגה :-)) + נסיעות של כ- 25 קילומטר בתוך חיפה, צריכת הדלק יצאה 11.6 ק״מ לליטר בלבד.

בסה״כ נסיעה של 946 ק״מ, הצריכה הייתה של 77 ליטרים, דהיינו צריכה של 12.3 קילומטרים לליטרים.

לסיכום ניתן לראות שתנאי הדרך משנים מאד את צריכת הדלק, אבל בסך הכל צריכת הדלק טובה לסוג רכב כזה.

פורסם

בהחלט לא רע בכלל. יפה. תודה!

פורסם

לשאלתך waze אני שומע בבלוטות. החלפתי בקניה את חישני הרוורס שנתנו לי מתנה במצלמה, אני לא סובל את הציפצופים של הרוורס. מצלמה מעולה ועוזרת. מצטער שלא הוספתי גם קדמית. איך אין פתיחה של החלונות מהשלט??? זה כל כך מוסיף בקיץ הישראלי. נראה לי שבטיפול 15 אתקין אם אפשר.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

א. לאחר 25 אלף ק"מ צריכת הדלק 1 ל12 בדרך כלל.

ב. חסרון נוסף מעצבן זה הורדת מושב הנהג על ידי הגלגל, זה אומנם יותר מדוייק לגב אבל מיושן ומעיק.

ג. לא ניתן להוסיף במאזדה פתיחת חלונות מהשלט, חבל

פורסם

15 אלף ב3 חודשים? מכובד.

יצא לך לעשות טיפול?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כתיבה מעולה, עזר לי להחליט לחפש לעצמי CX5

ביררת אם אפשר לבצע את עדכון למחשב הרכב במוסך לרכבים שנמכרו לפני העדכון?

פורסם (נערך)

אכן מכונית נוחה אבל כפי שכתב אמנון - הרגשה של כבדות ונטיעה של הגיר מהר לעבור להלוך גבוה מאוד מעצבן! אני עובר מיד לניהול ידני, אשתי דווקא מרוצה - אני לא ממהרת לשום מקום )

עריכה אחרונה על ידי baget
פורסם

baget - לא מרגיש שזה מפריע לי, ואני דווקא לא מרחם על האוטו. אולי כי נוסע גם על אקורד אז אני לא מצפה מהמאזדה.

תודה ליאור, לא מכיר את הנושא ואת העדכון, משהו משמעותי ?

פורסם
baget - לא מרגיש שזה מפריע לי, ואני דווקא לא מרחם על האוטו. אולי כי נוסע גם על אקורד אז אני לא מצפה מהמאזדה.

תודה ליאור, לא מכיר את הנושא ואת העדכון, משהו משמעותי ?

לפי מה שהבנתי שבמקביל לדגים החזק יותר (2.5L) שיצא בשנת 2013 בוצעו בדגם 2L כמה שינוים ועדכוני אבזור.

השינוי המשמעותי יותר הוא תוכנת ניהול מנוע חדשה ששינתה קצת את תגובת המצערת לטובה (ישר מהמאזדה 6).

ומקרה שזה יהיה אקטואלי ואני כן ארכוש CX5 זה יהיה הדבר הראשון שאני אברר...אני יעדכן

• תוכן חדש...