Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי היום בסוכנות רנו בראשל"צ לנסיעת מבחן על הקליאו החדשה בגרסת 1.2 טורבו (רובוטית).

הרשמים שלי:

הרכב קטן מידות אבל נוח בפנים - המידות הפנימיות דומות מאוד ל206 שלי, ובתוספת 2 דלתות אחוריות הקליאו שימושית יותר. 2 מבוגרים יכולים לשבת מאחורה בנוחות אם הנהג לא גבוה מידי, אבל 3 מבוגרים מאחורה לא ילך גם לנסיעה קצרה. תא המטען די עמוק אבל פתח ההטענה רחוק ממושלם, כמו כן המושבים האחוריים מתקפלים 1\2 עם מדרגה - לעומת ה206 שלי בה הספסל עצמו עולה ומתקבל שטח טעינה שטוח לגמרי.

המושבים הקדמיים נוחים ורכים אבל חסרה תמיכת צד בהשוואה למושבים של ה XS. עדיין נוחים יותר מרכבים אחרים בקטגוריה שבדקתי. המושבים האחוריים קצת קשים יותר אבל סבירים. יש משענת ליד ימין אבל היא ממוקמת גבוה והיא קטנה מידי - ספק רב אם אשתמש בה.

ההגה מתכוונן לגובה וטלסקופית, המושב מתכוונן גם לגובה (אם כי כיוון זווית המשענת לא נוח בעליל) וניתן מהר מאוד להגיע לתנוחת נהיגה מעולה לטעמי - מהר מאוד הרגשתי ברכב הזה "בבית" - דומה לתנוחה שאליה אני רגיל ב206.

הראות קדימה קצת פחות טובה, וגם החלון האחורי קטן למדי - מחיר שמשלמים תמורת העיצוב של הרכב. חבל.

האבזור של הרכב מצוין - מערכת מולטימדיה מעולה (לקטגוריה הזאת) עם מסך מגע שעובד גם בשמש וממשק bluetooth מוצלח מאוד עם הטלפון, שליטה נוחה למדי מההגה בכל הפונקציות החשובות, חיישני אור וגשם. יש גם מראות מתקפלות חשמלית, 4 חלונות חשמל, חישוקים קלים 16", בקרת שיוט עם מגביל מהירות. חבל שדווקא בקרת השיוט זכתה למיקום על גלגל ההגה (בהיותה פונקציה לא שימושית בישראל) בעוד שהשליטה במולטימדיה נדחקה לידית קטנה מתחת לידית המגבים - הגם שהתפעול נוח למדי, הייתי מעדיף שהמצב יהיה הפוך.

בנהיגה הדבר הראשון ששמים לב אליו - הרכב איטי בהאצה מעמידה מוחלטת. בין אם במצב ידני או אוטמטי, לחיצה חזקה על הגז במצב עמידה גוררת השתהות קצרה (כשניה) והרכב לא "מזנק" קדימה כמו שאני רגיל. התופעה הזו מתרחשת רק ביציאה מעמידה מוחלטת - בהאצה מעצירה מתגלגלת או בהאצת ביניים, מרגישים את כל 120 הסוסים. הקליאו מפתחת קצב בקלות - כמי שרגיל לנהוג ביד קשה עם ה XS, בדקות הראשונות לא שמתי לב כלל שהגעתי לכפליים המהירות החוקית בכביש בו נסעתי. מלבד הזינוק המדובר, המנוע מספק את הכח בצורה מאוד ליניארית וחלקה, החלפות ההילוכים לא מורגשות ואפשר ללא ספק לנהוג בו מאוד מהר - לא הייתה בעיה להאיץ חזק גם בעלייה חדה. התנהגות הכביש בפניות כמו שמצופה מצרפתיה קטנה - מצויינת ומהנה. זו לא I10 וגם לא קורולה - הקליאו גם בגרסה העממית יודעת להעלות חיוך על פניי וקל מאוד לשלוח אותה חזק לתוך סיבוב, גם במהירות קרובה לתלת ספרתית, בלי תחושת ה"ריחוף" שאופיינית לרכבים מסוימים, בלי הרבה גלגול, ובאופן מפתיע גם בלי יותר מידי צווחות מהצמיגים. לא הרגשתי יותר מידי תת-היגוי, אבל גם לא היה את ה"הידוק" מהזנב שהXS יודעת לעשות. ההגה לא מאוד מתקשר וקל למדי, אבל טוב יותר מרכבים דומים שנהגתי בהם. התגובה של הקליאו להגה צפויה ומרגישה לי טבעית מאוד.

מה שברור זה שלקליאו הזו אין יומרות ספורטיביות כלל - המצב הידני חסר כל שימוש כי התיבה מתערבת ומעבירה הילוכים כרצונה, אי אפשר להגיע למנתק וגם בהאטה התיבה מורידה הילוכים לבד. הזינוק מהמקום מעיד על כך גם כן - וגם היעדר כפתור לניתוק בקרת האחיזה, היעדר בורר מצבי כיול (כמו מתג ה DNA של אלפא) וכך הלאה. מדובר בסופר-מיני מעוצבת ועדכנית, שמאפשרת לאדם פשוט ליהנות בנהיגה היום יומית אבל לא הרבה מעבר.

עד כה התובנות שלי.

אשמח לשמוע מכם, דעות על כמה מהשאלות הבאות:

• מה לדעתכם יהיו הפערים שעלולים להפריע לי במעבר מהXS לקליאו, מלבד הזינוק מהמקום והמחסור בתמיכת צד?
  • מה דעתכם על הרכב (מי שנהג בו) כרכב למישהו שנהנה מנהיגה ולא רק מחפש להגיע מA לB?
  • האם כדאי להזמין במעמד הרכישה מרימי חלונות? האם הפיצ'ר הזה שימושי והאם ההתקנות שמבוצעות כאן בארץ מקצועיות או שזה פתח לבעיות בעתיד?
  • הרכב מגיע עם מערכת mobileye מותקנת בחינם. נשמע לי כמו משהו שרק יעצבן אותי. מישהו מנוסה עם המערכת הזו? האם אפשר לנתק אותה לחלוטין? האם ההתקנה שלה יכולה להוביל לבעיות ברכב אחרכך - אולי שווה להתעקש שלא יתקינו? טענות בעד ונגד המערכת יתקבלו בשמחה.
  • איך שירות הלקוחות של קרסו?
  • כל תגובה או הערה אחרת בנוגע לרכב, לרשמים שלי וכו' תתקבל גם כן בברכה.

תודה!

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא יצא לי לנהוג על הXS אז לא אוכל לענות לך.

*אני מאוד נהנתי עליו,זריז,הסלון בשילוב פלסטיק הצבעוני מאוד נעים לעיין,חיצונית לדעתי היא הסופר מיני הכי יפה,לי דווקא הייתה נוח למרות שחלק מפה אומרים שהיא קשיחה,ודווקא לקחתי אותה לחיפה עם הבורות שיש שם,עוד דבר שאהבתי שהרכב שקט,מאחור אכן אין ראות טובה כול כך.

*אני וויתרתי בפנדה על הדבר הזה כי זה היה בתוספת תשלום,לדעתי לא שימושי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אתה מחפש קטנה שמהנה לנהיגה, רצוי שתעשה סיבוב על הפיאסטה 1.6.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני שם לב שאתה נותן דגש רב להנאה מנהיגה. אם זה הנתון המוביל אז כפי שהציעו לך, הפיאסטה היא מובילת הסגמנט בתחום זה והדבר שהכי יזכיר לך את ה-206 בשילוב בין נוחות והתנהגות. לפיאסטה אין את האבזור שיש לקליאו, אבל יש לה תא נוסעים איכותי יותר ומושבים תומכים ונוחים כמו שאתה מחפש. לא נהגתי בגרסה המדוברת של הקליאו כך שאני לא יכול להשוות מנועים/ביצועים.

פורסם

פירטת את מה שסיכמתי לך בהתכתבות שלנו.

שים לב, משהו שמפריע לי מאוד במערכת הוא המחסור החמור בבאסים (בXS היה מגבר וסאב אבל גם יחסית לXV או i35 הצליל קצת עני)

אני ויתרתי על מרימי שמשות, קיפול חשמלי למראות וחיישני רוורס גם מסיבות תקציב וגם כדי להשאיר במצב הכי קרוב למקור

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

לצערי (וכנראה שגם לצערך) אין היום בארץ אף סופר מיני שהיא תחליף ישיר ל-206XS. כנראה שזאת נישה שקצת נעלה מהעולם.

הקליאו די קרובה לזה ומבחינת התנהגות כביש היא בטופ של מה שיש לסגמנט הזה להציא לך, אבל זאת לא XS. ה-208 החדשה גם שווה בדיקה מבחינתך, אני מהמר מבחינת התחושות היא תזכיר לך מאוד את הפיג׳ו של פעם. אבל היא מגיעה עם מנוע חלש בדגם הידני וגיר מיושן בדגם האוטומטי - שוב בעיה.

הפיאסטה שהוזכרה כאן אכן טובה בתחום התנהגות הכביש, אבל אני לא הייתי קונה רכב עם גיר שידוע כבעייתי ועם מנוע שיצא מהיצע המנועים של פורד.

אולי כדאי לך לחכות לסקודה פאביה החדשה שתגיע במהלך 2015. אולי תהיה שם הפתעה לטובה, לך תדע...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני רק שאלה (והערה):

נתחיל מההערה - לבי מרימי החלונות. אני מעולם לא נתקלתי בבעיה או כשל בהתקנות של מרימי החלונות ברכבים שהיו לי/שנסעתי בהם. בעיניי תוספת מבורכת למי שנוהג לפתוח חלונות ושוכח לסגור אותם בתום הנסיעה.

ועכשיו לשאלה - מסכים שעדיף לשלוט במולטימדיה מההגה ובבקרת השיוט במתג נפרד אך אמרתי שהפונקציה כלל לא שימושית בארץ. מדוע לדעתך?

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם
לצערי (וכנראה שגם לצערך) אין היום בארץ אף סופר מיני שהיא תחליף ישיר ל-206XS. כנראה שזאת נישה שקצת נעלה מהעולם. זה משהו שצפיתי שיקרה. העולם משתנה, אני משתדל לא להיצמד יותר מידי ל"דברים שהיו" כי בסופו של דבר אף אחד בתעשייה לא יגיד "רגע, מוטי ממש אהב את ה XS, בואו נייצר עוד אחת כזו". מעבר לזה אני חייב להודות - הייתי עכשיו יומיים בלי הרכב, חזרתי לנהוג בה (עם מזגן הפעם, תודות לאורן) ואין מה לעשות - אני כבר לא נהנה ממנה כמו פעם.

הקליאו די קרובה לזה ומבחינת התנהגות כביש היא בטופ של מה שיש לסגמנט הזה להציא לך, אבל זאת לא XS. ה-208 החדשה גם שווה בדיקה מבחינתך, אני מהמר מבחינת התחושות היא תזכיר לך מאוד את הפיג׳ו של פעם. אבל היא מגיעה עם מנוע חלש בדגם הידני וגיר מיושן בדגם האוטומטי - שוב בעיה. בחנתי את העניין - לא מעוניין. החלש לא ילך ועל תיבה אוטומטית אני לא אנהג אם אני לא חייב - מבחינתי או ידני או כפול מצמדים.

הפיאסטה שהוזכרה כאן אכן טובה בתחום התנהגות הכביש, אבל אני לא הייתי קונה רכב עם גיר שידוע כבעייתי ועם מנוע שיצא מהיצע המנועים של פורד. תודה, לא הכרתי את זה.

אולי כדאי לך לחכות לסקודה פאביה החדשה שתגיע במהלך 2015. אולי תהיה שם הפתעה לטובה, לך תדע... אין לי סבלנות לחכות עד אז, ואין לי רצון להתעסק עם צ'מפיון אם אני לא חייב.

תודה! :-)

אני רק שאלה (והערה):

נתחיל מההערה - לבי מרימי החלונות. אני מעולם לא נתקלתי בבעיה או כשל בהתקנות של מרימי החלונות ברכבים שהיו לי/שנסעתי בהם. בעיניי תוספת מבורכת למי שנוהג לפתוח חלונות ושוכח לסגור אותם בתום הנסיעה. אני נוהג כבר סביבות ה9 שנים בלי מרימי חלונות. מעולם לא היה לי. בטוח להניח שאני גם לא אצטרך? או שזה מסוג הדברים שהם life-changing luxury שאני חייב לעצמי (כמו נגיד, שליטה באודיו מההגה)?

ועכשיו לשאלה - מסכים שעדיף לשלוט במולטימדיה מההגה ובבקרת השיוט במתג נפרד אך אמרתי שהפונקציה כלל לא שימושית בארץ. מדוע לדעתך? איפה אני זקוק לקרוז קונטרול? זה נוח רק אם צריך לשמור על מהירות קבועה לאורך זמן. הכביש היחיד בעל הפוטנציאל לזה הוא כביש 6 (ואולי 431), שבו אני נוהג אחת לחודשיים-שלוש, וגם אז - עם כל סובארו ג'אסטי וטויוטה קו-סבתא-שלכם שפולשת לנתיב השמאלי בזחילה אין רצף שיוט של יותר מ60 שניות. בחיי, לא היה פעם אחת שנהגתי בארץ בכל כביש שהוא במהירות קבועה מעל 2-3 דקות - תמיד או התשתית מחייבת האטה, או הנהגים שלא מבינים את הקונספט של נתיבים. גם בנסיעה ממינכן לאגם גארדה (כ500 ק"מ של אוטוסטרדות) השתמשתי בקרוז קונטרול ללא יותר מחצי שעה במצטבר... מה אני מפספס?

תודה לכולם על התגובות. צריך עוד לעכל את העניין, למרות שיש לי תחושה בבטן שאומרת שבקרוב יהיה לי מפתח של רנו על הצרור.

פורסם

תשמע אני רק אומר לך אם אתה הולך על הרנו אז אל תוותר על החיישני חניה בעיקר שהחלון האחורי כל כך קטן. חוץ מזה שיהיה הרבה בהצלחה ומזל טוב

פורסם

מנסיון אישי שלי- היה לי כבר נסיון עם רכב שיש לו השהייה קטנה לפני נסיעה ממצב עמידה. זה היה מעצבן וככול שהזמן עבר שנאתי את זה יותר ויותר. מזל שזה לא היה הרכב שלי(אלא של ההורים)

קח את זה לתשומת ליבך.

פורסם

התייחסת למרימי השמשות, היו לי ב-XS ואין לי ב-RS. זה נוח ונחמד, קצת מוזר לשדרג רכב ולאבד יכולת כלשהי אבל בשבוע וחצי מאז שהחלפתי אני חי בלי זה בסבבה

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
מנסיון אישי שלי- היה לי כבר נסיון עם רכב שיש לו השהייה קטנה לפני נסיעה ממצב עמידה. זה היה מעצבן וככול שהזמן עבר שנאתי את זה יותר ויותר. מזל שזה לא היה הרכב שלי(אלא של ההורים)

קח את זה לתשומת ליבך.

לוקח. הלוואי ויכלתי לקחת את הרכב הזה להשכרה ליממה נגיד - להרגיש איך החיים איתו באמת, ולא נסיעת מבחן של חצי שעה-שעה. אז הייתי יודע לומר אם זה מפריע לי או לא, וכמה זה משמעותי.

אגב, מת על זה שיש בפורום כינויים כמו דייב מאסטיין ואין פליימס. הוכחה לזה שיש גם חובבי רכב שלא שומעים משה פרץ :lol:

פורסם
...

אגב, מת על זה שיש בפורום כינויים כמו דייב מאסטיין ואין פליימס. הוכחה לזה שיש גם חובבי רכב שלא שומעים משה פרץ :lol:

אז תסתכל בתמונה שלי מימין. קצת זקן יותר מהנ"ל אבל עדיין לא משה פרץ...

אני אוסיף לדיון שלאחרונה ביצעתי סיבוב בין היבואנים, והקליאו הייתה במקום גבוה מאד מבחינתי. אמנם הכיוון היה על הגירסה החלשה (חיפשתי סופר-מיני זולה וחסכונית), אבל זה לא משנה לצורך מה שאני רוצה לדבר עליו.

התמקדתי בשלושה דגמים- אופל קורסה, פורד פיאסטה ורנו קליאו. חייב לציין שהקליאו הובילה את השלישיה, שבמחיר שלה אתה באמת מקבל הרבה. רק שבסוף לא קניתי, מפני כמה דברים;

1. ביקשנו מחיר מסויים, שהיה נמוך בכאלפיים ש"ח ממה שהוצע לנו. בשום פנים ואופן לא הסכימו, וההתעקשות הייתה תמוהה במקצת. סה"כ, גם עם ההורדה במחיר, עדיין היינו מעל למחיר של הפיאסטה שממש לא נופלת בהרבה מהקליאו.

2. המוביל-איי. אני לא רציתי את המערכת בשום פנים ואופן, ואף אחד לא היה מוכן להתחייב בפני שהמערכת לא תותקן ברכב. שים לב, לא רציתי שהמערכת תותקן, כלומר, לא רוצה חיוטים מיותרים. למותר לציין שקיבלתי את ההרגשה שחיווטים יתבצעו גם יתבצעו, ורק את יחידות הקצה לא יתקינו או יסלקו.

בניסיון לשכנע אותי "לקבל" את המערכת, לקחו אותי לחצר האחורית לראות איך זה מותקן; לא הייתי צריך אפילו להכנס לרכב, זה כל כך בולט ומכוער מבחוץ שזה כואב. סירבתי לחלוטין, ובסוף קיבלנו מחיר טוב עבור קורסה 1.4, שאמנם לא חסכונית כמו כל ה-1.2 למיניהם, אבל מצד שני, יותר זריזה ושיוט מחוץ לעיר הוא לא מילה גסה, הגם שבהחלט רואים עליה את הגיל והיא די בסיסית (בקטע הזה היא מזכירה את ה-206 שהיתה לי, אבל ה-206 הרבה יותר זקנה ממנה).

ומילה אחרונה- לדעתי, מכל השלוש הפיאסטה היא הבחירה המוצלחת (שוב, אני מדבר על הגירסאות החלשות/חסכוניות), והסיבה היחידה שלא בחרתי בה היא שמושב הנהג לא מתכוונן כלפי מעלה, ואני דורש את זה כבסיס- רוצה לשבת גבוה ככל האפשר. זה אידיוטי כי ב-1.6 הוא בהחלט מתכוונן והם בחרו לחסוך דווקא פה. מה לעשות, הפסידו לקוח בגלל זה.

פורסם

אגב בעניין בקרת השיוט - אני מוצא הרבה תועלת בדבר הזה, ככל שהנסיעה ארוכה יותר..

זה חוסך קנסות (טפו טפו ב-12 שנים לא נתפסתי על מהירות ובכל זאת), דלק ומאפשר להתרווח ולנוח בשיוט בכבישים משעממים למדיי. מוכרח להודות שהיו לי המון נסיעות למקומות נידחים וגם גרתי באחד כזה, עם הרבה קווים ישירים שממש לא מצריכים משחק עם המצערת.

אגב, גם עכשיו, בכביש 4 שלא בשעות העומס אני משתמש בה ומווסת את המהירות עם המערכת פלוס/מינוס 10 קמ"ש כשאני רואה זוחלים מרחוק.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

• תוכן חדש...