Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם תפקידו של אמבולנס להגיש עזרה ראשונה לנהג רכב

שניפגע קל או למהר לתאונה/אירוע אחר/ת,שיותר דחוף לטענתו?

ניפגעתי בת''ד בהיותי לבד ברכב,ביקשתי מהרכב הפוגע להזעיק מייד

אמבולנס,הרגשתי שאני עומד לאבד הכרה,אולי איבדתי כמה שניות,

ראשי נפל על הצופר ונישמע ציפצוף ממושך,

אחרי שהגיעו כבר התאוששתי מעט,כניראה עברתי התקף חרדה קשה,

רעדתי כולי והרגשתי בחילה איומה עם כאב גב חזק,ביקשתי מים וניתן לי,

אחר מכן החליט הפרמדיק שאני בסדר ולחץ עלי לשחרר אותו לאירוע אחר,

לא בדק אותי,כלום,לא לחץ דם, לא גורנישט,רק שאל אם אני רוצה מיון או

לשחרר אותו כי יש לו עוד אירוע,שיחררתי אותו והגעתי עם אבי וחבר למיון,

אחרי תלאות כאשר אני בחרדות ובהלם,ועם כאבים ובחילות קשות.

האם תקין?לא נירשמו פרטי ארוע למיטב זכרוני,האם יש טעם להתלונן,

או אולי אני,נבך,אשם,

אם כן למי לפנות?

ותודה לעוזרים האדיבים.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי יוסי,

ראשית, רפואה שלמה.

שנית, למה לא אמרת לפארמדיק שאתה רוצה להתפנות למיון? הרי הוא הציע לך את האפשרות, כך שבפן הזה הוא פעל כשורה. בנוסף, מה בדיוק אתה רוצה להשיג בתלונה?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הי

אם היית בהכרה מלאה וללא פציעות נראות לעין, הרי שלפרמדיק אין מה לעשות יותר.

פרמדיק הוא לא רופא בחדר מיון שלוקח מדדים ורושם דיאגנוזה..

פורסם

האם ספרת לפרמדיק, ש(אולי) התעלפת ושיש לך בחילה איומה ושיש לך כאבי גב חזקים?

ולמרות האמור לעיל אפילו לחץ דם הוא לא בדק לך.

או שרק אחרי שהוא נסע לדרכו הסימפטומים התחילו להופיע?

פורסם (נערך)

כן בודאי שאמרתי לו שכנראה איבדתי הכרה,הייתי המום חבול וכאוב,

הוא לא בדק ורק מיהר לברוח..הבנתי שאני בעצם עושה אזרחות טובה ומוותר

לטובת מיקרה חמור אחר,אבל עברתי גם התקף חרדה קשה,והיו לי בחילות

איומות וכאבי גב לא פשוטים,

לא התפניתי למיון,לא היה לצידי אף אדם,לא היה לי מקום להשאיר את הרכב המרוסק שלי,

במקביל חיכיתי למשטרה שהגיעה באיחור ניכר,

והייתי אמור לדאוג למלווים שיבואו איתי,בדיעבד ניראה שטעיתי בהחלטתי זו,הייתי צריך להתפנות מייד.

לפיכך אשאל אם לא היה צריך להקדיש לי טיפה יותר סבלנות ויחס? זו פעם ראשונה בחיי (ומקווה אחרונה)

שאני מזמין אמבולנס.

אינני שש לכוון ה להתלונן אני רק רוצה לדעת עם נהגו בי כשורה,במידה ולא

אפנה אליהם בכתב,או לפי עצות החברים.

תודה למגיבים!

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם

בעולם מושלם זה לחלוטין לא היה תקין, אבל בעולם מושלם לא היה צורך בטריאז', היה רופא ואמבולנס לכל אזרח, העניין הוא שאנחנו לא יודעים מה היתה הקריאה השנייה שלו, ולכן אנחנו לא יודעים אם הוא פעל נכון או שלא.

אם למשל הקריאה שנייה היתה לאדם שחטף דום לב, יש לאמבולנס 10 דקות להגיע ולנסות להתניע את הלב שלו לפני שמתחיל נזק מוחי.

אז תגיד, זה האמבולנס היחיד שפעל שם?, לא היה אמבולנס אחר?, לא יודע.

אין ספק שלא מזלזלים בבנאדם שעבר תאונת דרכים ואיבוד הכרה, הבנאדם יכול לסבול מדימום פנימי שלא ניתן לאביחן אותו בשטח ולכן ההוראה היא למדוד גלזגו ולפנות למיון, אבל כמו שאמרתי, אנחנו לא יודעים מה היתה הקריאה השנייה.

פורסם

איכשהו לא נשמע כמו התנהלות תקינה.

פרמדיק יודע בהחלט לבדוק מדדים בשטח ואף מעבר לכך, לפי תיאורך את המצב אי אפשר לתאר אותו כנורמלי/רגיל.

סיפרת שהגעת לחדר מיון בכוחות עצמך, האם טופלת שם/אושפזת.

אם התשובה שלילית אז כנראה שהפרמדיק צדק בשיקול דעתו.

אם התשובה חיובית, השאלה היא מה עשו וכדומה ואת זה רק אתה יכול לדעת.

כנראה שהפרמדיק הגיע למסקנה שהכל תקין איתך, ולכן שאל גם אותך, אם היית מתעקש היה מפנה אותך בעצמו, מכיון שלא התעקשת נסע לדרכו.

רק מי שמכיר (אתה) את כל שאר השתלשלות העניינים יכול לדעת אם יש צורך להתלונן או לא.

פורסם

אם האמבולנס מיהר להציל חיים של מישהו, החלטה מצוינת שלא נשאר להחזיק לך את היד ולתמוך בך נפשית. לפעמים צריכים להבין שהעולם לא סובב סביבך, ועיכוב של אמבולנס יכול לגרום למשפחה אחרת להתרסק.

פורסם (נערך)

לא אושפזתי אבל ניתמכתי ע''י 2 מכרים ושוב סבלתי מכל הסימטומים שתיארתי,על התקף חרדה,כאב,בחילות וכו' לא מאשפזים.

אני אדם שומר חוק ומכבד את הזולת,אם יתחוור לי שאכן מיהר לאירוע דחוף ארגיש מצויין עם עצמי,

saay222, אינני מבין אם הייתי מתפנה אתו למיון(כ 25 דק' נסיעה לפחות ללא פקקים) אדם היה עובר התקף לב בגללי? נישמע לי מוזר מאד.

אז,למי לפנות ו/או למי לכתוב אם בכלל,

תודה!

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם

לפעמים יש קריאה קלה, ואז יש קריאה קשה באיזור אחד הקריאות הקלות, אז במקום לשלוח אמבולנס נוסף מהתחנה שיגיע 5 דקות מאוחר יותר, מסיימים עם הקלה ודוהרים לקשה.

בהתאם לנסיבות, מזניקים את האמבולנס מהתחנה אל הקלה ע"מ שיארוז ויפנה את הפצוע, אם צריך.

פורסם
לא אושפזתי אבל ניתמכתי ע''י 2 מכרים ושוב סבלתי מכל הסימטומים שתיארתי,על התקף חרדה,כאב,בחילות וכו' לא מאשפזים.

אני אדם שומר חוק ומכבד את הזולת,אם יתחוור לי שאכן מיהר לאירוע דחוף ארגיש מצויין עם עצמי,

saay222, אינני מבין אם הייתי מתפנה אתו למיון(כ 25 דק' נסיעה לפחות ללא פקקים) אדם היה עובר התקף לב בגללי? נישמע לי מוזר מאד אח שלי,

אז,למי לפנות ו/או למי לכתוב אם בכלל,

תודה!

תגיד, אתה אמיתי? מה נראה לך שקורה לבן אדם שקיבל התקף לב/שבץ מוחי או אפילו אכל ממרח נוטלה כשהוא אלרגי לבוטנים? אם לא מטפלים תוך זמן קצר מאוד, האיש הולך. עם כל הכבוד לפגיעות שלך, כנראה שהיו עושים טובה לקרוא לך פצוע קל (ולא פגיעת הלם למשל).

תתקשר לבורה העולם ותגיד תודה שזה לא הייתה אתה (או קרוב משפחתך) עם התקף לב כאשר מישהו שקיבל הלם בדרך עיכב את האמבולנס.

פורסם

בורא עולם...אני לא צריך להתקשר אני כבר ראיתי אותו אותו יום!!

כתבתי שאם זה לטובת מצב קשה יותר אני שמח שנהג כך,וכן

אפשר להזעיק עוד אמבולנס לטובת פצוע קל לדעתי,תאמין לי שהם מרוויחים מזה.

אגב מניסיון קודם אני מבין שלא לזלזל בקל,לפני 4 שנים אחרי ת''ד שעברתי ולא ניגשתי להיבדק התחילו לי כאבי צוואר ובסוף אחרי אם אר איי

התגלה לי סדק בחוליות,לקח לי שנים להחלים.

פורסם

יש לך טעות בסיסית בהבנה של תפקידו של האמבולנס- אף חובש/פרמדיק לא יכול לקבוע אם יש לך סדק בחוליה או שטף דם פנימי.

המטרה של האמבולנס (בתאונת דרכים), היא לזהות את מידת הפציעה, לבצע חבישה/החייאה ראשונית במקרה הצורך ולפנות למיון(אם צריך). ושוב - אם אתה בהכרה, ללא פציעות חיצוניות ומראה סמנים חיוביים, הדבר היחיד שהוא יכול לעשות זה לפנות אותך למיון.

לא רצית? תתפנה לבד. לא הבנתי מה ההבדל מבחינתך בין פינוי ע"י אבמולנס לבין פינוי עצמי?

אגב, זה היה אמבולנס רגיל (לבן אדום) או נט"ן?

• תוכן חדש...