Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהחלט לא מובנת לי מה הבעייתיות שבעניין. הגיע אלייך אמבולנס, לפי שיקול דעתו (ולפרמדיקים יש המון נסיון בפציעות שטח) מצבך לא הצדיק טיפול במקום או הפנייה דחופה למיון, מה גם שציינת שאכן הוצע לך להתפנות עם האמבולנס למיון. לפי דבריך גם במיון לא נמצאו ממצאים פתולוגיים כלשהם. זה שהייתה לך בחילה - אז לכל בחורה לפחות פעם ביום יש בחילה בעיקר עקב ירידת ל"ד. בנוסף יש להבדיל איבוד הכרה מהתעלפות\סחרחורת. מבטיח לך שאם היית מאבד הכרה כתוצאה מחבלה בראש - לא היית מתאושש כעבור דקה שתיים. במצב המיטבי מדובר על חצי שעה לפחות של חזרה הדרגתית להכרה.

לסיכום - אין כל בעיה בהתנהלות האמבולנס לפי איך שתיארת המצב. הדבר היחיד שמפריע לי זה העדר רישום הארוע.שווה לבדוק במד"א האם הארוע נרשם במחשב שלהם.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה שהייתה לך בחילה - אז לכל בחורה לפחות פעם ביום יש בחילה בעיקר עקב ירידת ל"ד. בנוסף יש להבדיל איבוד הכרה מהתעלפות\סחרחורת. מבטיח לך שאם היית מאבד הכרה כתוצאה מחבלה בראש - לא היית מתאושש כעבור דקה שתיים.

שיפוט מוטעה לחלוטין, בחילה וסחרחורות לאחר אירוע טראומה אלה סימנים לזעזוע מוח.

איבוד הכרה מחבלת ראש יכול להיות גם התעלפות. ההגדרה של התעלפות זה איבוד הכרה לזמן קצר, ולכן המצב שמתואר אפשרי בהחלט.

אי אפשר לגמד את פציעתו על פות"ש, במיוחד מבלי להתרשם מהחולה פנים מול פנים, התרשמות משיחה עמו, המדדים שכן/לא נלקחו (לא ידוע מאחר ופות"ש לא היה במיטבו כדי לזכור את מלוא הפרטים), וכמובן הקינמטיקה של התאונה.

כל חולה/פצוע שמשוגר אליו אמבולנס נשאל האם ברצונו להתפנות למיון או לא, בלי שום קשר לאירועים נוספים שמתרחשים ברקע.

במצב אחד בלבד החולה/פצוע אינו נשאל וזה כאשר אינו מתקשר.

עצם העובדה שפות"ש ענה לאיש הצוות שאינו מעוניין בפינוי, פותרת את מד"א. במיוחד אחרי שפות"ש חתם על כך שהוא מסרב פינוי (שכחת לציין את העובדה הזאת, זה בעצם הכסת"ח של צוות האמבולנס בדיוק למקרים כמו שלך).

פורסם

לא בדק אותי,כלום,לא לחץ דם, לא גורנישט,רק שאל אם אני רוצה מיון או

לשחרר אותו כי יש לו עוד אירוע,שיחררתי אותו והגעתי עם אבי וחבר למיון,

על מה אתה מעוניין להתלונן?

הוא שאל אם אתה רוצה להתפנות? ענית לו שלא.

מה רצית שהוא עוד יעשה?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

בתור תורן לשעבר במוקד מבצעים של מגן דוד אדום,

עם כל הכבוד, הסימנים שלך לא היו של זעזוע מוח, חווית חוויה טראומטית אשר לדרג השטח אין אפשרות לטפל בה.

אף פראמדיק לא יקח על עצמו את האחריות להשאיר אותך בשטח ללא פינוי במקרה של פגיעה המצריכה טיפול רפואי מיידי.

במקרה שלך היה צורך בהרגעה נפשית, הפראמדיקים אינם פסיכולוגים.

פורסם

יפה שיש פה כ''כ הרבה משתתפים,שמגיבים לעיניין.

אוקיי הבנתי.

ציטוט:

''במיוחד אחרי שפות"ש חתם על כך שהוא מסרב פינוי ''

לא נירשם שום דבר ולא חתמתי על כלום.(!!??)

התקשרתי לחבר שעובד שם שהבטיח לבדוק רישום פרטי אירוע אם היה ולא חזר אלי (10 ימים חלפו) כנראה שאין שום פרטי אירוע,

לא מאחל לאיש זילזול כזה,מה שאוכל ומייסר אותי שהוא (הפרמדיק שהגיע לזירת התאונה)ניסה להתחמק בתואנה של אירוע חמור אחר,סוג של משחק על המצפון,לפיכך אגש פיזית לשם ואבדוק את זה,

לא זוכר אם זה היה מד''א או נת''ן או צבע, פרצוף וכו'

מצבי אחרי המכה היה לא פשוט וחיכיתי למשטרה שגם

לא עשו כלום למעט עזרה בפרטי הפוגע,מה שלא הייתי מסוגל לעשות בעצמי,(לא הגיע בוחן,מה שחשבתי בתמימותי)

הכל היה חפיף...

פורסם

זה שביקשת מהנהג השני להזמין אמבולנס לא אומר שהא באמת עשה זאת, לכן יש שתי אופציות:

1. לא הזמינו אמבולנס והנהג עצר מתוך אזרחות טובה, וברגע שסירבת התפנות אין לו הרבה מה לעשות ואין על מה לחתום מכיוון שלא יצאה קריאה ובכך הוא לא שונה מכל נהג אחר שעצר לעזור.

2.כן הזמינו אמבולנס, וברגע שסירבת להתפנות הוא פשוט רשם זאת וציין סירוב חתימה(שלא סירבת ולא תקין).

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם (נערך)
בתור תורן לשעבר במוקד מבצעים של מגן דוד אדום,

עם כל הכבוד, הסימנים שלך לא היו של זעזוע מוח, חווית חוויה טראומטית אשר לדרג השטח אין אפשרות לטפל בה.

אף פראמדיק לא יקח על עצמו את האחריות להשאיר אותך בשטח ללא פינוי במקרה של פגיעה המצריכה טיפול רפואי מיידי.

במקרה שלך היה צורך בהרגעה נפשית, הפראמדיקים אינם פסיכולוגים.

אמנם עברו כמה שניה מאז עברתי כמה קורסים במד"א, ואותה כמות שנים מאז עליתי לאחרונה על אמבולנס, אבל הסימנים נשארו אותם סימנים.

http://www.neurology.org.il/%D7%96%D7%A2%D7%96%D7%95%D7%A2-%D7%9E%D7%95%D7%97/

לפות"ש, אם היית מתפנה באמבולנס, התאונה היית מוגדרת כתאונה עם נפגעים וככזאת, מגיע בוחן לתעד את התאונה.

עריכה אחרונה על ידי stillness6
פורסם
מצבי אחרי המכה היה לא פשוט וחיכיתי למשטרה שגם

לא עשו כלום למעט עזרה בפרטי הפוגע,מה שלא הייתי מסוגל לעשות בעצמי,(לא הגיע בוחן,מה שחשבתי בתמימותי)

הכל היה חפיף...

לגבי המשטרה - הם לדעתי צריכים למלא דוח עם עדויות בכל מקרה, שיכול לעזור לך בעתיד לתבוע את הביטוח וכו'.

בוחן תנועה מגיע רק לתאונות קשות, כאלו שיש להן 'פוטנציאל' לתביעה פלילית בעתיד.

פורסם

האם בדיעבד אובחן בחדר המיון זעזוע מוח? האם אובחנה פגיעה אחרת?

אם לא - אין לך מה להלין על הפרמדיק, הוא לא טעה באבחנה וגם הציע לפנות אותך לבית חולים.

אם כן, בדוק עם הנהג השני איך הזמין את האמבולנס.

אמנם זעזוע מוח יכול לגרום לחוסר שיקול דעת, אבל לא כל חוסר שיקול דעת מעיד על זעזוע מוח. הדברים לא נאמרים בציניות כלפי פות"ש, עצם החוויה הטראומטית של התאונה עלולה לגרום לתופעות של אבדן זיכרון, בלבול, חרדה, וכו'.

להבנתי, התאונה הזו מוגדרת "ללא נפגעים" אלא אם דווחת למשטרה כי התפנית באופן עצמאי לבית החולים. בהעדר דו"ח משטרה לא תוכל לתבוע נזקי גוף.

פורסם

יש דו''ח משטרה עוד לא החלטתי אם לתבוע נזקי גוף או לא.

התקשרתי היום למד''א והתלוננתי,בדקו ומצאו שהיתה קריאה למד''א,יש דיווח,שם אני נקרא פלוני אלמוני (חח)

ואין שום תעוד למה שהיה,לא מספר רכב ולא פרטים שלי כמובן, ולא גורנישט.הפקידה בעצמה היתה מאד תמהה על

כל ההתנהלות והציעה לי לבדוק את זה כמו כן לשלוח לי את פקס פרטי מאירוע שבו כאמור לא מצויין כלום.

פורסם
אמנם עברו כמה שניה מאז עברתי כמה קורסים במד"א, ואותה כמות שנים מאז עליתי לאחרונה על אמבולנס, אבל הסימנים נשארו אותם סימנים.

http://www.neurology.org.il/%D7%96%D7%A2%D7%96%D7%95%D7%A2-%D7%9E%D7%95%D7%97/

לפות"ש, אם היית מתפנה באמבולנס, התאונה היית מוגדרת כתאונה עם נפגעים וככזאת, מגיע בוחן לתעד את התאונה.

ידידי המלומד - זה שעשית קורס 40 או 60 בתיכון או כמתנדב לא הופך אותך (עדיין) למומחה לנוירולוגיה. להשכלה כללית - זעזוע מוח קורה גם כאשר אתה נוגח בכדור במשחק כדורגל או חבר מצ'פח אותך על הצוואר (אתה מוזמן לבדוק במקורות אלקטרוניים או ספרותיים ולאשר זאת :-D). לעניינו - אני לא יודע מה היה בשטח במקרה המתואר. אני מכיר היטב את החומר האנושי במד"א ובכלל זה פרמדיקים ונקודת המוצא שלי, יחד עם הנתונים שסיפק פות"ש שההחלטה של צוות הרפואי הייתה מוצדקת. לראיה - במיון לא נמצא כל מ"פ . תלונות על סחרחורות ובחילות - נפוצות ביותר במקרה של הלם כפי שמתאר פות"ש. מנסיוני - הפרמדיק התרשם מאופי הפגיעה הן ברכב והן בגוף והגיע להחלטה כפי שהגיע.

לפות"ש - ייתכן כי האמבולנס שהגיע אלייך (לאחר מספר דקות ספורות לטענתך) היה בדרך לקריאה אחרת ופשוט הזדמן למקום. זה הסבר היחיד שאני יכול למצוא להשתלשלות הארועים כפי שתיארת

פורסם (נערך)

מעבר לזעזוע המוח וכל האספקט הנורולוגי, ישנה אפשרות לטראומה לבבית פוטנציאלית עקב תזוזתו האלימה בבית החזה במהלך התאוטה הפתאומית, במצב הזה יכולה להווצר דליפה קטנה מאבי העורקים או מעורקי הריאה, דליפה שלא מורגשת או ניתנת לאיבחון בשטח, אבל קטלנית אם לא תטופל במהלך השעות הצמודות לתאונה.

לכן לא מזלזלים בתאונה בעלת אנרגיה רבה (מספיק בשביל לזעזע את הלב בבית החזה) אפילו אם האדם נראה בתפקוד רגיל אחרי התאונה.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

''ייתכן כי האמבולנס שהגיע אלייך (לאחר מספר דקות ספורות לטענתך) היה בדרך לקריאה אחרת ופשוט הזדמן למקום''

כתבתי שהגיע אחרי שהוזמן.

פורסם
ידידי המלומד - זה שעשית קורס 40 או 60 בתיכון או כמתנדב לא הופך אותך (עדיין) למומחה לנוירולוגיה. להשכלה כללית - זעזוע מוח קורה גם כאשר אתה נוגח בכדור במשחק כדורגל או חבר מצ'פח אותך על הצוואר (אתה מוזמן לבדוק במקורות אלקטרוניים או ספרותיים ולאשר זאת :-D). לעניינו - אני לא יודע מה היה בשטח במקרה המתואר. אני מכיר היטב את החומר האנושי במד"א ובכלל זה פרמדיקים ונקודת המוצא שלי, יחד עם הנתונים שסיפק פות"ש שההחלטה של צוות הרפואי הייתה מוצדקת. לראיה - במיון לא נמצא כל מ"פ . תלונות על סחרחורות ובחילות - נפוצות ביותר במקרה של הלם כפי שמתאר פות"ש. מנסיוני - הפרמדיק התרשם מאופי הפגיעה הן ברכב והן בגוף והגיע להחלטה כפי שהגיע.

לפות"ש - ייתכן כי האמבולנס שהגיע אלייך (לאחר מספר דקות ספורות לטענתך) היה בדרך לקריאה אחרת ופשוט הזדמן למקום. זה הסבר היחיד שאני יכול למצוא להשתלשלות הארועים כפי שתיארת

ההתנשאות לא במקומה. תדגיש לי בבקשה איפה טענתי שאני מומחה לנוירולוגיה ותגיש גם איפה אבחנתי ממה סובל פות"ש.

לעניינינו, הסימנים הם אותם סימנים ולא אתה ולא אני יכולים לקבוע דרך צג המחשב באם סבל או לא סבל מזעזוע מוח. לפי תיאוריו ניתן לקשר להרבה סימנים מהקישור שצרפתי.

לא המצאתי את הנתונים, באם אתה משתוקק למקור מידע אמין יותר אנסה לבדוק בספרות של מד"א.

מעניין איך אתה קובע דרך צג המחשב ללא נתונים נוספים, על בסיס סיפור, שהפרמדיק צודק.

כנראה היית אחלה מוקדן, אם אתה מסוגל דרך סיפור של חולה/פצוע לאבחן ממה סובל או לא סובל, והאם מוצדק פינוי או לא מוצדק פינוי.

פורסם

מעט הבנת נקרא לא תזיק לך - הדגשתי שאני מסתמך אך ורק על תיאור פות"ש - במיון לא אובחן כל מ"פ,בנוסף על כך - הנני מסתמך על שיקול דעתם של הפרמדיקים במד"א (הייתי קרוב ל-10 שנים במחיצתם באורעים רבים הן באזרחות והן בצבא). ומאומה מעבר לכך.

מוקדן לא הייתי אמנם, אך הייתי חובש מד"א, חובש קרבי בצה"ל, וכעת אני נמצא לאחר מספר שנות לימוד רפואה, כך שיש לי מעט רקע ונסיון.

• תוכן חדש...