Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום חברים

אנחנו,משפחה של שני ילדים וכלבה בינונית (כרגע)מחפשים רכב בתקציב של עד 110000 ,נשמח לשלם פחות...

שלושה עניינים חשובים לנו

1- בשורה השנייה נוכל להכניס מבוגר בין שני כסאות ילדים רחבים

2- מאחורי השורה השניה, בתא מטען נכניס כלבה עגלה וציוד למשפחה

3- הרכב ישמש אותנו לכחמש שנים בשאיפה ולכן שיהיה אמין וסביר בדלק

הגענו למסקנה שהזאפירה שנת 2011/12 או אאוטלנדר 2.0 שנת 2011/12 חמישה מושבים מתאימים.

מה דעתכם עליהם?נשמח גם להצעות אחרות.

רציתי לציין שאופציה לשבעה מושבים או לחלופין יכולת נסיעה בשטח הם בונוסים לא קריטיים עבורנו.

תודה ושבוע טוב

עמנואל וג׳ינג׳ית

פורסם

מה עם רנו סניק?

אני זוכר שליבואן היו כמה יחידות כאלו שנשארו במלאי והן נרשמו כיד שניה, תבדוק אם זה קיים עדיין, יש להם מנוע וגיר של ניסאן כך שאין מה לחשוש מעניין האמינות.

יש גם דיזלים משומשים שהם מאוד חסכוניים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

למשפחה עם שני ילדים הייתי מעדיף את הטויוטה ורסו. אתם לא באמת צריכים 7 מקומות ישיבה, אחרי הכל...

הזפירה לא כל כך חסכוני בדלק. אם כבר הייתי מעדיף את האח הקוריאני שלו שברולט אורלנדו דיזל. קצת יותר חסכוני בדלק והרבה יותר זריז.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על התשובות ההמהירות ,לגבי הרנו אני חושש למרות הניסאניות ששלה.

לגבי האורלנדו קראתי את הביקורת עליו והיתרון של הזאפירה הוא שהמושבים בשורה השנייה נפרדים בכוונון ולכן יש יותר מקום ובנוסף בן דוד שלי שנוסע עליה טוען שהצריכה שלה היא 11 לליטר.

מה ידוע לכם על האמינות של הזאפירה לאורך זמן?

פורסם

אמינות קשה לי להעיד אבל לחבר הייתה אחת ולא זכורות לי תקלות יוצאות דופן, רק קחו בחשבון שאם מבוגרים (ואפילו ילדים שאינם קטנים) אמורים לשבת בשורה האחרונה, כדאי לוודא שאינם קלסטרופובים.

פורסם (נערך)

^ הוא כתב שאין לו צורך בשורה השלישית ממילא.

אופל זאפירה לא נמכר כמעט, דבר שעלול להשפיע על ירידת הערך העתידית שלו.

מיצובישי אאוטלנדר לא מתאים, השורה השניה היא בעלת מושב רגיל ועוד צר עקב בתי גלגלים שגוזלים מקום רב במיוחד, מבוגר לא יכנס בנוחות בין כסאות תינוק/ בוסטרים.

רנו סניק (להבדיל מהגרנד סניק) היא בעלת תא מטען קצר מדי ולא מתאים לכלב וציוד וגם במושב האמצעי בשורה השניה מבוגר לא יכול לשבת, עקב תפסני חגורת בטיחות שממוקמים קרוב מדי אחד לשני.

הפיז׳ו 5008 היא האופציה הטובה בקטגוריה מבחינת תכונות הרכב, מנוע חזק וגיר פלנטרי 6 הילוכים ומאד איכותית בפנים. אבל האמינות של המנוע לא טובה וירידת הערך שלה גבוהה.

הסיטרואן c4 פיקאסו מוצעת עם אותו מנוע בעייתי וגיר רובוטי חד מצמדי שפחות נעים לשימוש. ירידת הערך נמוכה, עיצוב ייחודי, מאד אוורירי בפנים, תא מטען ענק.

אפשרות נוספת היא הטוויטה וורסו. תא המטען רק בינוני בגודלו וקטן בשביל מיניוואן, אבל ימלא בכל זאת את המשימה שציינת. איכות החומרים נמוכה ותנוחת הנהיגה זוועתית, אבזור חסר אין בקרת אקלים ובקרת שיוט, אבל היא זריזה, חסכונית, אמינה ובעלת ירידת ערך נמוכה.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)

אני מבין שאתם מעוניינים (ובצדק גמור לדעתי) שאחד ההורים ישב בין שני הילדים בשורת המושבים השניה ובנוחות, נכון?

זאת, בלי להתפשר על כסאות בטיחות זערוריים עד כדי כסת"ח ומאבקים למצוא את אבזם חגורת הבטיחות מתחת לכסא...

* הזאפירה די נדירה ויקרה יחסית.

* האאוטלנדר ממש לא עומד בתנאי הראשון שהצבת ש"בשורה השנייה נוכל להכניס מבוגר בין שני כסאות ילדים רחבים".

* מאותה בעיה הנ"ל סובלת הוורסו (חצי מושב באמצע), השברולט אורלנדו והכי גרועה המאזדה5 ששם המושב בקושי משענת יד מגודלת.

הדגמים היחידים (מלבד הזאפירה) עם 3 מושבים מלאים ומתכווננים בשורה האמצעית ולכן היחידים שמתאימים לכם באמת:

* רנו גרנד-סניק. רכב מצויין אבל לא ממש חסכוני בדלק (~1:9) ולא ניתן לגשת לשורת המושבים השלישית מהדלת האחורית כששניהם פתוחים.זו בעיה אם יש כסאות בטיחות מותקנים בשורה השניה כי אז אי אפשר גם לגשת משם...

גם הקונסולה האמצעית מיותרת ומגבילה גישה בין שורות המושבים.

* פורד S-MAX. גם לא חסכוני במיוחד, עם אותה בעיית נגישות לעיל וטוענים שעם מזגן חלש מדי. יקר...

מצד שני, ליגה אחרת מבחינת נהיגה ומרגיש יוקרתי יותר.

* סיטרואן C4 פיקאסו 1.6 טורבו, רובוטית - החסכונית בחבורה (~1:12 משולב), מרווחת מאוד, סביבת נהג נקיה מאוד ועם נגישות קלה יחסית לשורה השלישית מהדלת האחורית. הגיר הרובוטי לא להיט אבל מתרגלים מהר מאוד ואלא אם אתם חובבי הגה זה זניח לגמרי מניסיוני. מפנקת ומאובזרת מאוד (תא מקורר לשתיה למשל).

ראות מצויינת של הכביש בגלל העיצוב היחודי של הקורות הקדמיות + חלון קדמי ענק.

מומלץ דגם ה-PK עם פתחי מיזוג מאחור, מדפי אוכל לילדים וגגון.

מבחינת מחיר היא מהאטרקטיביות ביותר כי יש המון כאלה בשוק (ליסינג).

ב~110000 ש"ח לדעתי אפשר לקנות 2012 ואפילו 2013 מליסינג אולי. כבר קיבלתי הצעות בפחות מ-80000 על 2011.

* פג'ו 5008 - האחות התאומה וה"מנהלים" יותר של ה-C4 פיקאסו. כמעט זהות מלבד גיר עדיף "רגיל" ועיצוב סביבת נהג הרבה יותר עמוס, צפוף ו"יוקרתי". אני לא ממש אהבתי. בגלל הגיר הרגיל היא נוחה יותר לנהיגה אבל חסכונית פחות בדלק. לרוב יקרה ונדירה יותר מהפיקאסו.

יש גם מיצובישי גרנדיס ודומותיה אבל הן כבר סתם גדולות ומגושמות בלי יתרון של ממש עבורכם לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי gillz
פורסם

האאוטלנדר יורד מהפרק בגלל שאין מספיק מקום בשורה השנייה, הפיגו רנו וסיטרואן - אני חושש מבעיות אמינות והגיר הרובוטי, נשארתי עם הורסו הזאפירה ואולי בכל זאת אחת הצרפתיות אם אעז לקחת סיכון...,הבנתי שהזאפירה מבוססת על האופל אסטרה, האם משהו יודע על האמינות של האסטרה והאם אפשר להקיש ממנה על הזאפירה? שוב תודה

פורסם (נערך)

גם בוורסו אין 3 מושבים מלאים - האמצעי צר יותר ומניסיון מאוד לא נוח וצפוף להורה בין 2 כיסאות בטיחות.

כפי שציינתי - היא גם תאלץ אותך לרדת בשנתונים ולקחת רכבים עם ק"מ גבוה יותר בלי תמורה של ממש. נהפוך הוא.

אם אתה חושש מהגיר הרובוטי (ולא בצדק לדעתי אלא אם אתה חובב הגה) - לך על ה-5008 או הסניק לדעתי.

אחרת ה-C4 פיקאסו נותנת תמורה עדיפה בהרבה מבחינת מחיר/שנתון/ק"מ, מרחב וחסכון בדלק.

לאף אחד אין נתוני אמינות מהימנים, ודאי לא על הזאפירה הנדירה בארץ...

אני אישית נסעתי בפיקאסו הרובוטית 5 שנים עם אפס תקלות, כולל שנה עם אחת שחוטה מהשכרה.

לא דרשה השקעה מיוחדת באחזקה ובליסינג אני מבטיח לך שהשקיעו רק את המינימום הנדרש - שום דבר מעבר.

אצל חברי עם רכב זהה במשך 3 שנים בליסינג - אותו דבר. אפס תקלות.

זה גם עניין של מזל...

תמיד יש את הפורד SMAX. בתקציב שלך היא נכנסת בלי בעיה...

תחשוב על זה כך - C4 פיקאסו מאותו שנתון/ק"מ/יד כמו הוורסו למשל תעלה הרבה פחות ותתן הרבה יותר.

שים את הפרש המחירים בצד למקרה של תקלות ועדיין תצא ב"רווח" בנוסף לחסכון בדלק.

מה הנסועה השנתית הצפויה?

עריכה אחרונה על ידי gillz
פורסם

אמנם בתקציב גבוה בהרבה (180K) יש את הפיקאסו דיזל החדשה שעושה 1:18, מרווחת עוד יותר (פלטפורמה חדשה), מאובזרת לעייפה ועם גיר אוטומטי רגיל.

הם נותנים 60 תשלומים ללא הצמדה וללא ריבית (3000 ש"ח לחודש בלי מקדמה) + טריידאין מחירון + 5 שנות אחריות יצרן (2 מלאות + 3 מערכות עיקריות). זה אמנם יקר בהרבה מהתקציב שלך אבל לא צריך סכום ראשוני ומדובר ברכב חדש, בטיחותי, חזק, מאובזר, חסכוני מאוד ועם רמת זיהום אפסית:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?524089-%D7%A8%D7%9B%D7%91-7-%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%9C-30K-%D7%A7-quot-%D7%9E-%D7%91%D7%A9%D7%A0%D7%94-%D7%9C%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%92-%D7%90%D7%95-%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%A9%D7%94-%D7%9E%D7%A9%D7%A0%D7%AA%D7%95%D7%9F-%D7%A1%D7%91%D7%99%D7%A8/page7

מצד שני, לנסועה שלך זה לא מאוד קריטי... יחסוך לך כ~4000 ש"ח לשנה בהערכה גסה (בהשוואה לפיקאסו הרובוטית).

פורסם

חברים תודה רבה על העצות,אני בודק כמה פרטים לגבי הזאפירה ולגבי הפיקאסו וגם אבדוק את האאוטלנדר לגבי מרווח בשורה השנייה ואחזור עם המסקנות

פורסם
האאוטלנדר יורד מהפרק בגלל שאין מספיק מקום בשורה השנייה,

בתור בעל אאוטלנדר 2011 זה גם תלוי בסוג הכסאות. אם אלו כסאות שמחוברים בISOFIX תשכח מזה...

אבל אם אלו כסאות שמחוברים רק באמצעות חגורה אפשרי להושיב מבוגר בשורה השניה, זה לא יהיה מרווח כמו לשבת במושב הנהג אבל יותר נעים מאשר עם כסאות איזופיקס.

אתה מציין שייש לך שני ילדים וכלב ומפתיע אותי שגודל תא המטען לא מעניין אותך, לטעמי זה תא המטען הכי גדול שתמצא מבין המכוניות שהזכרת. בנוסף יש לו דלת תחתונה יורדת שמאפשרת העמסה קלה.

עוד יתרון באאוטלנדר הוא מרווח משמעותי בין הרגלים של הילדים למושב של הנהג, כזה שמאפשר להכניס במרווח גם ציידנית.

פורסם

חברים שלום. אנחנו חושבים על קניית זאפירה 2012 וקשה לי למצוא מידע על האמינות של הרכב.הבנתי שהיא מבוססת על האסטרה ורציתי לשאול האם האסטרה אמינה(הרכב יהיה אצלנו כ 5 שנים) והאם אפשר להקיש מהאסטרה על הזאפירה, בנוסף המליצו לי על השברולט אורלנדו התאום של הזאפירה , האם ידוע לכם עליו משהו והאם הוא עדיף עליה?תודה רבה ויום טוב

פורסם

אני יכול להעיד רק לגבי אמינות מודל הדיזל טורבו הידני (110 כוחות סוס) שעדיין נוסע יפה אחרי שנתיים. אין למצוא פה בארץ.

בארץ תמצא בעיקר את מודל ה 1.4 טורבו בנזין.

הזאפירה אינה תאומה של האורלנדו (דווקא אורלנדו נמכרת לרוב בארץ בגרסת הדיזל שזה מפתיע מאד).

ההבדל נעוץ בסידור המרחב הפנימי במיוחד של שורה שנייה. בזאפירה 3 כסאות. באורלנדו 2.5 . לגבי שני הכסאות בשורה שלישית הם קטנים בשני הרכבים.

אז יש פה הבדל של סידור הישיבה המקסימלי : 2+3+2 לעומת אורלנדו : 2+2+2

• תוכן חדש...