Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון אני חושב על לעבור לכלי דו גלגלי גם מבחינת החיסכון וגם מבחינת ההנאה.

מבחינת החיסכון, ירדתי מאופנוע כביש כי לפי מה שהבנתי לתחזק אותו יעלה לי יותר מרכב רגיל.

חשבתי על אופנוע מנהלים, משהו בכיוון של ה250 סמ'ק שאוכל להתנייד איתו בכיף בבין עירוני.

מבחינת החיסכון החשיבה שלי כזו-

רישיון לאופנוע A1 בסיבות ה1400 ש'ח

קטנוע מנהלים 250 סמ'ק שנת 2011 ממוצע יעלה לי כ14 אלף

ביטוח 5 אלף שקל (נהג צעיר, בן 21, 4 שנים על הכביש, ללא תאונות)

רכב:

נניח פג'ו 206XS פשוטה תעלה בסיבות ה15 אלף

ביטוח גם בערך 5 אלף

ויישור קו בהגזמה 2000.

מגיל צעיר אני חווה מוטוריקה בבית ומבחינתי לסוע על הרכב כמו יונדאי גטס לא בא בחשבון. לכן הלכתי על הרכב הכי "ספורטיבי" בתקציב הנמוך (שכן הHGT קצת יקרה לתחזוקה).

תחזוקה שוטפת הרכב יכול לאכזב, בטח רכב שנמצא 12-13 שנה על הכביש לעומת אופנוע שיושב 3 שנים בערך על הכביש.

מבחינת הנאה- דו גלגלי פשוט אין מה להשוות, לא נשכח את העובדה שכדי להנות מהרכב צריך להתחשב בדלק ובבלאי מואץ של החלקים.

אני עושה בממוצע 7-8 אלף ק'מ בשנה. לא נוסע יותר מדי, לא יוצא לי יותר מדי מצבים שאני מסיע איתי אנשים (הסתדרתי עם סמארט, אסתדר עם אופנוע).

בבית יש את הרכב של אמא שלי (צריך להתחלק עם אחי הקטן ועם אמא שלי).

בעד או נגד, אשמח לייעוץ גם מבעלי רישיון לאופנוע.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

בשביל 8000 ק"מ בשנה אין שום חיסכון, לא במכונית ולא בדו-גלגלי.

יותר זול מוניות ספיישל. באמת, רציני לגמרי.

בקיצור, נשארנו רק עם ההנאה. מבחינת תקציב אין הבדל משמעותי בין שתי ההצעות שהצגת.

דו גלגלי זה כיף כשמזג האוויר נוח, ומקצר זמנים בצורה הכי יעילה שיש בנסיעות עירוניות.

צריך לקחת בחשבון את החורף והקיץ, תלוי איפה אתה גר,

וכן את הסיכוי המוגבר למוות בדו גלגלי. שוב, רציני לגמרי.

עריכה: אל תשכח להוסיף מיגון לחישוב התקציב הדו גלגלי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אין שום הנאה ברכיבה על קטנוע 250 סמ"ק.

זה כמו שחולה הגה מלידה יקנה יונדאי גטס אוטומטית.

היתרון זה פקקים וחניות.

תחפש נינג'ה 250 משומש אם אתה רוצה הנאה.

ואל תחשוב שאף פעם לא תפגוש את הכביש

אייל

פורסם

מרוכבים אחרים שדיברתי איתם הם טוענים שהימים בהם יורד גשם כזה שמגביל אותך על הכביש נספרים על יד אחת.

יש לי חבר בן 25 סטודנט שעושה ראשון-תל אביב כל יום בכל מזג אוויר וטפו טפו עוד לא החליט. לטענתו- אם לא משתוללים ונוהגים לאט וכמו שצריך הכל בסדר.

בקשר לק'מ זה לא משנה, אני צריך כלי זול להתנייד איתו.

אני גר בראש העין- עושה נסיעות לכל האזור, ולגבי מיגון- ישנם מוכרים ביד2 שמוכרים את האופנוע ביחד עם מיגון. בכל מקרה מיגון בתור התחלה לא עולה על ה1000 שקל מיד2.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

בעד: חיסכון בזמן,פקקים,חניה,דלק.

נגד: מסוכן (גם אם אתה בסדר,הסובבים אותך לא סופרים אותך),בעייתי בחורף,בעייתי בחורף אם יש לך בת זוג שלא אוהבת אופנועים,אין איפה לשים דברים אם נוסעים לצימר למשל...ועוד בטח דברים ששכחתי.

גילוי נאות: רוכב על 125 ונוסע גם על אוטו.

פורסם

אין קשר בין זהירות הרכיבה שלך לבין הסיכוי למות.

תאונות מתרחשות באחוז מסוים, לא משנה במה ואיך אתה נוהג,

ההבדל הוא שתאונת-מעיכת-פח של שום-כלום באוטו

יכולה להרוג אותך בדו גלגלי כמו כלום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שים לב שיש הבדל גדול במחיר ביטוח חובה לקטנועים של עד 250 סמ"ק (כ-4000 ש"ח לנהג חדש) ומעל 250 סמ"ק (יותר מ5000 ש"ח). בגדול מצטרף לאזהרות של קודמיי בנוגע לרכיבה על דו"ג. אני רוכב עם ותק של 17 שנה ומאות אלפי ק"מ, ואני לעיתים קרובות מדי פשוט מבועת ממצבים הנוצרים בכביש -לרוב בשל פלאפונים

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

לפני כחודשיים עברתי לדו"ג 125 דיאלים S3 חדש מהחברה. (דיל הכי משתלם כיום בשוק של אלבר)

אין מה להשוות קיצרתי זמני הגעה לכל מקום אפשרי בחצי

דלק? מה זה דלק ... פוגש את התחנה פעם בשבוע וגם זה 70 ש"ח

סיכון על הכביש? קיים! ועוד איך! בחודשיים האלה ספרתי 4 מקרים שאם לא הייתי ערני מאד בהם לא הייתי כותב את השורות האלו עכשיו.

לצרכים שלי אין מה לדבר אני חוסך ככ הרבה על דלק שזה מצחיק אותי, לפעמים משעמם אני סתם נוסע לים עם הקטנוע לא חושב דלק יותר פשוט נוסע.

פורסם

דלק זה לא הכל בחיים!

בקטנוע החלפים יקרים ושווי ערך לרכב, לדוגמא זוג צמיגים של קטנוע יעלו כמו רביעייה של רכב, יחזיקו גם שליש ממה שצמיגי הרכב יחזיקו, כנל ברקסים, זוג דיסקים לקטנוע עולה כמו ארבע של רכב ומחזיק שליש פחות, בזמן שאתה עושה לרכב טיפול אחד לקטנוע 3-4 טיפולים שכל אחד מהם בעלות של טיפול 10 של רכב, והטיפול הגדול של הקטנוע יעלה כמו היישור קו של הפיגו שאתה רוצה, הפלסטיקה שווה זהב בארץ הקודש ובתור רוכב מתחיל היא נשברת מטעויות קטנות, איפה מוצרים הנלווים? סבבה רישיון זה 1400, מה עם קסדה כפפות מעיל שרשרת כיסוי וכו? חוץ מדלק אתה לא חוסך הרבה, ובקילומטרז שלך קטנוע לא כלכלי בכלל.

כבר הוכיחו לא פעם שדו גלגלי יקר יותר לתחזוקה שוטפת, גם אני זכיתי להוכחה הזאת באופן אישי 3 פעמים כבר שהחלפתי מרכב לקטנוע ושוב לרכב וכך הלאה.

אני בעד מעבר כזה שלא תטעה. רק תהיה מודע למה אתה נכנס, ומעל הכל תדע שזה ממכר ומהר מאוד תרצה לעבור לאופנוע כבד.

פורסם (נערך)

לא קראתי את הכל.

כמי שמחזיק גם רכב חדש וגם קטנוע, אני יכול להגיד לך שבשביל מי שנוסע מעט לא בטוח שיהיה לך כלכלי.

קטנוע זה אחלה אם אתה נוסע הרבה לת"א, פגישות, סידורים וכו'. אם אתה נוסע לחבר/ה זה לא כזה משמעותי מבחינת חסכון בזמן.

לרכב בגשם זה סיוט, רטוב, מגעיל והראות על הפנים. אני בכלל לא מדבר על השמן שצף, כי זה באמת רק כמה ימים בשנה.

טיפולים לעיתים תכופות יותר, אז נכון שאתה רוכב רק 7-8K בשנה, אבל צריך לבדוק מה מרוויח הטיפולים בכלי שאתה מעוניין בו.

הביטוח יקר יותר, את חלק גדול מהכלים חברות הביטוח בכלל לא מוכנים לבטח במקיף (מקרה שקרה לי לא מזמן, אף חברת ביטוח לא מוכנה לבטח T-Max 530 שנת 2014 תמורת כל סכום למעשה.)

למה אני רוכב? אני רוכב רק כמה חודשים בשנה, מסביבות אפריל-מאי עד ספטמבר-אוקטובר, נוח לי, חוסך לי מלא חיפושי חניה בעיקר בת"א או בכל מיני מקומות שאני יודע מלכתחילה שאין סיכוי שאגיע וישר אמצא חניה.

אגב, טרי מאתמול, בחורה מהנתיב השמאלי פנתה ימינה ותנחש מי היה בנתיב הימני? ;)

עריכה אחרונה על ידי HeyHey
לאט=מעט כמובן
פורסם

אני תמיד אהיה בעד דו גלגלי. החופש ברכיבה, הרוח בפנים, החיבור לכביש, הכל נראה יותר טוב כשאתה על שני גלגלים ולא סגור בקופסה מפח.

אם מסתכלים על זה נטו מבחינה כלכלית, חישוב שערכתי בעבר (קורולה 2004 לעומת קטנוע הונדה PCX 125 סמ"ק שנת 2011) יצא שההבדל הוא בכלל לא מהותי.

הקטנוע עלה לי 89 אג' לק"מ בעוד שהרכב עלה 99 אג' לק"מ (החישוב כלל את כל העלויות מלבד ירידת ערך ועלות קנית הכלי).

כיום כשעברתי לאופנוע הפער הצטמצם אף יותר מכיוון שהקטנוע שלי עשה 1:35 לליטר דלק לעומת האופנוע שלי שעושה 1:20.

אבל אני לא אחזור לרכב בקרוב והאופנוע חוסך לי כשעה של פקקים כל יום.

מצד שני, אם שמים בצד את ענין ההנאה מהרכיבה ואת החסכון בזמן, עדיף רכב.

פורסם
לדוגמא זוג צמיגים של קטנוע יעלו כמו רביעייה של רכב, יחזיקו גם שליש ממה שצמיגי הרכב יחזיקו

לא נכון.

בקטנועים זוג צמיגים סביר מגיע לאלפייה. ב TMAX למשל, עובר את ה 2000 .

והזמן שהם מחזיקים קשור לאופי הרכיבה של בעל הקטנוע/אופנוע.

פורסם

בכמעט כל אופנוע המחיר לזוג טוב עובר את ה2000.

בקטנוע זוג טוב יעלה 1000+-, יחזיק 15-30 אלף. באוטו רביעייה תעלה 1000+- ותחזיק 60-80 אלף.

טיפול בקטנוע? כל 3-4 אלף. עלות טיפול? כ300 ש"ח. הטיפול הגדול יעלה כ1200-1500 ש"ח בממוצע. טיפול לאוטו? פעם ב10-15, עלות של 300-400 ש"ח.

ממש לא חוכמה להשוות pcx לשום דבר. הצריכת דלק שלו היא מהטובות בעולם הקטנועים, בוא תשווה לפריוס.

גם אל תשכח, שעם הקורולה אתה יכול לנסוע כמו בן אדם בכבישים מחוץ לעיר, הpcx? לשימוש עירוני, פה ושם לצאת זה ניחא, אז באופן קבוע זה סכנת חיים, בעיקרון רכב 1.6 אוטומט הוא מקביל לטוסטוס 250 ומשם כבר עושים השוואה צודקת.

איפה העובדה שמנועים של קטנועים חיים בין 30-60 אלף לפני שהם צריכים שיפוץ? עזוב רגע שלדוד של סבתא היה קטנוע ששרד 100 אלף על מנוע מקורי, אני מדבר על ממוצע.

אני לא אוהב להיכנס לנושא הזה כל פעם, אבל מי שקונה דו"ג מטעמי חיסכון, עושה טעות, ולדעתי האישית, הוא קמצן שהחיים שלו שווים בשבילו כלום.

אם מישהו נכנס לתחום מתוך אהבה ומתוך ידע שזה יקר יותר מרכב אבל לא אכפת לו, ומתוך ידיעה שהוא בסיכון תמידי על הכביש, אבל חי ונושם דו"ג, זה כבר משהו אחר לגמרי.

פורסם

אני נכנסתי לעולם הדו"ג גלגלי מטעמי חסכון (שאחר כך התברר כפיקציה) אבל נשארתי כי התאהבתי בתחום.

נכון להיום, אני לא רואה שום סיבה לחזור לרכב מטעמי חסכון בזמן והעובדה שאני נהנה מאוד בכל רכיבה.

מצד שני, אני עם קטנוע חליפי בשבועיים האחרונים (ניו דינק 125 סמ"ק) ובא לי למות בכל פעם שאני עולה עליו כך שזה כנראה גם תלוי על איזה כלי אתה רוכב.

• תוכן חדש...