Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום יש לי מגבר pulse audio רציתי לדעת מה הכיוונים הנכונים שצריכים לשים. הסאב מכוון lpf על 70 hz (מתוך 50 עד 250). הרמקולים הקדמיים HPF 400hz יש 50-500. ה400hz ברמקולים זה לא גבוה מדי? לפי מה נקבע כיוון hz ברמקולים? תודה

פורסם

היה לי על רמקול מקורי אבל ראיתי שגם לא על מקורי המורל מקסימו זה על 450hz? מה זה אומר שכל טווח התדרים עד 450 הרמקול ינגן? זה לא המון?

פורסם

קומפוננט ? או קואקסיאלי?

450 הרץ זה יותר מדי , שים 120 הרץ עם 12 DB

H.U
CZ-500

AMP SAX 100.4 COMP
MLK165

AMP MONO1.2K SUB 2X
ES300

פורסם

קומפוננט, להוריד ל120 ? כרגע הרמקול מנגן מ 450 hz ומטה זה טווח התדרים שלו? אם אני יוריד ל120 אני אפסיד משהו שמיע? או זה יותר להגנה על הרמקול

פורסם

טווח תדרים שמיע 20Hz-20,000Hz.

סאב מיועד (ובנוי) לנגן טווח תדרים נמוך, לכן תוחמים לו גבול עליון ע"י LPF. כלומר רק תדרים נמוכים מזה שהקרוסאובר מכוון אליו ינגנו.

הרמקולים האחרים ברכבך (בין אם פול ריינג' או קומפוננט) מיועדים (ובנויים) לנגן את שאר התדרים ולכן מגבילים אותם ע"י HPF. הפעם תדרים הגבוהים ממה שהקרוס מכוון אליו ינגנו.

אם אתה לא רוצה שיהיה בור תדרים בין הרמקולים, צריכה להיות חפיפה כלשהי בין החיתוכים.

אם מורכב קומפוננט, כוון את הHPF לאזור ה-80, ואת הסאב (ב-LPF) גם לאזור זה.

פורסם

הבנתי כרגע הסאב מנגן 70 ומטה והרמקולים 400 ומעלה וכל מה שביניהם אני לא אשמע? לא יהיה בעיה ברמקולים להוריד אותו לנגן מ 100 ככה והסאב לכוון ל80 כך שלא יהיה "אפסד תדרים"? הסאב נתחם מהקרוס ומטה והרמקולים מהקרוס ומעלה?

פורסם

זה לא נשמע לך מוזר במצב הנוכחי?

אם תציין את הדגם המדויק של הרמקולים (כולם כולל הסאב) יהיה יותר קל לתת מענה שלם.

לרוב הרמקולים בגודל 6.5 לא תהיה בעיה לנגן החל מ-100Hz, ואפילו מ-80Hz. יש הרבה אחרים שיוכלו להתחיל נמוך יותר.

סאבוופרים לרוב מגיעים ללא קרוס מובנה ולכן חייב להתבצע חיתוך דרך המגבר או הרדיו דיסק. ע"י שימוש בLPF - Low Pass Filter יעברו אליו רק תדרים נמוכים מהמכוון.

קומפוננטים מגיעים לרוב עם קרוס שנועד להפריד את התדרים בין הוופר לטוויטר, אבל לרוב אין מגבלה תחתונה לוופר ולכן בין השאר נהוג לחתוך אותו בעזרת HPF - High Pass Filter.

מציע מעבר לביצוע חיפוש בפורום לעבור על הFAQ וללמוד קצת על הנושא.

פורסם

כבר רשמתי למעלה קומפוננט מורל מקסימו 6.5. סאב jbl1202 האמת שלא נשמע מוזר תודה הבנתי אותך, ולהבא במידה וברכב אין קומפוננט עדיין אין בעיה לחתוך ב 100 hz?

פורסם

צודק, פיספסתי (למרות שלא ציינת גודל). לדעתי לא תהיה בעיה לרדת איתם ל-80. ואת הסאב גם בין 80 ל-100.

תכוון לפי מה שמתאים לך מבחינת השמיעה.

עקרונית, אין בעיה לתחום ב-100 ב-80, ב-60, ב-200 או בכלל לא. כל רמקול בנוי אחרת. הרמקול, לצורך הענין נגיד בגודל 6.5 מסוגל לנגן גם תדר של 20 הרץ, אבל הוא לא יהיה שמיע. כדי להגן עליו וכדי "לעזור" לו לנגן תדרים אחרים או סיבות נוספות נבצע חיתוך בנקודה גבוהה יותר.

פורסם

הבנתי אז כל עוד סאב לא מעל 120 הוא לא י"ידבר" ורמקול כל עוד מעל 100 לא חשוב איזה רמקול ככלל אצבע לפי כיוונים אלו הציוד שברשותי לא יפגע? כמובן ככיוון gain בהתאם.

• תוכן חדש...