Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פונטו ספייס 2002, יד 5 (עבדו עליי כשקניתי והייתי אז עוד נאיבי), אצלי כבר 6 שנים, 224K.

אז מה עברנו\החלפנו איתה:

מנוע (כולו), גיר, קלאצ אחורי, ברקסים, צמיגים, מפוח מזגן, מגני שמש ושמתי רמוקולים של פיוניר (חייב מוזיקה בנסיעה או שנרדם) והכל רק בשנה האחרונה. השקעתי בה סביב 14K בשנה האחרונה כולל ביטוח וטסט. כל 6 השנים הבימבה הייתה באותו מוסך בבאר שבע, לא חסכתי כלום ושנאמר לי שעדיף ישר עשיתי כי זה רכב שאני נוסע בו עם ילדיי ואני לא לוקח סיכונים.

אתמול נודע לי שהמאורר של המנוע עושה רעש לפעמים, המוסך אמר שהמאורר משוחרר ואם זה ככה עדיף להחליף לפני שימות. עלות 1000 שח לחדש כולל עבודה.

עוד חודשיים אנחנו עוברים למקום מרוחק ממקום העבודה שלי כשעה לכל כיוון. לפני הבשורות האחרונות חשבתי להמשיך איתה , אני אוהב אותה והיא שירתה אותנו נאמנות, עכשיו בעקבות הבשורות החדשות אני כבר חושב פעמיים..

חשבתי שכבר החלפתי הכל, שיהיו לי 4 שנים של שקט עכשיו..

האם כדאי למכור אותה ולקחת ליסינג?

אם למכור בכמה כדאי כי החלפתי כבר הרבה?

תודה לכל העונים,

שלכם ,

המרבה בשאלות..

פורסם

לדעתי לא כדאי, הרכב יהיה יד שישית, קילומטראז' מתחיל להצטבר, אתה תקבל עליה סכום זעום לעומת מה שהשקעת.

הצעתי היא שאם כבר השקעת וכנראה אתה צפוי לשקט מהרכב, שמור אותו ותמשיך לנסוע איתה עד שתהיה הוצאה גבוהה במיוחד או שתרצה להחליף רכב, אז אמנם לא תקבל הרבה כסף, אבל גם עכשיו לא (בדוק בכמה רכבים כאלה נמכרים כשהם ביד ובקילומטראז' שלך)

Miata ND2

פורסם

לפי דעתי תתקדם הלאה.

התקלות ימשיכו, זה בלאי, לא משנה כמה תשקיע משהו יתקלקל, במיוחד ברכב הזה לפי ניסיוני.

זה לא רכב לנסיעה של שעה לכיוון על בסיס יומיומי, ספרטני, לא נוח לשיוט בין עירוני ובקילומטרז כזה הוא ימשיך לעשות בעיות.

כמובן שהכל בתנאי שיש לך הון להשתדרגות נאותה, תקנה רכב שמתאים יותר לדרישות.

פורסם

היחס כרגע הוא 2:1 למכירה.

אם אני מוכר אין לי להוסיף לחדש יותר, נראה לי שב90 קמ ביום עדיף כלכלית ליסינג.

אם אני נשאר עם הבימבה, כלכלית יותר זול מליסינג, במידה ואין הפתעות ואני לא נשאר עם מכונית של פלינסטונס. (הימור)

בכמה נראה לכם הגיוני למכור אותה אם אני אכן הולך על זה?

אולי אופנוע? :-)

פורסם

אתה לא תקבל עליה יותר מכמה אלפים.

עדיף לתת אותה לקרוב משפחה שהוציא רישיון או שאין לו כסף לרכוש רכב, או להשאיר אותו כרכב שני בבית.

לא יודע אם חייב ליסינג, אבל 90 ק"מ ביום מומלץ לשקול רכב דיזל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

באיזה מוסך בב"ש אתה מטפל?

אולי הוא זה שתופר אותך.

תשקול להתחיל לעבוד לבד על הרכב, אתה תחסוך כמה מאות טובות.

90KM ביום זה הרבה לרכב כזה.

פורסם

בדיוק באותה דילמה. יש לי פונטו ספייס 16V עם הגיר הרציף הנהדר שנת 2006.

בינתיים לא החלפתי דבר פרט לטיפולים עם חלקים מקוריים וצמיגים/מצבר וכו'...

אני מאוד מרוצה מהרכב אבל מרגיש שאני רוצה משהו יותר נוח.

מבחינת חסכון בדלק אני לא אמצא משהו יותר טוב כי הפונטו ספייס עם הגיר הרציף ממש ממש חסכונית.

מבחינת נוחות בעיר וחניות, אשתי מאוד מרוצה ונוח לך.

מבחינת זמינות לכח אני מאוד מרוצה כי הרכב קל ו80 כח סוס עם הגיר הרציף ממש מספיקים לי. (שיוט ב120 והטורים על 2.5).

גם מבחינת מקום בבגאז' זה מספיק וכו'...

בקיצור מאוד מרוצה אבל רוצה משהו יותר נוח.

מתלבט עם לסחוב עד הסוף או להחליף...

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...