Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לחברי הפורום שלום רב!

יש לי בעיה בפיג'ו 206 שנת 2001 ידנית, של גמגומים במנוע במצבים מסוימים, ואודה מאוד לעזרה והכוונה.

• לרוב הסל"ד יציב בניוטרל (כמעט כל הזמן)
  • אם יש בעיה בניוטרל זה מרגיש שהטורים עולים (מד סל"ד לא עובד אז לא יודע להגיד במדויק)
  • אם אני לוחץ ממש מעט על הגז ומוריד רגל מהגז המנוע מגמגם ולפעמים נכבה
  • כשאני עובר לניוטרל בנסיעה (כמו מעבר משני לניוטרל לצורך עצירה ברמזור) המנוע מגמם ולפעמים נכבה
  • פעם אחת בלבד קרה לי שהנעתי את הרכב, הוא הניע ונתקע על טורים מאוד מאוד נמוכים ויצא עשן שחור מהאגזוז. קרה פעם אחת, מאז היו 3-4 התנעות תקינות ומהירות.

בכללי אפשר לומר שכאשר אני עם גז ומוריד רגל מהגז כלומר הסל"ד יורד מהר, המנוע מגמם ונכבה לפעמים.

המצב הזה לא קורה כל הזמן.. לפעמים יש לי נסיעה שהכל עבר בה חלק, ולפעמים נסיעה שהמנוע נכבה לי בה מספר פעמים.

• לא הצלחתי לעלות על תדירות מסוימת.
  • לא נראה שיש קשר למזגן פועל/כבוי.
  • המצב קרה לי לפני 7K ק"מ, ותוסף לדלק (K44 או גולדלייבל) שיפר את המצב.
  • המצב חזר אחרי טיפול לרכב (החלפת מסננים+שמן+פלאגים)
  • שמתי שוב תוסף לדלק (של BLACKFLAME שרשום עליו לניקוי מזרקים). שיפר את המצב לשבוע וחזר.
  • הרכב נוסע רק פעמיים בשבוע מרחק של 150 ק"מ, בשאר ימי השבוע הוא בחניה (לפעמים יש גם נסיעה עירונית קצרה).

חיפשתי תשובות, לא ראיתי משהו חד משמעי. חשבתי לכיוון ניקוי מזרקים/אינפוזיה, אבל ראיתי גם תגובות לגבי מנוע צעדים, ניקוי מצערת וכל מיני..

לבעלי המקצוע המומחים בינינו, אם יש לכם אבחנה מדויקת אשמח גם לדעת סדר גודל של מחיר או אפילו מקום מומלץ (אני נע בין חיפה לראשל"צ)..

בתודה רבה מראש על התיחסותכם,

עידן

עריכה:

שכחתי לציין שהרכב עבר 160K ק"מ

עריכה אחרונה על ידי idanpere1

פיג'ו 205 FOREVER

פורסם

בבעלותי פיג'ו 206 2001 מנוע 1400 שהייתה לה בעיה דומה שכל פעם שהייתי מתקרב לרמזור אדום והייתי מוריד מהילוך שני לניוטרל הרכב היה נכבה ולפעמים הוא לא היה עומד על סלד יציב בניוטרל.

אני אישית עשיתי ניקוי שיטחי למצערת והבעיה נפתרה לחלוטין כבר כמה חודשים טפו טפו טפו.

הסיבה שלא פירקתי את המצערת לגמרי ועשיתי ניקיון יסודי היא שלא קיבלתי תשובה חד משמעית אם למצערת יש מנוע צעדים שמצריך לימוד מחדש כשמרכיבים אותה ואת זה ניתן לעשות רק באמצעות מחשב.

פורסם

ניר תודה על התגובה..

זה בהחלט נשמע דומה מאוד למה שקורה אצלי..

מה הסדר גודל לטיפול כזה? לניקוי "שטחי" כמו שעשית ולניקוי יסודי?

ואשמח לעוד תגובות מעוד אנשים לפני שאני זורק כסף על טיפול שאולי בסוף לא יועיל? מישהו?

פיג'ו 205 FOREVER

• ספונסר פורום
פורסם

בד"כ תופעה של גמגום וסל"ד לא יציב ורכב נכבה יכולה לנבוע מתקלה באחד המזרקים או בסליל הצתה.כשיש בעיה במצערת או במנוע צעדים אז אין גמגום המנוע פשוט נכבה או שטורים לא יציבים. על מנת לאבחן במדויק צריך לבדוק תקלות בסורק-יחסוך זמן וניחושים. אתה מוזמן לאיבחון ולבדיקה במחשב לאל עלות או התחייבות לתיקון.בזמנך החופשי ...

מוסך גבע -איבחון תקלות ע"י טכנאי מומחה פיג'ו-סיטרואן ללא תשלום

אתר הבית שלנו | פייסבוק | שרשור חוות דעת ב-CarsForum

פורסם

תתחיל מניקוי מנוע צעדים. הייתה לי אותה בעיה ב 206 שלי. המוסכניק אמר לי שזה נגרם בגלל נסיעות רבות בתוך העיר שבגללן מנוע הצעדים מתלכלך מה שגורם לירידת טורים בסרק. תצטרך לנקות אותו פעם בכמה זמן כדי שהטורים לא ירדו והמנוע יכבה.

פורסם

גם לי הייתה בעיה דומה של גמגומים מנוע בזמן נסיעה.

החלפתי מודול הצתה (הקויילים יושבים עליו והם נותנים מתח למצתים לפי סדר שהמודול נותן להם)

יכול להיות שאצלך אחד הקויילים הלך. לא סיפור גדול.

מה שכן תבדוק אחרי שתתן את הבעיה (במידה וזה הקויילים או המודול) את הממיר הקטליטי.

הסבר פשוט אם אחד הקויילים לא עובדים אז מתח לא מגיעה למצתים, אין שריפה ואז המנוע זורק את הדלק לממיר מה שיכול לדפוק את הפחם בממיר. (לי הוא הרס את הממיר). במקרה שלי החלפתי גם ממיר קטליטי וגם מודול הצתה.

Buick La Sabre 2002 V6 3800cc

פורסם

ברשותי פיג'ו 206 שנת 2000 ולפני כשנתיים הייתה לי בעיה כמו שאתה מתאר, בטורים נמוכים הרכב מגמגם, וכאשר לוחצים על הגז האוטו קצת מתקשה אבל הטורים מתייצבים.

מה שקרה אצלי היה כך: הייתה חוסר אטימה באטם ראש מנוע, הדבר הביא לכך שמים ממע' הקירור נכנסו לתאי הבערה. כאשר אתה נותן גז בעדינות ומעלה את זרימת הדלק לאט, החום גורם לאידוי המים מהתא והרכב עושה פוזות שהכל כרגיל, כשאתה מוריד את הרגל מהגז טמפ' יורדת והמים מגיעים , נוצר מצב שבאחת הבוכנות אין בערה כמו שצריך ולכן המנוע מגמגם ולעתים נכבה.

לא הייתי רץ ישר לעשות ראש מנוע אבל תבדוק את הדברים הבאים כדי לשלול (חלקית):

תבדוק אם יש שמן במים שלך - זה ייראה כמו מרגרינה כזאת - תסתכל על הפקק של המים שם בעיקר רואים את זה.

דבר נוסף, אחרי נסיעה -תחכה משהו כמו 20 ד' ותפתח את הפקק של המיכל עיבוי של המים שלך(תעשה את זה שהאוטו יחסית קר אבל לא קר לחלוטין), אם אתה שומע צליל כמו שפותחים בקבוק סודה ז"א טססס ארוך כזה, סימן שיש אויר דחוס רב בתוך המיכל עיבוי שלך , הדבר יכול לנבוע מכך שגזים ממע' הבעירה של הרכב, נכנסים לתוך מע' הקירור שלך- התוצאה של אי הפרדה מושלמת בין 2 המערכות- אטם ראש מנוע.

עשן לבן כאשר המנוע מקרטע ואתה נותן גז יכולים גם להיות סימן..

בקיצור- אל תרוץ לעשות ראש מנוע עד שתהיה בטוח מה הבעיה... סתם כדי שלא ישחילו אותך

• תוכן חדש...