Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הורדת הילוכים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחרונה נהגתי ואמא שלי ישבה לידי מלווה, היינו בירידה כזאת בתוך העיר, שיפוע יחסית תלול והייתי בשלישי האוטו ברח לי ישר הורדתי לשני ומתי ששחררתי קלאץ האוטו הוציא את השאגה המוכרת. אמא שלי טוענת שעדיף לבלום עד הברקס ומקסימום אחר כך הילוך, אמרתי לה שזה סתם מחמם את הברקסים והורס אותם ומתי שמורידים הילוך המנוע בכלל לא מתאמץ כי אין דלק במנוע אלא הגלגלים מסובבים אותו והוא בולם את עצמו. הורדת הילוך בצורה כזאת גורמת נזק לגיר? לתושבת? הטורים עלו לסביבות 3200..

פורסם

אני אישית משלב בלימה עם הורדת הילוך, נגיד אני בשיפוע יחסית תלול ולפני רמזור אז קודם כל אני מוריד רגל מהגז, אחרי זה משלב טיפה ברקס ובמקביל מוריד הילוך. הלחיצה על הבלמים לא צריכה להיות חזקה וארוכה לפחות זה מה שאני עושה, לחיצות קצרות יחסית ובשילוב של הורדת הילוכים.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

אמא צודקת. המנוע לא משמש לבלימה. המושג "בלימת מנוע" מטעה. בולמים למהירות הרצויה עם הבלמים, ואז מורידים הילוך בכדי שהרכב לא יאיץ. אפשר לבלום תוך כדי הורדת ההילוך.

לסיכום, מורידים מהירות - עם הבלמים. שומרים על מהירות - עם הורדת הילוכים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לסיכום, מורידים מהירות - עם הבלמים. שומרים על מהירות - עם הורדת הילוכים.

+1

אתה צריך לבלום ולהוריד בעדינות הילוך במקביל.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)

מנוע מגביל מהירות ולא בולם, חבל על הבלאי.

הבעיה שהייתה לך זה תכנון נסיעה, ובצדק, אין לך ניסיון עדיין, עם הזמן אתה תרכוש אותו.

להבא תכנן נסיעה, נניח אתה יודע שזה ירידה של 50 קמש מקסימום, אז פשוט תישאר בשני לדוגמא (זה שונה מרכב לרכב על זה העיקרון).

אני מתאר לעצמי שקיבלת מכה חזקה בעת הרמת הקלאץ׳.

לכן קודם תוריד מהירות עם הבלמים ואז תוריד הילוך (או ביחד, כל אחד ומה שנוח לו).

אין לך מה לחשוב על בלאי לבלמים, שצריך משתמשים בהם, וכמובן שבחוכמה (משמע להגביל את המהירות באמצעות הילוך נמוך)

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם
מנוע מגביל מהירות ולא בולם, חבל על הבלאי.

הבעיה שהייתה לך זה תכנון נסיעה, ובצדק, אין לך ניסיון עדיין, עם הזמן אתה תרכוש אותו.

להבא תכנן נסיעה, נניח אתה יודע שזה ירידה של 50 קמש מקסימום, אז פשוט תישאר בשני לדוגמא (זה שונה מרכב לרכב על זה העיקרון).

אני מתאר לעצמי שקיבלת מכה חזקה בעת הרמת הקלאץ׳.

לכן קודם תוריד מהירות עם הבלמים ואז תוריד הילוך (או ביחד, כל אחד ומה שנוח לו).

אין לך מה לחשוב על בלאי לבלמים, שצריך משתמשים בהם, וכמובן שבחוכמה (משמע להגביל את המהירות באמצעות הילוך נמוך)

הורדתי לשני עוד לפני הירידה כי הכביש יחסית מישורי לפני הירידה הזאת. המכה שאתה מתאר לא הרגשתי כי שחררתי לאט . תודה לכולם בכל מקרה.

• תוכן חדש...