Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אשמח מאד לכל עזרה שתוכלו להציע.

אני צריך לתכנן מעגל של רב-מודד לצרכים ספציפיים, משהו קנוי לא בדיוק יעזור לי.

המכשיר צריך למדוד:

התנגדות 0-5Ω

מתח 0-10V

אמפר 0-5000 מיליאמפר

זרם 0-50W

יש צורך בתצוגה.

המעבר בין המצבים עם כפתור הזזה ולא חוגה (כמו ברב-מודד).

תודה לעוזרים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

אולי תיקח רב מודד, תארוז אותו מחדש ותחליף לו את החוגה בכפתור הזזה שהמגעים שלו מחוברים למצבים מסוימים ברב המודד?

מה שאתה מבקש זה הרבה יותר ממעגל אלא מכשיר שלם.

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

החוגה המסורתית של המודדים מגיעה להרבה מצבים שונים שאין לי צורך בהם. להחליף אותה זה רעיון לא רע אבל להבנתי לא ישים- בין הנקודות שהחוגה מגיעה אליהם יש נקודות של מדידת נתונים, יש דברים שאני לא צריך בכלל, וכדומה- אני לא מבין אם החלפת החוגה בלבד תביא אותי למצב שבו אני מקבל את מה שאני צריך.

הבנתי באלקטרוניקה דלה למדיי, יש לציין. יש רק את הבסיס וקצת הבנה בחשמל, וזהו.

אה, ואני יודע שנגדים של 100 קילו יש לא רק בחיל האוויר.

פורסם
אני אשמח מאד לכל עזרה שתוכלו להציע.

אני צריך לתכנן מעגל של רב-מודד לצרכים ספציפיים, משהו קנוי לא בדיוק יעזור לי.

המכשיר צריך למדוד:

התנגדות 0-5Ω

מתח 0-10V

אמפר 0-5000 מיליאמפר

זרם 0-50W - ? התכוונת להספק בוואטים ?

יש צורך בתצוגה.

המעבר בין המצבים עם כפתור הזזה ולא חוגה (כמו ברב-מודד).

תודה לעוזרים.

אתה יכול לרכוש 3 שעונים אנלוגיים למדידת התנגדות, זרם ומתח ולמתג אותם בעזרת מפסק.

אצל סימן טוב אלקטרוניקה תוכל למצוא שעונים כאלה במחיר של 30-50 שקלים ליחידה תלוי בדיוק המכשיר והייצרן.

הספק=זרם X מתח לכן אין צורך בשעון.

product_1238_4804_0x0.jpg

product_1239_4811_0x0.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

קבל הבהרה.

למדידת התנגדות בעזרת מודד אנלוגי תצטרך לבנות מעגל קטן ולשנות את הסקלה לערכי התנגדות.

פורסם

כן, התכוונתי לוואטים.

לא, שעונים אנאלוגיים בודדים לא יעזרו לי- בעייה של מקום, נוחות הקריאה והשימוש באופן כללי, וכן יש לי צורך בתצוגה של וואטים.

פורסם

השאלה שלי.

מה מפריע לך לקנות משיר מוכן מדוייק אמין איכותי אבל יכול לעשות דברים אחרים?

תסמן על החוגה איפה לעצור וזהוא.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם (נערך)
החוגה המסורתית של המודדים מגיעה להרבה מצבים שונים שאין לי צורך בהם. להחליף אותה זה רעיון לא רע אבל להבנתי לא ישים- בין הנקודות שהחוגה מגיעה אליהם יש נקודות של מדידת נתונים, יש דברים שאני לא צריך בכלל, וכדומה- אני לא מבין אם החלפת החוגה בלבד תביא אותי למצב שבו אני מקבל את מה שאני צריך.

אמנם פירקתי רק רב מודד אחד (וישן) בחיי, אבל כל מה שהחוגה שם עשתה זה לתת מגע לסגירת מעגל של אופציה אחת בכל פעם. ההצעה שאני נתתי היא בעצם להתחבר למגעים הללו ולהתעלם מכל השאר. כך אתה מקבל רק את האופציות שאתה צריך.

במאמר מוסגר, היות ובעסק שלך אתה מתעסק בשירות למכשירים שהם אלקטרוניים, לא עדיף שתשב ללמוד מעט חשמל? סה"כ זה לא בשמיים, אני מסתדר עם מה שלמדתי בפיסיקה בתיכון, קצת שכל ישר וגוגל כשצריך. לא צריך להגיע לרמה של מרק10 ו roee ואפילו לא של ספריאל.

רגע, לא אמרת שאבאש'ך חשמלאי?

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מדידת מתח היא במקביל לצרכן ומדידת וזרם בטור לצרכן כלומר בכול מקרה בכול רב מודד (DMM) צריך להעביר את הפרוב של הפלוס לכניסת של מדידת זרם ולא רק סיבוב של הבורר.

כלומר לא ניתן בו זמנית למדוד גם זרם וגם מתח.

ישנם מכשירים ייעודים למטרה של ברווז אבל בלי מדידת התנגדות (בשביל מה צריך למדוד התנגדות ?) והם עולים ימבה של כסף וגם צריך לבנות/לחבר מעגל נוסף חיצוני למדידת זרם.

אני לא מדבר על מכשירים שקונים באליבאבא או ב-DX.

במילים אחרות צריך קצת להבין בחשמל.

לדוגמא:

Murataps_acm20.jpg

פורסם
איזה מתח אתה מעוניין למדוד AC או DC ?

DC בעיקר. מתח מסוללות.

אמנם פירקתי רק רב מודד אחד (וישן) בחיי, אבל כל מה שהחוגה שם עשתה זה לתת מגע לסגירת מעגל של אופציה אחת בכל פעם. ההצעה שאני נתתי היא בעצם להתחבר למגעים הללו ולהתעלם מכל השאר. כך אתה מקבל רק את האופציות שאתה צריך.

במאמר מוסגר, היות ובעסק שלך אתה מתעסק בשירות למכשירים שהם אלקטרוניים, לא עדיף שתשב ללמוד מעט חשמל? סה"כ זה לא בשמיים, אני מסתדר עם מה שלמדתי בפיסיקה בתיכון, קצת שכל ישר וגוגל כשצריך. לא צריך להגיע לרמה של מרק10 ו roee ואפילו לא של ספריאל.

רגע, לא אמרת שאבאש'ך חשמלאי?

אני מבין בחשמל מספיק בשביל להסתדר. זה לא אומר שאני לא מעוניין ללמוד את זה יותר לעומק, אבל כמו שאתה אמרת, שכל ישר יביא אותך רחוק עם זה.

נכון, אמרתי את זה, אבל הוא אמר לי שעדיף לי לפרק רב מודד ולארוז אותו אחרת. אני לא מעוניין לעשות את זה.

מדידת מתח היא במקביל לצרכן ומדידת וזרם בטור לצרכן כלומר בכול מקרה בכול רב מודד (DMM) צריך להעביר את הפרוב של הפלוס לכניסת של מדידת זרם ולא רק סיבוב של הבורר.

כלומר לא ניתן בו זמנית למדוד גם זרם וגם מתח.

ישנם מכשירים ייעודים למטרה של ברווז אבל בלי מדידת התנגדות (בשביל מה צריך למדוד התנגדות ?) והם עולים ימבה של כסף וגם צריך לבנות/לחבר מעגל נוסף חיצוני למדידת זרם.

אני לא מדבר על מכשירים שקונים באליבאבא או ב-DX.

במילים אחרות צריך קצת להבין בחשמל.

לדוגמא:

תתפלא אבל יש מצבים שצריך למדוד התנגדות. לצרכים שלי, ההתנגדות תהיה הדבר העיקרי שימדד עם המכשיר.

פורסם

אינני מכיר מכשיר אחד שעושה את כול המדידות שאתה מבקש.

מדידת התנגדות (עכבה) של סוללה ניתן לבצע בכמה דרכים.

מדידת התנגדות כללית של סוללה מתבצע על-ידי מדידת מפל המתח על הסוללה בזמן חיבורה לעומס ידוע מראש וחישוב ההתנגדות הכללית בעזרת חוק אוהם.

אפשרות נוספת היא מדידת העכבה(Impedance) של הסוללה בעזרת מודד מיוחד אשר מזריק אות בתדר של 1 קילוהרץ (המדידה הזו נותנת תוצאה מקורבת להתנגדות הכללית של הסוללה).

מה שאני מנסה לומר שלא קיים מכשיר אחד בודד פשוט לצרכים שלך אלא אם תמצא מהנדס שמוכן לתכנן לך מערכת כזו.

המכשיר בקישור בהודעה הקודמת יכול לתת מענה די טוב לחלק מהדרישות שלך.

פורסם

ההתנגדות שאני צריך למדוד היא לא של הסוללה, אלא של הצרכן.

• תוכן חדש...