Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני מתכנן לרכוש רכב במהלך החודשיים הקרובים ושוקל שני כיוונים.

1. רכב קטן זריז וחסכוני עד (+גמיש במידת הצורך) 30k.

2. פיג׳ו פרטנר/ סיטרואן ברלינגו שנת 2011 מנוע 1600 טורבו.

השאלות שלי הן כאלו:

קודם כל, האם למישהו יש פה ניסיון עם הפרטנר/ ברלינגו 2011 1600 טורבו? ואם כן אשמח לשמוע לגביי אמינות, התנהגות וביקורי מוסך.

שאלה שניה, אם רכב קטן, איזה? אפשר לדחוף גם עד ה40k בשביל משהו שווה את ההשקעה.

שאלה שלישית ומרכזית יותר, הפרטנר הוא רכב יקר יותר בלי צל של ספק, יקר יותר במינימום 20k אך אבא שלי מציע לי לשים אותם במטרה שאני אתן בחזרה שעות עבודה (שימוש בתא המטען לעבודות שונות). השאלה היא האם אחרי שאתן את שעות העבודה האלו האם שווה לי להישאר עם רכב עבודה כה ייעודי? האם הוא אידיאלי גם למי שלא מעמיס בו כלי עבודה וציוד?

אני צעיר, אין לי משפחה ולרוב אני נוסע לבד.

מה שהכי חשוב לי זו אמינות הרכב והחיסכון.

אשמח להמלצות מבעלי ניסיון.

תודה ()

פורסם

בתשובה לבחור מהשרשור שננעל (מצטער על הכותרת רז). זו בדיוק השאלה שלי. אני לא רואה את הפרטנר כבחירה לא טרוויאלית, נהפוך הוא הרכב הוא רכב מצוין, אני רגיל לפרטנר 2007 2000 טורבו והרכב חלום. אבל אני לא יודע אם הייתי רוצה אותו כרכב פרטי.

אני מדי פעם עובד בעבודות אשר הוא יכול לעזור בהן, לא תמיד ולא תמיד צריך אותו.

ולא, אני לא מתפדח להגיע איתו לדייט. אני אתפדח מהפנס בעין שחברה שלי תתן לי אם היא תגלה שאני יוצא לדייטים ;)

פורסם

אני קניתי דובלו בתור רכב פרטי ולדעתי זה יכול להיות אופציה מעולה,מנועי הטורבו דיזל חזקים,חסכונים,הרכב מרווח,במקרה של הברלינגו גם די נוח.

לגבי איזה רכב קטן,אתה מחפש רכב ספורטיבי?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תבדוק סיאט איביזה/פאביה עם מנועי 1.6,לדעתי הם אמורים להספק את הדרישה לרכב זריז.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

תודה בוקי, מעניין מאוד.

מה עם פיג׳ו 206+, 308, 207 מישהו מכיר אותו? סיטרואן c3? איך צריכת הדלק שלהם? ביקורים במוסך? נוחות? (עוד פרמטר שחשוב לי, הצריכה של הברלינגו מעולה).

עריכה אחרונה על ידי GuySim
פורסם

הייתה לי פרטנר 2011 כחדשה במשך קרוב לשנתיים ו75 אלף ק"מ.

הרכב גילה אמינות מוחלטת, פרט לטיפולים סדירים ופעם אחת שנקרע כבל קלאצ'.

התנהגות? אולי מוצלחת יחסית לרכב מסחרי. אמנם ההגה היה מתקשר למדי והיה פשוט להרגיש מה הרכב עובר בכל רגע, אבל שום דבר ברכב הזה לא ספורטיבי.

צריכת דלק עמדה בממוצע על 1/13, עם רגל כבדה ובערך 60/40 בין עירוני / עירוני.

אם אין צורך ממשי ברכב הזה, איזו סיבה יש לך לקנות אותו?

אני לא הייתי מחזיק אותו סתם בשביל הכיף אם יש לי אופציה לרכב קומפקטי.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

אם אין צורך ממשי ברכב הזה, איזו סיבה יש לך לקנות אותו?

אני לא הייתי מחזיק אותו סתם בשביל הכיף אם יש לי אופציה לרכב קומפקטי.

איזו סיבה לקנות?

למשל כי זה חסכוני יותר מכל רכב קומפקטי בנזין, וגם חזק יותר בהשוואה למנועי 1.4 סטנדרטיים.

עלות תחזוקה לא יקרה יותר כשמדובר ברכבים צעירים יחסית.

מרווח הרבה יותר, 5 אנשים במשקל 100 קילו כל אחד יושבים בכייף.

נוח ורך מחלק גדול של המכוניות הפרטיות.

בטיולים, אתה לא שואל את עצמך איפה יכנס כל הציוד.

כשאתה קונה מכונת כביסה או מדיח, אתה מעמיס אותם במקום ולא ממתין שבוע להספקה.

במעבר דירה ברוב המקרים אפשר להסתדר בלי הובלה.

כמובן שזה לא רכב "סקסי". ואין מה לדבר על התנהגות או חווית נהיגה מיוחדת, וגם איבזור פנים הוא המינימום שבמינימום.

השאלה מה יותר חשוב לך.

פורסם

אני מסכים איתך בוקי, הבחירה בפרטנר נראית לי בחירה כלכלית נכונה, זה רכב שסוגר לך הרבה פינות, לא זולל יותר מדי דלק ובעל מנוע חזק.

אבל אני שואל את עצמי האם בחירה ב206 או בפולו/ גולף מאזור 2007/8 הן גם בחירה נכונה כלכלית (הוצאה ראשונית נמוכה יותר? צריכת דלק נמוכה יותר?)

אני אעשה את הדירוג ואולי זה יעזור לכם לעזור לי

1.צריכת דלק טובה

2. מנוע חזק ואמין

3. אמינות והימנעות מכניסות למוסך

4. איבזור ונוחות

5. חווית נהיגה

6. מראה חיצוני

• תוכן חדש...