Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לאחרונה (לפני כשבוע חצי לערך) ביצעתי בפנצ'רייה הצלבת צמיגים בין קדמיים לאחוריים.

מדובר בסובארו אימפרזה מודל 05' עם הנעה לכל הגלגלים (דגם השני ליטר).

מאז ביצעתי שתי נסיעות הלוך וחזור לירושלים, ובדרך במהירויות גבוהות (מעל 90 קמ"ש) הרגשתי שיש "שטח מת" גדול יותר בתנועה של ההגה. ככה שאני יכול ממש לסובב נגיד 10-15 מעלות ימינה או שמאלה והגלגלים בכלל לא זזים. ברור שזה פוגם קצת בתחושת בטיחות כי ההיגוי פחות מדויק.

אציין שגם לפני ההצלבה, למיטב זכרוני, הייתה קצת תחושה של שטח מת, אבל נראה לי שעכשיו המצב הוחרף.

האם יש קשר בין הדברים? מה יכול לגרום לזה? האם התעייפות הצמיגים? (הם בני ארבע, אך מורכבים על האוטו כשלוש שנים וארבעה חודשים, מדובר בצמיגים האלו). מנגד הקילומטראז' עליהם יחסית נמוך (40 אלף לכל היותר), ובפנצ'רייה אמרו שאין צורך להחליפם.

תודה לעוזרים!

פורסם

האם בוצעה הצלבה מתאימה, ולא סתם צמיג קדמי אחורה ולהיפך באותו הצד?

אם אתה טוען שתמיד היה קצת שטח מת, יתכן וההבדל כעת נובע בגלל פערי השחיקה בין הצמיגים.

בכל אופן, איני מכונאי, אבל כנראה שלא יזיק לעשות בדיקה ותיקון זוויות אופנים (בעגת העם "כיוון פרונט"), ואם גם זה לא עוזר לעשות בדיקה למכלולי המתלים.

פורסם

בלי קשר לצמיגים מה שאתה מתאר שטח מת זה ממש לא נשמע תקין ויש לגשת למוסך או למכון פרונט לבדוק את הנושא בדחיפות

פורסם
האם בוצעה הצלבה מתאימה, ולא סתם צמיג קדמי אחורה ולהיפך באותו הצד?

אם אתה טוען שתמיד היה קצת שטח מת, יתכן וההבדל כעת נובע בגלל פערי השחיקה בין הצמיגים.

בכל אופן, איני מכונאי, אבל כנראה שלא יזיק לעשות בדיקה ותיקון זוויות אופנים (בעגת העם "כיוון פרונט"), ואם גם זה לא עוזר לעשות בדיקה למכלולי המתלים.

החליפו אחוריים עם קדמיים. כשהתווכחתי עם הבחור שם שלא ככה אמורים לעשות הוא עמד על שלו. לאחר מכן אף התקשרתי אליהם שוב ואמרו לי את הנימוק המוכר בארץ של "רדיאלי משנה צורה ולכן אסור לשים על הצד השני ולשנות כיוון סיבוב.

לעדן קצת את הפוסט הקודם:

מה שמרגישים זה פחות התנגדות מההגה ממקודם, וכמו כן במהירויות גבוהות (מעל 100) יש רעידות מאוד קלות כאלה (כאילו ההגה מסתובב מעצמו ימינה-שמאלה, אבל ממש קצת בכל פעם). כמו כן יש משיכה קלה מאוד ימינה.

אני בכל מקרה אמור לשים ת'רכב במוסך עוד פחות מחודשיים לטיפול.

השאלה האם כדאי לטפל בזה קודם וממה זה נובע?

פורסם

העפתי מבט בספר רכב שמצאתי ברשת, אומנם של STI משנתון מתקדם יותר, אבל עדין סובארו אימפרזה שהיא AWD, ושם רשום שעל צמיגים לא כיווניים (כמו שיש לך) הרוטציה היא אכן קדימה-אחורה פשוטה.

במידה ויש צמיגיים כיווניים (בעלי חץ שמסמן כיוון גילגול) הרוטציה היא קדמיים->אחורה, אחוריים->קדימה בהצלבה.

והתאוריה הזו נתמכת ברובה במספר פורומים של סובארו שמצאתי בחו"ל.

פחות התנגדות היא לא בהכרח שלילית, ועשויה לנבוע מפערי השחיקה.

לגבי הרעידות הקלות - האם בוצע איזון לגלגלים, בדגש על אלו שעברו קדימה? אם לא, הייתי מתחיל בזה.

לענין המשיכה - קשה על פני הפורום לקבוע את הגורם, אולי הכביש עקום.

בכל מקרה תתחיל מאיזון גלגלים והשלב הבא, כמו שכבר ציינתי, היא לבדוק כיוון פרונט.

זה מה שאני הייתי עושה (*אני לא בעל מקצוע בתחום, בניגוד לדן-ידין שכבר נתן את המלצתו).

פורסם

תיקון להודעה למעלה שכתבתי (#6):

ביצוע ההצלבות הוא הפוך ביחס לסוג הצמיג! ולא כמו שרשמתי בטעות :oops:

כלומר, החלפה קדימה-אחור פשוטה עבור צמיגים כיוונים, והחלפה עם הצלבה חלקית עם צמיגים לא כיוונים (כמו אצלך).

פורסם
תיקון להודעה למעלה שכתבתי (#6):

ביצוע ההצלבות הוא הפוך ביחס לסוג הצמיג! ולא כמו שרשמתי בטעות :oops:

כלומר, החלפה קדימה-אחור פשוטה עבור צמיגים כיוונים, והחלפה עם הצלבה חלקית עם צמיגים לא כיוונים (כמו אצלך).

כן זה גם מה שאני ראיתי שרושמים.

כלומר אחוריים לקדמיים וקדמיים אחורה בהצלבה (ימינה קדמי->שמאלי אחורי ושמאלי קדמי->ימני אחורי).

זה גם מה שאמרתי לבחור בפנצ'רייה, אבל הם שם חזק עם אגדת הרדיאלי שאני לא בטוח כמה יש בה אמת..

פורסם

עשו הצלבה כמו שצריך לעשות קידמיים לחאור ולהפך מבלי לשנות צדדים

אם אתה חושב שהחופש בהגה נובע בגלל ביצוע הרוטציה של הצמיגים בצע רוטציה בחזרה ובדוק

• תוכן חדש...