Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אין דרך. חלק מהעניין של להיות בן אנוש זה להיות לא מרוכז/מנותק at times, ובעידן החברתי, בו ללא מעט אנשים חשוב לא להיות לבד, גם כשהם אוחזים בהגה, זה רק מחמיר. חבל רק שכשזה קורה בכביש ההשלכות הן הרסניות.

גם מי שיחסית מרוכז לא חף מטעויות, וזה קורה לכל אחד.

הפתרון שיפחית את כמות התאונות בצורה משמעותית הוא הרחבת האוטומציה (כיום רכבים יודעים לבצע חניה ולבלום עד לכדי עצירה מוחלטת באופן אוטומאטי בעת סכנה), עד למצב בו לאדם לא תהיה התערבות כלל בתהליך הנהיגה.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
אין דרך. חלק מהעניין של להיות בן אנוש זה להיות לא מרוכז/מנותק at times, ובעידן החברתי, בו ללא מעט אנשים חשוב לא להיות לבד, גם כשהם אוחזים בהגה, זה רק מחמיר. חבל רק שכשזה קורה בכביש ההשלכות הן הרסניות.

גם מי שיחסית מרוכז לא חף מטעויות, וזה קורה לכל אחד.

הפתרון שיפחית את כמות התאונות בצורה משמעותית הוא הרחבת האוטומציה (כיום רכבים יודעים לבצע חניה ולבלום עד לכדי עצירה מוחלטת באופן אוטומאטי בעת סכנה), עד למצב בו לאדם לא תהיה התערבות כלל בתהליך הנהיגה.

זה לא נכון, יש ללמד מגיל צעיר אחריות בזמן נהיגה, ולא נהיגה אוטומטית.

מי שלא "נמצא" על הכביש בזמן נהיגה הוא אדם לא אחראי, או שיתרכז כמו שצריך בכביש או שלא ינהג.

נמאס לי לשמוע את כולם מעבירים אחריות לגורמים אחרים חוץ מהגורם האנושי.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)

זה כן נכון וזה לעד יישאר נכון כל עוד אדם שולט במכונה. הטעות היא לחשוב שבני אדם יכולים להיות מרוכזים במאת האחוזים בכל רגע נתון בתהליך הנהיגה.

פורסם
אני נתקלתי במישהי כמו שניקו מתאר היום בבוקר, עם הבדל אחד קטן: לא היה לה סלולארי ביד. זה לא הפריע לה לנסוע במהירות 40 קמ"ש בכביש של 70, לעבור לנתיב האמצעי, ברגע שהשתלבנו לכביש אחר, רק כדי לחזור ימינה 200 מטר אחרי (היא היתה צריכה לפנות ימינה ובסוף אפילו חנתה איפה שאני חניתי). כשעקפתי אותה, וצפרתי (היא חתכה איזה נהג אחר שניה לפניי), ראיתי לפי המבט על הפנים שלה שהיא בכלל לא שם. היא לא יודעת איפה היא נמצאת, מה קורה סביבה. היא לא יודעת מה זה מראות ומה אומרים השלטים סביבה. היא, כמו חלק גדול מהנהגים בכבישים, נוסעת באופן אוטומטי. הבעיה היא שיש יותר מדי נהגים מהסוג שלה, שממש לא צריכים פלאפון כדי להתנהל ככה. לדעתי פלאפון משפיע לרעה על הריכוז, אבל כמו שנאמר בכתבה - דיבור בפלאפון הוא פחות בעייתי. על נהג מרוכז הוא לא ישפיע כנראה יותר מדיבור עם נוסע ליד. הבעיה העיקרית נמצאת עוד בשלב לפני - זה שאנשים פשוט לא חושבים שהם צריכים להיות מרוכזים מלכתחילה. שליחת סמסים זה רק ביטוי אחד לזה. אבל אם זה רק סמפטום אז צריך להלחם בבעיה עצמה. ואיך לגרום לאנשים להבן שכדאי להם להיות מרוכזים בנהיגה? הלוואי והייתי יודע.

1. אין דרך לגרום לאנשים להיות מרוכזים בנהיגה, לכן יש צורך להפחית עד כמה שניתן את הגורמים הידועים לאותו חוסר ריכוז.

2. גורם שכזה הוא דיבור בטלפון בזמן נהיגה, חוקי או לא. זה האחרון שונה משמעותית בתרומתו לחוסר הריכוז מאשר שיחה עם שכן או האזנה לרדיו. באחרונים יש ירידה בריכוז וחלוקת קשב בעייתית אך בלתי נמנעת, בשיחה טלפונית רוב הקשב והריכוז מופנים לשיחה הטלפונית והנהיגה הופכת להיות בעיקרה אוטומטית.

פורסם (נערך)
זה כן נכון וזה לעד יישאר נכון כל עוד אדם שולט במכונה. הטעות היא לחשוב שבני אדם יכולים להיות מרוכזים במאת האחוזים בכל רגע נתון בתהליך הנהיגה.

ברור שבן אדם הוא לא מכונה, אך עליו לעשות את המאמצים המרביים שהוא יכול בכדי להשאר מרוכז, לנסוע בהתאם לתנאי הדרך ולתנועת הרכבים סביבו.

ואת זה אנשים לא עושים, הם נוסעים על אוטומט, נכנסים לרכב ומתרכזים ברדיו במקרה הטוב או בסמסים במקרה הרע ונותנים אפס ריכוז בכביש.

אפשר לזהות את הנהיגה של אחד כזה מרחוק.

זה שבן אדם לא יכול להיות מרוכז ב100% לא אומר שהוא לא צריך לשאוף לריכוז הגבוה ביותר בזמן נהיגה. זה נותן לגיטימציה לאנשים לנסוע באופן אוטומטי.

1. אין דרך לגרום לאנשים להיות מרוכזים בנהיגה, לכן יש צורך להפחית עד כמה שניתן את הגורמים הידועים לאותו חוסר ריכוז.

ברור שיש, זה נקרא חינוך נכון.

אנשים לא מודעים לכוח שיש לחוסר שניית ריכוז בזמן תפעול מכונה ששוקלת יותר מטון ונוסעת אפילו ב30 קמ"ש.

עריכה אחרונה על ידי DJI

פורסם (נערך)
גורם שכזה הוא דיבור בטלפון בזמן נהיגה, חוקי או לא. זה האחרון שונה משמעותית בתרומתו לחוסר הריכוז מאשר שיחה עם שכן או האזנה לרדיו. באחרונים יש ירידה בריכוז וחלוקת קשב בעייתית אך בלתי נמנעת, בשיחה טלפונית רוב הקשב והריכוז מופנים לשיחה הטלפונית והנהיגה הופכת להיות בעיקרה אוטומטית.

אם זה לא סלולרי, זה המצת איתו אתה מנסה להדליק את הסיגריה, זו התחנה ברדיו שכ"כ חשוב להעביר, זה הארנק שבדיוק תהית אם הוא בתיק או אצל הקופאית בסופר, זה הילד שצורח במושב האחורי, זו הכוסית שחלפה על פניך.

ועוד, ועוד, ועוד...

זה נקרא חינוך נכון.

אנשים לא מודעים לכוח שיש לחוסר שניית ריכוז בזמן תפעול מכונה ששוקלת יותר מטון ונוסעת אפילו ב30 קמ"ש.

אין שום בעיה. אבל עדיין יהיה אדם כלשהו, בכביש כלשהו, ברגע כלשהו, שלא יהיה מרוכז בדיוק באותו הרגע הקריטי ותתרחש תאונה.

אינני ממהר לזרוק את האחריות על הטכנולוגיה, אך צריך להשלים עם העובדה שהגורם האנושי הוא אכן בעיה כשזה נוגע לבטיחות בדרכים.

תשקיע בהסברה עד קץ הימים, זה לא יעלים את תאונות הדרכים. בן אדם הוא לא מכונה, הוא לא יכול להיות מקובע בתהליך הנהיגה והריכוז שלו מושפע מגירויים בסביבתו.

פורסם

2. גורם שכזה הוא דיבור בטלפון בזמן נהיגה, חוקי או לא. זה האחרון שונה משמעותית בתרומתו לחוסר הריכוז מאשר שיחה עם שכן או האזנה לרדיו. באחרונים יש ירידה בריכוז וחלוקת קשב בעייתית אך בלתי נמנעת, בשיחה טלפונית רוב הקשב והריכוז מופנים לשיחה הטלפונית והנהיגה הופכת להיות בעיקרה אוטומטית.

זה לא שאני לא מסכים איתך, אבל מה שניסיתי להגיד הוא שנהגים מרוכזים יותר (כמו רוב המגיבים כאן, אני מקווה) לא ישלחו סמס תוך נהיגה בכל מקרה. והאחרים, שרק מחפשים להעביר את הזמן? הם מסוגלים אפילו סתם לבהות בשום מקום ולחלום. אני לא אומר שצריך לאפשר לעשות מה שרוצים, פשוט צריך להתחיל את הטיפול בבעיה צעד אחד לפני - ללמד כל מי שמוציא רישיון שאי אפשר להכנס לרכב וחצי לחלום, כמו שאולי עושים כשלא נוהגים ורק מחכים שהזמן יעבור מנקודה A לנקודה B.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
והאחרים, שרק מחפשים להעביר את הזמן? הם מסוגלים אפילו סתם לבהות בשום מקום ולחלום. אני לא אומר שצריך לאפשר לעשות מה שרוצים, פשוט צריך להתחיל את הטיפול בבעיה צעד אחד לפני - ללמד כל מי שמוציא רישיון שאי אפשר להכנס לרכב וחצי לחלום, כמו שאולי עושים כשלא נוהגים ורק מחכים שהזמן יעבור מנקודה A לנקודה B.

+1 ולזה בדיוק התכוונתי בפוסטים שלי, לא לאנשים שמסמסים או מדברים עם הפלאפון באוזן, אלא אלה שפשוט חולמים על הכביש ולא מרוכזים בכלל בנהיגה עצמה.

תאמינו לי שאם היתה את האפשרות הייתי מוציא מחוץ לחוק כל תיבה שאינה ידנית לאנשים בלי מוגבלויות פיזיות.

זה נשמע קיצוני אך אני מאמין שהדבר גורם לאנשים אשכרה להתרכז בנהיגה שלהם ולא לחלום.

פורסם
אתה טועה. אחרי שנה-שנתיים של נהיגה בידני, גם זה הופך לאוטומטי בשבילך. (מדבר מנסיון)

אני מסכים, עם זאת אני מוצא את עצמי הרבה יותר ערני ומפוקס לאורך זמן ברכב ידני מאשר באוטומטי (אני נוסע על שני הסוגים ביומיום)

פורסם

מסכים. בידני אתה לא יכול להתנתק לגמרי, ומדיי פעם זה מחזיר אותך למציאות. באוטומט אתה יכול לישון, אתה גם ככה לא נוהג ברכב, אתה רק אומר לו לאיפה להגיע.

פורסם
אתה צודק לגבי המשפט הראשון.

לגבי השני- פחות מסכים איתך. למה שזה לא יעניין את המשטרה? לדעתי זה צריך לעניין, בכדי שהעניין יוכח, וידרבן את המשטרה לבצע אכיפה מוגברת ב-א-מ-ת של איסור השימוש בסלולרי בנהיגה, במקום להשקיע כספים במצלמות מהירות שתורמות לפחות מ3% מהתאונות ועל הדרך לסתום לאור ירוק את הפה.

I'll refraze.

צריך או לא, בפועל זה לא מעניין את המשטרה.

לגבי נושא הידני,

מסכים.

אני שנים על ידני ונכון שזה נהיה אוטומטי אבל לא משנה איך תהפכו את זה,

הרבה יותר קשה להירדם על ידני וצריך להיות הרבה יותר מרוכזים בעיר.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
אם זה לא סלולרי, זה המצת איתו אתה מנסה להדליק את הסיגריה, זו התחנה ברדיו שכ"כ חשוב להעביר, זה הארנק שבדיוק תהית אם הוא בתיק או אצל הקופאית בסופר, זה הילד שצורח במושב האחורי, זו הכוסית שחלפה על פניך.

ועוד, ועוד, ועוד...

אין שום בעיה. אבל עדיין יהיה אדם כלשהו, בכביש כלשהו, ברגע כלשהו, שלא יהיה מרוכז בדיוק באותו הרגע הקריטי ותתרחש תאונה.

אינני ממהר לזרוק את האחריות על הטכנולוגיה, אך צריך להשלים עם העובדה שהגורם האנושי הוא אכן בעיה כשזה נוגע לבטיחות בדרכים.

תשקיע בהסברה עד קץ הימים, זה לא יעלים את תאונות הדרכים. בן אדם הוא לא מכונה, הוא לא יכול להיות מקובע בתהליך הנהיגה והריכוז שלו מושפע מגירויים בסביבתו.

ריכוז אינו ענין של חינוך. הוא קשור ביכולת להתעסק בדבר אחד ולהתמקד בו ולא בדברים רבים בעת ובעונה אחת. היכולת הזו היא תולדה של איסור לעסוק בענינים אחרים והקפדה יתרה עליו, שכן פעולה מתמשכת ומונוטונית כמו נהיגה יוצרת באופן בלתי נמנע גם את היכולת וגם את ההזדמנות לעסוק בדברים אחרים, בלא מודעות אמיתית להשלכות של מה שעלול לקרות אם דברים ישתבשו. ישנן פעולות מסיחות דעת שאת חלקן פרט אחד מקודמיך, כמו חיפוש תחנה ברדיו, הדלקת מצית ודברים מסוג זה. כל אלו הן הסחות דעת מסוכנות אלא שהן קצרות יחסית ועושן מודע לסיכון שבהן ולכן באופן רגיל יהיו קצרות. שיחה בטלפון היא ובניגוד להן הסחת דעת ארוכה יחסית וללא מודעות של המשוחח ברכב על האופן שבו נגרעת יכולתו כנהג ובזה טמון הסיכון.

• תוכן חדש...