Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אני חייב עזרה ממישהו שמכיר את האוטו(פיגו 206 שנת 2001 דגם 5 דלתות), הבעיה היא פשוטה- לא שומעים ברמקולים האחוריים.

גילוני נאות*** הרכב נקנה ממישהו לא מזמן ככה שאני לא מכיר איך מחוברים שםהעניינים.

אז פירקתי את ה-hu וגיליתי שישנם 6 חוטים שיוצאים מהקונקטור של הרדיו דיסק שלא מחוברים לכלום,שניים בצבע כחול אחד מהם כחול לבן,שניים סגולים אחד מהם סגול לבן, ושניים ירוקים כשגם אחד מהם ירוק לבן.

החוטים שכן מחוברים הם שני הפלוסים(הקבוע וזה של הסוויץ), 4 חוטים של הרמקולים הקדמיים שכן עובדים וחוט שחור "מינוס"

עכשיו כמובן תגידו הרמקולים לא מחובים ליציאות האחוריות אז איך יעבדו????מסכים איתכם :-D זה באמת לא אמור לעבוד, הבעיה היא שכשאמרתי "טוב פשוט נחבר את 4 החוטים הנותרים לחוטים של הרמקוליים האחוריים ובזה נפתר העניין..."

אז התחלתי לחפש....וחיפשתי......וחיפשתי.......וחיפשתי..........ופשוט לא מצאתי!!:shock:

וכאן אני כבר צריך את עזרת המומחים המנוסים, איפה נמצאים החוטים של הרמקולים האחוריים??? האם הם מחוברים בשיטה אחרת בדגם רכב הזה?

האם יש בכלל רמקולים אחוריים ברכב הזה או לכל הפחות תשתית לרמקולים אחוריים??

אני מצרף תמונות על מנת להמחיש יות טוב את המצב:

mb1ejmyydicn.jpg

mr2mzyizkjgj.jpg

y4m3lyzijwjz.jpg

it0zfjghyzco.jpg

it0zfjghyzco.jpg

lhnl2mfytnz2.jpgtmnmn2zzjykg.jpg

ממש אודה לכל מי שיאיר את עיניי בנושא כי אני במצוקת שמע רצינית כרגע :lol:

פורסם

לי יש גם פיג'ו 206 שנת 2001 5 דלתות ואין אצלי רמקולים מאחורה, לא יודע אם זה ככה אצל כולם.

רוב הסיכויים (לפי דעתי ) שאם אין חיווט שמחובר לHU אז גם אין רמקולים.

פורסם

תפתח את הפאנלים של הדלתות האחוריות, ותבדוק אם באמת יש שם רמקולים.

אם יש תבדוק אילו חוטים יוצאים מהם, וכך תדע אילו צבעים שייכים לכל רמקול.

כך גם תדע אם יש חוטים שנקטעו בדרך, ולא מגיעים לצמה.

מתחדשת*

פורסם

תודה על התגובות של שניכם!אז ככה אני גם חשבתי שהפתרון הסופי לשאלה יהיה לפרק את הדלתות ולראות האם יש שם רמקולים אבל הפירוק של הדיפון שם נראה לי לא כל כך פשוט בגלל הידית של החלון, את הדיפון הקידמי כבר פירקתי האחורי אני קצת יותר חושש לכן הייתי שמח אם מישהו יוכל לאשש את מה שהבחור מעל אמר שגם אצלו אין רמקולים ברכב, במידה ומישהו יגיד לי באופן חד משמעי שבדגם ה-XT שנת 2001 אין רמקולים מאחורה אזי שיחסוך לי המון עבודה ואולי גם נזק לפלסטיקה.

אם לאף אחד אין מושג אז כנראה באמת שהפתרון יהיה להתגבר על החשש ולפרק את הדיפון האחורי, בינתיים מחכה לעוד קצת המלצות בעניין :)

פורסם

ועוד שאלה על הדרך, נגיד ואין לי רמקולים מאחורה ואני בעצם נשאר עם שני יציאות מהמערכת שאין להן שימוש, האם אפשרי לחבר אותם במקביל לשתי היציאות האחרות של הרמקולים הקדמיים ובכך בעצם להכפיל את ההספק שמגיע לרמקולים הקדמיים?

או שזה משהו בלתי אפשרי ליישום?

פורסם (נערך)

אני אחסוך לך את הפירוק.

אין שם רמקולים, ברמת הגימור XT הגיעו רמקולים פשוטים מקדימה שסיימו את חייהם איי שם מספר חודשים לאחר שעמדו בחום הישראלי ומאחור לא היה כלום .

לגבי שאלתך השנייה, של החיבור היציאות האחוריות עם הקדמיות כדי לתת יותר כוח,אל תעשה את מה שרשמת אתה עלול לשרוף את הר"ד.

לשאלתך מדוע הר"ד מגיע גם עם חיבור לרמקולים אחוריים....כי זה הסטנדרט של התעשייה, בארץ כדי להביא את הרכב בזול, היבואן בחר לוותר על הרמקולים, אך קח בחשבון שיש לך פנסי ערפל קדמיים, וחיישן גשם במראה המרכזית:-D.

חפש בפרוקייה מגש אחורי שיש בו חורים בשביל 6X9, תעביר חיווט ובזה סיים את הסאגה.

אגב, אם תצתרך עזרה עם הרכב, היה לי אחד למשך כשנה, ויצא לי להכיר אותו כמו כף היד.

עריכה אחרונה על ידי yuraskor
פורסם

עשיתי התקנה ברכב דומה של חבר.

התקנו רדיו דיסק חדש+רמקולים קדמיים חדשים+6*9 במגש האחורי שאליהם העברנו חיווט חדש. בגדול לא ביג דיל להעביר חוטים לאחורה אבל צריך כלים מתאימים לחיתוך המגש האחורי.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
אני אחסוך לך את הפירוק.

אין שם רמקולים, ברמת הגימור XT הגיעו רמקולים פשוטים מקדימה שסיימו את חייהם איי שם מספר חודשים לאחר שעמדו בחום הישראלי ומאחור לא היה כלום .

לגבי שאלתך השנייה, של החיבור היציאות האחוריות עם הקדמיות כדי לתת יותר כוח,אל תעשה את מה שרשמת אתה עלול לשרוף את הר"ד.

לשאלתך מדוע הר"ד מגיע גם עם חיבור לרמקולים אחוריים....כי זה הסטנדרט של התעשייה, בארץ כדי להביא את הרכב בזול, היבואן בחר לוותר על הרמקולים, אך קח בחשבון שיש לך פנסי ערפל קדמיים, וחיישן גשם במראה המרכזית:-D.

חפש בפרוקייה מגש אחורי שיש בו חורים בשביל 6X9, תעביר חיווט ובזה סיים את הסאגה.

אגב, אם תצתרך עזרה עם הרכב, היה לי אחד למשך כשנה, ויצא לי להכיר אותו כמו כף היד.

תודה רבה על התשובה!חסכת לי המון עבודה, כנראה שבאמת גם אצלי אין שם רמקולים וחבל לחפש אוצרות סתם, אז כרגע ירדתי מזה ובינתיים אני יחליף רק את הקידמיים ויבדוק האם זה מספק את הצרכים שלי אם לא אתחיל לחשוב על 6X9 במגש האחורי, מבחינת כלים אין בעיה יש לי הכל וגם ידיים טובות :)

עשיתי התקנה ברכב דומה של חבר.

התקנו רדיו דיסק חדש+רמקולים קדמיים חדשים+6*9 במגש האחורי שאליהם העברנו חיווט חדש. בגדול לא ביג דיל להעביר חוטים לאחורה אבל צריך כלים מתאימים לחיתוך המגש האחורי.

תודה על התגובה, אם כבר אנחנו כאן אז דרך איפה העברת את החוטים? דרך הפנלים התחתונים? אשמח אם תוכל לפרט בדיוק איך ומאיפה, תודה.

פורסם

לא שאני מוטרד מזה שיש לך ידיים שמאליות, הצעתי לך לחפש מגש אחורי בפירוקיות מהסיבה הפשוטה שכשתרצה למכור את האוטו, תוכל לתת מגש שלם, בלי חורים, חבל להשחית מגש טוב.

פורסם

ההצעה מבורכת, גם לי קצת קשה עם המחשבה לחתוך את המגש הקיים כי הוא במצב של חדש וסתם חבל לי להשחית אותו, אגב לגבי הרמקולים בדלתות האחוריות, נראה שיש שם מקום לרמקול, כאילו יש רשת ואני מאמין שיש גם בית לרמקול השאלה היא אם באמת כך הדבר? ואם כן יש לך אולי רעיון לאיך להעביר חוטים מהדלת עד למערכת?כי ממה שהסתכלתי מה שמעביר את החיווט של החשמל מהדלת האחורית זה סוג של פלג שמתחבר בהברגה לקורה האמצעית בין הדלתות ומשם אני מניח שמגיע עד לדש דרך הפנלים התחתונים.

פורסם

אם אני זוכר נכון יש שם תושבת לרמקול (אך אל תתפוס אותי על המילה), לגבי חיווט, גם אני בזמנו נתקלתי בבעיה היות ובפיז'ו החליטו שהם עושים את כל הצמת חשמל בסגנון PLUG&PLAY ולכן אין אופצייה להעביר את החייוט דרכה, אני חושב שאני פשוט הרצתי אותם ליד, לא אסטטי, לא בריא לחיווט לאורך זמן, אבל אם אתה לא מתכוון לקדוח בדלת ולהעביר גרמושקה כמו שצריך, זה הפתרון (אפשר להשתמש גם בחיווט המקורי כי בצמה הקצרה הוא קיים, אין לו המשך לשום מקום אבל הוא שם).

ממליץ בחום לגשת למתקין איכותי שיעביר את החיווט, פרק את הדיפון, תכין את האזור, ותבקש שיבצע אך ורק את ההעברה של החיווט החשמלי.

פורסם

אוקיי תודה רבה על העזרה!

אחפש בפירוקייה מגש אחורי מוכן ל-6X9, אם לא אמצא אז אעבור לבדוק את האופצייה של רמקולים אחוריים וכבר אחשוב על דרך להעביר את הצמה.

• תוכן חדש...