Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אחרי הרבה התלבטויות, מאמרים, פוסטים וכתבות, לאחרונה נתקלתי בשני רכבים שרלוונטיים לצרכים שלי (70 אחוז בינעירוני, עד 20K ק"מ בשנה, חסכונית ונוחה ולא קמצנית באבזור, עד 50 אלף ש"ח):

שברולט ספארק מרץ 2012 - עשתה 32,000 ק"מ, עוד שנה ו-10 אחריות, אחרי תיקון מכה (פחחות בלבד) בדלת הנהג. בערך 41,000 ש"ח. המוכר מצהיר על 1:15-16

פיאט פנדה יוני 2013 שחורה - עשתה 25,000 ק"מ, עוד שנתיים וחודשיים אחריות, ללא פגיעות/תיקונים, טיפול 30,000 ק"מ מתנה, בערך 49,000 ש"ח. המוכר מצהיר על יותר מ-1:20 - יש באמת מצב?

האמת גם ראיתי פיאט פונטו איבו במחיר 50,000 ש"ח, מודל 2011, SPIRIT - עם סאנרוף, עם פגיעת פחחות בדלת ליד הנהג למטה, עשתה 55,000 ק"מ, יד 2. המוכר מעיד על 1:18, נשמע מחמיא יחסית.

הנקודה שאני מתלבט עליה היא האם שווה להוסיף את ה-8-10 אלף ש"ח מהספארק לפנדה ולקבל רכב קצת יותר חדש, וכנראה חסכני יותר בדלק. הספארק בהחלט מאובזרת - אבל רועשת. האם הטיפולים בפנדה הם באמת כל 30,000 ק"מ?

איזה רכב גם יותר זול לתחזוקה / ביטוח?

אשמח לשמוע עצתכם, נסיונכם עם אחד הרכבים ואימות צריכת הדלק למשל...

תודה לכל העונים והעוזרים! :)

פורסם

1:20 אפשר להשיג מהפנדה בנסיעה בינעירונית רגונה במיוחד, ז"א נסיעה על 90 קמ"ש לאורך זמן. זה אפשרי, רוב מוחלט של הזמן לא תיסע ככה.

ביום יום תצרוכת הדלק עומדת על 1:16 במישור, 1:14 בעליות (אני חיפאי וזה מה שאני משיג) ותוספת של 10% במדויק על נסיעה עם מזגן.

המנוע בפנדה הוא אותו מנוע שיש גם בפיאט פונטו ספייס והפנדה הישנה, עם עדכון חדש שמוסיף לו 9 כ"ס, סה"כ 69 כ"ס.

מקסימום כוח מתקבל ב-3000 סל"ד, ככה שיש כוח זמין לעקיפות בעיר, עליות קשות וכו' וכו', גם בלי לאמץ את המנוע.

לא יודע שום דבר לגבי הספארק מבחינת צריכת דלק או אמינות לאורך זמן - אני רק יודע שמקסימום כוח שלה מתקבל בסל"ד גבוה משמעותית ולכן צריכת הדלק נפגעת או שהנסיעה עגלתית מאוד.

פורסם

1:18 לפונטו איבו זה מאוד מחמיא, אתה יכול לבדוק את הצריכה האמיתית במחשב דרך של הרכב. :wink:

לחבר טוב יש ספארק והוא מדווח על צריכת דלק של 1:12 בתוך חיפה.

לא נסעתי בפנדה או ספארק בכבישים בין עירוניים, אבל ניסיון עם הפונטו מראה על כך שהוא מאוד נוח ונעים בכביש בין עירוני. אם צריכת דלק יותר משמעותית עבורך, כנראה שהייתי פוסלת את הפונטו ומתלבטת בין הפנדה לספארק.

כדאי שתעשה ניסיעות על שני הרכבים ותראה אם ההבדל+הפרשי צריכת דלק שווים בשבילך את ה8000 ש"ח.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

הבדל של 15 חודשים (לא 9 חודשים) על הכביש.

הבדל באחריות הוא 4 חודשים (ככל הנראה הספארק נמצאת בטרייד אין של שברולט שמוסיפים שנה נוספת של אחריות).

אבל כחבילה כוללת יש פה הבדל של 20% במחיר. על פות"ש להחליט מה יותר שווה לו.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

כרכב האני חושב שהפנדה עדיפה,למשל הספארק ההילוך ראשון ושני נוגעים מאט ברגל,בפנדה ידנית ההילוכים במיקום מושלם,גם המושבים עדיפים יותר אם אנחנו מדברים על הפנדה בדגם החדש,תא מטען גדול יותר,לדעתי שווה להוסיף,אתה גם מקבל רכב שנוח יותר לנהוג עליו,חדש יותר ללא תיקוני מכות ועם קמ נמוך יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
שלום חברים

...צרכים שלי (70 אחוז בינעירוני, עד 20K ק"מ בשנה, חסכונית ונוחה ולא קמצנית באבזור, עד 50 אלף ש"ח):

שברולט ספארק מרץ 2012 - עשתה 32,000 ק"מ, עוד שנה ו-10 אחריות, אחרי תיקון מכה (פחחות בלבד) בדלת הנהג. בערך 41,000 ש"ח. המוכר מצהיר על 1:15-16

פיאט פנדה יוני 2013 שחורה - עשתה 25,000 ק"מ, עוד שנתיים וחודשיים אחריות, ללא פגיעות/תיקונים, טיפול 30,000 ק"מ מתנה, בערך 49,000 ש"ח. המוכר מצהיר על יותר מ-1:20 - יש באמת מצב?

האמת גם ראיתי פיאט פונטו איבו במחיר 50,000 ש"ח, מודל 2011, SPIRIT - עם סאנרוף, עם פגיעת פחחות בדלת ליד הנהג למטה, עשתה 55,000 ק"מ, יד 2. המוכר מעיד על 1:18, נשמע מחמיא יחסית.

...

תודה לכל העונים והעוזרים! :)

הצרכים שלך מדברים על ריבוי נסיעות בינעירוניות, חסכונות בדלק, נוחות ואבזור - לפי זה נשמע לי שהאיבו עוקפת את כולם...

ההבדל בצריכת הדלק יהיה מקסימום 1-2 ק"מ לליטר (האיבו שלי עושה 1:14.5 משולב עם חיפה, 1:16-17 בינעירוני), אבל אתה מקבל רכב נוח יותר, מאובזר יותר (דרישות שלך) ובנוסף בטיחותי ושימושי יותר (תא מטען עדיף, מושבים אחורים נוחים, ומושבים אחורים מתקפלים לרצפה שיכולים להציל אותך בכל מיני מצבי מעבר דירה / איקאה ;).

אמנם יש הבדל בשנתון אבל יש הבדל גם ברמת הרכב, ולכן אני מאמין שאובדן הערך בין הרכבים יהיה זהה. בכל המקרים מדובר על רכבים חדשים למדי, כך שבלאי לדעתי הוא לא ממש פקטור.

אם תחשוב באמת לכיוון האיבו אני ממליץ שתפגין רצינות ובמקביל תנהל מו"מ קשוח, ותוריד עוד קצת את המחיר עקב פגיעת הפחחות (ושאר השטויות שיעלו בבדיקה), ותקבל עסקה טובה לאללה מבחינת תמורה למחיר.

אם האיבו נופלת, הפנדה נשמעת לי עדיפה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

סלחו שאני מקשה, אני באמת מצטמצם על הפנדה, אבל ראיתי פוסט גם על הספלאש; אז אם מוסיפים את הספלאש 1.2 ידנית, 2012, עשתה 45,000 ק״מ, גם קצת פחות מ-50,000 ש״ח, מה אומרים?

כמה הנוחות/אבזור שונה/נחותה בספלאש מאשר בפנדה?

פורסם

הספלאש מכונית גם חסכונית,זריזה יותר מהפנדה,מאחור מאט יותר מרווחת.

פה אתה יכול לראות את ההבדל ברמות איבזור:

http://www.icar.co.il/compare/?compare-version[]=10208&compare-version[]=9150

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...