Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתקלתי בבעייה:

מתקין המזגנים עשה הכנה מובנית בשלד הבית של צנרת 3/8 ו- 1/4 אינטש לשבעה מזגנים קטנים וצנרת 5/8 ועוד צינור דק (לא זוכר מה הקוטר) למזגן אחד גדול.

יש לי כבר שני מזגנים בני חצי שנה, 12000BTU, שאני רוצה להתקין, אבל הצינור העבה שלהם הוא 1/2 אינטש.

יש דרך לפתור את זה ע"י מתאם? צינור ה3/8 שבשלד לא יחנוק את המזגן?

האופציות האחרות שאני רואה הן למכור את המזגנים ולקנות קטנים יותר, או להעביר צנרת חיצונית. הפתרון הראשון יגרום לי להפסד כספי ויכולת מיזוג מופחתת (אם כי כנראה מספקת) והשני לכיעור של הבית, בקטנה: במקום אחד זה צנרת שתצא מהקיר ותיכנס חזרה לאחר כחצי מטר, ובמקום שני זו צנרת שתעבור כמה מטרים במאוזן, אבל מעל ובצמוד לתקרה של פרגולה אז זה לא יראה.

מישהו רוצה לקנות מזגן או שניים (עדיין עם הניילונים על היחידות הפנימיות), או להחליף איתי בקטנים יותר?

פורסם

יש אום שיכול לחבר צינור 3/8 על חיבור 1/2, בדיוק למצבים כמו שאתה נתקלת בהם. אם אתה צריך כאלה, דבר איתי.

תכל'ס, לא יצא לי מעולם לחבר את אותו המזגן על צנרת 1/4-1/2 ואחכ על 1/4-3/8 בשביל לבדיוק האם באמת יש הבדלים בביצועים, אם בכלל.

יצא לי להשתמש באומים האלו, ובדיוק לפני חודשיים התקנתי מזגן כזה אצל חבר קרוב שלי, והשתמשתי בצינור 3/8 עם האומים האלו, על מזגן 1.25 שצריך 1/2.

בשורה התחתונה לא נרשמו איזשהן בעיות, לא בקירור ולא בחימום, וזה מול השוואה ישירה עם 2 מזגנים נוספים (קטנים יותר, של 1 כ"ס) באותה הדירה, שהותקנו באותו היום, שעובדים על הצנרת הייעודית שקבע היצרן (כמדומני הקטנים יותר עובדים במקור על 1/4-3/8 וזה מה ששמנו שם).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מעולה, איציק, הסרת מועקה מלבי :-) מצחיק אבל הסיפור הזה ממש העיק עליי אתמול. אני נכנס לבית חדש עם ים משימות על הראש (בניית מטבח, הובלה של תכולת הבית, התקנת ארבעה מזגנים, שלוש פרגולות, גינה ועוד, והכול ב"עשה זאת בעצמך") וחשבתי שאני מסיים עם ההתקנה תיק-תק. באתי לבצע את ההפשלה והסיפור הזה תקע אותי חסר מעש.

שאלה נוספת: קניתי תדיראן 42T (ועוד לא קיבלתי אותו כך שאין לי בעייה להחליף ל35T) שאמור לעבוד עם צנרת 3/4. גם בזה יש לך נסיון שזה אפשרי לעבוד עם צנרת 5/8?

כאן הסיפור הרבה פחות בעייתי, כי המתקין חשב שה35T מתאים לבית, ואני רציתי ללכת על עודף יכולת קירור עם ה42T. שיהיה. במידה וזה לא מתאים אז ממש לא נורא. נחזור ל35T.

תודה רבה.

פורסם

בנסיון הושבה של הצינור על קונוס החצי נראה שאיזור המגע בין הצינור לקונוס הוא די קטן. במצב רגיל צריך שהצינור יבלוט ממכשיר הפליירים לפני הפלייר כ1.5 מ"מ. במצב כזה אתה נותן לצינור לבלוט יותר כדי להגדיל את הקונוס?

פורסם

אם תנסה להרחיב את הקונוס יותר מידיי הנחושת תיקרע. אני לא יודע אם אפשר למצוא נקודת ביניים שבה הצינור הדק יתאים לקונוס הרחב אבל אם יש אום כזה ואיציק אומר שאפשר אז כנראה שאפשר. בכל מקרה הפתרון הטכני של החיבור בכלל לא מטריד אותי. אפשר בקלות להלחים קטע מעבר של צינור רחב יותר בקצה וזה יהיה הפתרון הטוב ביותר. דווקא התרמודינמיקה מטרידה אותי... המזגן תוכנן לעבוד עם צנרת מסויימת. התנגדות הצינור לזרימה משתנה משמעותית עם הקוטר ונראה לי שזה לא מוצלח לעבד בצנרת דקה יותר. ממליץ להתייעץ עם חבר הפורום יוסי ל. שהוא המומחה לעניינים כאלו. אם אתה צריך עזרה עם הלחמת מעבר אני יכול לסייע, למרות שאני בטוח שאתה יכול להסתדר לבד.

פורסם
בנסיון הושבה של הצינור על קונוס החצי נראה שאיזור המגע בין הצינור לקונוס הוא די קטן. במצב רגיל צריך שהצינור יבלוט ממכשיר הפליירים לפני הפלייר כ1.5 מ"מ. במצב כזה אתה נותן לצינור לבלוט יותר כדי להגדיל את הקונוס?

חיובי, אני נותן לו ״קצת יותר״ בשביל שההפשלה תצא טיפה יותר גדולה מהרצוי ויהיה לו שטח מגע טוב עם החיבור 1/2 שעליו הוא מתלבש.

ברמת הטרמודינאמיקה, אני באמת לא יודע כמה זה משנה כי לא בדקתי את זה בעצמי. אני יודע שביציאה של המאייד, יש כאלה שיוצאים עם צינור 3/8 וממשיכים עד המנוע עם כזה, ויש כאלה שיוצאים עם 3/8 אבל היצרן שם חיבור לצינור 1/2 עד המנוע.

להערכתי הבלתי מקצועית בעניין הנושא הספציפי הזה, אני יכול לנחש בלבד, שמטרת היצרן (במידה והמאייד קטן במיוחד) היא לוודא שמתרחש חימום-יתר של הקרר במטרה לוודא ב 200% שמגיע קרר-גז ולא קרר-נוזל לקו היניקה של המנוע, באמצעות צינור בעל שטח פנים רחב יותר, שנותן סיכוי טוב יותר לקרר לספוח עוד חום מהסביבה אפילו שלא מדובר במאייד עצמו.

בנוסף, כתוצאה מזה שהצינור בעל הקוטר הרחב יותר מכיל יותר נפח, הוא מאפשר התנגדות נמוכה יותר של זרימת הקרר גז, וכתוצאה מכך טמפרטורת השיחון מגיעה לטווח אופטימלי יותר (בין 4.5 ל 8 מעלות במערכות on/off).

מתי זה קריטי ? כששמים מזגן אוברקיל לשטח מסויים, זה קריטי. כששמים מזגן ״חלש״ מידי לשטח מסויים, זה זניח לחלוטין כי גם בעוצמת האיוורר החלשה ביותר, הנוזל ירתח לגז ללא בעיות מיוחדות, כי יהיה לו קשה לקרר את השטח המדובר.

זה ההימור שלי בעניין.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

דיברתי עם מתקין המזגנים שבנה את הצנרת הזו לי ולעוד 26 בתים בפרויקט והוא טוען שזה נעשה כך במכוון ואין שום בעיה עם מזגנים 12000 btu על השלוש שמיניות ועם מזגן 33000 btu על החמש שמיניות, למרות שברמה העקרונית וההתאמה לגודל החדרים הוא ממליץ על יחידות קטנות יותר.

מכיוון ששני מתקינים טוענים שזה בסדר ומכיוון שישנם אביזרים בשוק לחיבור כזה, אני מניח שאני לא ממציא פה את הגלגל ומדובר בפתרון בדוק ואלך על הפתרון הזה.

תודה רבה על המידע המועיל.

האמת היא שהצינור הקצר שיוצא מהיחידה הפנימית עד האום הקרוב הוא שלוש שמיניות אז זה עוד חיזוק חיובי לאלתור הזה.

עריכה אחרונה על ידי חנן-ג'יפולוג
פורסם

האמת היא שהצינור הקצר שיוצא מהיחידה הפנימית עד האום הקרוב הוא שלוש שמיניות אז זה עוד חיזוק חיובי לאלתור הזה.

זה בדיוק מה שכתבתי לך, אם שמת לב, בפוסט הקודם.

האמת, אם אתה שם בחדרים 1.25 כ"ס, אתה סתם מגזים בטירוף, אבל ההחלטה היא שלך.

בגדול, אם יש לך סט שעונים וטרמומטר דיגיטלי קטן ופשוט, תבצע בדיקה למזגן אחד ותראה מה מצבו.

הבדיקה הטובה ביותר לביצוע היא בדיקת טמפרטורת שיחון על קו היניקה במצב עבודה קירור:

1. אתה מחבר את הטרמומטר על צינור היניקה של המזגן, בצמוד לונטיל חיבור של הסט שעונים (יניקה),

2. חבר סט שעונים (שעון יניקה יספיק) לונטיל היניקה במזגן.

3. אתה מפעיל את המזגן ל 10-15 דקות לפחות, תוך שאתה מוודא מהירות מפוח גבוהה ושהסננים נקיים (זרימת אויר מיטבית).

אם בשיקלול הסופי אתה מקבל, נניח, 110 PSI בשעון ו 7-10 מעלות על הצינור יניקה - המערכת עובדת מעולה.

(110 PSI בגז R410A שקולים לטמפ' של 2.2 מעלות. אם קיבלת בטרמומטר 10 מעלות על הקו, יש לך טמפ' שיחון של 7.8 מעלות - וזה מעולה. על אותו משקל, אם קיבלת נתון של 100 PSI ביניקה ו 5-7 מעלות בטרמומטר - עדיין, מצבך מעולה [יש לך שיחון של 6-8 מעלות] )

במידה והטווח גדול יותר (נניח 110PSI על היניקה ו 15 מעלות בטרמומטר על קו היניקה - חסר לך גז).

במקרה ההפוך (110PSI מול, נניח, 5 מעלות בטרמומטר) יש לך עודף גז עם חשש של חדירת קרר-נוזל למדחס).

אם תרצה לדבר\להתייעץ וכד', אתה יודע איך להשיג אותי :)

בכל מקרה אל תאמין ב 200% לכל החבר'ה שאתה רואה שעשו פרוייקטים אצל קבלנים וכד', חלקם עושים עבודה חאפרית להפליא - אז תיזהר :)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זכור שהקרר שאתה מקבל במזגנים מספיק בד"כ לטווח של עד 8 מטר, אז אל תמהר להוסיף גז. תעשה וואקום ולאחר מכן תפתח את הברזים ותפעיל את המזגן. תבצע בדיקת לחצים ושיחון ומשם תמשיך.

בכל שאלה אנחנו כאן (למעט שאלות ת"ש, מין וכלכלה :p)

בהצלחה

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

את ההתקנה הקודמת של שני המזגנים האלה עשיתי בעזרת דחיפה של האוויר החוצה עם הקרר ולא בוואקום אז חלק מהקרר כבר לא איתנו.

ההתקנה הנוכחית תבוצע עם וואקום ועם שטיפת הצנרת ב141.

בכל מקרה אבצע בדיוק לפי העצות שלך.

פורסם (נערך)
האמת, אם אתה שם בחדרים 1.25 כ"ס, אתה סתם מגזים בטירוף, אבל ההחלטה היא שלך.

זה פשוט כי המזגנים האלה כבר קיימים לי.

הסלון, המטבח, ופינת האוכל הם בחלל אחד בצורת "ר", שאני מעריך את גודלו בכ70 מ"ר, והסלון הוא עם תקרה גבוהה, כ3.70 מטר. את אחד המזגנים ה12000 אני שם בפינת אוכל ובסלון יהיה ה42T או ה35T.

בחדר שינה שלנו ישב ה12000 השני. חדר השינה גדול יחסית, כ15 מ"ר.

בחדרי השינה האחרים, כ9 מ"ר, יורכבו מזגנים חדשים מתאימים, אני מניח ש9000 BTU.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון: שלושה מתוך ארבעה מזגנים כבר עובדים.

לעניות דעתי משלמים למזגניסטים פחות מדי להתקנה. זו עבודה קשה.

האמת היא שעד היום, ללא הכנה בקירות, ועם צנרת קנויה מוכנה, ההתקנות היו קלות מאוד, אבל הסיפור הזה של הכנה בשלד מקשה מאוד על התהליך.

הפתעות? היו גם היו. שלוש מעיכות של צנרת שכנראה הטייחים עשו. קו יניקה אחד דולף בתוך השלד, אלוהים יודע איפה, ולכן כתבתי: שלושה מתוך ארבעה. במקום אחד המתקין שכח לעשות ניקוז למים ואת צנרת המזגן הוא שם נמוך מדי ביחס למיקום האפשרי של חור ניקוז למים. יחידה חיצונית משומשת אחת דולפת חזק, עוד לא בדקתי מאיפה. הצלבתי אותה עם יחידה אחרת כך שכרגע יש שלושה מזגנים תקינים ועוד אחד עם קו יניקה דולף בשלד ויחידה חיצונית דולפת.

לגבי המזגן עם קו היניקה הדולף: למזלי הוא פחות דחוף כי הוא באותו חלל עם מזגן 3.5 כ"ס ונועד לתת לו חיזוק קטן בשעת הצורך, אז אין לי לחץ עליו, ובנוסף, ניתן להסתדר עם מעקף חיצוני של חצי מטר על קיר הבית והרכבה של היחידה החיצונית על גג הקומה הראשונה במקום על גג הקומה השנייה. יטופל בהמשך.

יש לי ניחוש מושכל על מקור הדליפה: המזגניסט עשה בטעות הכנה כך שהיחידה החיצונית תשב על גג הקומה השנייה. כשאמרתי לו שזה לא מה שסיכמנו ושהוא היה אמור לעשות צנרת עד הגג של הקומה השנייה, אני מניח שהוא האריך את הצנרת במקום להחליף אותה ופישל בהלחמה.

פורסם

לעניות דעתי משלמים למזגניסטים פחות מדי להתקנה. זו עבודה קשה.

ברגע שיש אנשים שמוכנים לעבוד בזול, כולם סובלים. גם הלקוח (שמקבל עבודה פחות טובה וקמצנות בחומרים\אביזרים), גם נותן השירות (שמסכים לעבוד בשביל מחירי זנות) וגם הפגיעה בסעיף השירות (אחד שלא מרוויח בצורה סבירה, לא יחזור לתת שירות איפה שהוא הוריד את התחתונים).

האמת היא שעד היום, ללא הכנה בקירות, ועם צנרת קנויה מוכנה, ההתקנות היו קלות מאוד, אבל הסיפור הזה של הכנה בשלד מקשה מאוד על התהליך.

הפתעות? היו גם היו. שלוש מעיכות של צנרת שכנראה הטייחים עשו.

מצד אחד - לא מפתיע. מצד שני - מעצבן (אבל פתיר יחסית בקלות).

בגדול, עם צנרת 1/4+3/8 צריך להיות מאוד מוכשר בשביל להגיע למעיכות כתוצאה מכיפוף יתר - אך מצד שני מי שלא יודע לעבוד עם מעט עדינות בצנרת נחושת, יסבול הרבה. מעניין האם המעיכות הם תוצאה של קיפול מהיר\חד או פטיש שפגש צינור.

קו יניקה אחד דולף בתוך השלד, אלוהים יודע איפה, ולכן כתבתי: שלושה מתוך ארבעה. במקום אחד המתקין שכח לעשות ניקוז למים ואת צנרת המזגן הוא שם נמוך מדי ביחס למיקום האפשרי של חור ניקוז למים. יחידה חיצונית משומשת אחת דולפת חזק, עוד לא בדקתי מאיפה. הצלבתי אותה עם יחידה אחרת כך שכרגע יש שלושה מזגנים תקינים ועוד אחד עם קו יניקה דולף בשלד ויחידה חיצונית דולפת.

אני רוצה להיות על תקן הפולני התורן ולחזור על מה שאני חושב פעמיים:

א. לבית חדש לא הייתי לוקח שום מזגן משומש (ותאמין לי, אני יכול - אבל לא אעשה זאת).

ב. לחדר לא הייתי שם 1.25 כ"ס גם אם היה לי - מהסיבה הפשוטה שככל שהמזגן גדול יותר, המפוח חזק יותר ולכן המזגן רועש יותר. במהלך היום זה דבר זניח, אבל כשמניחים את הראש על הכרית לישון, זה מעצבן\מטריד... כן, גם כשעוצמת המפוח היא על החלשה ביותר.

לגבי המזגן עם קו היניקה הדולף: למזלי הוא פחות דחוף כי הוא באותו חלל עם מזגן 3.5 כ"ס ונועד לתת לו חיזוק קטן בשעת הצורך, אז אין לי לחץ עליו, ובנוסף, ניתן להסתדר עם מעקף חיצוני של חצי מטר על קיר הבית והרכבה של היחידה החיצונית על גג הקומה הראשונה במקום על גג הקומה השנייה. יטופל בהמשך.

יש לי ניחוש מושכל על מקור הדליפה: המזגניסט עשה בטעות הכנה כך שהיחידה החיצונית תשב על גג הקומה השנייה. כשאמרתי לו שזה לא מה שסיכמנו ושהוא היה אמור לעשות צנרת עד הגג של הקומה השנייה, אני מניח שהוא האריך את הצנרת במקום להחליף אותה ופישל בהלחמה.

הסיבה שאתה מתאר - אפשרית בהחלט ואפילו הגיונית. זה לא מחייב שזה באמת מה שקרה, אבל הייתי מהמר על זה בדיוק כמוך.

בנוגע לתשתיות בשלד או בבניה - לדעתי הנושא הזה הוא דיי בעייתי, כי לצערי מי שמתעסק עם זה לא תמיד עושה את מירב המאמצים לשמור על הצנרת עד שהבית\דירה מקבל אישור איכלוס, ונוצר מצב שבו התשתית קיימת אבל עושה בעיות או אפילו לא שווה כלום כתוצאה מכך.

גם בדברים האלו צריך מאוד להיזהר ולקחת בחשבון שגם תשתיות צריך לדעת להניח בצורה נכונה, לרבות גבהים מהתקרה (עניין בסיסי כשמדובר בהתקנה מזגנים עיליים) וכלה בתשתית לניקוז מים (צינור 32 מ"מ, רצוי שיהיה בסמוך לצנרת גז של המזגן).

אגב, עם צינורות 1/2 המצב גרוע יותר ומי שמתעסק איתם חייב לקחת בחשבון רדיוס סיבוב מאוד רחב - אחרת הצינור נשבר. הנקודות שבאמת אפשר לכופף אותן עם קפיץ כיפוף) בקלות הן רק הנקודות שקרובות יחסית למזגן (בהן ניתן להסיר את הבידוד, להשחיל את הקפיץ ולבצע כיפוף). במקרים דומים או במקומות קצר יותר בעיתיים, אפשר להשתמש במכופף (קטן).

תמשיך לעדכן :)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...