Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקפיץ פוסט ישן,

הקבלן הכין צנרת למיני מרכזי, בחשיפה מעטה של קצה הצנרת גיליתי שיש מעיכות, באזור ישר יחסית , בהמשך יש כיפוף של 90 מעלות שקבור מתחת לקרמיקה, אם יש מעיכות בקטע ישר רוב הסיכויים שגם שם המצב לא תקין.

איציק, רשמת "

מצד אחד - לא מפתיע. מצד שני - מעצבן (אבל פתיר יחסית בקלות)"

תוכל לפרט בבקשה איך זה פתיר וכמה קל לעשות זאת?

הקבלן מציע לעשות בדיקת נזילות (לסתום את הצינור להזרים לחץ ולחכות כמה ימים...) במידה ואין בריחת גז, מה ההשפעה של המעיכות על עבודת המזגן?

יודע אם להתעקש על החלפה (כאב ראש לא קטן-לשבור קרמיקה וקיר) מצד שני לא רוצה להתפשר על צנרת בלויה שתעשה לי כאב ראש תמידי , הבעיות עם המיזוג לא ייגמרו.

תודה מראש.

פורסם

ההערה שלי לא קשורה לבעיה שהעלה DIMO.

כפי שאיציק תיאר בפרוטרוט יש למדוד לחצים וטמפרטורות ולדעת איפה חיים לפני שמריצים סרטים בראש.

לגבי החשש להגעת נוזל למדחס המזגן, אם יש הפרש גבהים ממשי בין המדחס ובין המאייד כלומר אם המדחס גבוה יותר, הסיכוי לחזרת נוזל קטן מאד. זאת כמובן במסגרת הסביר, לא רצוי הפרש גדול מדי.

חוץ מזה אם קיים חשש מיוחד ניתן להתקין בקו החזרה של הגז מלכודת נוזלים שממילא קיימת במזגנים רבים, או לחילופין מייבש מתאים (כמו זה שקיים במקררים ובמקפיאים). מייבש כזה ישפר את מעבר החום עם הסביבה על חשבון פגיעה מזערית בנצילות.

וללא קשר, מייבש מקטין את הסכנה שלחות שנותרה בצנרת במיוחד אם הצנרת הותקנה בזמן הבניה, תגרום לכשל בליפופי המדחס - קצר גוף - בגלל פגיעה באיכות הבידוד. היה לי פעם סיפור כזה וכל הניסיונות לייבש את הצנרת בעזרת וואקום עמוק וממושך והזרמת חנקן יבש לא הועילו. רק התקנת 2 מייבשים (אחד לכל קו כי כוון הזרימה במזגן מתהפך בחימום) פתרה לגמרי את הבעיה.

יוסי

פורסם

חוץ מזה אם קיים חשש מיוחד ניתן להתקין בקו החזרה של הגז מלכודת נוזלים

המלכודת לא מיועדת במקור לשמן מדחסים? על פי הוראות על כל 3-5 מטר הפרש גובה (אם המעבה יותר גבוה מהמאדה) צריכים להתקין מלכודת שמן אחת.

פורסם (נערך)

אתה מדבר על ברך בקו היניקה. כששמן מגיע למאייד הוא בסופו של דבר מצטבר בחלק הנמוך של הברך או הברכיים. כשאתה מפעיל את המדחס, היניקה הראשונית מושכת את השמן שבעצם חוסם את קו היניקה וכך השמן מוחזר לאגן המדחס.

אבל אני מדבר על מלכודת נוזלים שמטרתה מניעה של חזרת נוזל (כלומר גז קירור בפזה נוזלית) למדחס. טיפות נוזל צפופות פי כמה מאשר הגז והן הרסניות לחלק הסובב במדחס, וגם לא מוסיפות בריאות לשסתומים במדחס.

הרעיון במלכודות כאלה הוא שהגז (ואם יש בו אז גם טיפות נוזל) חוזר לחלל צילינדרי כשכוון הזרימה הוא כלפי מטה, ואילו יציאת הגז ליניקת המדחס מתבצעת מהחלק העליון של המלכודת. כך הטיפות נלכדות ורק גז מצליח להגיע למדחס. כמובן שאם כמות הנוזל תהיה מוגזמת מאד זה לא יועיל אבל במצבים גבוליים זה יעיל.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
  • תוכן חדש...