Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C4 או פיאט פונטו גרנדה

omer69111
שימו לב! השרשור הזה בן 3932 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

לאחרונה, לחצים שונים מצדדי ג' גרמו לי לחשוב על רכישת רכב (אני על דו"ג).

החלטתי לטובת העניין להוציא בערך 25K (אולי קצת יותר אולי קצת פחות). רציתי מאזדה אבל למרות הריבוי בשוק, במחירים האלו ניתן במקרה הטוב לקבל אחת 2006 עם 150 אלף ק"מ ומעלה..

במסגרת התקציב ביחס לשנתון וק"מ נראה שהעסקה הטובה ביותר היא C4 או פונטו גרנדה, שתיהן שנת 2008 ונמכרות פחות או יותר בתקציב הזה. הוצע לי ע"י לובינסקי c4 עם 60 אלף ק"מ במחיר "תחרותי" (טרם אמרו לי אבל הוא מבין שאני לא מתכוון לשלם יותר מ- 30K) כך גם טרייד מובייל לגבי הגרנדה (יש להם גם תנאי מימון לא רעים כיוון שעובדים עם "בהצדעה").

הצרכים: נסיעה לעבודה ת"א-נתב"ג, מרחק דומה גם בסופ"ש- סה"כ כ- 35 ק"מ ליום. הבנתי שלC4 יש בעיות חשמל, סחירות (לא משנה לי כי אני יוצא מנק' הנחה שהרכב לא יימכר הלאה) ולעיתים גם גיר (זה תלוי בטיפול) ולגרנדה גיר רובוטי שיכול להוציא אדם מדעתו, ולא אחת גם מכיסו כמו גם מנוע עצל.

מי עדיפה לצרכים הללו? (אין ילדים וכאלה, אני די גבוה ולא מתוכנן להשתולל יתר על המידה).

תודה לעונים!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לכול אחד מהם יש את היתרונות שלו,שאתה תחליט מה חשוב לך יותר.

הסיטרואן תהיה זריזה יותר עם גיר אוטומטי רגיל,הוא יותר חלק מהרובוטי בעיקר בעיר.

הגרנדה חסכונית יותר בגלל אותו הגיר,אבל בעיר הרובוט פחות חלק.

הסחירות של סיטרואן אכן לא משהו,שוב תדמית בארץ שסיטרואן זה רכב שרק מתקלקל גורם למחיר הזה,זה לא שהפיאט שומרת על ערכה כמו היאריס.

כיוון שאני גם מתחיל לחקור את הC4 לא מצאתי משהו חריג,לגיר יש חולשה בדמות שסתומי לחץ שזה מה שאופייני לגיר הזה,מעבר לזה היא לא בעייתית.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לכול אחד מהם יש את היתרונות שלו,שאתה תחליט מה חשוב לך יותר.

הסיטרואן תהיה זריזה יותר עם גיר אוטומטי רגיל,הוא יותר חלק מהרובוטי בעיקר בעיר.

הגרנדה חסכונית יותר בגלל אותו הגיר,אבל בעיר הרובוט פחות חלק.

הסחירות של סיטרואן אכן לא משהו,שוב תדמית בארץ שסיטרואן זה רכב שרק מתקלקל גורם למחיר הזה,זה לא שהפיאט שומרת על ערכה כמו היאריס.

כיוון שאני גם מתחיל לחקור את הC4 לא מצאתי משהו חריג,לגיר יש חולשה בדמות שסתומי לחץ שזה מה שאופייני לגיר הזה,מעבר לזה היא לא בעייתית.

האמת היא שאני חושב שהסיטרואן גם יפה יותר, ומחוו"ד קראתי שגם מרווחת יותר. מצד שני כל השמאים אצלי בחברה אומרים לי להתרחק ממנה כמו מאש והמבוגרים שבהם מעדיפים את פיאט, אבל מסיבות שממה שקראתי ברחבי האינטרנט, כבר אינן נכונות.. לגבי הסחירות, אני לא חושב שמי שרוכש רכב בסכומים הללו מצפה גם למכור, אם הרכב יחזיק מעמד שנתיים ואמכור ב 10, זה יהיה בסדר מבחינתי. מה לגבי לובינסקי טרייד? מישהו שמע עליהם משהו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה שרכב בן 6 יחזיק מעמד רק עוד שנתיים? אתה קצת מגזים.

C4 יותר גדולה ומרווחת מהפונטו כי היא משפחתית, בזמן שהפונטו-סופר מיני (אומנם די מרווחת יחסית לקטגוריה, אבל עדיין סופר מיני).

מבחינת הפונטו, אם אתה מחפש את הגיר הרובוטי, עדיף לך להתמקד ברכבים שעלו על הכביש החל מ 2008 (מתישהו במהלך השנה נוסף להם hill holder, מערכת חיונית מאוד בשילוב עם הגיר הרובוטי שמונעת הדרדרות הרכב לאחור בזינוק בעליה).

לפני סגירת עיסקה עם טרייד מוביל תבדוק רכבים בשוק הפרטי, מניסיון שלי איתם, הם דורשים מחירים גבוהים בהרבה ממחירי השוק.

Mini Cooper S R56 - לכיף

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

c4 רכב מצוין,מפנק מאוד ,יציב מאוד על הכביש ובטיחותי , החסרונות שלו בגלל שהוא כבד על מנוע 1600 צריכת דלק של 11-10 לליטר וסחירות,ללא ספק עדיף מפיאט. בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום לכולם ותודה רבה על התשובות,

מורזילה תודה על העצה, הנה הייתי גם בלובינסקי (C4), אשר החליטו כי מה שנאמר לי בטלפון הוא לא נכון ולכן הרכב יימכר ב- 45K, וגם בטרייד מובייל שפתאום אין להם את הרכב המובטח (פיאט), אבל יש להם 2010. כמובן שכולם חורגים מהתקציב. בשוק הפרטי, כאשר אדם פרטי מין הסתם דואג לרכב שלו קצת יותר מעובד חברת ליסינג, הרכבים זולים אפילו בהרבה. אני הולך וננעל על הפונטו. אגב את תוספת ה hill holder ניתן להוסיף לגיר משנה קודמת או שזה חלק מתצורת הגיר? אני אניח שללא תוספת זו פשוט צריך יותר לשים לב לברקסים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין אפשר להוסיף את הHILL HOLDER,זה לא מערכת לבלימת בעת ירידה ממושכת,היא עוזרת לזינוק בעליה ע"י שהיא בולמת את הרכב בצורה אוטומטית למשך 2 שניות או עד שאתה לוחץ על הגז.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למיטב ידיעתי, הפיאט מאובזרת ברמה דומה (אם אני מתייחס לשנתון >2008, גרסת 1.4ל'), חסכונית יותר בוודאות, סחירה יותר (הסחירות שלה גדלה עם השנים, אנשים קולטים את הפוטנציאל של הרכב והמותג יוצא מהבוץ אליו הוא נכנס בשנים קודמות מבחינת אמינות), וצריך לבדוק את עניין הבטיחות אבל היא כנראה לא נופלת מהC4.

אם אתה לא זקוק לגודל, ואין לך חשש מגיר רובוטי, הפיאט נשמעת עדיפה.

גילוי נאות - ברשותי פיאט, אז אני כמובן משוחד. עם זאת יש לי נסיון עם הC4, סה"כ רכב מאוד נחמד.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

C4 שנת 2008 ב45K זאת בדיחה מעולה.

לגבי מערכת ההיל הולדר, כמו שכבר נאמר מקודם, זאת מערכת שמונעת הדרדרות הרכב בעת זינוק בעליה. הגיר הרובוטי בנוי בצורה של גיר ידני, אבל במקרה הזה אין לך את האופציה לשלוט על הרכב בעזרת הקלאץ'. אם המערכת אינה קיימת ברכב, אז רצוי לזנק בעליות חדות עם אמברקס.

אני אחלוק על אמירתו של oryo בקשר לבטיחות של הפונטו לעומת הC4. בתקציב שלך כנראה יכנס רק דגם אקטיב שהגיע עם 2 כריות אוויר בלבד וגם לא כל רכב צוייד בESP. לזכות הC4 יאמר שהיא מאובזרת יותר, בטיחותית יותר, חזקה יותר ומרווחת יותר.

תעשה נסיעות מבחן על שני הרכבים ותתרשם בעצמך.

Mini Cooper S R56 - לכיף

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

C4 שנת 2008 ב45K זאת בדיחה מעולה.

אני אחלוק על אמירתו של oryo בקשר לבטיחות של הפונטו לעומת הC4. בתקציב שלך כנראה יכנס רק דגם אקטיב שהגיע עם 2 כריות אוויר בלבד וגם לא כל רכב צוייד בESP. לזכות הC4 יאמר שהיא מאובזרת יותר, בטיחותית יותר, חזקה יותר ומרווחת יותר.

תעשה נסיעות מבחן על שני הרכבים ותתרשם בעצמך.

הייתי תחת הרושם שגרסאת ה6 כ"א מתאימה לו, במידה וזה לא המצב הכתוב לעיל אכן נכון.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני יודע שהיום יש בלובינסקי בגלילות מלאי מאוד גדול של c4 למחירה ויש להם עסקאות של שנת 2009 עם 100-120 אלף קילומטר בסדר גודל של 30-35 אלף עם שנה אחריות והשבחה של הרכב לפני המכירה ( מומלץ לקחת לבדיקה פרטית לפני )

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני יודע שהיום יש בלובינסקי בגלילות מלאי מאוד גדול של c4 למחירה ויש להם עסקאות של שנת 2009 עם 100-120 אלף קילומטר בסדר גודל של 30-35 אלף עם שנה אחריות והשבחה של הרכב לפני המכירה ( מומלץ לקחת לבדיקה פרטית לפני )

הייתי שם, יש להם מלאי כן, אבל הם לא גמישים כמו שנדמה.. מצד אחד הם מתייחסים לסיטרואן-פיג'ו שלהם כמו למאזדה-טויוטה במובן המחיר, וזה בסדר (זה גם כולל אחריות), מצד שני ההתייחסות הזו לא עומדת בקנה אחד עם השוק אליו מיועד הרכב ועם השם הכ"כ רע שיצא..

מבחינת איזה רכב אמצא 2008 עם 60 ק"מ? הצדק איתך, כנראה שאין, אבל בטלפון אמרו שיש ולכן נסעתי לסוכנות שלהם בראשון (אחרי שהייתי בגלילות ולא מצאתי כלום) ואז גיליתי שאין.. די חדש בסיפורי הרכב, למעט הפולו שהייתה לי אי שם בשנת 2002 היו לי רק אופנועים, שקל יותר לבדוק אותם, לתקן אותם וגם להתרסק איתם :roll:. סוחרים עדיין התקשרו כי אני עומד על התקציב שלי, היום היציעו לי בכלל מאזדה 6 במחיר לא רע (למרות שאין לי צורך או חניה לכזה גודל של רכב). ממש תודה לכולם על העזרה!!!!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3932 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...