Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לשמור על הטורבו C5 2011

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה קניתי C5 2011 עם מנוע 1.6 טורבו שעשתה 22K ק"מ. קראתי פה ושם על הצורך לשמור על הטורבו ע"י אי כיבוי הרכב מיד.

אך אין לי תשובה חד משמעית איך לעשות זאת, האם בכל נסיעה צריך להמתין לפני כיבוי?

מה עם התחלת נסיעה כשהאוטו קר?

כמה זמן להמתין בכל מצב?

אחרי המתנה קצרה וכיבוי אני שומע קול חלש מהמנוע אם אני ממש מתקרב, האם זה הטורבו שממשיך להסתובב?

לגבי השרשרת טיימנג במנוע הזה. אמרו לי במוסך שהכי חשוב זה החלפת שמן כל 15-18 אלף ק"מ, כי המותחן של השרשרת עובד על שמן. האם זה מספיק או שבכל זאת כדי מדי תקופה להיכנס למוסך לבדוק את השרשרת מתוחה או לא (אם יש דרך לבדוק בכלל)

אגב, האוטו עשה 3 טיפולים במהלך ה 22K ק"מ ( כל שנה).

תודה

פורסם

היום ברכבי הטורבו החדשים לא צריך לעשות זאת,אם איני טועה דובר למשל על מנועי הTSI ששם לא צריך לעשות את זה,תבדוק בספר רכב לגבי הרכב שלך.

כשרכב קר אין יותר מידי פעם לעשות,זה לא שאתה יוצא מהחניה בשכונה ונותן קיק ישר,לכן אין מה להמתין,תיסע איך שאתה צריך.

אין צורך להיכנס בצורה יזומה מידי פעם בשביל השרשרת,מספיק תעשה את זה לפי הוראות יצרן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הכי חשוב להמשיך לעשות טיפולים בזמן ולהשתמש בנוזלים המאושרים ע"י היצרן.

לבדוק מפלס שמן, בהתחלה בתדירות גבוהה, כדי שתכיר את קצב אכילת השמן ואחר כך בשגרה בריאה.

לאחר מאמץ משמעותי לא מומלץ לדומם מיידית.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

עוד שאלה על הדרך,

האם אפשר להוסיף BLUETOOTH לרכב הזה כך שיתחבר עם השליטה מההגה (כי אין לו)?

ואיזה מוסך מורשה מומלץ להמשך טיפול באזור שרון? עד עכשיו טופל במוסכי י.ש.גליל בחיפה. אם הם מומלצים אני יכול להמשיך שם כי העבודה שלי יחסית קרובה אליהם.

פורסם

הקפצה, עוד מישהו?

אגב, האם הקול של המנוע בכל זאת הוא לא כזה שקט? או שאני פשוט פרנואידי מהקטע של השרשרת ולכן נדמה לי!

מה בקשר למוסכים?

פורסם

ניראה לי אתה פרנואיד,אבל אם אתה רוצה להיות שקט קח את הרכב למוסך שיבדקו ותיהיה רגוע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מומלץ בכל רכב מוגדש לסיים את הנסיעה בצורה רגועה או לחילופין להמתין מס' שניות לפני הכיבוי. כמו כן, מומלץ לא "ללחוץ" לפני שהרכב מגיע לטמפ' עבודה. החלפת שמן מומלץ לבצע כל 10,000 ק"מ לשמן איכותי המומלץ ע"י היצרן.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לגבי השרשרת - לכאורה "לכל החיים", ובפועל אני החלפתי פעמיים לפני 90K אפילו. אבל יש סיכוי שאתה זכית בשרשרת תקינה מלכתחילה. זה מה שאני מאחל לך לפחות.

לגבי הרעש - כן, זה עשוי להעיד על בעיה במותחן ו/או שרשרת שהתארכה. אצלי זה מה שקרה - התלוננתי על הרעש מהיום שהרכב עלה על הכביש, אמרו לי שזה כלום, אבל אחרי החלפת השרשרת השניה הסתבר שצדקתי. עכשיו שקט בגזרה - אין נקישות והטורים יציבים בסרק. למרבה הצער, המכונאים השונים שטיפלו ברכב שלי לא מספיק מנוסים עם המנוע הזה כדי לאבחן.

פורסם

להבנתי יש שתי בעיות ידועות בדגם הזה (מנוע THP): מותחני טיימינג ומערכת שימון טורבו.

אשמח גם כן לשמוע מה הפתרונות ומה אומרים המכונאים המומלצים לצוחפתיות.

שאפט? אורן? מישהו?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

הסל"ד אצלי יציב לחלוטין גם בבוקר וגם כשהרכב מתחמם לטמפ' עבודה.

כמה עלה הסיפור של החלפת השרשרת?! כי זה לא באחיות היצרן. איפה החלפת?

פורסם

היום הייתי במוסך לצורך ביקת רעש מהמנוע. התברר שישנה בעיה בשרשרת טיימנג. הוחלפה עם כל המכלולים שלה!

הבוחן במוסך אמר לי שיש רעש חלש מהטורבו וקצת חופש בציר שלו. הוא אומר שהרעש נשמע רק באוזן מקצועית וזה רק בהתחלה!!

האוטו בסך הכל עשה 23 אלף ק״מ!! ואני בן אדם שנוסע 30 אלף בשנה. אז אני לא יודע כמה יחזיק הטורבו (אגב הנסיעות שלי 90% מחוץ לעיר נסיעה רצופה לכל כיוון)

טורבו חדש עולה סביב ה 6-7 אלף!!

ה c5 2002 שהייתה אצלי עשתה עד עכשיו 242 אלף בלי שהמנוע יגיד מילה אחת!! מעצבן!

פורסם

העלות היתה על חשבונך? איפה טיפלת?

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

האוטו סיים אחריות מלאה לפני חודש וכרגע נמצא באחריות שנה ד׳, זה לא כולל טיימנג או טורבו. בכל זאת החברה השתתפו ב 30% מעלות חלקים, בתנאי שאחתום על ויתור על תביעות כלפיהם!. טיפלתי בצמרת בחיפה.

• תוכן חדש...