Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה קניתי מזרון זוגי. שאלתי איך מובילים, יצאו החברה מהחנות, העמיסו על הגג (פורד פוקוס) קשרו ואמרו סע לשלום, עושים את זה כל הזמן ואין שום בעיה. לא עברתי את ה80 ליתר בטחון... אחרי נסיעה של כ20 דקות הגעתי, שום דבר לא היה קרוב לשחרור.

עם ספה עשיתי את אותו הדבר.

פורסם (נערך)

בואו נחשוב. אתה נוהג עם מזרון על הגג, הקשור בחוטים פשוטים. הולך רגל מגיח בהפתעה. אתה בולם, חזק. הרכב עוצר, אבל המזרון ממשיך. אז נכון שזה מזרון אבל אם התחלת לבלום ב-50 קמ"ש והמזרון השתחרר כשהרכב היה במהירות של אפילו 40 קמ"ש, המשמעות היא שהולך הרגל חטף מזרון לפנים במהירות של כמעט 40 קמ"ש וזה כואב ואפילו מאוד! ועכשיו תוסיף לזה את הבסיס של המיטה ותקבל הולך רגל פצוע קשה!

אותו הדבר נכון אם תעלו על מהמורה רצינית בכביש והחפצים האלו יפלו לאחור ורכב אחר ייפגע מהם, יעלה עליהם או יסטה כדי שלא לפגוע בהם - עוד סיטואציה לא נעימה מני רבות!

כשצריך להוביל משהו ברכב שאי אפשר להוביל בתא המטען או בתא הנוסעים (בו אפשר לאכסן מזוודות ותיקים רכים), יש להתקין אותו על גגון עם רצועות, תוך הקפדה על התקנה נכונה של הגגון (תחשבו על אותה סיטואציה עם גגון שמתנתק בבלימה!), העמסה נכונה שלו (מפוזרת ומאוזנת, לא לגובה!) ולהקפיד על מגבלת המשקל וכמובן גם להתאים את סגנון הנהיגה כי זה מגביה מאוד את מרכז הכובד של הרכב ומשנה את מקדם הגרר האוירודינמי.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לאחרונה קניתי מזרון זוגי. שאלתי איך מובילים, יצאו החברה מהחנות, העמיסו על הגג (פורד פוקוס) קשרו ואמרו סע לשלום, עושים את זה כל הזמן ואין שום בעיה. לא עברתי את ה80 ליתר בטחון... אחרי נסיעה של כ20 דקות הגעתי, שום דבר לא היה קרוב לשחרור.

עם ספה עשיתי את אותו הדבר.

העמסת ספה על רכב בלי גגון וללא שום נזק לפח? או שלא הבנתי נכון..

פורסם

מזרונים אפשר להוביל בלי שום בעיה וסכנה ללא גגון. כל רהיט אחר מחייב שימוש בגגון. על גגונים אוניברסליים אני לא ממליץ - מסוכנים ולא נוחים להרכבה/פירוק. אני רוכש עבור כל מכונית שיש/הייתה לי גגון מקורי או ייעודי לדגם, מתקין אותם לפני השימוש בלבד ועושה הובלות כמו של פות"ש או אופניים בקלות בעזרת אדם נוסף. לקשור את הציוד תמיד בעזרת רצועות עם ראצ'ט. גגונים מקוריים/יעודיים בארץ יקרים מאוד - באיביי אפשר למצוא בקלות משומשים מאנשים שהחליפו את כלי הרכב שלהם. לגבי היונדאי i30cw שים לב. לפני מתיחת הפנים מסילות האורך פתוחות ולאחריה מסילות האורך סגורות. צריך דגמים שונים של גגונים בשביל כל אחד מהם.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

כן, עטפתי אותה בפוליטילן (רק כדי שלא תתלכלך) והעמסתי על הגג כשהחלק הרך פונה מטה והרגלים למעלה. לא נגרם שום נזק, ואני גם לא ממש רואה איך יכול להגרם נזק, אין שום חלק קשה שנוגע בפח של הרכב.

לגבי בלימה פתאומית, אז כמובן שצריך להזהר ולסוע בהתאם, אבל כשהמזרון קשור היטב גם בכח לא תוכל לנתק אותו.

פורסם

העברתי גם מזרן, גם בסיס מיטה וגם שפה על הגג.

מרחקים של 50-60 ק"מ.

מבחינת חוקיות - חוקי לגמרי כל עוד:

לא חורגים מרוחב המכונית לצדדים.

חריגה קדימה/אחורה עד מטר אחד + לשים משולש אזהרה.

גובה כולל מפני הקרקע - עד 2.5 מטר ברכב עד משקל 1500 קילו.

המידע מהאן:

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_TRAFFIC_CARGO/appendix_a85.pdf

אם דואגים לקשירה טובה כלומר עם רצועות חזקות יעודיות ולא עם איזולירבנז וכו' - אין שום בעיה.

כמובן נוסעים לאט בסיבובים.

גגון אכן מייצר שריקה ומעלה את צריכת הדלק ב 5-10%.

ולכן מסירים את הגגון בסיום ההובלה ושומרים אותו בבית.

• תוכן חדש...