Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Sundown sae1000d חוות דעת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן. זה מהמגברים היחידים בתקציב שלו שיוכלו לתת לו באמת הרגשה של שינוי.

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

הפאנצ' לא מוציא 1000 ב2 אוהם, רק הpower וגם 10001bd יחרוג מהתקציב הזה (אלא אם יש איזה מחיר מציאה). אני גם לא בטוח שהבעיה היא המונו. אוליי הסאב או התיבה? לא מבין עדיין מה חסר לפותח השרשור כרגע ?

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

המגבר של רוקפורד ניראה לי נמכר :( זה לא שאני לא מרוצה מהסאב או מהמונו. אני מרוצה מאוד פשוט רוצה לנסות עוד כמה אפשרויות. זה כמו שהיה לי קיקר cvr ומגבר של בולט 350 רמס, שמתי את הרוקפורד שהוא 500 רמס והיה הבדל דיי גדול, למרות שעם בולט הקיקר היה מנגן גם טוב.

CAR: HONDA CIVIC HATCHBACK SPORT 1.5T STAGE 1

פורסם

הרוקפורד על חשמל טוב יוציא יותר מ500 וואט, אבל השינוי לא יהיה דרסטי. נראה לי שהבחור מחפש לשנות משהו, משעמם לו עם המערכת כנראה.

פורסם

רוצה לשנות משהו? תגדיל את התקציב וקח את הסלסטרה שלי :D

תקבל אחלה 1000 רמס ב2 אוהם, וגם תהיה לך אופציה להוסיף עוד סאב :p

Pioneer 80PRS

XS Power D2400 , D5100

פורסם (נערך)

היתי בשמחה לוקח את הסלסטרה שלך אפילו בחינם :-D אני יכול להתשדרג למונו של sae1000d ב300 שייח נגיד את זה כך. ולפי דעתי המגבר של סאןדאון לא בהרבה אבל יותר איכותי מהרוקפורד שיש לי. אם אתם אומרים שלא יהיה שינוי ואני מקווה שהחוות דעת האלה באמת מהשטח ולא מהדפים אז כמובן שאני מעדיף להשאר עם המונו שלי.

עריכה אחרונה על ידי Kuturga

פורסם

רוצה לנסות משהו אחר? תשנה תיבה שלך. שים את הסאב בתיבה פתוחה מכוומת ומותאמת למוזיקהוזה יתן שינוי ולא המונו שלך.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

ניראה לי שהבעיה שלך היא הסאב, זה לא lvl 4 xl 15 בתיבה פורטד שישבור את הרכב, הסאב שלך הוא מעולה אבל עושה לי רושם שכל הדיון הוא כי אתה רוצה לסחוט ממנו עוד כוח (עוד הרבה כוח) מה שכנראה לא יקרה.

אגב תוספת משמעותית של כוח יכולה להגיע מתיבה נכונה כמו שאמרתי לך בשלב מוקדם יותר ואמר לך גם מפיסטו, מי החליט שהתיבה שלך טובה ומתאימה לסאב כמו שאתה אומר? במידה ובנית אותה לבד/קנית אצל מישהו שלא מבין עד הסוף מה הוא מוכר ממליץ לך לבדוק את הנתונים שלה מול דרישות היצרן.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

דרישות יצרן זה לא בהכרח הכי טוב.

כשהיו לי את הזוג הרצים hx ה15 אינץ בנינו תיבה לפי הוראות יצרן.

והתיבה לא היתה הכי לטעמי, הייתי צריך יותר נפח.

זאת הסיבה שהחלפתי אותם (אין לי מקום ברכב ליותר נפח)

והנה, עם סאב 15 בודד הגעתי לתוצאה שהיא הרבה יותר לטעמי.

העוצמה אמנם נשארה זהה (142 דיבי), אך ירדתי בתדר ב11 הרץ! (מ52 ל41)

את התיבה של הסאב הנוכחי שלי תכננתי לבד, והנפח שלה גדול מהנפח שהיצרן ממליץ.

ולכן אני לא ממליץ לבנות תיבה לפי הוראות יצרן, אלא לחקור באינטרנט על נפחים וכיוונים של אנשים בחו"ל עם אותו סאב.

המלצות יצרן זה משהו שהוא דיי כללי, הרי לכל סגנון מוזיקה כדאי לבנות תיבה שונה וכמובן לכוון אותה לתדר שונה שיתאים לסגנון מוזיקה.

המלצות יצרן לגבי תיבות זה בסה"כ נקודת התחלה שממנה צריך להתחיל את התכנונים.

Pioneer 80PRS

XS Power D2400 , D5100

פורסם (נערך)

קוטוגרה - ההודעות הפרטיות שלך מלאות ולכן אענה לשאלתך בפומבי

לא יודע מאיפה שמעת את זה - המגברים האלה מתוכננים ע"י מהנדס צעיר בשם ג'ייקוב והם מיוצרים עד כמה שזכור לי במקור במפעל זנון בקוריאה וכנראה גם במפעל בסין בשלב מאוחר יותר - הSAE הוא הממשיך של הSAZ אם אני זוכר נכון ועיקר השינויים הם בקרוס אובר - בדרך כלל רוב השינויים במגברים של סאן דאון היו בקרוס אובר שגררו אחריהם שינוי באיות של הדגם. בכל מקרה אני כותב מזכרון בלבד אם כי בימים אלו יצא לי להתכתב ישירות מול ג'ייקוב בפורומים של חוות דעת על מגברים ואלמנטים בחו"ל.

שני היבואנים הם חברים שלי - היבואן לשעבר והיבואן הנוכחי - לא שמעתי מאף אחד מהם על בעיות כאלו ולי מעולם לא נשרף פיוז במגבר הזה.

זה שלאנשים נשרף פיוז כי הם מנסים להגביר סאב וופר שצורך 1,2 או אפילו 3 קילו וואט על גיין מלא ותשתית חשמל עלובה - זה כבר סיפור אחר - המגבר לא אשם שמתעללים בו. וזה נכון לגבי כל מגבר מכל מותג מכל סוג - זה בסה"כ מכשיר חשמלי.

אבל אם אתה מבין שזה מגבר שנועד לספק עד 1K וואט ב1 אוהם או 300 וואט ב4 אוהם או 600 ב2 אוהם ואתה משתמש בו בצורה נכונה - הוא סוס עבודה.

אם המונו הנוכחי שלך מספק את אותו ההספק או יותר מהסאן דאון - תישאר עם המונו הנכוחי שלך - אין כאן שום שדרוג אלא אם כן באמת אתה רוצה להשתמש בסאב סוניק פילטר שזה בסה"כ פילטר בנד פאס בשביל הסאב שלך - לסאב וופר 12 אינטש ומעלה לרוב זה בכלל לא נחוץ אלא אם כן הוא בתיבה פורטד ותדר התהודה שלו מנוגן ע"י המגבר.

או שזה סאב 10 אינטש או אפילו 8 אינטש שאתה בהחלט לא רוצה לתת להם לרדת נמוך יותר מ30 או אפילו 40 הרץ כי זה פשוט נשמע זוועה.

עריכה - מה שרשמו לך כאן לגבי התיבה - זה קריטי! זה בד"כ מה שהופך סאב טוב למעולה וסאב סביר לטוב.

ויש לך סאב לא רע בכלל!

כמו שציינתי לי היה את הSA10 של סאן דאון ואני לא חושב שהגברתי אותו נכון עם המגבר הזה, מצד שני הוא היה לי חזק מידי גם ככה - אבל יכול להיות שעל 2 אוהם ויותר הספק הייתי מוציא ממנו תוצאה טובה יותר למוזיקה יומיומית למרות הידיעה שעל התנגדות נמוכה יותר למגבר קשה יותר לשלוט ברמקול אבל בחיים האמיתיים - מתגובות רבות של אנשים בתחום שמתחרים כבר שנים - זה זניח ועם סאב וופרים רצוי ללכת על הספק גדול יותר גם אם ההתנגדות נמוכה יותר - על קצה הלשון.

עריכה אחרונה על ידי lanosforce

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

תודה רבה לכולם, קיבלתי את התשובה לשאלה שלי :) הסאב והתיבה לא עושים לי בעיות, התיבה במידות הנכונות ומהסאב אני מאוד מרוצה, אחרי הקיקר vcvr שהיה לי.

עריכה אחרונה על ידי Kuturga

• תוכן חדש...