Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

2010 I20 או פונטו איבו 2011 או קיה ריו 2011?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל תודה לכולכם, במיוחד מורזילקה...אתם עוזרים לי המון....

בקשר למחיר הם לא מוכנים לרדת בשקל אפילו...ואני לא מוכן לבזבז סכום כזה רק כדי שבעוד שבועיים לבזבז עוד לא יודע כמה....

נמשיך לחפש....

פורסם

מרק תזכור שיש הרבה רכבים בשוק. טוב עשית שהלכת עם מה שאתה מרגיש, ואם יש לך זמן ואתה לא לחוץ אתה תמצא רכב טוב.

אולי כדאי להרחיב את קשת הדגמים שאתה מחפש, בכותרת הזכרת עוד רכבים בדוק מה המצב שלהם בלוח.

בקשר לblue n me יש "בספיריט", ובטח בעוד דגמים. האמת ששכן שלי גם אדם מבוגר מחזיק ספיריט ידנית עם ק"מ מצחיק. הוא ניסה למכור אותה לפני כמה חודשים ולא היה מוכן לרדת במחיר. אנשים יכולים לפעמים להיות מאוד עקשנים.

אם תירצה אני יכול לשאול אותו כשהראה אותו במעלית.

אל תתיאש.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
מרק תזכור שיש הרבה רכבים בשוק. טוב עשית שהלכת עם מה שאתה מרגיש, ואם יש לך זמן ואתה לא לחוץ אתה תמצא רכב טוב.

אולי כדאי להרחיב את קשת הדגמים שאתה מחפש, בכותרת הזכרת עוד רכבים בדוק מה המצב שלהם בלוח.

בקשר לblue n me יש "בספיריט", ובטח בעוד דגמים. האמת ששכן שלי גם אדם מבוגר מחזיק ספיריט ידנית עם ק"מ מצחיק. הוא ניסה למכור אותה לפני כמה חודשים ולא היה מוכן לרדת במחיר. אנשים יכולים לפעמים להיות מאוד עקשנים.

אם תירצה אני יכול לשאול אותו כשהראה אותו במעלית.

אל תתיאש.

תברר איתו בבקשה פארקאש

פורסם

טוב אז ככה,

כרגע יש 2 אפשרויות חדשות:

1. פיאט פונטו איבו 2011, אין לה מושג מה הדגם, אומרת שדינאמיק, ואומרת שאוטומטי, בסביבות ה45,000 ק"מ, טסט לשנה, צמיגים הוחלפו לפני חצי שנה, דורשת בסביבות ה60K.

2. יונדאי I20 2010, דגם INSPIRE, אוטומט, גם בסביבות ה45,000 ק"מ, טסט לחצי שנה, גם זה בסביבות ה60K.

חשוב לציין לא ראיתי אף אחת מהן עדיין,

אבל, מה אתם חושבים על היונדאי, אני יודע שרובכם בעד הפיאט, אבל אשמח לשמוע גם ביקורות על היונדאי כנגד הפיאט (מה לעשות יש לי חולשה ליונדאי),

מה שאותי עוצר מעט בפיאט זה הגיר הרובוטי, אגב יכול להיות שהגיר שם הוא אוטומטי? כי המוכרת לא נשמעת כל כך מבינה ואמרה שזה אוטומט.

יש לי רק ניסיון קצר עם הI20, והנהיגה בה נוחה בשבילי, וגם חברה שלי רגילה לרכב, אבל מבחינת צריכת דלק, שזה מה שמעניין אותי, עלות הטיפולים, והאמינות של הרכב באופן כללי הייתי מאוד רוצה לשמוע את דעתכם.

פורסם (נערך)
זהו, הכשלת אותי, לא יודעת.

חלק התקינו כתוספת. יש חבר פורום בשם oryo ויש לו ידנית 2011 עם מגנזיום, גג נפתח רגיל ומערכת blue&me. אבל התוספות כנראה נעשו ע"י הבעלים במעמד הרכישה.

פיייי איך את זוכרת אותי לפרטי פרטים... תותחית.

תת הדגם שלי הוא Spirit, והוא מגיע עם מע' Blue & Me.

הרכב שלי לא עבר שינויים ע"י הבעלים המקורי, זה פשוט תת דגם שהגיע מאובזר פיקס מהחברה (Blue&Me, סאנרוף, מגנזיום), ולמזלי מסתבר שהוא לא בדיוק מופיע במחירונים, כך שהתמחור שלו אבסורדי (לטעמי). גילוי נאות- את הקטע עם המחירון גיליתי רק לאחר הרכישה.

אפשר לראות את הליך הרכישה שלי כולל האקזמפלר כאן.

עריכה: בנוגע להעדפת אוטומט על רובוטי - אני רק אציין שלאחר שנסעתי ברכב רובוטי, הגיר מצויין. זהו לא גיר אוטומטי, ואני חושב שהבעיה עם הגיר בשוק הישראלי נובעת מחוסר ההבנה של המשפט הקודם.

אם אתה נוהג בגיר רובוטי כמו שצריך לנהוג עם גיר רובוטי, הנסיעה חלקה (כמו נסיעה ברכב ידני עם נהג שיודע להעביר הילוכים כמו שצריך), ועל הדרך אתה מרוויח צריכת דלק משופרת...

אם תשאל אותי, לבצע התאמת נהיגה (10 דק' למי שלא מפחד מתפעול רכב) שווה צריכת דלק (ורכב מאובזר היטב).

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
פיייי איך את זוכרת אותי לפרטי פרטים... תותחית.

ולמזלי מסתבר שהוא לא בדיוק מופיע במחירונים, כך שהתמחור שלו אבסורדי (לטעמי). גילוי נאות- את הקטע עם המחירון גיליתי רק לאחר הרכישה.

משתדלת, תודה :oops:

בקשר למחירון, הדגם דווקא כן מופיע, ב2011 עם 10% הפחה המאקטיב הרובוטי. מאוד מפתיע לאור כל האיבזור העשיר שלו.

מקס, קודם כל, אין תיבה אוטומטית פלנטרית לדגמי פונטו בשנים האלה. (האמת שאף פונטו לא הגיעה לארץ עם תיבה כזאת, תמיד היו ידני\רציף\רובוטי)

לדעתי, תלך לראות את שני הרכבים, תראה מה המצב שלהם בפועל. כי לפי מודעות ביד 2 כל הרכבים בארץ לא פחות ממושלמים, בפועל, המצב שונה. תראה איזה רכב מדבר אלייך יותר ומה המחירים הסופיים שאפשר לסגור.

בשוואה בין הI20 לפונטו, אני לא יכולה לעזור יותר מידי כי אין לי ניסיון עם הI20. יצא לי לראות שלושה אקזמפלרים של I20 במהלך חיפושי רכב וזהו, דבר אחד שאני יודעת, זה שהפיאט יותר חסכונית מבחינת הדלק והביטוח לא יקר.

לגבי המחיר, שני המוכרים רוצים מחיר גבוה מאוד.

תחשוב בהגיון, יש לך אפשרות לרכוש פונטו עם רבע קילומטראז' במחיר נמוך יותר מהמבוקש כאן.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

בקשר למחירון, הדגם דווקא כן מופיע, ב2011 עם 10% הפחה המאקטיב הרובוטי. מאוד מפתיע לאור כל האיבזור העשיר שלו.

אחדד את דבריי:

במחירונים שראיתי, מחיר הSpirit היה צמוד למחיר דגם הActive, וזאת למרות שהSpirit מגיע עם סאנרוף, Blue&Me וחישוקי מגנזיום.

שווי התוספות הנ"ל נסכם בכמה אלפי שקלים, ולכן העובדה שהמחיר של Spirit צמוד לActive היא בגדר אנומליה לדעתי. הרכב שלי נרכש במחיר שערורייתי ביחס לאבזור (לפחות מבחינתי)...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

טוב לפי מה שאני רואה באינטרנט, יש יתרון גורף לפונטו,

ויש האומרים שה- I20 בכלל לא בליגה של הפיאט.

מה דעתכם?

מבחינת צריכת דלק, באתר KML אני רואה שההבדל בניהם הוא קטן מאוד,

מה עם תחזוקה, כוח, אמינות, עלות טיפולים וביטוח?

פורסם

תחזוקה: אתה יכול להתקשר למוסכים מורשים ולקבל הצעות מחיר למספר טיפולים. (עדיין לא הכנסנו את הפיאט לטיפול ככה שאני לא מכירה מחירים) אבל תשים לב שפיאט ממליצים על טיפול כל 30K או 24 חודשים, בפועל אנשים משתדלים להקפיד על פעם ב15K או שנה.

כוח: היונדאי הרבה יותר חזקה (100 כ"ס).

אמינות: בפיאט יש את הגיר הרובוטי שזכה לשם בעייתי. ביונדאי לא מכירה מחלות נפוצות.

ביטוח: עשינו ביטוח שמי לשני נהגים 24+ (עם תאונה שנה שעברה), חובה 1800 מקיף כולל הכל 2700.

לגבי יודנאי, תתקשר לסוכן ביטוח תבקש הצעה.

צריכת דלק לפי KML:

יודנאי 1:11.23

http://www.kml.co.il/Car/%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99_i20_2009-2012_2977

פיאט: 1:14.15

http://www.kml.co.il/Car/%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%98_%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%98%D7%95-%D7%90%D7%99%D7%91%D7%95_2010-%D7%95%D7%94%D7%9C%D7%90%D7%94_7618

מבחינת אגרת רישוי אני מאמינה שהן מאוד קרובות.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

לגבי המחיר, שני המוכרים רוצים מחיר גבוה מאוד.

תחשוב בהגיון, יש לך אפשרות לרכוש פונטו עם רבע קילומטראז' במחיר נמוך יותר מהמבוקש כאן.

זה משקר, כי על הנייר זה 58K, אבל בתאכלס אם לוקחים בחשבון טיפול לפני טסט, טסט, והחלפת צמיגים, זה יוצא 62K לפחות, במידה ואין צורך בשום תיקון חוץ מטיפול רגיל לפני הטסט.

ההתלבטות עדיין קיימת, הכוח של הI20 מול החסכון של הפונטו.

אחרי מספר שנים, הכוח של השתיים ירד מן הסתם, אבל לI20 יש יותר סוסים לאבד מאשר לפונטו, זאת אומרת הירידה של הפונטו תורגש הרבה יותר...

וזה גם משהו שנלקח בחשבון.

בנוסף, המחיר ההתחלתי של שתי הרכבים הוא אותו הדבר כמעט, אבל ירידת הערך של הפונטו מהירה יותר ממה ששמתי לב,

ל-2 הרכבים אותו מחירון אבל אחד הוא 2011 ואחד הוא 2010, מה שאומר שהיונדאי שומר על ערכו יותר מאשר הפונטו.

פורסם
זה משקר, כי על הנייר זה 58K, אבל בתאכלס אם לוקחים בחשבון טיפול לפני טסט, טסט, והחלפת צמיגים, זה יוצא 62K לפחות, במידה ואין צורך בשום תיקון חוץ מטיפול רגיל לפני הטסט.

אחרי מספר שנים, הכוח של השתיים ירד מן הסתם, אבל לI20 יש יותר סוסים לאבד מאשר לפונטו, זאת אומרת הירידה של הפונטו תורגש הרבה יותר...

בנוסף, המחיר ההתחלתי של שתי הרכבים הוא אותו הדבר כמעט, אבל ירידת הערך של הפונטו מהירה יותר ממה ששמתי לב,

ל-2 הרכבים אותו מחירון אבל אחד הוא 2011 ואחד הוא 2010, מה שאומר שהיונדאי שומר על ערכו יותר מאשר הפונטו.

לגבי הכח,נתונים יבשים לא תמיד מתורגמים למה שתרגיש כאשר תלחץ על הדוושה,צריך לבדוק משקל וכמו כן קח בחשבון שגיר פלנטרי כמו שיש ביונדאי גורם לאיבוד כח.לגבי מחירון ושמירה על מחיר,רכב הוא לא תכנית השקעה,הרכב כל רכב מאבד מערכו,קח בחשבון שהיונדאי נפוצה מאד בליסינג/השכרה,לעומת זאת הפונטו כמעט ולא קיימת בליסינג/השכרה מה שיקל עליך במכירה עתידית של הפיאט.

לסיכום,יש לי ניסיון רב עם פונטו במשפחתי הקרובה(אחיותי),ספייס2001,שחיה ובועטת עד היום בעלויות אפסיות,ספייס2006 ששירתה נאמנה,נמכרה קרוב מאד למחיר המחירון,והוחלפה לאיבו150th חדשה דנדשה(ידנית),שכרגע חדשה,בת כשנה וחצי ואחותי פשוט מאוהבת ברכב..

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

הטסט עולה בערך 1300. לגבי צמיגים, אף אחד מהפורום לא יודע, אולי יש להם עוד שנה באושר ועושר על הכביש. טיפול, אםנעשה שנה שעברה (24 חודשים על הכביש), אין צורך לבצע לפני טסט.

מה כבר צריך לתקן לפני טסט ברכב שהרגע יצא מאחריות?

לגבי הרכב שני, זה שהחליפו צמיגים לפני חצי שנה זה נחמד, אף אחד לא מבטיח לך שזה סט חדש של קונטינטל, ייתכן ומדובר בסט סיני משומש, העיקר עובר טסט.

לגבי הסחירות, אתה צודק. המחירון של היודנאי יציב יותר, אבל נכון להיום, אתה יכול לקבל רכב חדש יותר במחיר זהה. כי הנפילה הדרסטית כבר מאחוריינו.

כל הדיבורים כאן חסרי טעם כל עוד לא ראיתי את היודנאי בפועל. יכול להיות שתפגוש אקזמפלר שמור בצורה יוצאת דופן ומאובזר בכל טוב וגם המוכר יסכים למכור אותה ב50K, ויכול להיות שתראה רכב מוזנח עם המון פגמים כשהמוכר לא מסכים לוותר על שקל אחד במחיר.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
הטסט עולה בערך 1300. לגבי צמיגים, אף אחד מהפורום לא יודע, אולי יש להם עוד שנה באושר ועושר על הכביש. טיפול, אםנעשה שנה שעברה (24 חודשים על הכביש), אין צורך לבצע לפני טסט.

מה כבר צריך לתקן לפני טסט ברכב שהרגע יצא מאחריות?

לגבי הרכב שני, זה שהחליפו צמיגים לפני חצי שנה זה נחמד, אף אחד לא מבטיח לך שזה סט חדש של קונטינטל, ייתכן ומדובר בסט סיני משומש, העיקר עובר טסט.

לגבי הסחירות, אתה צודק. המחירון של היודנאי יציב יותר, אבל נכון להיום, אתה יכול לקבל רכב חדש יותר במחיר זהה. כי הנפילה הדרסטית כבר מאחוריינו.

כל הדיבורים כאן חסרי טעם כל עוד לא ראיתי את היודנאי בפועל. יכול להיות שתפגוש אקזמפלר שמור בצורה יוצאת דופן ומאובזר בכל טוב וגם המוכר יסכים למכור אותה ב50K, ויכול להיות שתראה רכב מוזנח עם המון פגמים כשהמוכר לא מסכים לוותר על שקל אחד במחיר.

כמי שרכש רכב איבו 2011 לפני חודש, תרשו לי לתקן כמה דברים:

פייר - לדעתי פותח השרשור הגזים.

טסט זה משהו שנתי. אם לא באפריל, אז צריך להוציא את הכסף בנובמבר, או דצמבר וכו

רכב עם 10,000 ק"מ אמור לעבור טסט בקלות. ואם לא, תעביר אותו טסט לפני סוף האחריות, ותקפוץ למוסך לתקן את מה שיימצאו

השובר שמקבלים בהעברת הבעלות הוא עבור שמן ופילטר שמן - כמה זה? 270 ש"ח? והעבודה בעדם. 74 ש"ח - בדוק. הייתי בטיפול כזה החודש. רחוק מטיפול חינם שכולל גם פלגים, מסנן אויר, מסנן מזגן, נוזל קירור. עבודה ומע"מ. יש לצפות למחיר של בין 1200 ש"ח ל- 1400 ש"ח במוסך מורשה

צמיגים - אפשר לראות בעין אם הם צפויים לעבור טסט או לא. רוב הסיכוי שתצטרך להעביר שניים קדמיים. 800 ש"ח בערך

אם המחירון של הרכב 64,000 ש"ח והוא שמור. אז 57,000 נראה לי מחיר הוגן.

גילוי נאות: קניתי איבו 2011, במחיר נמוך יותר. אבל ממש נפלתי על מציאה. אחריות עד דצמבר 2011

פורסם

יכול להיות שאני מגזים, יכול להיות שלא....מה שבטוח אני מרגיש הקלה מזה שלא הלכתי על זה....כל עוד אני לא שלם עם ההחלטה, אני לא ישלם סכומים כאלה.

עדכון חשוב, ראיתי את הפונטו השנייה, והיא אכן חיצונית, נראית מצוין, וגם נסיעת המבחן הייתה חלקה.

המוכרת רוצה עליה 60K, ואומרת שקבלה הצעה של 55K מטרייד אין, נתתי לה הצעה משלי....ונראה מה יהיה, בינתיים ממשיך לחפש...

אגב הדגם הוא דינאמיק, ולא אקטיב כמו הקודמת שראיתי, מישהו יכול להסביר לי את ההבדל בניהן?

• תוכן חדש...