Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

שלום רב!

בזמנו (לפני כחצי שנה), חיפשתי רכב ראשון במשפחה עבור אשתי שנוסעת ללימודים כ-800 ק"מ בשבוע.

הייתי מאוד מרוצה מההמלצות והעזרה, ובכל שיחה עם מישהו שמגיעה בשלב כלשהו לקניית רכב אני מפנה לפורום.

לענייננו:

אני עומד להתחיל עבודה חדשה במרחק של כ-60 עד 65 ק"מ מהבית (כלומר 120-130 ק"מ ביום).

חישוב גס מראה שרק בענייני עבודה אסע כ-33 אלף ק"מ בשנה (כ-2800 ק"מ בחודש).

הציעו לי רכב ליסינג אך זה אוכל את המשכורת בטירוף (פעם אחת מהברוטו, פעם שניה בהפרשות ופעם שלישית בשווי מס).

כמו כן, אם לא אקח רכב אקבל תוספת החזרי נסיעה של כ-1800 ש"ח בחודש (ברוטו, מזה תורידו מס הכנסה וכו').

כרגע אני מתלבט בין החלופות השונות ואשמח לשמוע עצות ממנוסים ומבינים ממני.

1) ליסינג (בעיקר כדי "לחיות טוב" בהרגשה). גם מדי פעם להחליף עם האישה שנוסעת כאמור, רחוק יותר. ובכלל - לצמצם בנסיעות המשפחתיות ברכב השני.

2) לרכוש רכב יחסית חסכוני בסביבות 25-40 אש"ח.

3) ליסינג מימוני.

4) שכירות (רכב קטן, כ-3800 ש"ח בחודש כולל דלק).

5) מקדמה + תשלום חודשי +אופציית רכישה/שדרוג וכד' בסוף תקופה.

אם יש אופציות נוספות - אשמח לשמוע.

הנסיעה הינה כולה בדרך בינעירונית.

בזמנו התעניינתי לגבי טויוטה יאריס-ורסו ויאריס רגילה מהשנים 2003-2007.

מה דעתכם / המלצתכם? מבקש להתייחס למרכיבים השונים (דלק, ביטוח, טיפולים).

תודה!

פורסם

אתה יכול לבטל את אופציה מספר 3. רוב עסקאות הליסינג הפרטי (או ליסינג אמריקאי, או ליסינג מימוני או כל שם אחר) מוגבלות ל-20 עד 25 אלף קילומטרים בשנה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בתור אחד שבדק את הנושא לעומק כל החברות מוכנות להוסיף קילומטראז' לנסועה הבסיסית תמורת תוספת תשלום. תוספת של כ-200 ש"ח לתשלום החודשי תגדיל את הנסועה המותרת ל-35000 ק"מ בשנה ברוב החברות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תחשב כמה יעלה לך רכב ליסינג. לדעתי בנסועה כזאת זה משתלם. בליסינג פרטי אתה משלם ביטוחים, טסטים, דלק, טיפולים כמו ברכב פרטי. זה למעשה סוג של מימון בריבית די גבוהה. לחלק מהאנשים זה כדאי לחלק לא. מה גם שישנו סיכוי גבוה שבסופשים תיסע ברכב של העבודה מה שיוריד מהעלות של האחזקה שלהרכב הפרטי ובסופו של דבר ישתלם לקחת ליסינג מהעבודה

פורסם

תודה על התשובות עד כה.

לפי מה שחישבתי יעלה לי בערך 4100 ש"ח לקחת רכב (ליסינג + שווי מס + ירידה בהפרשות).

לגבי סופ"שים - אנחנו שומרים שבת, כך שבעיקר יחסוך נסיעות להורים ומשפחה (350-450 ק"מ בחודש), לא טיולים וכאלה. כמובן יוצאם לחופש פעם בשנה, אבל נראה לי די זניח.

האם יש טעם לבדוק את כל עניין ה"

מקדמה + תשלום חודשי +אופציית רכישה/שדרוג וכד' בסוף תקופה",

או שזה בעצם כמו כל ליסינג פרטי, ואם יש לי כרגע את הכסף, זה בזבוז?

כנ"ל לגבי תשלום על "חצי רכב" שמציעים ב-

http://www.lease4u.co.il/index.php?dir=site&page=content&cs=3026

תודה!

פורסם

תברר לגבי סוג הרכב בליסינג

יש מחירים עבור רכבי CLASS A ו CLASS B

תוותר על מאזדה 3, פורד פוקוס וכדומה ותבקש רכב קטן יותר

המחיר צריך לרדת בכ 700-900 שקלים

שי.

פורסם

אני מדבר על רמה של I20, I25, מאזדה 2 וכד'.

החישוב שלי הוא לפי זה.

מה שכן, צריך לברר לגבי היברידית (אולי ג'אז), כי יש הנחה בשווי מס. האם זה משמעותי?

פורסם

היקף הנסועה המצטבר שלך ושל אשתך בהחלט הופך את רכב הליסינג בעבודה לכלכלי, תוסיף לזה את הנוחות והשקט ברכב חברה והמסקנה מתבקשת.

יש הנחה בשווי שימוש של 700 ש"ח למיטב זכרוני לרכב הברידי. הבעיה שאין מצאי רב שלרכבים כאלו והם בד"כ מתומחרים באופן יקר על ידי חברות הליסינג ולכן לא רק שלא תחסוך דבר אלא אף תוציא יותר.

פורסם

יש חברות שנותנות ליסינג הכולל אחזקה וביטוחים.

לדעתי זה משתלם במיוחד אם מחירון הרכב מתרסק מאחר וניתן לרכוש את הרכב במחיר מחירון - 12$%

יש את אופציית הליסיג המימוני שזה מה שפותח השרשור מתאר וזה מתאים אם מדובר על רכב שהמחיר שלו יחסית לא מאבד מערכו כך שתהיה מקדמה גבוהה לשדרוג הבא.

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

פורסם

שים לב שמוליקר, הבחינה שאתה צריך לעשות היא כזו: עלות רכב צמוד שווה לסכום הירידה במשכורת XXX + סוציאליות + הפסד נסיעה 1800 ש"ח +זקיפה למס כ 3,000 ש"ח, לתרגם את התוצאה למונחי נטו, אגב כשמחשבים מס יש נטייה לשכוח להוסיף 12% ביטוח לאומי אז זהירות זה בדיוק כמו מס הכנסה מהבחינה הזאת.מבחנים מראים שהעלות של על הגורמים האלה נעה בין 3,000 ל 3,500 ש"ח בנטו אבל כל מקרה לגופו.

בצד השני אתה צריך לבחון כמה יעלה לך להחזיק רכב : דלק כ 2500, ירידת ערך ממוצעת של כ 10% לשנה מהסכום שקנית את הרכב, טיפולים ותיקונים, בנוסף להוסיף מחיר ההון שזה כ 5% ממחיר הרכב או במילים אחרות זה הריבית על הכסף שלקחת כהלוואה או לחליפין שלא השקעת. גם בתחשיב זה יש נטייה לאנשים לפקשש, משום מה לא כל כך ברורה להם ההוצאה של ירידת ערך אז משמיטים אותה מהחישוב, כנ"ל לגבי מחיר ההון. הערכה גסה שלי לפי הנסועה שלך תגיע לפחות ל 4,000 ש"ח לחודש.

תשווה בין שתי ההוצאות, ותקבל תשובה, שתהיה לדעתי ללכת על ליסינג.

גם אם אני טועה והתוצאה תראה חיסכון של עד 500 ש"ח לטובת רכב ישן, עדיין תחשוב על כך שבליסינג יש לך שקט נפשי, אתה לא מתקן, אם יש תקלה תקבל רכב חלופי, תחשוב על כל ימי העבודה המבוזבזים בגלל תקלות ותיקונים, 33,000 ק"מ זה המון ובנוסף יש את הק"מ שייחסכו מהרכב של האישה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

שים שהתייחסתי רק לאופציות 1 ו 2.

יתר האופציות לא כדאיות לדעתי, וריאציות של הלוואות, ליסינג מימוני, מקדמה וכו' לא מומלץ, סוג של הלוואה שלפעמים מחביאים את שיעור הריבית הגלום בה בכל מיני טריקים.

לגבי שכירות רכב, תיזהר, שים לאותיות הקטנות, מהי הגבלת הקילומטרז', מה ההשתתפות שלך במיקרים של תאונה וכו' יש שם המון הפתעות.

לדעתי עליךלהתמקד באופציות 1 ו 2.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
תודה על התשובות עד כה.

לפי מה שחישבתי יעלה לי בערך 4100 ש"ח לקחת רכב (ליסינג + שווי מס + ירידה בהפרשות).

לגבי סופ"שים - אנחנו שומרים שבת, כך שבעיקר יחסוך נסיעות להורים ומשפחה (350-450 ק"מ בחודש), לא טיולים וכאלה. כמובן יוצאם לחופש פעם בשנה, אבל נראה לי די זניח.

האם יש טעם לבדוק את כל עניין ה"

מקדמה + תשלום חודשי +אופציית רכישה/שדרוג וכד' בסוף תקופה",

או שזה בעצם כמו כל ליסינג פרטי, ואם יש לי כרגע את הכסף, זה בזבוז?

כנ"ל לגבי תשלום על "חצי רכב" שמציעים ב-

http://www.lease4u.co.il/index.php?dir=site&page=content&cs=3026

תודה!

יש לי תחושה שהתחשיב שלך שגוי, לא הגיוני שרכב סופר מיני יעלה לך בנטו כ 4100, לדעתי בין 3,000 ל 3,500.

לגבי היברידי השווי למס בינו לבין רכב מקביל צריך להיות זהה, הסיבה: הנחה בשווי מס להיברידי של כ 550 ש"ח אולם תוספת בשווי מס בסכום דומה כי מדובר ברכב יקר יותר.

עלות שלך להיברידי תתבטא בתוספת במחיר החודשי שהחברה שלך תגבה ממך על רכב היברידי. אגב, אם לחברה שלך יש שכל הם ייתנו לך רכב היברידי במחיר זול יותר, שווה להם לסבסד לך את ההפרש כי את מההבדל בהוצאות דלק הם ירוויחו בגדול.

שוב, מאופציות 3,5 תברח, אני לא אוהב להיכנס לעסקאות שלא כל כך ברור לי כמה הן באמת עולות לי, זה סתם סוגים של הלוואות. ואתה כל הזמן צריך להיזהר ממוקשים, לא מומלץ.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

ניקח לדומא קיה ריו שמוצעת ע"י בליסינג פרטי ל-30 חודש ב-1567 ש"ח כולל ביטוח וטיפולים + מקדמה של 6900 ש"ח.

נוסיף עוד 200 ש"ח עבור חריגה בקילומטראז' ונגיע לעלות של 2000 ש"ח לחודש לפני דלק.

דלק ל-3000 ק"מ בחודש בעלות של 7.5 ש"ח לליטר = 1875 ש"ח שאומר שהרכב יעלה 3875 ש"ח לחודש כולל הכל.

לא בטוח שחסכון של כ-200 ש"ח בחודש שווה את הבלגן...

זאת בהנחה שה-4100 ש"ח נטו שאתה מדבר עליהם כוללים את ה-1800 ש"ח החזר נסיעות שלא תקבל.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום.

נראה לי שאבדוק יותר את האופציה של רכב פרטי, ישן יותר, ידני, קטן.

כרגע נסתדר עם ההונדה ג'אז בנסיעות המשפחתיות.

מחפש המלצה לרכב קטן, אמין (גם בקילומטראז' רב), צריכת דלק נמוכה. רצוי כזה שירידת הערך שלו תהיה נמוכה יחסית (אני עושה קילומטראז רב).

המליצו לי פעם על טויוטה יאריס ועל פיאט גרנדה. מה דעתכם? כיוון נוסף?

תקציב - מניח שבסביבות 30K+.

פורסם

אל תצפה לירידת ערך נמוכה בק"מ גבוה - השוק תמיד יהיה רווי במכוניות עם ק"מ נמוך יותר ותצטרך להוריד הרבה מהמחיר כדי למכור.

ירידת המחירים בשברולט יצרה חלון הזדמנויות בצורת שברולט ספארק 2011 במחירים נמוכים מ-35K. יש לי כמה שכנים שיש להם כזאת ונוסעים הרבה.

הם מאד מרוצים הן מצריכת הדלק והן מהאמינות.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...