Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתאם למצת הרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי בחו"ל מתאם למצת הרכב שהופך אותו לכפול, דהיינו פין שנכנס למצת ובחלק העליון שלו יש שני פתחי מצת.

כך ניתן לחבר שני מטענים בעת ובעונה אחת לשקע מצת בודד.

חיברתי, עבד כמה דקות עם שני המטענים והפסיק לעבוד.

חשבתי שנשרף הפיוז של הרכב, אך שקע המצת המקורי עדיין פועל.

הסתבר שבתוך המתאם שרכשתי יש פיוז שנשרף. עליו כתוב - 5A.

נראה לי משהו מוזר.

האם הפיוז הזה מיותר ואפשר לעשות לו מעקף ו"לסמוך" על הנתיך של הרכב ?

אם הוא חיוני, האם 5A זה הזרם הנכון ?

פורסם

חיברתי מטען לסמארטפון + TRANSMITER שמשדר מוסיקה באופן אלחוטי מ USB או סמארטפון למכשיר הרדיו של הרכב.

אין לי מושג כמה אמפר הוא צורך.

שניהם עבדו כמה דקות עד שנשרף הפיוז הפנימי של המפצל.

האם לא כדאי לעקוף את הפיוז הזה או להגדילו ל- 10A ?

איזה נזק יכול להיות ?

פורסם

תמיד יש עוד נתיך אחד לפחות בין השקע הזה למצבר. חמישה אמפר זה קצת מעט - ברכבים שלי יש לפחות עשרה אמפר בשקעים. מצד שני, יכול להיות שעשית קצר, ואז דווקא הרווחת שלא שרפת את הנתיך ברכב, שלפעמים מזין עוד כמה דברים קטנים בפנים הרכב.

עוד נקודה למחשבה - יכול להיות שהנתיך שבמפצל לא מדוייק או קצת מהיר מדי, ולכן נשרף בספייק קצר. זה בוודאות לא אותו סוג נתיכים שיש ברכב עצמו.

פורסם

לא עשיתי קצר בוודאות.

נראה לי שהחברה הסינית ממנה רכשתי את המפצל פשוט שמה פיוז לא מתאים.

הנתיך שהם שמו בתוך המפצל הוא מזכוכית ועליו כתוב 240V 5A.

האם לחפש נתיך זהה ולהחליפו ?

האם להחליפו בנתיך עם יותר אמפרז' ?

האם כדאי לעשות מעקף ולבטל את הנתיך הנ"ל ?

פורסם

בדרך כלל שקע מצת מוגן על ידי פיוז 15 או 20 אמפר, אבל הפיוז הזה משותף למערכות נוספות.

לרוב, אפשר למשוך עד 10 אמפר משקע מצת.

מטען לטלפון זה משהו כמו 1 אמפר או פחות.

בתור התחלה תחליף לפיוז בעל ערך זהה למה שהיה שם ותראה אם נשרף שוב.

פורסם

הזרם המקסימאלי משקע המצית מוגן ע"י הפיוז בתא הפיוזים.

אולי 5 אמפר זה הזרם המותר בהתחשב בחוטים הדקים בתוך המפצל עצמו.

לחילופין, אולי זה מה שהיה במבצע בשוק שאנזן...

פורסם (נערך)

הצרכנים שחיברת לא אמורים להגיע בחיים ל5A (אולי ל1A), אבל נניח:

אל תחליף לפיוז גדול יותר.

אם זה היה אצלי כנראה שהייתי מחליף, ועל הדרך מחליף את כל החיווט מבפנים, פשוט הסינים בעצמם לא מבינים את המהנדסים שלהם.

כנראה שעשו את זה ככה שזה יתקלקל ותקנה חדש, מי יודע, זה סינים.

שוב, אם תשאל אותי, אל תסתכן פשוט ואל תחליף פיוז (אולי החיווט לא מתאים לעמוד ב10A כמו שSAAY אמר), תזרוק לפח ותקנה משהו נורמאלי.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם (נערך)

יש לי משהו דומה לזה, כבר כמה שנים, אין בעיות בכלל, לא יצא לי להשתמש בו קבוע, אבל אם יצא והשתמשתי, זה כמה צרכנים כמו GPS+טלפון+טלפון, מחזיק בלי בעיה.

כל אופן קח כלל לחיים, בחשמל אל תשחק אם אתה לא מבין, גם שזה זרמים ומתחים קטנים מאוד, למה לא פעם ראיתי חוט\רכיב\חלק עולה באש (כשהייתי בן 6 ושיחקתי עם סוללות וכל מיני ציוד חשמלי של מתחילים).

בגלל זה אמרתי לך למעלה לא להחליף כי אני לא רוצה שבגלל משהו שרשמתי, מחר רכב יעלה באש (חס וחלילה).

החלפת פיוז מותרת רק אחרי שאתה יודע בוודאות שהציוד החשמלי יחזיק את הזרם שאתה רוצה להעביר דרכו. (אם זה חוטים, ככל שהם יותר דקים ככה הם יתחממו עם עליית הזרם, מכאן שאתה חייב להגן עליהם עם פיוז, מעבר לכך שפיוז מונע גם קצר).

מעבר לכך, רצוי שיהיו כמה הגנות, אחת בפיוז הראשי, לאחר מכן פיוז של המצת לדוגמא, לאחר מכן פיוז על המכשיר שמחובר למצת.

עוד דבר, הזמנות מאתרים סינים וכו' תקנה רק מה שיש לו ביקורות, ככה הסיכוי שתיפול הוא קטן.

עריכה אחרונה על ידי nir100
  • תוכן חדש...