Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ריטלין או לא ריטלין?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחסוך מכם, ברור לי שלא מדובר על ייעוץ רפואי ואף אחד לא אחראי למה שאני עושה עם התגובות :)

רקע:

תמיד היה לי קשה להתרכז, אף פעם לא הצלחתי להתמיד, וכל החיים הרגשתי שאני לא עושה עשירית ממה שאני מסוגל, ושבעצם אני המקל בגלגלים של עצמי.

אבל הכל היה בסדר, כי מעולם לא עמדתי מול אתגר שלא הצלחתי לאלתר את דרכי דרכו.

באקדמיה התמונה שונה.

עכשיו אני מבין כמה מיומנויות הלמידה שלי לוקות, וכמה תפיסה מהירה חיפתה לאורך השנים על קשיים אמיתיים.

אחרי סמסטר של מאבק, שבו הכרחתי את עצמי ללמוד שעות על גבי שעות למרות היעילות הנמוכה, כל הזמן מנסה להחזיר את הראש למקום הנכון, ובאמת להבין מה כל הסימנים מולי אומרים, החלטתי לנסות ולראות איך ריטלין משפיע.

זו הייתה חוויה מטלטלת.

מישהו פשוט פתח סכר, וזה היה מדהים.

הכל מהיר, הכל ברור, הכל מתיישב במקום, והתחושה היא שהעולם נכנס להילוך איטי.

ריכוז? איבד כל משמעות. פתאום הכל מובן.

אבל אחרי שעה זה עבר, למרות ש10 מ"ג אמורים להחזיק ארבע שעות לפי מה שהבנתי.

ואני קצת בהיסטריה לגבי השפעות ארוכות טווח של שימוש, והאמת גם קצת חושש להתמכר.

אז למרות הפיתוי, זה ממש לא הפתרון המובן מאליו כרגע.

אשמח לשמוע דעות, אולי גם אלטרנטיבות, אפילו וודו בא בחשבון.

תודה-תודה ושלום-שלום.

מה חתימה? תתפשטי!

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

על כל אחד זה משפיע לזמן אחר ,היום החברה הבוגרים לוקחים רק קונצרטה ומעלים עשן מרוב לימודים , אבל תקח בחשבון שיש לחלק מהאנשים תופעות לוואי אחרי לקיחת הקונצרטה .

http://www.gaya-center.co.il/%D7%A7%D7%A9%D7%91-%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%96/%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%A6%D7%A8%D7%98%D7%94/

פורסם

שמע, עוד פעם אני לא אחראי על כלום והכל על אחריותך האישית בלבד!!!

אני קלינאי תקשורת ומטעם עבודתי עסקתי גם עם אנשים עם בעיות קשב וריכוז ועכשיו בתזה שלי ל MA אני בודק את השפעת הריטלין על השמיעה.

למרות שעד עכשיו לא פתחנו את התוצאות אךל אני רואה שיש מגמת שינויי והבדל בין תוצאות המבחנים עם ריטלין ועם פלסבו (סוכר) הדבר אשר גם מתאים להשפעת הריטלין על קשב/ ריכוז וכאב, דברים שהוכיחו אותם קודם.

אנחנו נותנים 20 מ"ג באופן חד פעמי וזה לדעתי מחזיק טיפה מעל שעתיים, אז במקרה שלך זה סביר שעה.

הבעייתיות שבדבר הינה שאתה לא התייעצת עם רופא, אתה לא מקבל את המינון שאתה צריך, אם בכלל אתה צריך !!!!! ויש מצב שגם התרופה הזו במיוחד לא מתאימה לגוף שלך ויש מצב שימליצו לך על משהו דומה מיצרן אחר.. (גם במחקר שינינו תרופה ומינונים עד שהגענו למצב מתאים לנו).

בתכל"ס הייתי ממליץ על ייעוץ רפואי ובדיקת קשב וריכוז TOVA, הדבר אשר ייתן לך - אם תוכיח שיש לך בעיה- גם מרשם חוקי וגם הטבות לא רעות במבחנים כגון הארכות זמן וכו'...

בהצלחה

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

ואללה נושא מעיניין.

אני בדיוק במצב של סוף סמסטר ראשון באקדמיה ובתקופת מבחנים (בפתוחה).

מאז ומעולם לא ישבתי ללמוד בבית כל הבית ספר וגם מכינה באוניברסיטה,זרקתי את הכל ועכשיו התחלתי ללמוד.

כל הסמסטר הזה למדתי רוב היום כי הפסקתי לעבוד ומעדיף להתרכז בלימודים (המצב הכלכלי מאפשר זאת לטווח הקצר)

עכשיו בתקופת מבחנים החלטתי לנסות את הרטלין.

מה אגיד? פשוט מדהים אותי כל יום מחדש,איך אני מסוגל לשבת כ 5 שעות ברצף! בלי לזוז מהכיסא ולפתור תרגילים,הפסקה קטנה וממשיך עד הערב,נטו אני יושב כ 8שעות שביום בלי להרגיש כלום.הכל מתיישב וכמעט הכל מובן.:lol:

את התופעות לוואי שמעתי,אך לשמחתי עדיין לא הרגשתי כלום,אולי טיפה פחות עייף.

הריכוז מדהים,שום דבר אינו מעניין אותי חוץ מלהשיג את היעד (לפתור תרגיל).

עם זאת אני מודע לחסרונות ולא מתכוון לקחת בסמסטר עצמו באופן יום יומי,אלה רק בתקופת בחינות.

אין לי מרשם ולא עשיתי איבחון,כן די מסוכן ואני משחק עם הבריאות,אבל כל עוד זה עובד אני לא מתלונן.

בהצלחה.:-)

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם
על כל אחד זה משפיע לזמן אחר ,היום החברה הבוגרים לוקחים רק קונצרטה ומעלים עשן מרוב לימודים , אבל תקח בחשבון שיש לחלק מהאנשים תופעות לוואי אחרי לקיחת הקונצרטה .

מודע לזה, ניסיתי ריטלין כי א. זה מה שהיה נגיש, ב. ההשפעה שלו קצרה בהרבה, ולא רציתי להסתכן ב12 שעות לא פרודוקטיביות/כאבי ראש משוגעים יומיים לפני מבחן מאיים :)

שמע, עוד פעם אני לא אחראי על כלום והכל על אחריותך האישית בלבד!!!

אני קלינאי תקשורת ומטעם עבודתי עסקתי גם עם אנשים עם בעיות קשב וריכוז ועכשיו בתזה שלי ל MA אני בודק את השפעת הריטלין על השמיעה.

למרות שעד עכשיו לא פתחנו את התוצאות אךל אני רואה שיש מגמת שינויי והבדל בין תוצאות המבחנים עם ריטלין ועם פלסבו (סוכר) הדבר אשר גם מתאים להשפעת הריטלין על קשב/ ריכוז וכאב, דברים שהוכיחו אותם קודם.

אנחנו נותנים 20 מ"ג באופן חד פעמי וזה לדעתי מחזיק טיפה מעל שעתיים, אז במקרה שלך זה סביר שעה.

הבעייתיות שבדבר הינה שאתה לא התייעצת עם רופא, אתה לא מקבל את המינון שאתה צריך, אם בכלל אתה צריך !!!!! ויש מצב שגם התרופה הזו במיוחד לא מתאימה לגוף שלך ויש מצב שימליצו לך על משהו דומה מיצרן אחר.. (גם במחקר שינינו תרופה ומינונים עד שהגענו למצב מתאים לנו).

בתכל"ס הייתי ממליץ על ייעוץ רפואי ובדיקת קשב וריכוז TOVA, הדבר אשר ייתן לך - אם תוכיח שיש לך בעיה- גם מרשם חוקי וגם הטבות לא רעות במבחנים כגון הארכות זמן וכו'...

בהצלחה

עומאר, תודה על התגובה המפורטת.

ארגיע ואומר שזה היה ניסוי בלבד. וברור שאם ההחלטה תהיה בעד, זה יעשה בצורה הנכונה והחוקית.

המחקר נשמע מסקרן - השפעה של ריטלין על שמיעה. מה הרשמים הלא רשמיים בינתיים? ומה הקשר בין ריטלין לכאב?

ממה שהבנתי ריטלין לא משפיע על מי שלא זקוק לו, ובאמת, יש לי חברים שניסו ולא הרגישו שום השפעה. זה נכון?

תתחבר עם הסטודנטים הסטלנים, תראה אם תיהיה לזה השפעה חיובית על הלימודים :wink:

יותר טבעי מהכימיה של הריטלין בכל אופן.

עישנתי פה ושם, לא התחברתי לתחושה, ולא קבלתי רושם שהיא יכולה לעזור לי ללמוד. למרות שיש פה אנשים שמעבירים ככה אינפי :)

ואללה נושא מעיניין.

אני בדיוק במצב של סוף סמסטר ראשון באקדמיה ובתקופת מבחנים (בפתוחה).

מאז ומעולם לא ישבתי ללמוד בבית כל הבית ספר וגם מכינה באוניברסיטה,זרקתי את הכל ועכשיו התחלתי ללמוד.

כל הסמסטר הזה למדתי רוב היום כי הפסקתי לעבוד ומעדיף להתרכז בלימודים (המצב הכלכלי מאפשר זאת לטווח הקצר)

עכשיו בתקופת מבחנים החלטתי לנסות את הרטלין.

מה אגיד? פשוט מדהים אותי כל יום מחדש,איך אני מסוגל לשבת כ 5 שעות ברצף! בלי לזוז מהכיסא ולפתור תרגילים,הפסקה קטנה וממשיך עד הערב,נטו אני יושב כ 8שעות שביום בלי להרגיש כלום.הכל מתיישב וכמעט הכל מובן.:lol:

את התופעות לוואי שמעתי,אך לשמחתי עדיין לא הרגשתי כלום,אולי טיפה פחות עייף.

הריכוז מדהים,שום דבר אינו מעניין אותי חוץ מלהשיג את היעד (לפתור תרגיל).

עם זאת אני מודע לחסרונות ולא מתכוון לקחת בסמסטר עצמו באופן יום יומי,אלה רק בתקופת בחינות.

אין לי מרשם ולא עשיתי איבחון,כן די מסוכן ואני משחק עם הבריאות,אבל כל עוד זה עובד אני לא מתלונן.

בהצלחה.:-)

פסיירקס, אתה מדבר על צריכה קבועה, גם אם לא רציפה. ובהחלט הייתי הולך לרופא.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

קודם כל אתה חייב ללכת לאיבחון, אחר כך לשאול את כל השאלות (אחרי שתקבל המלצות מרופא שעיסוקו הוא איבחון הפרעות קשב וריכוז).

אם ימצא שאתה סובל מהנ"ל ואתה צריך לקחת ריטלין (או כל ורסיה אחרת של ריטלין) - אז תיקח. שיפור באיכות החיים ברמה כזו הוא דבר לא מבוטל (למי לסובל מזה).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אתה לא משחק עם הבריאות ולא נעליים , זאת אולי ה"תרופה" הכי וותיקה בשוק אז הכל עליה ידוע , אתה רק צריך לבדוק שאין לך בעיות בלב (הולטר או סתם בדיקה קצרה אני לא בטוח), ואפשר להתחיל לקחת. אם יש תופעות לוואי של כאבים למשל אתה פשוט מפסיק והם יפסיקו. אין נזקים ארוכי טווח, אין התמכרות פיזיולוגית (אפשר להתמכר לזה בדיוק כמו התמכרות למחשב\פלאפון וכו אבל זה הכל).

4 שעות זה בתאוריה אבל בתכלס מדובר על משהו כמו 3 וחצי עד שהאפקט נעלם, כולל החצי שעה מינימום עד שהוא מופיע ... אם אתה מבוגר ומעל 70 ק"ג אני די בטוח ש10 מ"ג השפיעו עליך בעיקר פסיכולוגית.

בכללי אם זה למבחן אפשר להשתמש בריטלין רגיל אבל אם זה ללמוד בבית הרבה זמן, אתה צריך קונצרטה\LA , ריטלין רגיל מביא "דאון", אתה תהיה פחות מרוכז ממה שהיית אם לא היית לוקח אותו כשהאפקט שלו נגמר... וגם לדעתי אם אתה תיקח לעיתים קרובות כדי ללמוד\לעשות מבחן, אתה לא תרצה לעשות בלי זה.

רק אל תתן לאיזה חייל למכור לך כדור 10 מ"ג ב20 שקל (לא צוחק, זה המחיר שראיתי בYNET), תעשה אבחון בסיסי ותוציא מרשם .

פורסם
פסיירקס, אתה מדבר על צריכה קבועה, גם אם לא רציפה. ובהחלט הייתי הולך לרופא.

התחלתי לקחת רק לפני כשבוע והמשיך לקחת עוד כשבוע וחצי.

בנתיים הניסוי היה מאוד מוצלח,כניראה שתחילת סמסטר הבא אפנה לרופא ואבקש לעשות איבחון ולקבל מרשם.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

זו הייתה חוויה מטלטלת.

מישהו פשוט פתח סכר, וזה היה מדהים.

הכל מהיר, הכל ברור, הכל מתיישב במקום, והתחושה היא שהעולם נכנס להילוך איטי.

ריכוז? איבד כל משמעות. פתאום הכל מובן.

אם ככה אתה מגיב לריטלין, חכה שתנסה LSD. :lol:

פורסם (נערך)
מוד:)

עומאר, תודה על התגובה המפורטת.

ארגיע ואומר שזה היה ניסוי בלבד. וברור שאם ההחלטה תהיה בעד, זה יעשה בצורה הנכונה והחוקית.

המחקר נשמע מסקרן - השפעה של ריטלין על שמיעה. מה הרשמים הלא רשמיים בינתיים? ומה הקשר בין ריטלין לכאב?

ממה שהבנתי ריטלין לא משפיע על מי שלא זקוק לו, ובאמת, יש לי חברים שניסו ולא הרגישו שום השפעה. זה נכון?

....א.

כמו שאמר מישהו מעליי, צריך לפחות 20 מ"ג על מנת שזה ישפיע.. תעשה אבחון ואז תחליט!! בקשר למחקר על כאב, זה נעשה באונברסיטה שלי, חיפה, והתוצאות פורסמו כבר בכתבי עת מובילים, התוצאות מראות שהשימוש בריטלין העלה את סף תגובת הנבדקים (עם בעיות קשב וריכוז ADHD) והאריך את משך החשיפה לגירויי קור.. אנחנו עושים דברים דומים על מע השמיעה אך עם נבדקים בריאים..

אז מי שמעוניין להשתתף, חסר לי עוד נבדקים, והתשלום הינו 350 שח לשני מפגשים. (מקווה שלא עברתי על חוקי הפורום)

עומר

עריכה אחרונה על ידי omar87

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם
כמו שאמר מישהו מעליי, צריך לפחות 20 מ"ג על מנת שזה ישפיע.. תעשה אבחון ואז תחליט!! בקשר למחקר על כאב, זה נעשה באונברסיטה שלי, חיפה, והתוצאות פורסמו כבר בכתבי עת מובילים, התוצאות מראות שהשימוש בריטלין העלה את סף תגובת הנבדקים (עם בעיות קשב וריכוז ADHD) והאריך את משך החשיפה לגירויי קור.. אנחנו עושים דברים דומים על מע השמיעה אך עם נבדקים בריאים..

אז מי שמעוניין להשתתף, חסר לי עוד נבדקים, והתשלום הינו 350 שח לשני מפגשים. (מקווה שלא עברתי על חוקי הפורום)

עומר

אתה לא רופא, אל תגיד לו איזה מינון הוא צריך.

20 מ"ג ריטלין פשוט זאת מכה חזקה מאד של חומר פעיל בזמן פעולה קצר מאד, לא מפתיע שזה משפיע פיזיולוגית ולא רק על ריכוז.

תבדקו את זה על קונסרטה 24 מ"ג ותגידו אם זה הניד למישהו עפעף.

היום הרופאים מעדיפים לתת כדורים בשחרור מושהה כי הבינו שריטלין רגיל זה גס מדי ולא אפקטיבי, ביחס לקונסרטה ודומיו.

עד כמה שכל התרופות האלו מכילות את אותו חומר פעיל, מנגנון השחרור שונה מאד ואיתו משתנה גם תגובת הגוף, ותופעות הלוואי שיכולות להופיע בשימוש עם סוג אחד של כדורים ולא להופיע בכלל עם סוג אחר.

פות"ש: תעשה אבחון מסודר, תשב עם יועץ למידה ותפתחו שיטות למידה שמתאימות לך כי הריטלין לבדו בד"כ לא פותר שום דבר, זה בסה"כ כלי וצריך לדעת איך ומתי להשתמש בו.

פורסם

אני מאובחן מגיל מאוד צעיר כבעל הפרעות קשב וריכוז ועוד דברים שבדרך כלל מתלווים לזה ( לקויות למידה ) . אני כבר שנים לוקח ריטלין ולאחרונה עברתי לקונצטרה 54. אני באמת ממליץ לך ללכת לעשות איבחון "טובה"( שזה גם יעזור לך לקבל הקלות במבחנים ) .ולאחר האבחון חובה ללכת לנירולוג כדי שיוכל לאבחן את מצבך ויתאים לך את התרופה הטובה ביותר. מבחינת ההשפעה של הריטלין הוא באמת חזק מאוד משפיע מהר וגם נעלם מהר אני לפני שהתחלתי להשתמש בקונצרטה לקחתי 4 כדורים של ריטלין בפעם אחת וזה השפיע לגג 3 שעות. מבחימת תופעות לוואי כל התופעות לוואי שיש לי בזמן שימוש בתרופה נעלמות לאחר שפגה ההשפעה. וממש לא נראה לי שאפשר להתמכר לזה . כמו כן אם יש לך שאלות נוספות אשמח לעזור.

פורסם

הנושא הזה נוגע גם אלי.

אני לא הובחנתי אבל כל הסימנים מראים שיש לי בעיה מאוד חמורה.

אני לא סטודנט וגם כנראה לא יהיה בעתיד, אבל זה פוגע בי בחיי יום יום.

אני לא מרוכז בכלל ושוכח דברים, לא מסוגל לדבר עם בן אדם מבלי להסתכל ימין ושמאל במקרים שיש איזשהי הפרעה וזה על קצה המזלג. לא הצלחתי לגמור לקראו ספר בחיים שלי וניסיתי הרבה. פשוט לא מסוגל לשבת כמה דקות ולקראו. ישר מתחיל לדפדף או ליגלוש לעמוד הבא.

בכל מקרה אני נרשמתי לרופא משפחה שישלח אותי לבדיקה אז לכן ברשותכם אשאל גם שאלה.

מה אני אמור להגיד לרופא כדי שישלח אותי לאיבחון?

שתיים, איפה הכי טוב לעשות אותו?

תודה לעונים.

החיים הם כמו....

• תוכן חדש...