Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ רכב ישן למטרה לימודית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב,

ברצוני לקנות רכב ישן (להשקיע כמה שפחות..) ולשפץ אותו. לצערי אין לי שום ידע מכני והמטרה העיקרית היא ללמוד על המכלולים השונים(מי יודע לאן זה יגיע)

מבחינת מקום אני מסודר,יש לי חניה פרטית ללא שימוש (קטנה, אבל עדיף על כלום..)

המטרה היא לקנות רכב ישן שישלח במקרה הצורך לגריטה (אני יודע שהרכב צריך להיות במצב נסיעה), או במידה ואני יצליח להשמיש אותו - לשמש לי ככלי תחבורה.

להלן השאלות :

1.האם מישהו היה במצבי ורוצה לשתף (כול דבר יכול לזעור)

2.איזה רכב כדאי לי לקנות - חשבתי על פיאט אונו, 205, 106 . כמובן שהמטרה שהמכלולים יהיו כמה שיותר פשוטים זולים וזמינים בפירוקיות.

3. ספרים מומלצים (עדיפות בעיברית, אבל גם באנגלית יתקבלו) שיוכלו לעזור לי

4.כול המלצה נוספת תתקבל בברכה.

תודה לעוזרים

פורסם

רכב ישן לא יהיה יותר מדי רלוונטי לטכנולוגיות שיש היום אם זה לצורך לימודי. אתה תלמד על רכב מיושן ושתבוא לעבוד על רכב חדש לא תבין מה הולך..

גם אני ניסיתי לכוון כבל קלאץ בכריזמה או לחפש את הכבל גז אצלי באוטו..דברים שכבר לא קיימים..

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

גם אם יקנה רכב חדש מהחברה, לא ידע דבר מלבד מה שקיים באותו רכב ואיך שתוכנן אותו רכב.

לדעתי רכב משנתון סביר, סביב שנות ה-2000, יכול לתת מושג כללי טוב מאוד על עולם התחזוקה.

רכבים כמו אונו, 106 ו-205 לא מתאימים לדעתי למטרה כי החלפים שלהם הופכים אט אט נדירים וכבר לא רואים אותם בפירוקיות.

לעומת זאת, הדור הראשון של הפונטו כרגע מככבת בפירוקיות, החלפים עדיין זמינים וגם זולים. והרכב עצמו די פשוט.

מבחינת ספרות, חפש לך ספר היינס לדגם הנבחר.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

בכמה אלפים בודדים אפשר לקנות גם משפחתית יפנית משנות ה-90 - כמו מזדה 323, ניסן סאני/אלמרה, מיצובישי סופר לנסר, סוזוקי באלנו, דייהטסו אפלאוז.

חלפים לרכבים האלה יש עדיין בשפע, והן יחסית זולות ופשוטות לאחזקה, ורכב כזה, אם תוחזק תחזוקה מינימלית (כלומר שמן וטיימינג בזמן, ונוזל קירור ייעודי ברדיאטור) ולא עבר התעללות, יהיה יותר אמין מ106/205/פונטו.

לגבי לקנות רכב שלא נוסע, ולהשמיש אותו - לא הייתי ממליץ, כי רכב שהוא לא במצב נסיעה, ייקח כמה אלפים קודם כל לשלם את כל האגרות שהצטברו עליו כשהוא עמד (במקרה ולא הקפיאו רישיון), וגם סביר להניח שהועמד בגלל תקלה משביתה כזאת או אחרת, שלא משתלם לתקן - אחרת עדיף למכור אותו כשהוא תקין ועם טסט.

במקומך, אם זה הרכב הראשון שלך, והתקציב מוגבל, הייתי קונה רכב ישן, פשוט וזול במצב נסיעה, ולאט לאט לומד לתחזק אותו לבד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...