Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקדמות נוספת,

הברגתי את מחברי המפרק של RAM לגב הפודים ושמתי על הברגים LIQUID NAILS בכדי שהאומים לא ישתחררו.

הוספתי פס בוטילן לגב הפוד בכדי לתת קצת יותר מסה.

הדבקתי CCF (חומר ספוגי) לגב הפוד והמעטפת שלו ומיקמתי את טבעות העץ אליהן הרמקול יחוזק בסופו של דבר.

לא לקחתי בחשבון שמיקום החורים שעשיתי לחוטי הרמקול קרוב מידי לטבעות העץ - אאלץ כנראה לעשות שם התאמה נוספת.

כרגע מתלבט איך בדיוק לחבר את חוטי הרמקולים ואיך לעשות את הפיניש לכל הנושא.

הדבר הבא - ריפוד הקורות, חיבור הטרמינלים לקורות ולהחליט לאן אני מתחבר עם החוטים ומה בא לי לנסות לפני שאני עובר סופית לתצורת סט שני חלקים.

ניתן לתמונות לדבר.

בשרשיר הזה אני גם אעשה בסוף סשן כוונים עם סקופ וRTA

DSC_0518.JPG

DSC_0517.JPG

DSC_0516.JPG

DSC_0515.JPG

DSC_0514.JPG

DSC_0513.JPG

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

השאלה היא של אסטטיקה באוטו,עד כמה זה יראה נורמלי. יתרון של מח עם הזווית הוא ברור,אבל בדיוק כך רצוי לבחור אותה בהתחלה ואז לעשות פוד/קורה

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

נכון -

אבל האם אתה באמת רוצה לבנות קורה בכל פעם שאתה רוצה להחליף אלמנט? - אני לא סגור על איזה אלמנט אני הולך לבחור בכדי להשאר איתו ומתכוון להחליף לפחות בין שניים שלושה פודים.

והפודים יצאו יפה- מאוד יפה וזה הולך להיות מאוד מאוד אסטתי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קורות זה לא כזה סיפור, הבעיה היחידה שהם מצריכות המון המון סבלנות.

באם הגימור שלהם יפה, הם אפילו יוסיפו לאסטטיקה של הרכב.

הייתרון הגדול של הזרועות והפודים זה מציאת הזווית, לדעתי זה פתרון מגניב, וזמני.

באשר לויתור על הטוויטר, ניסיתי את זה גם עם מיד של הרץ, גם עם מיד של סקאן, וניסיון קצרצר עם מיד בייתי, לטעמי זה ממש לא זה, ולא, אני לא מחפש ולא חיפשתי לעולם את החדות והדגשת התחום הגבוה.

פרויקט מגניב, מעניין איך יגמר.

SCANSPEAK

פורסם

קורות זה ממש לא סיפור - מודה, סה"כ לא רציני

הסיפור הוא אורך החיים שלי והרצון שלי להמנע מלשמור בבית חומרים רעילים כמו שרף פוליאסטר - נכון, אפשר לעבוד עם אפוקסי שהוא הרבה יותר נעים מבחינת הריחות שלו אבל אני לא רואה כרגע את הצורך להשקיע עד כדי כך.

הפודים נראים טו-אוב והזרועות של RAM הן בתקן צבאי וגם בתקן ימי - הן לא יזיעו בכלל ממשקל הפודים.

יכול להיות שזה לא יהיה "זה" כמו שאתם אומרים - אבל אני לא מחפש את "זה" יותר

אני מחפש סט שני חלקים שיהיה לי נעים לאוזן.

אני מחפש סט שני חלקים שינגן את כל הספקטרום.

אני רוצה להנות ממוזיקה באיכות טובה, לא רודף יותר אחרי HIGH END במובן כזה או אחר - זה נגמר.

הגעתי לתוצאה עם המערכת הנוכחית שאני מאוד אוהב אבל מה לעשות - גם משעמם קצת וגם בא לי להוריד את הVOLUME של התחביב הזה למשהו פשוט יותר שניתן להשתלט עליו גם עם מגבר חמישה\שישה ערוצים בודד אם נדרש.

מה שבא לי לעשות זה למצוא רכיבים שאני מרגיש טוב איתם ולכוון אותם היטב - לא רוצה, לא זקוק לשום דבר מעבר לכך.

החלפתי שבוע שעבר רכב לאשתי - הרמקולים הם הרמקולים המקוריים של הרכב ולהפתעתי - גיליתי שזה יותר ממספיק עבורי בכדי להנות מהרכב.

אפילו לא טרחתי להתקין שם קומפוננט פשוט - רמקולים מקוריים!

Pioneer TS-X150

פורסם

ללא ספק ,אחד הדברים נכונים כפטרון זמני למצוא את האלמנט ואת הזויות הכונות.

ואם כבר,מעניין יהיה לשמןע את זה.. אם אדי יזמין לאיזה סשן השמעה.. הטוויטרים שלי גם כן ממש,ממש לא דומיננטיים ואני גם לא שומעה מעל 17K,לפחות לפי מה שבדקתי אני,לכן פרויטקון כזה מבחינתי מעניין ..

פורסם

בכיף - יקח עוד זמן עד שאסיים וגם צריך לקחת בחשבון זמן חימום\הרצה של האלמנטים החדשים ואח"כ כמה וכמה סשנים של כוונים.

אבל ברגע שהסט מוכן ולפחות יהיה מכוון לשמיעה ראשונית - מי שרוצה תמיד יכול לפנות אליי.

Pioneer TS-X150

פורסם

התקדמתי עם הקורות - יצא לי פשוט טו-אוב - בלתי נתפס שזו עבודה שלי.

ריפוד בסקאי שנמתח לשני כוונים - מספיק גמיש לעבודה שכזו.

שימוש בדבק של DAP WELDWOOD מסוג CONTACT CEMENT האדום (דליק) - בקבוק ספריי.

אחרי זה בידוד ביריעת בוטילן ולבסוף ספוג CCF עם שכבת ניילון דקה.

ולבסוף חיבור של הטרמינלים והתושבת לפודים והדגמה של הקונספט.

נשאר לחבר את החיווט לטרמינלים - לחבר לרכב - להתחיל במלאכת הכוונים.

מתי זה יקרה? לפחות עוד שבוע שבועיים - לבינתיים אני אתפוס את ההזדמנות להתקין את הקורות ברכב ולהעביר את החיווט רגע לפני החיבור הסופי.

תמונות

DSC_0526.JPG

DSC_0525.JPG

DSC_0524.JPG

DSC_0523.JPG

DSC_0522.JPG

DSC_0521.JPG

DSC_0520.JPG

DSC_0519.JPG

Pioneer TS-X150

פורסם

ועוד תמונה אחת אחרונה - אפרופו משהו בצורה של הקורות כשהן הפוכות מזכיר לי את מפת ישראל!

אבל זה רק אני - וכן אתם יודעים.

פולני! :-P

DSC_0527.JPG

Pioneer TS-X150

פורסם

למרות שחשבתי אחרת (מפורומים בחול אנשים שביצעו התקנות דומות) התוצאה יצאה ממש אסטטתית. הדבר היחידי שמפריע לעין הינו הטרמינלים. חבל שלא חיברת אותם מהצד השני או במקום מוסתר יותר

פורסם

חשבתי על זה הרבה אלי.

אחד הדברים שאני הכי נמנעתי מהם עד היום בשש השנים האחרונות בהתקנות שלי היה הנושא של משיכת העין ואין ספק! הפודים, הטרמינלים - הולכים למשוך מאוד את העין כלפי הרכב הזה.

התקנתי עד היום בקיק פאנלים מהסיבות העיקריות האלה -

1. לא למשוך תשומת לב מיותרת לרכב שלי.

2. מרחק מקסימלי מהראש.

3. מנסיון עבר שלי טוייטרים בקורות תמיד הכאיבו לי ובקיק פאנלים הם הרבה יותר נעימים לי לאוזן.

אז - על שלב 3 - כפי שאתה מבין, אני מראש מוריד את מניין הרמקולים ומוותר על טוויטרים.

תוסיף לזה שיש לי בעיית שמיעה בימים אלו שהיא בעצם תוצאה של סטרס, מתח נפשי - לוותר על טוויטרים ולהרגיע עוד קצת את הווליום הכולל של המערכת - רק יעשה לי טוב.

לתופעה שאני מדבר עליה קוראים טינטון - והיא אכן נפשית אצלי - עשיתי בדיקות שמיעה, זה פשוט צליל שהמוח מייצר - לפעמים זה שם, לפעמים זה לא.

לגבי סעיף 1 - לצערי - אני הולך למשוך תשומת לב - אז חוזרים לשים מגן שמש כשאני חונה בחוץ.

לגבי סעיף 2 - לא קריטי כשיש לך יכולת לשחק עם הזווית ופרוססור מאוד גמיש.

עכשיו - לגבי הטרמינלים - חשבתי גם לעשות חיבורי RCA - אבל אני פוחד שהם לא יצליחו לעמוד בהספקים שיעברו שם - זה היה יכול להיות הרבה יותר אסטתי וקניתי את המחברים הדרושים - מקסימום - אני אשתמש בזה כPLAN B

אני מאוד משתדל לפחות ברכב הזה לא לפגוע באסטטיקה וסה"כ יוצא לי לא רע!

יש לי גם המון ידע מצטבר לגבי שיטות עבודה ובניות וגם חומרים שעושים היום את החיים הרבה יותר קלים - תוסיף לזה את עידן מדפסות התלת מימד ואנחנו כבר נמצאים במקום אחר לגמרי ממה שהינו כמה שנים בודדות אחורה ביכולות DIY לאדם הפשוט.

תודה אלי!

מעריך את התגובה שלך.

Pioneer TS-X150

פורסם

נראה יפה

כמה חזק החיבור הזה? ברגע שהיה שם מיד,חיבור הזה יחזיק טוב בזויות שונות אתה חושב?

פורסם (נערך)

יש עוד זמן עד שם, יהיה עוד לעבור סשן שלם של כוונים וגם צריך לתת לרמקולים זמן לעשות ברייק אין שאני שוקל לעשות במשרד בכלל.

המטרה בסוף, אם אני מחליט אכן לוותר על טוויטרים היא לנסות את הלוייתן כמונובלוק ובעצם כמגבר יחיד ברכב.

בשביל סאב 8 אינטש שנחתך ב40 הרץ יש לו מספיק דאמפינג וכוח אז צריך להיות בסדר, אבל יש עוד תוכנית לאמצע השנה ואז יתכן שיהיה עדיף לעבור לתצורה אחרת אז המונו נשאר ברכב בכל מקרה.

ועוד משהו אחד, גם אם תהיה השמעה, לא הייתי מצפה ליותר מידי בטח שלא בווליום מאוד גבוה, הקצה העליון שלי יהיה פחות מפורט לעומת רינג רדיאטור והנצילות הכללית של המערכת תהיה קטנה יותר, השאלה רק עם וופרים 8.5 אינטש, כן כן, הl8 הם הבאים בתור, ועם רמקולים קרובים יותר לראש, אולי הנצילות אפילו תגדל כלפי האוזן.

יהיה מעניין!

סרגיי

הזרועות הן עם תקן צבאי, אל תהיה מודאג, אם הרכב יתרסק, זה הדבר היחיד שישאר שלם.

מה לדעתך מחזיק את הטבלט ברכב? זרוע שכזו ומגנט!

אתה יודע מה אומרים על איך סוף העולם יראה?

מקק נוהג בלקסוס (טויוטה)

עריכה אחרונה על ידי lanosforce

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...