Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופרמיני עד 55K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש רכב אמין וטוב בתקציב הרשום מעלה, שישמש זוג + ילדה קטנה. המאפיינים החשובים לנו הם נוחות נסיעה (הנהג העיקרי צפוי לנסוע פלוס מינוס 50-60 ק"מ ליום, ובדרך כלל בפקקים) ורכב שיהיה עד כמה שניתן חסכוני בטיפולים ובדלק. מבחינת ביצועים - פחות הקטע שלנו, ולכן מוכנים לפשרות (עוד אציין שמעוניינים באוטומט ולא ברובוטי/ידני).

מחיפוש בפורום, התרשמתי מאד מסוזוקי סוויפט ומאזדה 2, אך אני לא יכול שלא לתהות לעצמי האם יש הצדקה לשלם עבור מכוניות אלה (כמכוניות משומשות) סכומים יחסית גבוהים, וזאת רק בשל התדמית החיובית שיצאה להם? הכוונה היא שמחיפוש בלוחות/מחירוני הרכב, נראה שאוכל להשיג בתקציב הנ"ל פיג'ו 207/פיאסטה/רנו קליאו משנתון חדש יחסית (2010) ועם קילומטראז' נמוך, לעומת מאזדה 2 וסוויפט שבמסגרת התקציב הנ"ל, אוכל להרשות לעצמי רק 2007-2008 ועם קילומטראז' גבוה באופן יחסי.

אשמח לדעתם של בעלי הניסיון והמומחים, וכמו כן האם מניסיונכם מאזדה 2 וסוויפט באמת נמכרות בסופו של דבר במחירים המופיעים בלוחות הרכב או שמדובר רק במחיר פתיחה שנתון למו"מ אמיתי?

תודה מראש למשיבים

פורסם

ה207 רובוטית,לדעתי קליאו יכולה להיות אופציה טובה,המחירים שלה ביחס לשנה מאוד נוחים,היא בטיחותית,תא מטען גדול משל הסוויפט אם זה משנה לך.

דווקא פורד לא ראיתי ביד מה שכן יש שם מספר יונדאי I20,מדובר על רכב מאוד אמין,לשם נכנסת עגלת תינוק אם אתם צריכים את זה.

המזדה אכן אמינה ודי זריזה בקטגוריה,אבל שימי לב שבגירסת הבסיס ACTIVE יש רק 2 כריות אוויר,ורק בDYNAMIC יש 6.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ה- 207 רובוטית רק עם מנוע 1.4. גרסאות טרנדי ואקטיב עם מנוע 1.6 משודכות לתיבת אוטומית עם ארבעה הילוכים (AL4 אם אני לא טועה)

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

תודה.

לגבי הקליאו - אכן יש לנו אחת כזאת בבית שנת 2007 (נדמה לי שזו אותה אחת משנת 2010) ובסה"כ אנחנו די מרוצים, למרות שעושה רושם שהיא די יקרה לאחזקה שוטפת של דלק + טיפולים (הרושם הזה מבוסס על תחושתי בלבד, ויכול להיות שהעלות היא בהחלט ממוצעת לרכב מהסוג הזה).

לגמי המאזדה - אכן אנחנו מכוונים לדיינמיק כדי לא להתפשר על נושא הבטיחות.

השאלה היא אם עדיף ללכת על סוויפט/מאזדה 2 משנתון ישן יותר ועם יותר קילומטראז' או על אחת מהצרפתיות בשנתון חדש יותר ועם פחות קילומטרים (שאלת מיליון הדולר, אני מניח)?

פורסם
תודה.

לגבי הקליאו - אכן יש לנו אחת כזאת בבית שנת 2007 (נדמה לי שזו אותה אחת משנת 2010) ובסה"כ אנחנו די מרוצים, למרות שעושה רושם שהיא די יקרה לאחזקה שוטפת של דלק + טיפולים (הרושם הזה מבוסס על תחושתי בלבד, ויכול להיות שהעלות היא בהחלט ממוצעת לרכב מהסוג הזה).

לגמי המאזדה - אכן אנחנו מכוונים לדיינמיק כדי לא להתפשר על נושא הבטיחות.

השאלה היא אם עדיף ללכת על סוויפט/מאזדה 2 משנתון ישן יותר ועם יותר קילומטראז' או על אחת מהצרפתיות בשנתון חדש יותר ועם פחות קילומטרים (שאלת מיליון הדולר, אני מניח)?

לדעתי - הכי טוב לרדת מהקבעון המחשבתי של נגד רובוטי וללכת על רכב שיהיה גם לא יקר וגם חסכוני בדלק (פיאט איבו 2011 מאובזרת יותר מכל הנ"ל תכנס לך בתקציב עם 7 כריות אויר, 1:14-15 צריכת דלק משולבת, ועוד שלל דברים נחמדים)

אבל אם אי אפשר להתנער מהקבעון: קליאו תציע לך יותר תמורה למחיר מהסוויפט. אני לא מדבר בכלל על המזדה 2 כי אין לי מושג איך אפשר לשלם יותר ולקבל פחות (אבזור, צריכת דלק, נוחות) - אבל זו רק דעתי האישית כמובן.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

המחירון של המאזדה 2 מנותק מהמציאות. אני הייתי הולך על ה I20. יותר מרווחת מהסוויפט ומהמאזדה 2 והמחיר שלה יותר ריאלי.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
לדעתי - הכי טוב לרדת מהקבעון המחשבתי של נגד רובוטי וללכת על רכב שיהיה גם לא יקר וגם חסכוני בדלק (פיאט איבו 2011 מאובזרת יותר מכל הנ"ל תכנס לך בתקציב עם 7 כריות אויר, 1:14-15 צריכת דלק משולבת, ועוד שלל דברים נחמדים)

אבל אם אי אפשר להתנער מהקבעון: קליאו תציע לך יותר תמורה למחיר מהסוויפט. אני לא מדבר בכלל על המזדה 2 כי אין לי מושג איך אפשר לשלם יותר ולקבל פחות (אבזור, צריכת דלק, נוחות) - אבל זו רק דעתי האישית כמובן.

האמת שכשהתחלתי לחפש, האיבו הייתה הבחירה הראשונה שלי. יש לנו אחת כזאת ברחוב וממש נדלקתי על האוטו. ואז - התחלתי לקרוא בכל מיני פורומים על הגיר הרובוטי ועל כמה שהוא תובעני לשימוש, ולכן די נרתעתי ממנו, כי אני מחפש שקט נפשי ולא "להתקשקש" יותר מדי עם הגיר בדרך אל/מ העבודה. אבל כשאני חושב על זה פעם נוספת, בעצם אף פעם לא נהגתי על גיר רובוטי ויכול להיות שהשד לא כל כך נורא. בקיצור, כנראה שאצטרך לקחת אחת כזאת לסיבוב ניסיון כדי להתרשם דרך "הרגליים".

לגבי מאזדה 2 - גם לי נראה שמנותק מהמציאות, אבל אם יש מי שמוכן לשלם את המחיר, אני לא יכול להאשים את מי שמבקש את המחיר (וככל הנראה גם מקבל את מה שדורש). אגב - אותו הדבר לגבי היאריס. התחושה היא שהרכב הזה הוא כמו דירה - הערך שלו הולך ועולה עם השנים :-) אבדוק גם את ה- I20.

פורסם

אני לא רואה שום סיבה למשל לשלם יותר על המזדה מאשר על היונדאי,פשוט לא מבין על מה.

דווקא הרובוטים של פיגו לא רעים,עיקר הבעיה בהם היא יותר עירונית,הוא פחות חלק וצריך להתרגל,אבא שלי נוסע ממש טוב בעיר איתו (107).

מבחינת צריכת דלק אף מהרכבים למעט ה 207 רובוטית לא תשיג שיפור,כי אצל כולם זה גיר אוטומטי פשוט.

נסי לנסוע עליו,אולי דווקא יהיה לך בסדר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תשמע,

אני הבאתי איבו ידנית ב50k. חבר מהעבודה שראה את הרכב התלהב בטירוף, וכחודש לאחר מכן הביא פונטו גרנדה דינאמיק רובוטית.

עבר חודש מאז, והחבר פשוט מאושר עד הגג (הזמין אותי לארוחת צהריים רק בגלל ההמלצה שלי על הרכב...).

הרכב שלו עושה 1:14.5 תצרוכת משולבת, והוא גר בנשר ככה שיש לו עליה רצינית בדרך הבייתה. יש לו בקרת אקלים, מע' עצור וסע, שליטה מההגה על מע' השמע, 6 כריות אוויר ועוד שלל דברים.

הוא מבסוט לגמרי מהתיבה הרובוטית, וטוען בתקיפות שבהינתן החסכון בדלק - הוא מעדיף אותה בהפרש ניכר על תיבה אוטומטית (הייתה לו מזדה אוטומטית לפני כן).

בסופו של יום גם אני קראתי הרבה על הרכב לפני הרכישה, והטענה נגד הגיר היא לא טענה מכאנית - אלא תפעולית. אם אתה מצפה שהגיר הרובוטי יעבוד כמו גיר אוטומטי, צפוייה לך אכזבה. אם לא מפריע לך לשנות את הנהיגה שלך בהתאם לגיר (וממש לא מדובר במשהו קריטי) אז לא צריכה להיות שום בעיה.

לחבר הכי טוב שלי יש מזדה 2, ואנחנו מטיילים הרבה יחד (רוכבי אופניים) ככה שיש לי הרבה שעות נסיעה ברכב. יש הפרש מאוד גדול מבחינתי בנוחות הנסיעה בינה לבין האיבו (לטובת האיבו כמובן). מבחינת תא הנהג והאבזור, אני לא חושב שיש מקום להשוות (האיבו הרבה יותר מפנקת). מבחינת חסכון בדלק - המזדה לא מתקרבת בכלל ל1:14.5, לפחות לא שלו. לדעתי היא גם נראית פחות טוב, וכמובן שאתה מקבל רכב ישן יותר עם יותר קילומטראז' - באותו מחיר.

האמת שכשהתחלתי לחפש, האיבו הייתה הבחירה הראשונה שלי. יש לנו אחת כזאת ברחוב וממש נדלקתי על האוטו. ואז - התחלתי לקרוא בכל מיני פורומים על הגיר הרובוטי ועל כמה שהוא תובעני לשימוש, ולכן די נרתעתי ממנו, כי אני מחפש שקט נפשי ולא "להתקשקש" יותר מדי עם הגיר בדרך אל/מ העבודה. אבל כשאני חושב על זה פעם נוספת, בעצם אף פעם לא נהגתי על גיר רובוטי ויכול להיות שהשד לא כל כך נורא. בקיצור, כנראה שאצטרך לקחת אחת כזאת לסיבוב ניסיון כדי להתרשם דרך "הרגליים".

לגבי מאזדה 2 - גם לי נראה שמנותק מהמציאות, אבל אם יש מי שמוכן לשלם את המחיר, אני לא יכול להאשים את מי שמבקש את המחיר (וככל הנראה גם מקבל את מה שדורש). אגב - אותו הדבר לגבי היאריס. התחושה היא שהרכב הזה הוא כמו דירה - הערך שלו הולך ועולה עם השנים :-) אבדוק גם את ה- I20.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
תשמע,

אני הבאתי איבו ידנית ב50k. חבר מהעבודה שראה את הרכב התלהב בטירוף, וכחודש לאחר מכן הביא פונטו גרנדה דינאמיק רובוטית.

עבר חודש מאז, והחבר פשוט מאושר עד הגג (הזמין אותי לארוחת צהריים רק בגלל ההמלצה שלי על הרכב...).

הרכב שלו עושה 1:14.5 תצרוכת משולבת, והוא גר בנשר ככה שיש לו עליה רצינית בדרך הבייתה. יש לו בקרת אקלים, מע' עצור וסע, שליטה מההגה על מע' השמע, 6 כריות אוויר ועוד שלל דברים.

הוא מבסוט לגמרי מהתיבה הרובוטית, וטוען בתקיפות שבהינתן החסכון בדלק - הוא מעדיף אותה בהפרש ניכר על תיבה אוטומטית (הייתה לו מזדה אוטומטית לפני כן).

בסופו של יום גם אני קראתי הרבה על הרכב לפני הרכישה, והטענה נגד הגיר היא לא טענה מכאנית - אלא תפעולית. אם אתה מצפה שהגיר הרובוטי יעבוד כמו גיר אוטומטי, צפוייה לך אכזבה. אם לא מפריע לך לשנות את הנהיגה שלך בהתאם לגיר (וממש לא מדובר במשהו קריטי) אז לא צריכה להיות שום בעיה.

לחבר הכי טוב שלי יש מזדה 2, ואנחנו מטיילים הרבה יחד (רוכבי אופניים) ככה שיש לי הרבה שעות נסיעה ברכב. יש הפרש מאוד גדול מבחינתי בנוחות הנסיעה בינה לבין האיבו (לטובת האיבו כמובן). מבחינת תא הנהג והאבזור, אני לא חושב שיש מקום להשוות (האיבו הרבה יותר מפנקת). מבחינת חסכון בדלק - המזדה לא מתקרבת בכלל ל1:14.5, לפחות לא שלו. לדעתי היא גם נראית פחות טוב, וכמובן שאתה מקבל רכב ישן יותר עם יותר קילומטראז' - באותו מחיר.

שכנעת אותי! אלך לעשות נסיעת מבחן ואשתדל לשמור על ראש פתוח :wink: האוטו הזה באמת נראה מקסים וייחודי, ובאמת חבל לפסול אותו רק על עניין הגיר (ועוד בלי שניסיתי לראות מה זה גיר רובוטי). תודה

פורסם

מצטרף להמלצה על הפונטו גראנדה האוטומטית, שמעתי עליה רק דברים טובים. בכל מקרה את הסוויפט הייתי מוציא מהלקסיקון כי אתם עם ילדה ותא המטען של הסוויפט

קטן מאוד...

פורסם

התוספת הקטנה שלי לעיניין.

קודם כל, גילוי נאות, אני ובן זוגי מחזיקים בפונטו איבו רובוטית 2010 דיינמיק 3 חודשים. גם אותנו הטריד העיניין של הגיר במקביל לאהבה למותג (בזכות הפונטו ספייס הקודמת) וגם אי אפשר להתעלם מכל מה שהרכב מציע מבחינת איבזור, בטיחות, מראה, שנתון גבוה ומחירון נמוך.

עשינו נסיעת מבחן על הרכב וגילינו שהשד לא כל כך נורא, והגיר בסדר גמור ואפילו מאוד נחמד.

הרכב מפנק, נוח, שקט, גם בשיוט ב120 קמ"ש הרכב מאוד שקט ונעים.

קצת פרטים לגבי אבזור: ב2010 היו 2 גרסאות: אקטיב ודיינמיק. שתיהן מגיעות עם שליטה על המע' מההגה, 7 כריות אוויר, מערכת עצור וסע, כמובן ESP, ABS וכו'.

גרסת הדיינמיק מגיעה גם עם בקרת אקלים דיגיטלית, ידיות בצבע הרכב, עיצוב פנים משולב עם גוונים של כחול (ריפודים+חלק מהדשבורד) אני מאמינה שעוד כמה דברים ששכחתי.

ב2011 יש את גירסת ה150TH המבוססת על גרסת האקטיב ומאובזרת בגג פנורמי, גלגלי מגנזיום ואורות ערפל.

כתבת שהרכב הולך לבלות בפקקים. יצא לי להכנס איתו לפקק או שניים (בתור נהגת) והחוויה הייתה קצת פחות נעימה מאשר עם תיבה פלנטרית. אני לא יודעת איזה אחוז מנהסועה שלכם תבלו בפקקים, אם אחוז משמעותי, אז אולי באמת כדאי להמנע מהגיר הרובוטי למרות כל הפינוקים שמגיעים איתו.

אם בכל זאת תבחר ללכת בכיוון של פיאט, כדאי להתמקד בחיפוש אחרי דגם האיבו ולא הגרנדה. הגרנדה שווקה במקביל לאיבו בשנים המדוברות, אבל הדגם יותר מיושן, פחות מאובזר וגם הגרסה האוטומטית שלה בשנים האלה בדר"כ ברמת גימור אקטיב עם 2 כריות אוויר בלבד.

אם תבחר בתיבה אוטומטית רגילה, אני חושבת שI20 זאת בחירה מעולה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

המון תודה על המענה המפורט.

לגבי פקקים - אני כנראה מגזים (בעיקר בבוקר בדרך לעבודה. בשאר הזמן אני נוסע בשעות שאינן מאד עמוסות). אחרי התגובות האוהדות כאן לגבי הפונטו איבו, אני בהחלט מתכוון לנסות אחת, ולבוא בראש פתוח של גיר ידני (עליו כבר לא נהגתי 12-13 שנה). קראתי גם קצת בפורום כאן על "כללי" תפעול תיבה רובוטית, ובאמת על הנייר זה לא נראה משהו מסובך מדי, וכנראה ששווה את המאמץ בשביל רכב מפנק כמו האיבו וכמובן בשביל חסכון משמעותי בדלק.

• תוכן חדש...