Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מכיר יותר ממקרה אחד שהשופט חייב את זה שהוריד ק"מ בפיצוי כספי .

ברור אחי! זו עבירה פלילית אתה יודע מה זה לעשות שינוים בלי להודיע למשרד הרישוי שזה גוף ממשלתי? עבירה חמורה!

זה תיק פלילי קודם כול !

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
צביקה צודק.

אני במקומך , הייתי הולך על משהו פשוט יותר. תן לי את הכסף ששילמתי, קח את הרכב חזרה. בלי כל המסביב. זה יהיה שכר הלימוד שלך.

בפעם הבאה תדע לא לקנות רכב שלא רשום על שם המוכר שעומד מולך.

לדעתי ברגע שתגיש נגדו תלונה במשטרה הוא כבר יגיע אליך עם איזשהי הצעת פשרה.

לפני כן, תתקשר אליו, תקליט את השיחה ותאמר לו שאתה מתכוון להגיש נגדו תלונה על זיוף ק"מ + תביעה בבית משפט אזרחי.

בלי קשר למה שהוא יגיד, תעשה את זה. מה שתקבל , תקבל.

תקרא את מה שרשמתי לצביקה אחי, עניתי לו בדיוק על מה שאמרת אפילו מעבר לזה .

פורסם

ומי אמר שהק"מ שרשום ברשיון רכב הוא נכון, תחפשו גם פה באתר ותראו חברים שהתלוננו שהק"מ כפי שנרשם להם במכון לא נכון. תנסה לבדוק לפי טיפולים שהרכב עשה מה הק"מ הנכון, ייתכן שתצטרך הרשאה של בעלים קודמים כדי להסתכל בהסטוריה של הטיפולים.

לגבי "יד" האם יש לך זכרון דברים או מסמך כתוב לגבי מספר הידיים שקדם לך.

פורסם
מה זאת אומרת אף אחד לא מבטיח לי את המצב של הרכב ? אני לא הייתי קונה את הרכב אם הייתי יודע מה המצב שלו, ובטביע אתה ממחזיר את הרכב לבעלים הקודם שלו אחי הרכב לא נשאר אצלי אז כן אני אקבל 33 אלף החזר על הרכב אין פה עניין של הפרשים אני לא מעוניין ברכב, בנוסך אני אקבל את כול ההוצאות של החלקים הרי אני מחזיר לו את הרכב ואני טיפלתי ברכב כי ידעתי שיש לי משהו מסוים ובסוף מתברר שיש לי משהו אחר שלא ציפיתי לו אחרי הכול לא הייתי קונה את הרכב הזה בכלל אז למה שאני גם אחזיר לו את הרכב וגם לא אזדכה על החלקים ששילמתי עלייהם ? קצת הגיון אחי.

אתה לא היית קונה את הרכב אם היית יודע את המצב שלו, ולכן חובתך היא לבדוק היטב את הרכב לפני הרכישה ולא לקנות חתול בשוק. לא בדקת היטב ולכן הייתה לך רשלנות תורמת.

הלאה לטיעון הבא שלך -

אתה טוען שאתה אמור לקבל חזרה את כל הסכום. נהדר, אבל בינתיים אתה נוסע ברכב? מוסיף לו קילומטרים? מוסיף לו בלאי? יופי, עכשיו הוא שווה פחות.

ובענין העורך דין שיעשה העברת בעלות , העניין היה שבעלת הרכב (אחיינית של אותו בנאדם) לא הייתה נמצאת במקום ובנוסף לא היה בכלל את הספח של הרישיון שרשום על שמה לכן לא הייתה אפשרות ללכת לדואר ישראל ללא יפוי כוח , לכן הם הלכו אל עורך דין שהם מכירים והוא עושה להם "טובות" והוא רשם יפוי כוח ללא כול הוכחה לכך שהם לא גונבים את הרכב במקרה הכול נעשה בחארטה אחת גדולה, אבל זה לא קשור לחוסר אחריות , אני מכיר את האחיינית הזו אישית לכן לא חשבתי שיש פה עניין של מרמה ולא חשדתי. עכשיו אתה מבין את הדברים קצת יותר טוב ?

אין דבר כזה ספח של רישיון. הרישיון הוא דף אחד ללא ספחים, אלא אם מדובר ברכב שהעבירו עליו בעלות בשנה האחרונה ואז יש כן יש ספח שמציין את שם הבעלים הנוכחי.

אני בהחלט מבין את הדברים טוב יותר עכשיו - אתה בחור תמים שעבדו עליו ובקרוב תבין שבית המשפט לא יעזור לך יותר מידי.

תקרא מה שרשמתי לצביקה בקשר לעורך הדין שעושה העברת בעלות מדובר פה ביפוי כוח בשביל הדואר, והקלטתי אותו והוצאתי ממנו הודאה שבכלל הרכב היה רכב השכרה והוא בכלל לא הזכיר את זה במכירה של הרכב כי הוא הציג אותו כיד 2 מפרטי כמו שכתב במודעה שאותה גם אני צילמתי. ואין לי טעם להוציא ממנו פיצויים, אני עדיין אשאר עם רכב שהיה בחברת השכרה והמחירון שלו יורד המון והמנוע נישאר חרא, אז אני אקבל 15 אלף פיצוי ו9 אלף אני אוציא על מנוע חדש לדוגמא, ועדיין הרכב יהיה שווה פחות ממה שביזבזתי עליו.

לעומת זאת אני יכול להגיע לסכום כולל של 60 אלף שקל כולל הסכום ששילמתי על הרכב כולל הווצאות שהיו לי על הרכב כולל התביעה והפיצויים שאקבל בעזרת ה'.

אתה לא מבין ש-9,000 ש"ח במקרה הטוב זה בדיוק מה שתקבל, בעזרת ה'.

להתדיין איתך זה כמו לדבר לקיר. אני לא מבין בשביל מה נכנסת לפורום ופתחת חמישה שרשורים זהים עם אותה השאלה אם אתה סגור על עצמך ועל הפיצוי שמגיע לך. בשביל מה צריך שופט אם אתה יודע יותר טוב מכולם מה מגיע לך ומה לא? בשביל מה אתה צריך אותנו.

אני מאחל לך בהצלחה, הלוואי שתצליח כי לרמאים בארצנו מגיע לקבל עונשים גדולים הרבה יותר. אבל אני קצת פחות תמים ממך ויודע שזה לא המצב. 60 אלף ש"ח פיצויים? כן, בטח... אתה יודע שזה מעבר לרף של בית המשפט לתביעות קטנות, מה שאומר שתצטרך לשלם שכר טרחה לעו"ד ולהגיע לבית משפט השלום? תבדוק כמה זמן לוקח לנהל שם משפט אזרחי, זה יכול לקחת גם שנה ושנתיים עד שתקבל פסק דין ועוד שנה עד שיגבו מהצד המפסיד את הכסף בהוצל"פ. סביר להניח שמהר מאוד השופט ירמוז לך שכדאי לך להגיע לפשרה עם הצד השני, כמובן אחרי שכבר שילמת שכר טרחה לעורך דין שלך.

עלה והצלח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אתה לא היית קונה את הרכב אם היית יודע את המצב שלו, ולכן חובתך היא לבדוק היטב את הרכב לפני הרכישה ולא לקנות חתול בשוק. לא בדקת היטב ולכן הייתה לך רשלנות תורמת.

הלאה לטיעון הבא שלך -

אתה טוען שאתה אמור לקבל חזרה את כל הסכום. נהדר, אבל בינתיים אתה נוסע ברכב? מוסיף לו קילומטרים? מוסיף לו בלאי? יופי, עכשיו הוא שווה פחות.

אין דבר כזה ספח של רישיון. הרישיון הוא דף אחד ללא ספחים, אלא אם מדובר ברכב שהעבירו עליו בעלות בשנה האחרונה ואז יש כן יש ספח שמציין את שם הבעלים הנוכחי.

אני בהחלט מבין את הדברים טוב יותר עכשיו - אתה בחור תמים שעבדו עליו ובקרוב תבין שבית המשפט לא יעזור לך יותר מידי.

אתה לא מבין ש-9,000 ש"ח במקרה הטוב זה בדיוק מה שתקבל, בעזרת ה'.

להתדיין איתך זה כמו לדבר לקיר. אני לא מבין בשביל מה נכנסת לפורום ופתחת חמישה שרשורים זהים עם אותה השאלה אם אתה סגור על עצמך ועל הפיצוי שמגיע לך. בשביל מה צריך שופט אם אתה יודע יותר טוב מכולם מה מגיע לך ומה לא? בשביל מה אתה צריך אותנו.

אני מאחל לך בהצלחה, הלוואי שתצליח כי לרמאים בארצנו מגיע לקבל עונשים גדולים הרבה יותר. אבל אני קצת פחות תמים ממך ויודע שזה לא המצב. 60 אלף ש"ח פיצויים? כן, בטח... אתה יודע שזה מעבר לרף של בית המשפט לתביעות קטנות, מה שאומר שתצטרך לשלם שכר טרחה לעו"ד ולהגיע לבית משפט השלום? תבדוק כמה זמן לוקח לנהל שם משפט אזרחי, זה יכול לקחת גם שנה ושנתיים עד שתקבל פסק דין ועוד שנה עד שיגבו מהצד המפסיד את הכסף בהוצל"פ. סביר להניח שמהר מאוד השופט ירמוז לך שכדאי לך להגיע לפשרה עם הצד השני, כמובן אחרי שכבר שילמת שכר טרחה לעורך דין שלך.

עלה והצלח.

שוב אחי, אתה לא יורד אל סוף דעתי 60 אלף זה סכום מצטבר זה לא סך הפיצויים.

בקשר לפתיחת האשכול , בהתחלה לא ידעתי מה לעשות כשפתחתי אפילו עוד לא דיברתי עם עורך הדין שלי כשפתחתי זה היה ממש ברגע שגיליתי תוך כדי הדיון פה ביצעתי שיחות ובדיקות מעמיקות,

נכון שלא בדקתי נכון אתה צודק ואני מבין שאתה לא נגדי בעניין, זו קניית הרכב הראשונה שלי, אבל אני נפלתי קורבן לרמאים,

בעניין הבלאי של הרכב, אין פה עניין של בלאי שאלתי על הנושא הזה עם העורך דין שלי הוא אומר שאני יכול לנסוע עליו הרי קניתי רכב כדי לנסוע עליו לא להסתכל עליו זה ששיקרו לי בקשר למצבו זו לא הבעיה שלי בנוסף אני יכול גם למכור את הרכב ואני עדיין אקבל את מה שמגיע לי גם אם יגנבו את הרכב זו לא בעיה שלי על פי מה שהעורך דין אומר וזה עורך דין וותיק שהיה גם שוטר במשטרת ישראל וגם קצין חקירות לא עורך דין מטעם המדינה זה בטוח.

בקשר להוצאות הכספיות והפיצויים שאמרת שהם מעל הרף של בית המשפט , הפיציים נעים בין 5 אלף ל 20 אלף אני יודע שלא מעבר לזה,

על הרכב אני מקבל החזר מלא מהבעלים הקודם על סך של 33 אלף ועוד 7 אלף תיקונים שביצעתי ברכב לאחר שקניתי אותו כול מיני תיקוני בלאי אבל זה לא משנה.

מאוד סביר להניח שבית המשפט יחייב את הצד הנאשם על ההוצאות שלי על העורך דין שזה על סך של 5 אלף גם כן. בוא נעשה חישוב ביחד, 33,000 ועוד 7 על תיקונים ועוד הפיצויים שסביר להניח שאני לא אקבל פחות מ10 אלף כי מדובר פה בעבירה פלילית ומרמה ועוד כמה סעיפים כבר הגענו ל50 אלף אני מאמין שהוא יחויב בהוצאות משפט על סך 5 אלף ובמידה וכן אז כבר אנחנו עומדים על 55 אלף, אז ככה או ככה אני מחזיר את ההוצאות שלי. בעזרת ה',

תודה על ההבנה בכול מקרה אחי פשוט לא ידעתי כלום ברגע שפתחתי את האשכול הזה עד שהתדיינתי עם עורכי דין ואנשים שעברו את זה.

פורסם
ומי אמר שהק"מ שרשום ברשיון רכב הוא נכון, תחפשו גם פה באתר ותראו חברים שהתלוננו שהק"מ כפי שנרשם להם במכון לא נכון. תנסה לבדוק לפי טיפולים שהרכב עשה מה הק"מ הנכון, ייתכן שתצטרך הרשאה של בעלים קודמים כדי להסתכל בהסטוריה של הטיפולים.

לגבי "יד" האם יש לך זכרון דברים או מסמך כתוב לגבי מספר הידיים שקדם לך.

שמע אחי גם מה שאתה אומר יכול לקרות, אבל אני לא מאמין שמשרד הרישוי יטעה, עובדה שאני בכלל לא ידעתי שהרכב היה רכב השכרה הבנאדם השמיט את המידע הזה וכשהוא פירסם את המודעה הוא כתב במפורש רכב יד 2 מפרטי! והוא בכלל היה יד 3 והבעלים ה2 היה חברת השכרה וה1 היה פרטי גם כן,

אז עקב זאת שהרכב היה רכב השכרה והוא שנת 2004 , אז כן סביר ועולה על הדעת שרכב עומד על 270 אלף קילומטר ולא על 172 אלף קילומטר. :)

פורסם
שוב אחי, אתה לא יורד אל סוף דעתי 60 אלף זה סכום מצטבר זה לא סך הפיצויים.

בקשר לפתיחת האשכול , בהתחלה לא ידעתי מה לעשות כשפתחתי אפילו עוד לא דיברתי עם עורך הדין שלי כשפתחתי זה היה ממש ברגע שגיליתי תוך כדי הדיון פה ביצעתי שיחות ובדיקות מעמיקות,

נכון שלא בדקתי נכון אתה צודק ואני מבין שאתה לא נגדי בעניין, זו קניית הרכב הראשונה שלי, אבל אני נפלתי קורבן לרמאים,

בעניין הבלאי של הרכב, אין פה עניין של בלאי שאלתי על הנושא הזה עם העורך דין שלי הוא אומר שאני יכול לנסוע עליו הרי קניתי רכב כדי לנסוע עליו לא להסתכל עליו זה ששיקרו לי בקשר למצבו זו לא הבעיה שלי בנוסף אני יכול גם למכור את הרכב ואני עדיין אקבל את מה שמגיע לי גם אם יגנבו את הרכב זו לא בעיה שלי על פי מה שהעורך דין אומר וזה עורך דין וותיק שהיה גם שוטר במשטרת ישראל וגם קצין חקירות לא עורך דין מטעם המדינה זה בטוח.

בקשר להוצאות הכספיות והפיצויים שאמרת שהם מעל הרף של בית המשפט , הפיציים נעים בין 5 אלף ל 20 אלף אני יודע שלא מעבר לזה,

על הרכב אני מקבל החזר מלא מהבעלים הקודם על סך של 33 אלף ועוד 7 אלף תיקונים שביצעתי ברכב לאחר שקניתי אותו כול מיני תיקוני בלאי אבל זה לא משנה.

מאוד סביר להניח שבית המשפט יחייב את הצד הנאשם על ההוצאות שלי על העורך דין שזה על סך של 5 אלף גם כן. בוא נעשה חישוב ביחד, 33,000 ועוד 7 על תיקונים ועוד הפיצויים שסביר להניח שאני לא אקבל פחות מ10 אלף כי מדובר פה בעבירה פלילית ומרמה ועוד כמה סעיפים כבר הגענו ל50 אלף אני מאמין שהוא יחויב בהוצאות משפט על סך 5 אלף ובמידה וכן אז כבר אנחנו עומדים על 55 אלף, אז ככה או ככה אני מחזיר את ההוצאות שלי. בעזרת ה',

תודה על ההבנה בכול מקרה אחי פשוט לא ידעתי כלום ברגע שפתחתי את האשכול הזה עד שהתדיינתי עם עורכי דין ואנשים שעברו את זה.

ובקשר ללנסות לפתור את העניין בלי עורכי דין, הבנאדם מתעקש שהוא לא עשה שום דבר שהוא לא בסדר, (עם אצבע על העין)

השיחה גם מוקלטת לצורכי משפט.

פורסם

צביקה אתה צודק שהוא רשלן, אך בעלי הרכב המקורי הוא רמאי.

המשפט "יזהר הקונה" היה נהוג בתקופת המשפט הרומי ולא תפס בישראל.

קיום יש חובה על המוכר לחשוף את כל המידע הרלוונטי לקונה בדיוק מסיבה זאת.

פורסם

matancisus,

ה"צעירות" שלך ניכרת גם באמונה המלאה שיש לך בדברי עורך הדין שלך (זה בסדר, ובודאי יותר טוב מלהאמין לנוכל שמכר לך את הרכב). כמובן שאתה יכול לתבוע את ביטול העסקה ועוד סעיפי פיצויים, תיקונים, הוצאות ועוד. אם תתבע, ככל הנראה אתה תזכה במשפט, אבל אל תהיה בטוח שבית המשפט יפסוק לך הוצאות מעבר לעלות הקניה. וגם אם ייפסק לך כסף, אתה עלול לגלות כי המוכר הנוכל חדל פירעון.

מה שכדאי לעשות הוא לשלוח למוכר מכתב יפה מעורך הדין שלך בו תציע לו לקחת את רכבו בחזרה ולהשיב לך את הסכום ששילמת, בתוספת עלות ההשקעה הנוספת שלך ברכב. לו אני במקומך, הייתי מגיש גם תלונה למשטרה על הונאה וזיוף, רק בשביל להמריץ את המוכר לפעולה.

פורסם
matancisus,

ה"צעירות" שלך ניכרת גם באמונה המלאה שיש לך בדברי עורך הדין שלך (זה בסדר, ובודאי יותר טוב מלהאמין לנוכל שמכר לך את הרכב). כמובן שאתה יכול לתבוע את ביטול העסקה ועוד סעיפי פיצויים, תיקונים, הוצאות ועוד. אם תתבע, ככל הנראה אתה תזכה במשפט, אבל אל תהיה בטוח שבית המשפט יפסוק לך הוצאות מעבר לעלות הקניה. וגם אם ייפסק לך כסף, אתה עלול לגלות כי המוכר הנוכל חדל פירעון.

מה שכדאי לעשות הוא לשלוח למוכר מכתב יפה מעורך הדין שלך בו תציע לו לקחת את רכבו בחזרה ולהשיב לך את הסכום ששילמת, בתוספת עלות ההשקעה הנוספת שלך ברכב. לו אני במקומך, הייתי מגיש גם תלונה למשטרה על הונאה וזיוף, רק בשביל להמריץ את המוכר לפעולה.

אני לא כול כך תמים זו לא פעם ראשונה שלי בבית משפט.

אני אולי קצת לא הבנתי את העניין של קניית רכב ובזה אתה צודק עשיתי את הטעות שלי ולמדתי ממנה כמו מכול טעות,

בקשר להוצאות, שוב אני כן אקבל החזרים על כול מה שתיקנתי ברכב וכן אקבל החזר מלא על הרכב עצמו וכן אקבל פיצוי כולשהו שבטוח יכסה את ההוצאות על עורך הדין שלי גם אם הנוכל לא יחויב בהוצאות משפט.

דיברתי עם הבנאדם והוא לא רצה להגיע לפשרה, ונכון הצעד הבא שלי היה מתוכנן יחד עם עורך דין להגיש תלונה במשטרה ולשלוח לו מכתב הביתה מעורך דין ותקופה של שבועיים לחשוב טוב מה הוא רוצה לעשות בנידון ומיד לאחר מכן אם לא יגיד לפשרה רק אז אתבע אותו, מבחינתי אני הוצאתי 33 אלף על הרכב עם עוד הוצאות של בין 5-7 אלף אם הוא לוקח את הרכב ומחזיר לי 40 אלף אני מוותר על משפט ותלונה ותביע.

פורסם
matancisus,

בדיוק מה שרציתי להגיב.

מתן, הלוואי וזה היה כל כך קל כמו שאתר מתאר את זה. אתה חושב שזה עניין פשוט של שבועות ספורים עד לקבלת הכסף, כאשר בפועל זה יכול לקחת שנים.

שלח מכתב מעורך דין למוכר הרכב, שיסביר לו בעדינות שעליו לקחת את הרכב בחזרה, להחזיר את הכסף, ולשלם לך את ההשעקה הנוספת שלך ברכב, ואתה בתמורה לא תתבע אותו ולא תגיש נגדו תביעה. הייתי הולך צעד אחד קדימה ושולח לו את המסמך בדואר רשום עם אישור קבלה. אפשר ללכת אפילו רחוק יותר ולתת את זה לחברה שמתמחה במסירת מסמכים אבל זה יעלה קצת יותר מדואר רשום.

אתה יכול גם להביא לו את זה בעצמך. הקאץ' פה שאם אתה מביא לו בעצמך אתה צריך לספק הוכחה שאכן מסרת לו את המסמך, כמו למשל צילום וידאו של המסירה.

בקיצור, תהליך ארוך לפניך ולא בטוח שעם התוצאות שתרצה לראות, אבל אני מסכים איתך שחייב לעשות משהו.

לדעתי, המכתב והתלונה הם נקודת פתיחה טובה.

עצה אחת אחרונה לי בשבילך, תתחיל לכתוב יותר ברור, עם סימני פיסוק ומשפטים מנוסחים קצת יותר טוב. לא בקטע של להעליב, אלא בשביל שאנחנו נבין אותך יותר טוב ונוכל גם אולי לעזור קצת יותר בהמשך.

בהצלחה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
בדיוק מה שרציתי להגיב.

מתן, הלוואי וזה היה כל כך קל כמו שאתר מתאר את זה. אתה חושב שזה עניין פשוט של שבועות ספורים עד לקבלת הכסף, כאשר בפועל זה יכול לקחת שנים.

שלח מכתב מעורך דין למוכר הרכב, שיסביר לו בעדינות שעליו לקחת את הרכב בחזרה, להחזיר את הכסף, ולשלם לך את ההשעקה הנוספת שלך ברכב, ואתה בתמורה לא תתבע אותו ולא תגיש נגדו תביעה. הייתי הולך צעד אחד קדימה ושולח לו את המסמך בדואר רשום עם אישור קבלה. אפשר ללכת אפילו רחוק יותר ולתת את זה לחברה שמתמחה במסירת מסמכים אבל זה יעלה קצת יותר מדואר רשום.

אתה יכול גם להביא לו את זה בעצמך. הקאץ' פה שאם אתה מביא לו בעצמך אתה צריך לספק הוכחה שאכן מסרת לו את המסמך, כמו למשל צילום וידאו של המסירה.

בקיצור, תהליך ארוך לפניך ולא בטוח שעם התוצאות שתרצה לראות, אבל אני מסכים איתך שחייב לעשות משהו.

לדעתי, המכתב והתלונה הם נקודת פתיחה טובה.

עצה אחת אחרונה לי בשבילך, תתחיל לכתוב יותר ברור, עם סימני פיסוק ומשפטים מנוסחים קצת יותר טוב. לא בקטע של להעליב, אלא בשביל שאנחנו נבין אותך יותר טוב ונוכל גם אולי לעזור קצת יותר בהמשך.

בהצלחה.

תודה רבה, ואני בטוח ששום דבר לא קל אני גם לא הזכרתי את המילה "קל".

אני יודע שזה יכול לקחת הרבה זמן ולכן אני בכלל לא רוצה להגיע לבית משפט אך כיוון שהבעלים הקודם לא רצה להגיע להסדר אז אין לי ברירה אחרת, נשלח לו מכתב וניראה איך יגיב.

אני ממש לא תיארתי את זה כ"דבר קל" ובטח לא כ"שבועות ספורים" אני רק תיארתי את מה שאני לבטח כן אקבל בסופו של דבר בין אם זה חצי שנה או שנה.

תודה רבה :).

פורסם

היי. לא רוצה לדכא אותך אבל יש לי ניסיון עם הוצאה לפועל. יש אנשים שאין להם שקל על הנשמה וגם אם כן הם יגיעו להסדר תשלומים של 150 שקל בחודש. זה המינימום שניתן לשלם. אתן לך דוגמא. מישהו נכנס בהורים שלי. לא היה לו שום ביטוח לרכב ובטח לא טסט. אתה לא רוצה לנחש כמה זמן לקח עד שהוא שילם את כל החוב. מה שכן במידה וזה יקרה ושוב אני מקווה שלא , אני בטוח שהעורך דין שלך ידע מה לעשות. אפשר להוציא הגבלות על רישיון נהיגה , על החשבון בנק ושלל עיקולים למיניהם. הכי חשוב שיהיה בהצלחה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

העניין מאוד פשוט

אתה צריך להחליט מה אתה רוצה לעשות

פיצוי או ביטול

במידה והחלטת שאתה רוצה פיצוי אתה צריך לנסות לאמוד את סך נזקיך.

אחרי זה שלח מכתב רשום עם הדרישה המתאימה (ביטול או פיצוי)

ואם לא תענה תוך זמן סביר גש לבית משפט תביעות קטנות, הגבול הוא משהו כמו 33,000שח כך שזה מתאים גם לפיצוי וגם לביטול.

כל שאר הקשקושים על עבירה פלילית לא קשורים כי התביעה היא נזיקית , כל מיני איזכורים של רשלנות תורמת גם כן לא רלווטיים כי לא מדובר על תביעה נזיקית אלה חוזית.

התהליך מאוד פשוט אבל במידה ותזדקק לדיון בבית משפט תעשה שיעורי בית כיצד לנסח את התביעה נכון ולטעון נכון קח חבשבון שמדובר בתהליך של כחצי שנה.

• תוכן חדש...