Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ראפיד ידנית 1.2 TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
את האמת שחשבתי להציע לו סיטרואן C3 HDI בכלל. :roll:

ולנוכח כל התגובות ה"אהודות" כאן על הTSI, אני לא הייתי ממהר.

אוהדות או לא בפן האמינותי, המנוע הזה מפתיע לטובה בכל הקשור לביצועים בכלל וצריכת דלק (בבינעירוני מצויינת. בעיר פחות מבריקה). יכול לומר לך מניסיון שביטי (עם הידנית 6 הילוכים) זה אפילו עובד טוב יותר מאשר בפאביה (עם ה-5 הילוכים אומנם, אבל פחות משקל...).

הראפיד מרגישה פחות איכותית, נוחה או נעימה מהפאביה - אבל מרווחת, בטוחה ופרקטית ממנה. אחרי המתיחת הפנים הקלה - זה מרגיש יותר טוב. זה לא שהאיכות גרועה, היא עדיין מרגישה איכותית מלא מעט אופציות אחרות (גם יקרות יותר), אלא העובדה שבגלל שהיא זולה ותוכננה מראש להיות כזאת - רב המשטחים הפחות ניגשים לעין, הם אלו העשויים מחומרים נוקשים ולא נעימים במיוחד.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה ליסינג פרטי או ליסינג תפעולי?

אם זה ליסינג תפעולי אז כנראה שלא אכפת לך יותר מדי מהאמינות של הרכב, אחריות קצרה ומחירי טיפולים.

אם זה ליסינג פרטי, כדאי שתחשוב שוב ותקרא בפורום על בעיות במנועי TSI. קח בחשבון אחריות קצרה וטיפולים יקרים.

מעבר לכך, אם אתה נוסע הרבה, שווה לשקול רכב דיזל. פלואנס דיזל ידנית, אפילו מהדגם הבסיסי ביותר תעשה את העבודה בצורה טובה יותר מהראפיד ותהיה מרווחת וככל הנראה גם נוחה יותר לנסיעה.

אתה פשוט מטעה, וחבל.

אין למנועי טי.אס.איי כל בעיה. היו פה ושם חבלי לידה, היבואן פתר את זה באמצעות היצרן באמצעות קריאת "כיקול".

חבל שאתה ממשיך לזעוק זעקות שווא, בפרט כאשר אתה נוהג בקליאו מבית קרסו. ודי לחכימא

פורסם
מהכרות ארוכה עם המנוע הזה - הוא זריז חזק וחסכוני. כשלוחצים את הדוושה הוא מגיב מצוין אבל צריכת הדלק עולה בהתאם. בנסיעה רגועה הצריכה מעולה. בנהיגה אגרסיבית הוא עושה 1:12 בערך. בנהיגה רגילה הוא עושה בקלות 1:16

מהכרות ארוכה עם התגובות של דורשט - עדיף שתתעלם. בעולם שלו קיים רק רנו.

צודק לחלוטין.

הייתי מציע לו לאכול בורשט ולהניח לנו לנפשנו. בפרט כאשר קר בחוץ.

פורסם
את האמת שחשבתי להציע לו סיטרואן C3 HDI בכלל. :roll:

ולנוכח כל התגובות ה"אהודות" כאן על הTSI, אני לא הייתי ממהר.

ממש אין קשר בין המשפטים, לא ברור מנין אתה מסיק מסקנות, מה הקשר בין hdi לבין טי.אס.איי.

בקיצור: תבדוק טוב מה שאתה כותב לפני שאתה שולח תגובה.

פורסם
אוהדות או לא בפן האמינותי, המנוע הזה מפתיע לטובה בכל הקשור לביצועים בכלל וצריכת דלק (בבינעירוני מצויינת. בעיר פחות מבריקה). יכול לומר לך מניסיון שביטי (עם הידנית 6 הילוכים) זה אפילו עובד טוב יותר מאשר בפאביה (עם ה-5 הילוכים אומנם, אבל פחות משקל...).

הראפיד מרגישה פחות איכותית, נוחה או נעימה מהפאביה - אבל מרווחת, בטוחה ופרקטית ממנה. אחרי המתיחת הפנים הקלה - זה מרגיש יותר טוב. זה לא שהאיכות גרועה, היא עדיין מרגישה איכותית מלא מעט אופציות אחרות (גם יקרות יותר), אלא העובדה שבגלל שהיא זולה ותוכננה מראש להיות כזאת - רב המשטחים הפחות ניגשים לעין, הם אלו העשויים מחומרים נוקשים ולא נעימים במיוחד.

מדוע המומחה בהא הידיעה לרכבי סקודה נוהג בפורד ולא בסקודה?

תשובה על כך ניתן למצוא בפוסטים שבארכיון

פורסם

אם זה ליסינג תפעולי אז כנראה שלא אכפת לך יותר מדי מהאמינות של הרכב, אחריות קצרה ומחירי טיפולים.

אם זה ליסינג פרטי, כדאי שתחשוב שוב ותקרא בפורום על בעיות במנועי TSI. קח בחשבון אחריות קצרה וטיפולים יקרים.

מה ההבדל? בשני המקרים יש לך את האופציה, להפסיד את ירידת ערך הרכב ולהמשיך הלאה.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

מה ההבדל? בשני המקרים יש לך את האופציה, להפסיד את ירידת ערך הרכב ולהמשיך הלאה.

על איזה בעיות בדיוק אתה רוצה לספר לנו בענין מנועי טי.אס.איי?

היו כמה חבלי לידה בדגמים מסוימים, היבואן פתר זאת באמצעות קריאת ריקול, הרכבים החדשים יותר שהגיעו- הגיעו כבר משודרגים- ללא כל בעיה.

אתה סתם מכניס פחדים לאנשים, אולי מתוך מגמה- אולי אתה מייצג מתחרים לחב' צ'מפיון.

אני כרגע לא נוהג ברכב ממותגי צ'מפיון, אבל היתה לי סקודה אוקטביה עם מנוע טי.אס.איי. אין למנוע הזה שום בעיה.

ישנה אכילת שמן ברמה מסוימת- בהתאם להוראות היצרן. זה לא משהו שמהווה בעיה, בוודאי שלא תקלה.

מציע לך שלא להשמיץ סתם. זה לא מכובד ובטח שלא מקצועי.

פורסם

תסתכל רק על השרשורים שנפתחו כאן לאחרונה בנושא רצועות מנוע שנקרעו במנועי TSI. :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

ועל זה נכתב רבות שהיה כשל בתכנון מנגנון התזמון בשנים 2010-1, אשר נפתר ע"י היצרן. מה הקשר בין לבין בעיות אמינות?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

היצרן הזה לא מצליח להוציא מוצרים מוגמרים ברמה גבוהה לשוק, וזה לא פעם ראשונה או שניה.

אנשים שהמנוע שלהם שבק חיים אחריי פחות מ100 אלף ק"מ, גיר DSG7 שעובד כראוי כשהוא תקין ונחשב בין הטובים בקטגורייה, אבל תקלות נרשמו לא פעם ולא פעמיים, גירים אוטומטיים שהיו בעבר בתקופה של הגולף MK4, גם כן לא הראו אמינות גבוהה.

אני באופן אישי לא הייתי רוכש רכב מיצרן עם היסטוריה בעייתית יחסית. שלא נדבר על תקלות החשמל בפולו, חלונות נופלים וכאלה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

תרשו לי לתמוך ב dorsht

השקודה אינה מצטיינת באמינות. עוד ימים יגידו לגבי הראפיד , אבל אם הפלטפורמה ושאר המערכות דומות לפאביה ולאוקטביה 1.2 אזי היא כנראה אפילו לא בין 50 המכוניות האמינות בגרמניה . וזה לא רק מותג הבן שקודה, גם VW עצמה (עם כמה יוצאי דופן).

אני לא אוהב להשתמש בסטיגמות/פחדים/בלוגרים ולכן אני מפנה אתכם (שוב) לאתר האמינות הגרמני, ראו למשל פאביה:

http://www.anusedcar.com/index.php/tuv-model/skoda-fabia

בכלל רואים מגמה שעם עליית התחכום והמחשוב בגירים ובמנועים האמינות יורדת. היפנים שמרנים יותר ומעדיפים בדר"כ מכלולים ישנים ומוכחים (כהכללה ראו סוזוקי). כמובן שיש חסרונות ויתרונות למנוע בטכנולוגיה חדישה...

אני הייתי מחכה לראות מה יגידו הגרמנים על אמינות הראפיד בסוף השנה ואז מחליט (או בוחר פשוט רכב אחר)

מכיוון שאמרת ליסינג תפעולי למחצה : הייתי הולך על הראפיד ללא חשש . מה אכפת לך... מצידך שישרף המנוע, תקבל רכב אחר. כמו כן צריכת בנזין לקטגוריה - בהחלט טובה מאד.

פורסם

מעבר לכך, אם אתה נוסע הרבה, שווה לשקול רכב דיזל. פלואנס דיזל ידנית, אפילו מהדגם הבסיסי ביותר תעשה את העבודה בצורה טובה יותר מהראפיד ותהיה מרווחת וככל הנראה גם נוחה יותר לנסיעה.

מה הם הבעיות של מנועי TSI ( לא מכיר הרבה ) לעומת הבעיה הכללית שנקראת רנו.:-D

פורסם
מה הם הבעיות של מנועי TSI ( לא מכיר הרבה ) לעומת הבעיה הכללית שנקראת רנו.:-D

הרנו פלואנס עם מנוע DCI אמינה יותר ממה שאתה חושב. :roll:

פורסם
היצרן הזה לא מצליח להוציא מוצרים מוגמרים ברמה גבוהה לשוק, וזה לא פעם ראשונה או שניה.

אנשים שהמנוע שלהם שבק חיים אחריי פחות מ100 אלף ק"מ, גיר DSG7 שעובד כראוי כשהוא תקין ונחשב בין הטובים בקטגורייה, אבל תקלות נרשמו לא פעם ולא פעמיים, גירים אוטומטיים שהיו בעבר בתקופה של הגולף MK4, גם כן לא הראו אמינות גבוהה.

אני באופן אישי לא הייתי רוכש רכב מיצרן עם היסטוריה בעייתית יחסית. שלא נדבר על תקלות החשמל בפולו, חלונות נופלים וכאלה.

אכן בורשט ממשיך להתנהג באופן ילדותי. לא סתם ממליצים לו לאכול בורשט בחורף, זה מחמם ומסייע לשמור על טמפ' טובה של הגוף.

הוא מנסה להטעות אותנו שהמוצר רנו, ועוד אצל היבואן קרסו- זה משהו טוב.

אז תקלוט: אנחנו לא טפשים, אנחנו מכירים את השירות ואת האמינות המפוקפקת.

כמה מוניות רנו ראית? לעומת כמה מוניות סקודה?

יש בכלל מה להשוות?

אתה מתייחס לבעיות שנפתרו מזמן- ומתייחס אליהן כאילו הן עדיין קיימות.

באמת, אתה ילדותי, מטעה וכנראה גם לא ממש מבין במאטריה הזו.

פורסם
אכן בורשט ממשיך להתנהג באופן ילדותי. לא סתם ממליצים לו לאכול בורשט בחורף, זה מחמם ומסייע לשמור על טמפ' טובה של הגוף.

הוא מנסה להטעות אותנו שהמוצר רנו, ועוד אצל היבואן קרסו- זה משהו טוב.

אז תקלוט: אנחנו לא טפשים, אנחנו מכירים את השירות ואת האמינות המפוקפקת.

כמה מוניות רנו ראית? לעומת כמה מוניות סקודה?

יש בכלל מה להשוות?

אתה מתייחס לבעיות שנפתרו מזמן- ומתייחס אליהן כאילו הן עדיין קיימות.

באמת, אתה ילדותי, מטעה וכנראה גם לא ממש מבין במאטריה הזו.

אני ילדותי, ואתה מסתלבט עליי כמו ילד בן 5, טוב, נו.

אני לא מנסה להטעות אף אחד. זה כל היופי של פורומים, חוות דעת שונות על נושא אחד. זכותך לא להסכים איתי, אבל הניסיון שלי עם קרסו מצוין בנתיים. לא טיפולים במחירים מנותקים מהמציאות ולא שום דבר.

המחירים של הטיפולים זולים כמעט כמו ברכב יפני/קוריאני מצוי.

מבחינתי השירות סבבה, והאמינות? בנתיים טובה. יכול להיות שאטעה, יכול להיות שלא. אין לי כוונות להחזיק את הרכב הזה לנצח. לא מעניין אותי מה קורה איתו ב200 אלף ק"מ.

מתי רנו נכנסו חזק עם הדיזל? ב2011. מתי סקודה? ב2000-2001. בוא נחשוב ביחד למה יש יותר מוניות של סקודה. :roll:

בעיות שנפתרו מזמן, אבל אין לך מושג אם נפתרו כמו שצריך. מאיפה לך לדעת שבמנועי TSI שיוצרו השנה או שנה שעברה, לא יקרו אותם מקרים? או שDSG ימשיך לעשות בעיות?

מבחינתי יצרן כזה, שלא מסוגל להביא לשוק מוצר מוגמר ברמה גבוהה, לא אקנה ממנו.

הטכנולוגיות שלהם מצוינות והם בחזית הטכנולוגיה, אבל מה זה שווה כשהאמינות לא מוכיחה את עצמה?

תמשיך לקרוא לי ילד, נראה לאן עוד נגיע.

• תוכן חדש...