Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול לאחר 6 שנים - גטס ידני 2008

elad098
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4090 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום ברשותי גטס 2008 ידנית שקנית לפני 3 חודשים(אוטו ראשון) האוטו עבר 50000

הבנתי שבגלל שהאוטו כבר 6 שנים על הכביש צריך לעשות לו טיפול 90

חשוב לציין שבאוגוסט לפני 4 חודשים האוטו עבר טיפול שנתי\15 ק"מ במורשה

והוחלף מסנן שמן אטם ושמן סינטטי מלא

בדקתי במוסכים מורשים המחירים שחיטה ממש

את החלקים אני אקנה ביונדאי שופ כמובן ואטפל במוסך נפרד (אין לי מישהו אשמח להמלצות-ירושלים)

השאלה איזה חלקים מומלץ ואף צריך להחליף לאחר תקופה כזאת גם כשהאוטו לא עבר הרבה ק"מ

אשמח לקבל כמה שיותר תגובות מאנשים שמבינים

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום

לא הבנתי למה אתה רוצה לעשות טיפול עכשיו? בדגם הזה עושים טיפול כל 15 אלף קילומטרים או שנה אבל שניהם טרם חלפו.

אם עשו טיפול באוגוסט אז יש לך שקט עד אוגוסט הבא.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הבנתי למה אתה רוצה לעשות טיפול עכשיו? בדגם הזה עושים טיפול כל 15 אלף קילומטרים או שנה אבל שניהם טרם חלפו.

אם עשו טיפול באוגוסט אז יש לך שקט עד אוגוסט הבא.

כן אבל טיפול 15 זה לא טיפולים של 60 ו90 שהם נקראים טיפולים גדולים

וכמובן שאני חייב להחליף רצועת טיימינג בלי שום קשר לטיפול כי עברו 6 שנים ולא בא לי שהיא תיקרע לי ביום בהיר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום

המספרים 60 ו-90 נקבעים בהנחה שאתה עושה 15 אלף קילומטרים בשנה. ואז טיפול אחרי שנה ראשון הוא טיפול 15, טיפול בשנה השנייה הוא טיפול 30 וכן הלאה עד טיפול 90 אלף ש"ח (שזה טיפול בשנה השישית).

בכל מקרה טיימינג בגטס עושים בכל 5 שנים או 90 אלף קילומטרים, לכן יכול להיות שהטיימינג הוחלף במסגרת הטיפול הקודם. בדוק את הקבלות שסיפק לך המוכר או שתפנה למוסך בו טיפל ברכב ובדוק זאת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המספרים 60 ו-90 נקבעים בהנחה שאתה עושה 15 אלף קילומטרים בשנה. ואז טיפול אחרי שנה ראשון הוא טיפול 15, טיפול בשנה השנייה הוא טיפול 30 וכן הלאה עד טיפול 90 אלף ש"ח (שזה טיפול בשנה השישית).

בכל מקרה טיימינג בגטס עושים בכל 5 שנים או 90 אלף קילומטרים, לכן יכול להיות שהטיימינג הוחלף במסגרת הטיפול הקודם. בדוק את הקבלות שסיפק לך המוכר או שתפנה למוסך בו טיפל ברכב ובדוק זאת.

כל 6 ככה הוראות יצרן

אני מחכה שהבחור שקניתי ממנו תרכב יביא לי תמספר ואני אשאל בדיוק מה הוחלף מקווה רק שזה לא חאפר

זה אכן הזמן לטיימינג אבל טיפול שמנים ופילטרים אתה לא צריך לעשות. קח בחשבון שהולך לעלות לך לפחות אלפייה גם לא במורשה.

פילטרים לא רשום שהוחלפו בטיפול האחרון רק מסנן שמן מנוע ,אטם בורג ,שמן סינטטי מלא ,ככה רשום בדף שהוצאתי מהמוסך

בואו נצא מהנחה שלא הוחלף כלום חוץ ממה שרשמתי למעלה

אפשר את שאר הדברים המומלצים ביותר להחליף בכללי

מה שאני יודע זה :

רצועת טיימינג, מותחן, גלגלת סרק, מסנן אוויר,מסנן מזגן, פלגים, נוזל קירור

יש לכם עוד כמה דברים להוסיף

כדאי להחליף שמן גיר ידני?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה חושש שהטיפול לא נעשה כמו שצריך והחלפים לא איכותיים בצע טיפול כללי של יישור קו וסגור עיניין ואז יהיה לך ראש שקט להמון זמן.

תאמת שאני חושש חוץ מהטיפול האחרון שנעשה במוסך מורשה עתידים (שגם רק החליפו שמן אטם ומסנן שמן)

אולי הם בדקו ולא מצאו לנכון להחליף עוד חלקים אני לא יודע

שלוש שנים אין היסטוריה לרכב

השאלה מה זה אומר יישור קו מה אני צריך להחליף בשביל ליישר את הקו

אני לא יכול להחליף את כל החלקים באוטו

אם אפשר קצת פירוט מעמיק אני אודה לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום

יישור קו הכוונה היא לעשות טיפול גדול לרכב כולל כל השמנים וכל המסננים, טיימינג אם צריך, נוזל קירור וכו'. בנוסף לתקן כל מיני תקלות קטנות שלא בהכרח משביתות את הרכב כרגע אבל עלולות להפריע בהמשך, תלוי מה יש ספציפית ברכב שלך. למשל - חופשים בהגה, ברקסים, ניקוי רדיאטור למניעת התחממות בעתיד וכו'. שוב, לא את הכל צריך, צריך לבדוק את הרכב שלך ספציפית ולראות מה צריך ומה לא.

אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב הרבה זמן, זה מומלץ כדי שיהיה לך שקט נפשי מהרכב.

אגב, אם אתה מדבר עם יונדאי שופ תבקש מליאור שימליץ לך על מוסך שיכול לטפל ברכב שלך עם חלקי החילוף שיונדאי שופ מספק. הוא עובד עם מוסכים בכל הארץ ויוכל לכוון אותך למוסך מתאים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה יכול להתחיל בדברים שאתה יכול לעשות בעצמך כמו פילטר אוויר ופילטר מזגן.

פילטר המזגן נמצא מאחורי תא הכפפות. בשביל להגיע אליו צריך להוציא את 2 הסטופרים שמונעים מתא הכפפות לרדת עד הסוף למטה. הפילטר מורכב בעצם מ-2 יחידות.

nmy2u2dwnd3o.jpg

להחלפת פילטר אוויר היעזר בהוראות האלה:

ya15fmmymjz2.jpg

אם אתה מרגיש שזה הלך בקלות, אתה יכול להתקדם להחלפת פלאגים ושמן גיר ידני.

תקנה כמובן רק חלקים מקוריים.

Stay Dirty

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טיימינג צריך לבצע בגטס (הייתה לי גם כן, גם 2008) אחרי 5 שנים. כדאי שתבדוק אם בוצע. אם לא, כדאי לבצע מהר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...