Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מובילאיי / MOBILEYE - כן או לא ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה אם שווה לקבל אותה במתנה, ייתכן ותהיה איזושהי הוזלה בביטוח. אם לא אפשר לכבות אותה בתחילת כל נסיעה או לנתק אותה או אפילו לבקש זיכוי עליה ברכישה ולא להתקין אותה.

• תגובות 146
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההוזלה בביטוח אם קיימת היא רק בביטוח חובה.

לא הייתי ממליץ לקבל הוזלה בביטוח ואז לנתק אותה לצמיתות ולו רק בגלל הסיכוי שמישהו יחליט לבדוק ויגיד שאתה לא מכוסה כי המערכת מנותקת.

לי יש מובייל איי (שכרגע מנותק בקביעות) כשביטחתי ביקשתי שיבטחו את הרכב כמו שמבטחים רכב בלי מוביל איי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה גודל ההנחה?

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני נוהג כרגע בחליפי שמוביליי מותקן בו. סך הכל לא מתרשם שמטריד מדי. אני מאותת במעבר בין נתיבים, שומר מרחק כך שהמערכת כמעט ולא משמיעה קול.....

פורסם
יש לי 2 קולגות עם המערכת,

כשאני מדבר איתם בטלפון כשהם באוטו והדבר הזה לא מפסיק לצפצף אני שואל אותם איך הם חיים איתו - התשובה? "אהה,מזמן אני מתעלם מזה זה בשבילי כמו רעש לבן, לא שומע את זה כבר".

כך שבטיחותית אין שום משמעות למערכת...

קודם כל, יש מושג כזה שמתעלמים מרעש חלקית (חצי אוזן...).

דוגמא? ילד בוכה בבית ולאמא אין כח כעת, אז היא נותנת לו לבכות. זה אומר שהיא לא יודעת שהוא בוכה כעת? שאולי הוא רעב? היא יודעת, אבל כרגע לא מתייחסת לזה. כשהיא תרצה היא תיגש לבדוק.

גם במובילאיי, אתה לא מתייחס וזה עובר ליד האוזן, אבל אתה יודע שעשית משהו לא בסדר (לפחות ע"פ המכשיר). חצית בלי איתות, התקרבת לרכב שלפניך, וכו' וכו'. אתה לא חייב להגיב ולהיבהל, אבל המסר הועבר.

דבר שני; כשאסון ח"ו ממש מתקרב, המערכת מתריעה בצפצופים חדים ומהירים, שמזה שום בן אנוש לא יכול להתעלם...!

פורסם

אין לי בעיה עם מעבר נתיבים - אני מקפיד על איתות - אבל לעתים חוצים מקווקו כאשר נתיב ימני הופך נתיב יציאה, או שנתיבים מתמזגים, ואז העסק מצפצף.

מה שהרבה יותר מטריד הוא התראות שווא עצבניות כאשר מתקרבים לרכב חונה בעיקול, או התראות על הולך כגל שעומד לתומו על אי התנועה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הם לא יודעים לנהוג,

נצמדים לרכבים מאחור בנסיעה מהירה ועוברים נתיבים בלי לאותת

לי גם יש אותה כמה שנים וברור שהיא מצפצפת מדי פעם אבל לרוב היא שקטה

בטח לא מפריע לדבר בטלפון

יש לי 2 קולגות עם המערכת,

כשאני מדבר איתם בטלפון כשהם באוטו והדבר הזה לא מפסיק לצפצף אני שואל אותם איך הם חיים איתו - התשובה? "אהה,מזמן אני מתעלם מזה זה בשבילי כמו רעש לבן, לא שומע את זה כבר".

כך שבטיחותית אין שום משמעות למערכת מבחינת הרכב מתקינים פתחו רכב מהמפעל והתקינו עליו מערכת שרק עלולה לפגוע במרכיבים נוספים בדרך.

מערכת בטיחות כלשהיא שמתריעה המון סתם יתעלמו ממנה ברגע האמת(וכמכור לתעופה בחקירה לא חסרים מקרים כאלה בעולם התעופה).

פורסם
מתי עשית בדיקת שמיעה לאחרונה? המערכת מצלצלת ומטריפה כל נהג, ויכולה לבלבל כיוון שאתה לא מבין על מה היא מצלצלת

אני שומע צפצופים, אבל הם נדירים. עניין של סגנון נהיגה. מי שלא שומר מרחק ועובר נתיבים בלי לאותת מן הסתם שומע הרבה צפצופים.

פורסם

המערכת מיועדת למטרות מסויימות והיא מבצעת על הצד הטוב ביותר.

1. מניעת תאונות קלות קדימה-אחורה, במיקרים של חוסר תשומת לב. קורה.

2. היא תגרום לך לשים לב להולך רגל שקפץ לך פתאום לכביש, במקרים מסויימים זה עשוי למנוע פגיעה קשה.

3. בנסיעה בכביש בעל נתיב אחד לכל כיוון, ללא שטח הפרדה, המערכת תתריע במקרה של סטייה לנתיב נגדי. במיקרים אלו היא תמנע תאונה חזיתית קשה מאוד.

כמובן שברוב המקרים, כאשר הנהג מרוכז ועירני יתקבלו הרבה התראות "סרק", אבל מספיק התראה אחת שתמנע תאונה והמערכת עשתה את שלה.

אני נוהג כבר יותר משנה עם המערכת, היא ממש לא מציקה לי, מותקנת מאחורי המראה המרכזית ולא מסתירה כלום. ההתקנה בוצעה במקצועיות, אין רעשים מהדש.

סה"כ מערכת טובה ויעילה.

פורסם

אני אצטרף לשרשור כי הוא הפך להיות רלוונטי אליי כרגע .

בנוגע למערכת היא בלתי נסבלת קיבלתי כרגע רכב חלופי עד שאקבל את הרכב שלי , לא יכול לשמוע כבר את הצפצופים שלה.

במעמד הזמנת הרכב (טוסון) ביקשתי באופן מפורש שהמערכת לא תותקן לי באוטו , מה גם שבמעמד חתימת ההסכם איתם לא היה רשום שום דבר על המערכת הזו.

כרגע אני יודע שהרכב מצא בהתקנות וזה אמור להיות מותקן לי ברכב.

משפטית יש לי מה לעשות מולם?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ממש לא שווה אם כך.

1. מניעת תאונות קלות קדימה-אחורה, במיקרים של חוסר תשומת לב. קורה.

2. היא תגרום לך לשים לב להולך רגל שקפץ לך פתאום לכביש, במקרים מסויימים זה עשוי למנוע פגיעה קשה.

3. בנסיעה בכביש בעל נתיב אחד לכל כיוון, ללא שטח הפרדה, המערכת תתריע במקרה של סטייה לנתיב נגדי. במיקרים אלו היא תמנע תאונה חזיתית קשה מאוד.

מרוב התראות סרק מעצבנות נהג לא אחראי ילמד להתעלם מהמערכת וכשהיא תצפצף כשיקפוץ ילד לכביש או כשיסטה מנתיב כתוצאה מהתעסקות בסמארטפון הוא לא יתייחס. ככה לא מונעים אסונות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...